En tand!

Athida har fått en tand. Lillebror kände den nyss. Därför maten vart knas senaste veckorna.

Åh, min lilla bebis börjar bli stor ♥
Och jag kan inte ens ringa Niclas och berätta :(

Måndag morgon.

Jag avskyr verkligen rubriker. Varför kan man inte ha de tomt för?

Nå, Athida vaknade kvart i sju och låg och petade mig i näsan, mysigt. Låg kvar ett tag innan vi gick upp. Hade då fått sms från Niclas. Hade blivit schemaändringar för dem, de skulle vakta något hela nästa vecka, och han visste inte alls när han skulle få komma hem. SUCK. Men han får förmodligen ha telefonen på nästa vecka iallafall. Skönt det iallafall. Han ska iallafall söka pappaledigt några dagar från lumpen snart, om de blir beviljat. Fast det är någon i hans grupp som fått ledigt i två veckor för att åka utomlands. Då borde fan han få för att vara med sin dotter.

Snart ska vi börja göra oss klara för kyrkis. Linda kommer utanför vid nio, sen traskar vi vidare och hämtar upp Anki innan vi är framme. Barnvagnsmaffian. Snart drar A på syskonvagn med, jäkla människor och inte göra annat, hahahah. Kul med bebisar i byn :)

Sitter och tittar på the voice, men hör inte ett skit. Vaktmästaren är ute och klipper buskar eller träd med motorsåg. Låter inte allt för fint.

Nu har Niclas åkt.

Niclas åkte för 45 minuter sen. Kändes riktigt jobbigt att stänga dörren när vi hade sagt hejdå. Brukar ju inte kännas så, men kanske för att vi inte ens kommer kunna prata i telefon. Han kan ju inte ha telefonen med sig i fält. Surt.

Athida ligger och sover nu iallafall. Gudmor var hit en sväng. Trevligt. Fick två mamma tidningar så nu vet jag vad jag ska läsa ikväll.

Imorgon blir det kyrkis.

Bilder.



Idag testade vi vinterkläder. Hittade en jacka och byxor i källaren som mamma köpte när Athida låg i magen. Är strl 62 på jackan, och Athida drunknade i den. HAHA.


Sen vart de bus med pappa. Det var riktigt kul tyckte hon.


Sen hittade hon en katt att terrorisera. Strumpan njöt dock av den hårdhänta massagen.


Athida testade sitta i Buddahposition i trikåsjalen häromdagen. Gick väldigt bra, och hon tyckte de var kul och se lite annat.

Lördag.

Niclas är hos sin pappa just nu, de skulle äta kräftor eller nå. Niclas som inte ens tål fisk och skaldjur, haha.
Men han kommer väl hem snart. Vi har varit nere hos mamma en sväng.
Imorgon åker Niclas och är borta i två veckor. Riktigt surt. Ännu surare att ju mer han är borta destu mindre pengar får han. Både vara tvörtom tycker jag.

Athida ligger och sover i divanen. Har precis hängt upp en tvätt. Tvättade alla nya enjo produkter som kom idag.
Nämligen hela golvsetet. Testade torrduken, åh herremingud! Dammsugade igår, och duken var grå av skit. Så snart ska jag våttorka. Får väl se hur skrämande den är. Är iallafall hur lätt som helst att använda.

Imorgon skulle min Gudmor komma på besök. Trevlans, får nog fixa lite fika tills dess.

Kväller.

Athida ligger i vår säng och sover. Niclas gick för en timme sen, så de tar nog någon timme innan han är hemma igen. Men han är bara i grannhuset som tur är. Men han är nog inte fuller när han kommer, beror på om de fanns mer dricka där, för han tog inte med sig mycket alls. Bara några öl. Är han för fuller hamnar han på soffan :D haha.

Har precis ätit glass, ganska skönt att bara sitta helt ensam nu mitt i allt. Kollar på kristallen samtidigt, och ena katten ligger brevid mig och snarkar.

Blir nog tidigt i säng idag. Som alltid typ.

Kan du vissla Athida?



Ja visst kan hon de. Hon blåser in och ut så hon visslar. Låter jätte kul. Hon sitter emellan oss i soffan och visslar lite titt som tätt. Haha, hur sött som helst. Måste försöka få de på film :)


Nu så.

Vart hos doktorn med lillan nu. Han kunde inte se nå fel. Crpn var bra och likaså urinprovet. Men han trodde att hon kunde ha nå blåsor i svalget som han inte kunde se. Så vi ska fortsätta erbjuda mat ofta, och så får hon äta vad hon vill.
Men både labbpersonalen och läkaren var imponerade över hur fort de gick att få urinprov. Var ju bara sätta henne på pottan :D

Var på stan en sväng med Frida, trevlans. Var in på slitage en snabbis och hittade mycket billiga plastisock och moonkids kläder. Så de åkte givetvis ner i påsen. Super fint.
Provade en Kik Kid mössa med på henne, och strl 2-4 månader var den som satt bra. Är storlekarna stora eller hennes huvud litet? För mössorna var super fina, blir en sån till vintern skulle jag tro.

Ikväll blir det bara lugnt, Niclas ska och dricka öl. Så vi ska bara ligga på soffan och slappa.

