Första dagen.

Idag var de dags för Niclas att börja jobba igen. Efter flera veckor hemma. Men som sagt, pengarna behövs. Pappadagar blir man inte rik på.

Athida vaknade 05 imorse, och somnade inte om. Så de vart ligga kvar i sängen ett tag till och titta barntv och sen gjorde hon morgon. Edwin och jag låg kvar i sängen en liten stund.
Dagen har gått relativt bra ändå. Athida vart super trotsig och retsam på eftermiddagen, förmodligen för att hon var så trött med. Och när hon sätter den sidan till är hon hemsk rent ut sagt. Lipar, slåss och dummar sig rent ut.

När Niclas kom hem var de bra skönt när han tog barnen och gick upp och jag kunde diska i fred. Torkade av allt några gånger för att bara njuta, haha.


Imorgon kommer bvc sköterskan hem och väger Edwin. Min bil vill ju inte fungera just nu, misstänker att de är batteriet. Så hon kommer hem så vi slipper hålla på med buss osv.
Får se hur mycket han gått upp. Kommer på mig själv att dricka för lite vatten, vilket inte alls är bra för produktionen. Men är ju svårt när man inte är direkt törstig heller. Får fylla på flaskorna oftare.
Sen spyr han som en liten gris. Konstant rinner de i giporna. Och vet inte hur många bodys de går åt, haha.
Tur man har handlat lite mer än de som behövs i 50-56 ;)

Nu är de bara klädförrådet i 62-68 som behöver fyllas lite. Lindex hade fått in fint, och Villervalla med :D
Och villervalla är kul, för då kan man matcha barnen ;D Lika med Meandi och Blingo :D

Navelstump.

Edwins navel har varit väldigt blodig och lite små äcklig. Vi har tvättat för fullt, och den har liksom hängt i en tråd typ. Bvc sköterskan tvättade rent ordentligt och trodde att den snart skulle ramla av. Men icke.

Idag hade den dock äntligen ramlat av, satt fast i blöjan. Så just nu är naveln lite svullen, men ser ut som de kan bli en utåt navel. Återstår att se.

15 dagar gammal innan den ramlade av. Athidas lossnade nog snabbare om jag minns rätt.

Karl Edgar Edwin

Namnpapprena är ifyllda.

Karl efter Niclas. Edgar efter Niclas farfar och min mammas morfar. Och Edwin blir tilltalsnamn. Vårt lilla hjärta!
Efternamnet blir givetvis Andersson.

Får väl se om jag någongång får heta Andersson med, haha.

Faderskap

Idag var vi och skrev på faderskap och gemensam vårdnad.
Så nu är alla viktiga papper färdiga. Nästa vecka börjar ju Niclas jobba.
Kommer kännas bra tomt, han har ju varit hemma hela januari. Gosh!



BVC besök.



Igår var vi på bvc. Nu väger lillkillen över födelsevikten igen. 3820 gram stannade vågen på.
"S" tyckte han var så pigg och med för att vara så liten. Han kikade runt för fullt. Vår fina gosse! :)



Bockar av på listan.

Pratat med Trygghansa, fixat sparkonto åt lillgrabben, städat och nu mys.

Var ju tur vi han skaffa försäkring åt liten innan sjukhusvistelsen, för nu kommer de in en slant direkt där. Så pass bra slant att hela hans årskostnad på försäkringen är täckt och lite till. Prisa försäkringar!


Vår bankkvinna skulle fixa ett konto direkt åt han. Lika som Athida, och pengarna förs över vid barnbidrag. Rätt ska vara rätt! :)

Nu ska jag byta blöja på lillkotten, som gjort ett stort paket. Förrsten fick han utpumpad mjölk idag. 75 ml svepte han utan problem. Hungrig pojke har vi! :D

Barnakuten.

Igår fick vi ta oss en sväng till barnakuten med Lillebror. Han hade feber och super snorig.
Fick komma in i ett rum relativt fort, doktorn kom och tyckte han lät rosslig och var väldigt snorig.
Fick inhalera koksalt och adrenalin och sen lyssnade doktorn igen. Och hon hörde ingen super förbättring så hon lade in oss.

Niclas åkte hem till Tidan som var med farmor. Och vi låg kvar.

Varannn timme fick han inhalera inatt, och även kolla syresättningen. Och syresättningen var lite låg så dom kopplade syrgas på han med. Inte mycket sömn för någon av oss.

Imorse vart vi dock utskrivna av avdelningschefen, och ska komma tillbaka direkt om de blir jobbigt igen. Vilket jag hoppas att vi slipper. Nu kör vi med Nezeril näsdroppar tre gånger om dagen.
Vår lilla plutt. Så sjukt jobbigt att se en sån liten bebis sjuk. Man vet ju själv hur drygt de är att vara förkyld, och han som är så liten.

3 års kontroll.

Igår hade Athida sin 3 års kontroll på bvc.

