Crescent Barnvagnar.

 
 
Crescent är faktiskt en av få märken jag inte har testat på barnvagnsmarknaden. Vilket jag egentligen skulle behöva. Min tanke är ju att jag ska testa så många olika märken jag kan för att få en bättre uppfattning om alla.
Så, skulle jag få testa en Crescent, skulle det bli en Trike. En trehjuling med vändbar sittdel. Inte många trehjulingar som har det. Även luftdäck och en längre suflett gillas.
Så jag håller tummarna att vagn nummer 16 kan få testköras.

Eye Q olja!

En period gav vi Athida Eye Q olja. Och vi märkte genast av att sömnen vart bättre, hon åt de i nån månad sen glömdes det av. men hon fortsatte sova relativt bra. Nu har hon börjar med lite för många uppvak per natt igen. Så nu är det dags för lite olja. Hon får flytande med smak av citron. Och kallar oljan för sin älskling starka olja. Starka just för att vi sagt att om man tar olja varje dag får man lika stora muskler som morbröderna ;D
 
I andra länder finns eye q baby olja från 6 månader. Och den hittade jag i England. Så nu har jag beställt hem 3 månaders förbrukning åt Edwin. Eftersom han också vaknar alldeles för ofta på nätterna så ska vi testa på han med.
Köpte även 3 flaskor åt Athida. På hälsokosten betalar vi 320 kr per flaska. Från England betalar vi 80 kr per flaska. Det är en jäkla skillnad! Så även med hög frakt så blir de mycket billigare från England.
 
Så nästa vecka startar Edwin sin oljekur. Athida kör på med de vi hade kvar hemma så länge.
 

Svaret på röntgen.

Ringde vår läkare på barn igår och frågade om svaret. Och han hade inte ringt upp oss för att han inte fick tag på Kirurgen i Uppsala.
För de överläkaren kunde se var att det är ett veck i tjocktarmen som inte fylldes ut så fort som de typ bör göras av kontrast. Men även att Edwin hade väldigt mycket avföring i hela tjocktarmen.
Men som de verkade nu var det inte hischsprungs, men han skulle som sagt prata med Uppsala först innan de var helt säkert.

Så nu blir det resulax varje dag, samt ökning på laktulos till 10 ml. Eller ja, mellan 5-10 ml. Men 7,5 ml ger ju inget typ, så då ökar vi. Hämtade ut ett 50 pack resulax på recept idag. Vart en kartong de!
Så nu är de bara vänta och se typ.

Var även och köpte hem lite mjölkfri gröt osv till Edwin. Fy fasiken vad dyrt, och finns typ inget att välja på heller. För sempers är de ju soja i, tyvärr så tillsatte dom soja :(

Men, vi ska nog få Edwin att gå upp i vikt förhoppningsvis. För har han inte ökat på nästa extra insatta viktkoll får dom allt utreda ännu mer. Han är ju redan under "normal", och kille. Och planar mer och mer på kurvan. Det är ju inte bra.

Kontraströntgen.

Idag hade vi tid på röntgen för en kontraströntgen på Edwin. De sprutade alltså upp kontrast i baken medans de filmade och tog kort. Och på så vis ska de se om han saknar nerver i tjocktarmen. Tarmexperten och barn överläkaren skulle nog granska allt, och höra av sig nästa vecka. Är delad redan nu, vill egentligen att de ska se nå fel så vi vet varför hans tarmar inte fungerar. Samtidigt som jag absolut inte vill de, för vi vill ju att han ska vara frisk. Men han måste ju kunna bajsa.
 
Nå ja, Edwin var iallafall jätte duktig. Fick på sig en liten mini sjukhusrock och fick ligga på röntgen bordet. Det var en undersköterska, två läkare och en sjuksyster om jag inte minns fel. Och sen Niclas och jag då.
Så vi fick hålla i Edwin i de positioner han behövdes, dels för att kontrasten skulle fylla hela tjocktarmen, 160 ml totalt sprutade de i.
 
Efter det skulle vi äta lunch. Och Edwin bajsade ur sig all kontrast och lite till. Vilket konstaterade hela han, verkligen hela. Kläder och allt. Samt bilstol. Fast i bilstolen kom de mest kontrast som tur var. Men nu hänger den på tork efter tvättning ;)
 
Var bara gå in på Kappahl och köpa ett par långbrallor. Hade dumt nog bara shorts i skötväskan.
Efter att ha lämnat Niclas hos sin bror, för Niclas ska på firmafest ikväll åkte Edwin och jag till Barnens Hus och klämde lite på nya vagnen vi köpt. Som kommer hem på fredag nästa vecka tror jag.
Den verkar lovande. Även om inte Edwin var på superhumör för att testa vagnar ;)

Baby Jogger City Versa GT

Nu är vagn nummer 14 beställd och betald.

Denna gång blir det en baby jogger city versa GT.
Har inte klämt och känt än, men den ska nog leva upp till mina förväntningar, annars säljs den vidare och nästa står på tur att testas.