Fredag förmiddag.

Var till bvc för snabbvägning. Hon hade gått upp ca 250 gram på 3½ vecka. Vilket inte var så där jätte bra, men så länge hon inte går ner var det ingen fara. Men sköterskan såg på henne att något var knasigt. Eftersom Athida alltid är så pigg och glad, och nu var hon på skrikhumör och såg allmänt hängig ut. Så hon tyckte vi skulle träffa en läkare i eftermiddag bara för att vara på den säkra sidan. Ifall de nu skulle bli värre till helgen så slipper man förmodligen åka in till stan.

Men vi ska åka in till stan en sväng iallafall, för Athida är ju nöjd när hon får sitta i vagnen och kolla in nya saker. Sen sover hon ju lite bättre i vagnen under rörelse med så. Blir nog bra.

Nu sitter hon på golvet och ropar papapapapa. Underbara bebis. Hur länge är de bebisar igentligen?

Torsdag.

Igår var jag på pyssel. Var läskigt i lokalen då. Uscha.
Kom hem och hittade bebisen sovandes i pappans armar. Hon hade skrikit i 40 minuter och vägrat allt.
Inte likt vår bebis. Och inatt sov hon 5 timmar i sträck i egen säng. Vart riktigt rädd när jag vaknade och hon inte hade gjort de, men hon andades iallafall. Kollar de varje gång jag vaknar om hon sover. Men hon var uppe mellan 3-4, låg och sprattlade runt mellan oss. Sen vaknade hon klockan 7. Men då krävde jag sovmorgon. Vaknade 9:20. Var ljuvligt :)

Idag har vi inte gjort mycket mer, var ut på promenad så hon skulle sova vagnen. Och nu ligger hon på min arm och sover, och de har hon gjort i snart 2 timmar. Har aldrig hänt sen hon föddes. Men hon är helt kallsvettig, hon var nämligen varm och gnällig tidigare så hon fick en alvedon. Får se hur natten blir. Ska till bvc imorgon bitti för snabbvägning, för att se hur de ligger till med vikten nu i matstrejkningen. Blir bra de.

Och är de inge feber så åker vi till stan. Gissar på att de blir så. Tror de är tändern som spökar med henne. Kan de inte bara komma upp fort så man slipper allt sen?

Snart kommer Jonas på besök. Trevlans :)


Onsdag.

Traskade iväg till kyrkis tillsammans med Linda och barnen. Spöregnade ute. Som tur var hade man både regnbrallor och jackan på. Och stövlar då. Kände mig som en riktig skogsmulle. Men jag var torr iallafall.
Var ganska lugnt idag. Vi var bara 5 mammor och 7 barn tror jag. Ganska lugnt och skönt för de små om inte annat.

Athida är riktigt sur och tvär idag. Ingenting duger. Ingen mat, inge sova, inte leka, inte gosa, ingenting. Ska bli skönt och gå till pysslet ensam faktiskt. Så Niclas får känna hur det är när hon är så här. Bara för de är väl hon en ängel sen. HAHA.
Har iallafall pumpat ut 210 ml. Niclas ska nämligen försöka ta nattningen idag med, får väl se om hon sover när jag kommer hem eller inte. Kan ju hoppas. *håller tummarna*

Nej, ska göra lite nytta.


Uppe med tuppen.

Athida vaknar alltid innan klockan sju när Niclas ska ha sovmorgon, och när jag ska ha så passar hon på att sova till åtta nästan. Jäkla unge! Imorse vaknade hon iallafall kvart över sex. Försökte amma henne i tron att hon skulle somna om, men icke, så de var bara gå upp.

Satte på tv:n och såg att the voice har börjar, så de blir en bra morgon iallafall. Vid nio ska vi börja gå mot kyrkis. Blir nog en bra dag iallafall.
På fredag ska vi in till stan iallafall, Niclas ska träffa en jobbarkompis, och sen sin bror. Så vi ska passa på att träffa Frida, ta en fika och prata lite :)
Måste in på slitage kids med, såg att de fanns lite fint åt Athida där :D hoho.

Jag avskyr rubriker.

Fattar inte varför man måste skriva något där ens.

Nå väl, var i på Hälla idag iallafall. Hittade byxor och en tunika till mig. Sen tappade jag lusten. Eller allt jag vill ha är så dyrt så då får de vara. Slank med ett par jeans leggings åt Athida och en svart body. Kommer bli så snyggt :D
Niclas var till jobbet, och som de verkade nu har han jobb i januari eftersom Sandå fått fler kontrakt. Skönt!
Var in på svärmors jobb och hälsade på, sen var de bara och åka och handla. Så nu ikväll har jag fixat lite mat åt lilldamen. Verkade gå ner fint. Vår blender är åt helvete, den ville inte alls som jag ville. Så jag fick mosa med gaffel. Men de går ju de med. Ska få en mixer av svärmor nästa gång vi åker dit. Så de blir nog bra.

Niclas är på sku idag. Blir ju typ sista gången nu. Lilldamen ska snart ha gröt, sen blir de sängen för henne. Och jag ska hänga tvätt. Tycker de är så skönt att få hänga tvätt i lugn och ro. Luktar så gott från sköljmedlet, och allt hängs upp fint och prydligt. Alla linnen på ett ställe, alla byxor på ett. Går så fort då när man plockar ner de. Fast tror inte karlar tänker så när de hänger upp tvätten. Eller gör de? Inte min iallafall ;)

Projekt övertalning.

Övertalade precis Niclas att vi ska till stan idag. Han ska till jobbet och höra efter hur de ser ut, om han har jobb med andra ord. Och medans han är där ska jag köpa nya kläder. Köp vad du vill sa Niclas, så länge det är i din storlek och inte Athidas, haha. Vadå? Som att jag kan låta bli att köpa något alls åt henne? Oftast får hon ju något litet. Är ju hundra gånger roligare att handla till henne, allt passar ju liksom. Vilket de inte de gör på en annan.

Nej, fixa i ordning oss, sen lunch åt henne sen åker vi :)

Trevliga måndag.

Imorse hade vi ställt klockan på åtta, ifall att vi nu skulle ha försovit oss. Något som är omöjligt med Athida i huset. Tjugo i åtta låg hon och sjöng så fint så. Gick upp och fixade oss iordning för kyrkis. Tog en promenad ner i tron om att hon skulle somna en liten stund innan, men icke. Så hade en lite gnällig bebis en stund. Men på hemvägen han vi knappt komma från kyrkmarken innan hon sov. Tog sällskap hem med Linda och hennes barn och jätte hund. Trevligt med lite vuxet sällskap med.

På onsdag ska vi nog ner med, tvivlar på att Niclas vill följa med så han blir nog hemma och har sovmorgon. För sen ska vi in till stan och shoppa. Min tur att få ny garderob. Behöver verkligen lite snygga men sköna kläder. De där med att klä sig snyggt och sminka sig och dona är inte riktigt min stil, vill ha något bekvämt och håret i bulle så Athida inte kan dra i de :D

När vi kom hem från kyrkis hade Niclas kommit hem med :) Nyrakad var han med, alldeles flint nästan. Uscha. Men lättare att hålla rent i lumpen så klart. Men inte är de snyggt iallafall.
Idag blir det bara vara hemma och mysa. Athida sken upp som en sol när hon såg att pappa var hemma :) Mysbebis!

Svar på kommentar!

Anonym om Beslutsångest.:
Tänk på att det inte finns något barn som sitter bakvänt när de är 5-6 år! Oftast börjar de sitta framåt när de är mellan 2-3 år!


Kan berätta för dig att barn under 4 år ska sitta bakåtvänt enligt NTF och bilstolsåterförsäljare. Vilket du kan läsa på den sidan.
Barn under 4 år är inte tillräckligt skyddade att sitta framåtvänt. Och det finns barn som sitter bakåtvänt i stolar upp tills det fyller sex år. Vilket är det bästa.
Så du ska nog gå in och läsa lite på NTFs hemsida om vad de anser om barn i bilar.

Om Athida får plats i sin bilstol tills hon fyller 5 år. Så ska hon sitta bakåtvänt. För de anser vi vara säkrast för vårt barn. Om du sedan vill vända ditt barn vid 2-års ålder, så varsegod. Men det är inte säkert vid en kollision.







Då var det söndag igen.

Svärmor kom på besök på förmiddagen och stannade en stund. Athida somnade mitt i amningen, vilket hon inte brukar göra, hon måste varit helt slut. Hon sover nu med, har gjort de ganska länge. Längre än hon brukar, känns lite varm med. Får se om de blir nå feber eller om de bara är tröttheten.

Klockan 18 är det månadsmöte med föräldra förenings styrelsen. Är ju med där. Hoppas många kommer.
Får se vad som ska tas upp idag.

Är hungrig, har bara ättit frukost än så länge. Och har ingen aning om vad som finns i frysen. Pyttipanna finns säkert. Orkar inte med någon matlagning.

Imorgon kommer Niclas hem. Sista lediga veckan..

Namnam.

Athida har börjat säga namnam åt allt. Tidigare var det bara vid matning, men nu kan det vara bara hon hittar en "god" leksak. Sötast var hon igår när hon ammade, tittar hon upp, ler och säger namnam. Godkänt med andra ord :)
Hon har blivit så stor, bara lite mer än fyra månader tills det vankas ett års kalas här.
Börjar få panik, tänk att hon igentligen skulle kunna börja på dagis snart. Men hon får vara hemma ett tag till. Tippar på mellan 1-1½ år till. Beroende på dagarna. Har inte räknat så på pricken än. Får leva på Niclas annars, haha.

Vad dagen mer har att erbjuda oss vet jag inte. Så segt när inte Niclas är hemma. Och när man inte har något att göra.

Mammas duktiga tjej ♥



Athida har bajsat på pottan idag. Så duktig så :)


Mammas duktiga tjej ♥



Athida har bajsat på pottan idag. Så duktig så :)


Ny bilstol.

Var och köpte ny bilstol åt lilldamen idag. Barnens Hus rekomenderade också Britax Hi-Way. Men köpte den dock på Aros. Även fast de var samma pris, men tycker de har bättre service där. Och har redan spenderat så mycket där så då kan de få njuta av några tusingar till.