Det jag föll för är hur sjukt smidig den blir ihopfälld. Vändbar sittdel, rejäl suflett, och bara 56,5 cm bred. Perfekt med andra ord!

Mitt hjärta brister..

Edwin har så ont. Är så jobbigt när man inte kan göra nått. Och när de i grund och botten är mitt fel. Då känns de ännu värre.

Hoppas de börjar gå över snart. Gärna till imorgon.
Vår lilla duktiga krigare. Varför ska just du behöva vara allergisk?

Provokation på soja.

Har sedan ett tag kunnat ha soja i maten utan att Edwin har reagerat. Perfekt. Köttfärssås är jäkligt blekt och "felfärg" utan soja i. Men, sojan i maten är ju bara några få droppar, samt att den sojan är jäst och proteinstrukturen ändras lite då som jag förstått det.
 
Så jag testade att äta soyghurt. Super gott var det, åt kanske 2 dl.
Igår, lagom när de gått 48 timmar kommer reaktionen på Edwin. Feber, ont i magen, gasig och skrikig.
Inga utslag än, men febern sitter i. Vår lilla plutt.
 
Han tål alltså sojan i kokad form, men inte kall. Och inte i såna mängder. Men då vet vi de.
Sojalecitin är inte heller nå problem, som tur är. Och spår av soja har också funkat.
 
Så, då är de bara ägg kvar att provocera på då. Men det väntar vi nog ett tag med. Skulle dock vara ruskigt gott med en äggmacka, var ju evigheter sen. Men, den dagen kommer den med.

Vår älskade Edwin.

Idag fick han tid till röntgen i Västerås. Han ska kontrast röntga tjocktarmen. Kommer bli en riktigt jobbig undersökning tror jag. Men förhoppningvis se som att allt är som det ska. Även om det skulle vara skönt med en "diagnos" av något slag på varför det inte fungerar. Hischsprungs låter ju väldigt likt men jag vette tusan. Finns ju så mycket knasigt.

Han äter och mår bra iallafall. Förrutom just tarmtömningarna.
Idag plaskade barnen loss i poolen. Får passa på när de är varmt och skönt ute. Finns inge stopp på Edwin, han plaskar så de finns inte. Hela altanen var blöt. Så underbart och se Athida och Edwin leka tillsammans. Han skrattar åt alla hennes bus, och hon skrattar åt hans. Sann och fin syskonkärlek.
Helt underbart!

Tredje natten.

Inatt blir det tredje natten utan amning. Eller, mellan 19-05. Efter det får han om han vill än så länge. Han får en flaska ersättning vid 01 när han vaknar, om han vill de med som sagt. Går så mycket lättare än jag trodde *pepparpeppar*. Med Athida var de ett helvete och sluta, men Edwin, han liksom finner sig i det. Klart han försöker få tag och visar att han vill. Men han blir lite arg, och sen är de bra och somnar. Vilket är skönt!
Edwin behöver lära sig sova, och vi behöver sömn. Winwin!

The Buppa Brand.

Har sedan Athida varit liten varit sugen på en Buppa åkpåse. Men hon hade åkpåsar som fungerade fint så de vart aldrig något inköp.
 
Nu har jag haft turen och "träffat" på The Buppa Brands grundare på internet. En fantastisk och givmild kvinna vid namn Therese.
 
Jag inhandlade givetvis lite, eller snarare mycket saker åt vagnarna i huset.
 
Det vart en vinteråkpåse, en flower. Kommer pigga upp rejält i vinter. Sen vart det även en softshellåkpåse i hundtand. Perfekt på hösten och våren.
Sen kunde jag inte motstå två sittdynor och en filt.
 
 
  
 
 
 
UNDERBART! Ser fram emot paketet!

Dagarna går så fort.

Edwin har redan hunnit bli över 7 månader.
Han har nu två tänder, strl 4 på blöjor, är iofs precis så de passar, för man får nästan lägga kardborren omlott, haha.
Han har strl 74/80 på kläder. Och hasar sig fram ruskigt fort.
Många gånger man får säga ajaj nu. Kattens matskål och vatten är roligast. Tar han två sekunder genom köket för att plaska loss med händerna. Busen!
Nu när Athida har börjat på dagis igen hasar Edwin fram och letar efter henne. In i hennes rum flera gånger, men nej, ingen syrra där. Så fint och se.
 
Dom busar verkligen loss tillsammans nu. Skrattar med varandra hela tiden.
 
 
Ikväll är tanken att vi ska sluta nattamma med. Får väl se, blir nog några skrika nätter. Men de funkar inte att amma en gång i timmen längre. Jag orkar liksom inte med det vardagliga då utan att få sova med Edwin på dagarna.
 
Har förövrigt bokat en Ullareds resa. Åker den 18 september, över dagen. Så barnen får stanna hemma med Niclas, medans jag shoppar loss som aldrig förr, wiho! ;D




RSS 2.0