Athida satt i stolen hem, hon satt riktigt bra. Dock kunde hon inte somna, men de hade nog mer med ilskan att göra.
Men hon kommer att sitta i babyskyddet när vi åker med mamma och i Hi-Way de få gångerna vi åker volvo. Blir ju mer sällan nu eftersom Niclas är inne hela veckorna nu.


Vår nya stol. Bilden är dock lånad från Britax hemsida.

Beslutsångest.

Har sån beslutsångest just nu. Arosbaby har rabatt på bilstoalr i helgen. Vilket skulle innebära att vi sparar 600 kr på att köpa bilstolen nu istället för senare när babyskyddet är för litet. Och jag har inte bestämt än om vi ska köpa en eller två bilstolar. Två känns som en bra idé, för då kan vi ha ena i mammas bil hela tiden, eftersom vi åker en del med henne. Och när Niclas börjar jobba sen blir ju ena stolen i vår bil. Och inom 5 år, (så länge ska hon nog kunna ha bilstolen) har ju jag förhoppningsvis körkort och egen bil. Då måste vi ändå ha två stolar.

Den stolen vi ska ha är förmodligen Britax Hi-Way. Enbart bakåtvänd. Perfekt. Eftersom hon ska sitta bakåt helst tills hon är si så där 5-6 år. Niclas svarar inte i telefonen, så han kan jag inte rådfråga just precis nu.
Förhoppningsvis ringer han upp när han har patrullerat klart. Gissar att han gör de, då brukar han inte kunna svara.

Är det dumt att köpa två stolar tro? Tjänar ju 1200 kr på de om vi gör de nu. Om vi köper två vill säga. Köper vi två längre fram har vi bara 10%rabatt på en stol, blir sån mängdrabatt. För begagnad bilstol vägrar jag. Ska vara nytt. Är säkrast så.

Besultångest som heter duga.

Kyrkis start på måndag!

På måndag börjar kyrkis i Ramnäs klockan 9:30-12:00 som vanligt.
Kom dit nya som gamla :)

När de starta i Virsbo vet vi dock inte än, tyvärr. Är upp till den andra kyrkistanten att sätta datum.


Restskatten är kommen.

Idag har vi inte gjort ett skit rent ut sagt. Vädret har inte varit någon höjdare heller. Vart en prommis imorse bara.
Nu ligger lillskruttan och sover redan. Har fått införa gröten lite tidigare eftersom hon är så trött annars. För nu sover hon bara efter lunch ca 45 minuter och sen vid 15-16 tiden blir de en power nap på max 30 minuter. Så då är de ju inte konstigt att hon är trött.

Kan glädja alla med att jag har insider information, haha. Kommer bli kyrkis 2 ggr i veckan härdanefter i Ramnäs. Super!
Blir måndagar som vanligt och förmodligen onsdagar. När de startar vet jag inte hundra än, får mer info imorgon.
För imorgon blir de in till stan och shoppa nya leksaker osv till kyrkis i Ramnäs och Virsbo. Tur att man får vara med och välja lite när mamma jobbar där, haha :P

Fick även den förbaskade restskatten idag. Fast den var 400 kr mindre än jag väntat. Så Niclas blir nog glad när han kommer hem och ser att han ska betala den, haha. Fast jag loggar nog in och gör de innan han kommer hem. Gillar att betala av allt på en gång när de kommer. Känns bäst så..

Älskade barn ♥

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.
 
Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.
 
Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.
 
Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara


Åk inte pappa..

Tror Athida har börjat testa lite nu på söndagsnätterna. Var lika dant sist Niclas skulle in i igen. Inatt vaknade hon klockan tre och var uppe till fem. Hon låg och klappade och rullade runt lite. Inte minsta tecken på att vara trött.
Jag klarar mig, det är Niclas sömn jag tänker på. Han behöver ju sova innan han ska upp och jobba där borta. Hålla på med vapen och grejer utan sömn är inte bra. Det är precis som att hon säger att om du inte får sova pappa så måste du vara hemma med oss. Vilket skulle vara riktigt skönt, men det funkar ju inte riktigt så..
Men snart är det december, då har vi han hemma från den 11 december tills dags att börja jobba i januari. Underbart!

Frustrerande

Idag har Athida en "inte äta mat dag". Är så jäkla drygt när hon vägrar äta. Spelar ingen roll hur man serverar de, varmt, kallt, ljummet, med egen sked, med matning. Spelar ingen roll. Hon ska bara inte äta. På hela dagen har hon ätit ca 2 msk, då är de alltså gröt, lunch och middag. Fick i henne lite middag när hon fick suga på en gurkskiva samtidigt, men de tog stopp efter si så där 3 tsk. Jag vet ju att det inte är någon fara, hon äter ju när hon blir hungrig. Men är ändå frustrerande när man försöker och hon bara kniper igen munnen.
Och hon har knappt ammat heller, bara några minuter åt gången.
Hennes sömn ska vi inte prata om, hon kan vara hur trött som helst men vägra sova. Vilket slutar med att hon bara gnäller för allt. Så då får ha henne i knät tills hon somnar i stort sett, även om hon skriker som bara den. För till slut ger hon ju med sig och somnar på en gång. Vet inte vad jag ska göra för att hon ska komma lättare till ro. Någon som har några tips?

För det är samma sak på kvällarna. Hon somnar med bröstet, och efter ca 30-40 minuter vaknar hon och gallskriker, ger man bröstet då igen och blir det samma sak efter en stund igen. Bara skriker, sen först kan hon sova en längre stund innan hon ska ha mat igen. Kan de ha med nattningsrutinerna att göra? Eller handlar det bara om att hon somnar med bröstet och när hon vaknar till är bröstet borta så hon blir tokig, eller är de mardrömmar?

Idag har jag tur :)


Fick mejl om att jag hade 63 kr på mitt konto hos AhaBingo. Så jag gick in och spelade. Har aldrig lagt in pengar på kontot, utan man fick när man startade osv.. Såå jag spelade en bingo, två lotter och satsade 20 kr, och jag  vann 100 kr. Så jag satsade 20 kr igen, och då vann jag 99 kr. HAHA. Inte helt fel en lördag som denna. :D

Lördagen den 15:e augusti.

Niclas är iväg idag, han är i Sala nu och sen ska han till Uppsala och se Fusion tydligen.
Har ingen aning vad vi mer ska hitta på idag. Har hunnit med att tvätta en maskin, har en bröddeg på jäsning och har hunnit med att plocka lite. Har iochförsig mer att plocka med. Är bara så rastlös.
Vill att kyrkis ska börja igen så man träffar lite folk. Blir så trist att bara träffa samma personer hela tiden i stort sett.
Kul för Athida att träffa andra med, hon börjar ju bli så pass stor nu. Hon sitter helt själv nu på golvet och leker med en massa saker, hon tömde ut hela leksakslådan i knät, haha. Honhar dock amningkudden som skydd bakom sig, och nu trillade hon ner på den och kommer inte upp, haha.

Hon har börjat ta sig fram mer nu, hon kan liksom åla sig lite nu. Men oftast sker de bara när hon ligger på golvet i köket och ser katternas matskålar. Då är hon där på två sekunder och ska plaska lite och hälla ut knallarna på golvet.

Lär nog baka ut brödet nu.

Athidas rum


Nu är bokstäverna uppe på väggen.

 
Närbild

Stolen hon fick i doppresent.


Stora tavlan med födelsedatum, dopdatum och faddrar.


Doppresenter.

Som sagt, hennes rum är inte klart och inte stort, haha,
Hade de varit stort hade jag haft såna planer att oj oj.


Och bild på prinsessan så klart :)

Fredag igen.

Badrummet är skurat, alla äckliga kalkbeläggningar är väck. Mirakel medel från enjo vill jag lova.
Dammsugningen är klar, alla nya svartvita soffkuddar är sydda. Och nu är de bara bokstäver som ska upp i Athidas rum.
Ska mot sura om ett tag. Hälsa på hos Niclas farmor och lämna lite kantareller åt henne. Sen blir de hem till Niclas mamma och bjuda på hämtmat, onyttigt men gott. Men blir nog en sallad idag. Var länge sen.

Sen ikväll blir de nog bara mys. Imorgon ska Niclas iväg från morgon till kväll.
Så frågan är vad vi hittar på då? Några förslag?

Unga mödrar.

Sitter och väntar på att klockan ska bli åtta så jag kan se på unga mödrar på femman. Dock är de de norska mammorna, men de får gå det med.

Athida ligger och sover som en klubbad säl i vår säng. Riktigt trött var hon idag. Dregglet rinner som ett vattenfall konstant. Hoppas så att de förbarmade tänderna vill komma upp.

Satt idag och funderade på om vi ska åka på rock for moc. Vilket är en drog/alkohol fri festival som svenska kyrkan ordnar. Funderar på att åka över lördag dag, kan vara skönt att sitta där och ha de bra. Men åker bara om det är bra väder. Är ju nån vecka kvar med.
Såg även att underbara barn mässan är första helgen i oktober. Vill på den med nämligen. Får se hur de blir. Niclas är nog inte så sugen på de om jag känner han rätt. Kanske får med mig mamma? Vill inte åka kommunalt dit iallafall.  Mamma är säkert sugen.

Lyckades sy klart fodralet till golvkudden idag. Riktigt tjusigt vart det. Imorgon tänkte jag ta i tu med de andra kuddarna. Men först blir de storstädning av badrummet. Måste passa på när Niclas kan undehålla lilldamen. Inte så lätt att storstäda med henne i knät. Tänkte ju skura av allt, från golv till tak nämligen.

Svammel..

Älskade försäkringar.

pratade med polisen imorse. Och de sa bara ring till försäkringsbolaget. Vilket är helt acceptabelt, tycker att de kan spendera mer tid på större och farligare saker än en barnvagn. Men jag ringde iallafall till försäkringsbolaget, först till de som har sån där gratis när man köper ny vagn. Där får man inte en krona, för vagnen var obevakad. Hallå, hade den inte vart de hade den ju inte blivit snodd.
Ringde sen till folksam, och där får jag ut pengar till en ny. Får ju betala självrisk på 1500 kr. Men bättre de än att betala helt ny vagn. Fick till och med ut pengar för mugghållaren trots att jag inte har något kvitto på den. Det är bra personal!

Så nu väntar jag bara på att de ska komma in pengar på kontot så klickar jag hem en ny vagn, eller åker till Aros om de har på lager. Frågan är ju bara hur fan ska jag göra med vagn förvaring i framtiden?
Måste kolla med grannen om vi kan ställa vår vagn vid rollatorn och låsa fast vagnen i elementet på något vis. Och sen vika ihop hans rollator eller något. Måste lösa de på något vis.

Jävla idioter!!!

Igår kväll har någon eller några idioter snott vår vagn från trapphuset. Vår bee är alltså borta. Finns inga spår alls efter den.
Och den är givetvis polisanmäld försvunnen. Åhhhh blir så jävla arg!!!

Tur att vi har en vagn till just nu. Jävla nötter!!!

Väntan.

Athida sover och jag sitter och segar vid datorn som vanligt. Niclas är på ku. Hoppas han kommer hem snart, inge kul att vara ensam. Vill gosa ner mig i sängen. Fast nu ligger det en stor bebis i den. Hon är värst på att ta upp plats i sängen. Niclas och jag ligger alltid och svajar på kanterna, så har hon över en meter till sig själv.

Bytte gardiner i vardagsrummet nyss. Vart mycket bättre. Tröttnar så jäkla fort på alla jämt.
Imorgon efter läkaren blir det ikea och shoppa nytt tyg till kuddfodral. Kanske lite tyg till någon ny skötväska och sittdyna med? Skulle inte vara fy skam. Kör ju med been nu, och då vill jag helst ha sittdyna i, blir lite gosigare för henne att ligga på då. Sen får ju vagnen en färgkick med.

Nej, tandborstning och nerbäddning i sängen. Godnatt

Bvc besök.

Nu har Athida spräck 7 kilos sträcket. Nu väger hon 7080 gram, 67 cm lång, och hattmåttet var på 43,7 cm.
Följer sina kurvor perfekt, och hon är ganska lång och smal. Med ett ganska litet huvud, haha.

Nu ska Athida börja äta middag med oss också lite smått. Bara tänka på de med kryddor. Vilket är ganska svårt eftersom vi har mycket kryddor i maten. Men man vänjer sig nog med att krydda efter.

Våran tjej börjar bli stor ♥

Enjo party.. igen..

Idag var de som sagt Enjo party igen, denna gång hos Jonna. Och jag kunde så klart inte motstå att handla. Så de vart hela golvsetet med alla tre dukar. Visst, det är en jäkligt dyr investering, men samtidigt så kan de hålla upp emot 10 år. Slår man ut allt på några år blir de inte många kronor i månaden.

Bokade även in ett datum till mig. Onsdagen den 9 september. Välkomna hit då, om ni vill se bra produkter.
Bjuder ju på fika om inte annat, haha.

Athida ligger i sovrummet och sover, ska snart gå hålla henne sällskap. Är lite trött av mig. Niclas sitter nog uppe en stund och spelar. Han får nämligen sovmorgon imorgon. Sen bär de av mot bvc efter lunch.
Onsdag blir det läkaren för mig, innan de ska de hinnas med ikea, och efter läkaren hämta lillebror. Trevlans.

Nu var det nattning.

Måndag ojämn vecka.

Vilket betyder att Niclas kommer hem snart. Om si så där 2-3 timmar om han hinner med tåget.
Ikväll ska jag på ENJO party igen, inhandla lite annat smått och gott. Athida får vara hemma med Niclas så länge.
Imorgon är det dags för bvc igen. Får se vad snuttan väger nu.

Väntar på att klockan ska bli tio så jag kan ringa in till läkaren. Avskyr telefontider alltså.
Hoppas på att få en tid idag eller imorgon. Skulle behöva åka till ikea med. Har fått för mig att alla kuddar ska ha nya fodral. Och då passar de bra med ikeas priser på tyg.

Nej, ska plocka ner tvätten nu.

Underbara älskade barn


Kärleken är obeskrivlig ♥


Nu är de kväll.

Snart dags för Athidas kvällsgröt sen blir det sängen för henne. Blir en tidig kväll för mig med, som vanligt. Finns inte mycket annat att göra hemma i ensamheten.
Kommer förmodligen bara skit på tv:n iallafall.

Kalaset var trevligt iallafall. Faster Maddes mage växer så de knakar. Blir en stor kusin :)
Kom även ett förslag om att vi bara ska köpa julklappar åt barnen. Niclas var väldigt skeptisk när jag berättade de, haha. Han kan inte inse att man inte får hundra julklappar när man är tjugo år. Haha. Men nej, han måste ju ha julklapp, han är ju ett barn sa han. Visst är han de, men ett förvuxet barn isånt fall.

Såg precis att ikea har fått in ett jättefint barnkök som är i reglerbar höjd. Går att köpa överhylla med mikro och grejer till. Var inte så fasligt dyrt. Blir nog en julklapp/födelsedagspresent åt damen. En egen hemvrå måste hon ju ha!

Titta så fint, Bilden är lånad från Ikeas hemsida.

Kalas dax idag.

Idag ska vi som sagt på kalas hemma hos farbror Jerry. Innan de ska vi till maxi och handla, tänkte passa på att köpa majskrokar åt lilldamen. Det fanns inte på willys.
Får se hur många det blir på kalaset, om de är hela Niclas släkt eller bara några?

Athida ligger på golvet och skriker på sin spegelbild. Och jag funderar på hur jag ska möblera om hennes rum. Skulle vilja flytta på garderoben, men rummets planering är så dumt med dörren i ena hörnet och fönstret i andra. Blir inte som jag vill då. Hämtade hem panduropaketet igår, och givetvis hade de skickat en sak fel. Så jag kan inte slutföra mitt projekt innan det kommer. Men det blir nog bra iallafall. Skulle behöva köpa en fin matta bara, en som katterna inte gillar att kloa på.

Nej, nu ska hon upp från golvet.

Imorgon är det helg.

Imorgon åker "familjen" till ungdoms SM i cykling. Mellan lillebror ska ju vara med och tävla. Håller alla tummar och tår för att det blir en bra placering för honom. Är ju första året han är med, men iallafall. Blir ju extra kul om loppen går bra. Är tävling både fredag, lördag och söndag. Hurtbulle är han.

Idag har vi i stort sett inte gjort ett skit. Jag har mensvärk, då blir allt prutt. Athida är lite extra gnällig, och börjar bli lite varm, får se om de är tandfeber på väg. Man såg lite lite vitt idag igen.
Imorgon är de sagt att vi ska hem till svärmor och äta mat, blir hämtmat skulle jag tippa. Niclas syster och sambo kommer också. Sen på lördag är det kalas hos Niclas storebror. Han blir nog 24 om jag inte har helt fel. Så då var vi bjudna på kalas. Är så synd bara att Niclas aldrig är hemma just när det är sådana här saker. Nog för att jag kommer bra överens med hans släkt. Men kan vara roligt att han är med någongång. Men, han är ju hemma till jul. Typ 4 veckor i sträck då.

Athida ligger nakenfis på golvet, och hon har precis kommit på att de "pruttas" under rumpan och ryggen om man ligger och hoppar, haha. Asgarvar gör hon varje gång. Tokunge!
Och hemska röstresurser har hon med, stackars grannar. Men nu är de gröt time för henne!

Storshopping.

Var in till stan idag med mamma och Athida. Handlade massor av kläder till Athida på rean. Dock var i stort sett allt i storlek 80-86. Så de blir julklappar, haha.
Ordinarie pris på allt skulle ha blivit strax över 1400.. men jag betalade strax över 200 kr. Så riktiga fynd gjorde jag. Väldigt fina kläder med för den delen, mycket klänningar :)
Och igår köpte jag en ny suflett och sittdelstyg. I sand färgen. Blir nog super fint!

Köpte även en sån där nuby grej man stoppar mat i, så Athida kan äta frukt och gurka och allt utan att få i sig allt för stora bitar. Nu vet man att hon inte får i halsen. Är livrädd att hon ska få något i halsen.


En sån köpte jag.  Klickbar bild så klart!

Tisdagen den fjärde augusti.

Idag har ju även jag och Niclas varit tillsammans i 41 månader, eller 3 år och 5 månader. Ganska länge igentligen. Ganska mycket har hänt under dessa år med. Och kärleken har övervunnit allt :D

Imorgon ska vi nog till stan en sväng, skulle behöva åka till aros baby och kolla om mitt uv-skydd har kommit. Bugaboo har varit sega på den leveransen känns de som. Ska även kolla ny bilstol åt Athida. Var in på barnens hus igår och skulle kolla, men fanns ingen i personalen som verkade ha tid att hjälpa till. Så då får de vara, kan jag lika gärna åka till aros som har bra service istället. Lägger hellre några tusen till på den affären.

Suck, idag kom den ogillande mensperioden tillbaka.. Har ju varit utan mens i över 14 månader. Det är länge och jävligt skönt. Nu är de tillbaka till helsiket!.

7 månader

Idag blir vår prinsessa 7 månader. Hela 7 månader. Nyss vart hon sex. Och nu har det redan gått en månad.
Herre min Gud vart tar tiden vägen? Om 5 månader fyller hon ett år. Går tiden lika fort tills dess som den gått nu så säger jag bara STOPP!



- Athida vägde sist vi kollade 6890 gram.
- Hon var 66,5 cm lång.
- Har storlek 68 för det mesta, vissa plagg i 62 fortfarande. Tjocktröjor/koftor i strl 74.
- Hon kan sitta långa stunder själv.
- Kissar på pottan 3-6 gånger per dag.
- Somnar vid 20 på kvällen och vaknar ofta vid 7-8. Men ammas under natten.
- Har inga tänder.
- Men rullar runt som en galning, fort som bara den går de.
- Rullar efter katterna, och "masserar" de i pälsen. Gosigt tycker hon, mindre gosigt tycker katterna.
- Älskar att rulla fram till tv-bänken och dra ner alla pappas spel. Sen skrattar man ljuvligt efteråt.
- Har i stort sett alltid tungan ute. ( Något som några i min släkt har, för koncetrationens skull)

Superwomen!

Flyttade ut hela sängen och ställde den snyggt i hallen så länge. Gissar att den åker på tippen inom två dygn. Orkar inte ha en massa skit ståendes i alla hörn.

Nyss kom mamma och lämnade växasängen, vart super fint i rummet. Mycket mer plats eftersom växan är på minsta. Och en jäkla 90 säng tar ju upp hela golvet. Så nu kommer Athida kunna vara mer i de rummet så småning om.

Niclas är fortfarande i stan, skickade nyss sms och bad att han skulle komma hem tidigare och ta med en sallad från Sura till mig. Får se vad han säger. Vill ju hinna mysa lite innan han åker imorgon bitti.
Snart är det slut på hemma varannan vecka med, surt!


Vad ska man hitta på idag då?

Morgonpomenaden är avklarad för länge sen. Nackdelen med att vakna så tidigt. Är liksom hungrig på lunch nu. Men de går inte riktigt. Får vänta ett litet tag till. Niclas var också med på promenad. Och nu har han åkt och spelat paintball med Jonas och några andra. Trevligt för han, mindre trevligt för mig. För sen "måste" han stanna i stan för att se på film. Förstår att han vill träffa sina vänner, men ibland blir jag tokig. Och det vet han.
Sa bara innan han åkte nu att då vet du att jag köper nya vagnsaker nu om du får bränna pengar på paintball. Och han bara skratta, så de tar jag som ett ja. Här ska shoppas nytt sittdelstyg och ny suflett! ME LIKE! :D

Vi som skulle flytta ut sängen ur Athidas rum. Förresten, någon som behöver en 90cm resårbotten? Är ben på så klart.
Annars åker den på tippen. Synd att kasta när den är fullt fungerande. Har istort sett bara stått där sen vi flyttade in.
Men är man superwomen så är man, fixar väl de själv! Nu jävlar ska de möbleras!

Tidig morgon.

Athida bestämde sig för att vi skulle vakna innan sju idag. Försökte ligga kvar så länge de gick och försökte amma i tron att hon skulle somna om. Men icke. Så vid halv åtta gick vi upp. Var ingen idé att ha henne kvar i sovrummet, hon bara härjar och sparkas och har sig. Och Niclas kan ju få sova lite längre för en gångs skull.
Imorse var Athidas blöja knappt ner pinkad, trots att hon haft den i nästan 12 timmar. Men jag han knappt sätta ner henne på pottan innan hon kissade massor. Duktiga tjejen! :)

Nu är de lilla huset på prärien i vanlig ordning på helgen. Ska försöka få i lilldamen lite frukost snart, och se om de går bra att äta idag. Vädret är superfint idag ser det ut som. Blir ut på en promenad sen när Niclas är uppe.

Frukost var de.

Hmm..

Athida har ätit 2 tsk youghurt, och ca 5-6 tsk lasagne på hela dagen, och snuttat tutte lite då och då. Förstår inte vad hon pysslar med, sovit massor har hon också gjort. 3 gånger redan. En på förmiddagen och två på eftermiddagen. Hoppas innerligt att det är tänderna den här gången, så jäkla drygt när de visar sig lite och sen dras tillbaka. Ut med dom så är de gjort!

Ska snart börja med maten, idag ska vi flotta. Fläskfilé, potatistoppar(heter nå annat igentligen) och bea sås.
Ska bara ringa och gnälla på Niclas att han får skynda sig hem så jag kan börja med maten.
Athida är som sagt en famngris idag med, lyckades underhålla henne medans jag hängde tvätt, annars är de bara knät eller sitta brevid i soffan som gäller. 

Någon som vet vart man kan hitta fina barnsängöverkast? Gärna i grönt och rosa?

Tortyr natt!

Vid halv sex imorse skulle Athida amma, och de var väl inge mer med de, hon åt det hon ville och sen började de surra. Jävla mygg! Det går inte att somna när man hör de där äckliga små blodtörstiga sakerna surra i öronen. Och det är inte så lätt att se dom när man är helt nyvaken i ett ganska så mörkt rum. Man bara hör dom.
Försökte kika efter myggan, ville inte att Athida skulle få fler stick. Hon har fått ett i pannan, ser ut som en stor finne.
Tänk dom som blir torterade i flera dygn, och jag fick spel på en liten jävla mygga som surrade i öronen på mig. Avskyr verkligen mygg. Och de värsta är att hela ramnäs är översvämmade av mygg. Hos mamma är de så mycket att de inte går att ha dörrarna öppna. Usch!
Nå, somnade om efter en liten stund iallafall. Och jag vart stucken av myggan. Lika bra, så ger dom fan i Athida.

Sen vaknade vi iallafall vid halv åtta. Såg då att jag hade två missade samtal från pappa. Ring igen.. men inte på nätterna :P Räkna om tiden till svensk tack! :D

Athida är jätte jobbig vid frukosten nu mera, förstår inte. Imorse skulle hon inte ha youghurt och macka. Nej. Mackan kladdades det bara med, inge mer med de. 2 tsk youghurt fick jag i henne sen var det bara stängd mun. Och är den stängd så är den som en mur. Sedan dess har hon bara tuttat lite då och då. Hon har ju inte ro att ligga i 10 minuter och äta och bli mätt, utan hon måste kolla direkt om de är något ljud. Får bli lite tidigare lunch idag.
Blir lasagne, med massor av bitar fast den är från 6 månader. Är stor skillnad på semper om den är ekologisk eller inte tydligen.




RSS 2.0