Hon vägde 13,7 kg med kläder på, och var 94 cm lång. Följer sin kurva bra, ligger dock under alla "normal" kurvorna.
Hon klarade "uppgifterna" bra. Men var lite ivrig, speciellt på burken där belöningen finns. Är alltså en burk med klistermärken, djur, tatueringar osv.
Hon valde iallafall tre tatueringar som vi gjorde när vi kom hem.

Hon upplyste även S om att hennes lillebror faktiskt har en snopp. Haha.

Hembesök.

Idag hade vi bvc och barnmorskan på hembesök.
Vägning av lillgubben vart det. På 2 dagar har han gått upp 190 gram.
"Normalt" är ca 25 gram per dag, så han har lagt på sig riktigt bra.

Verkar som de är grädde i tuttarna ;)


jag och mina två älsklingar.

Förlossningsberättelse.

Onsdag den 11/1
På förmiddagen var jag hos barnmorskan. Fick en hinnsvepning och en avslappningsnål i pannan för att kunna slappa av en stund. Var öppen ca 2 cm. Kom hem och allt var som vanligt. Drack lite basilikate och satt på yogabollen.
Vid 20 tiden gick jag och lade mig på spikmattan en stund, första gången jag ens testar den. Låg en halvtimme kanske och skulle sen resa mig och gå på toa. Kändes lite konstigt i magen och han precis komma in på toaletten när de knäppte till och de började rinna vatten. Han få under handen och ropade till Niclas att vattnet gick.
Kom inte massor, utan kanske två nävar, satte mig på toaletten och kissade och de rann lite till.

Ringde till förlossningen som ville att vi skulle avvakta en timme för att se om de kom värkar och sedan ringa tillbaka.
Inget hände, och de fortsatte sipra lite lite vatten. Precis som med Athida.

Ringde in till förlossningen igen, och de ville att vi skulle komma in på kontroll, för att se om de var vattenavgång eller inte.
Vid 22,30 åkte vi in. Mamma kom hit och var här med Athida medans hon sov.
Kom in till förlossningen, fick rum 1. Sattes ctg remsa, de kollade bindan men kunde inte fastställa om de var vatten eller rikliga flytningar. Även om jag visste. De tog prov för att se, topsade in i tappen, sen vänta 10 minuter för att se vad de sade. Och de var vattenavgång. Precis som vi sade.

Vid kl 00:30 kom barnmorskan in och sa att eftersom de var vattnet, får vi välja och ligga kvar eller åka hem och återkomma kl 8 på morgonen för igångsättning.
Redan tänkte vi, med Athida tog de 48 timmar från vattenavgång till igångsättning. Och nu skulle de ta 6 timmar.
Vi valde att åka hem. Men var hungriga som bara den och tänkte att mat kommer behövas. Så vi åkte förbi mcdonalds och åt och sen hem och lade oss. En natt som var lång. Vaknade flera gången och kollade klockan men inga värkar.

Torsdag 12/1
Klockan ringde vid 7. Packade iordning det sista och berättade för Athida att vi skulle åka till sjukhuset så bebisen kunde få komma ut. Kan säga att de var en överlycklig och energisk tjej som inte kunde sitta still här hemma. Någon som såg fram emot att få ett syskon.

Vid 8 kom vi till förlossningen. Kopplades ctg i 45 minuter. Allt såg bra ut, inga direkta värkar. Fick invänta läkare för undersökning för att se vilken igångsättning som skulle bli.
Läkarteamet kom, både AT-läkare och operationsläkare undersökte. En student som klämde på magen. Bebis fixerad, tappen mjukare, men fortfarande lite bakåt. Öppen ca 3 cm.
De frågade om vi ville ha igångsättning eller invänta värkar, ifall de kommer igång. Men vi sa att vi lika bra kunde bli igångsatta, för skulle vi komma hem utan bebis skulle Athida bli tokig.
Läkarna tyckte att Syntocinondropp skulle bli bäst. Samma som med Athida.

Niclas och jag gick till cafeterian och köpte frukost, som vi sedan åt på vårt rum. Vi fick rum 6 denna gång. Vart lite besviken att de inte fanns toalett på rummet. Men de fick ju funka ändå.

Vid 10 kom barnmorskan och satte pvk och koppade dropp. De startade på 7 ml i timmen.
Började känna av sammandragningar, men inte mer än så. Hela tiden var ctg kopplat för att ha full koll på hur bebisen skulle reagera på syntocinonet.
Med jämna mellanrum kom barnmorskan in och höjde droppet, och de vart då starkare och starkare värkar.
Vid 13 tiden uppdaterade jag i en av mina grupper på fb att droppet nu låg på 60 ml i timmen, och att de kändes betydligt mer nu.
Vid 14 tiden började vi gå fram och tillbaka i korridoren, värkarna kom med 2 minuter imellan och nu andades jag igenom dem. Nya skiftet med barnmorska och undersköterska kom. Barnmorskan kopplade på ett pencillin dropp, eftersom de förmodligen skulle ta mer än 18 timmar från vattenavgång tills bebisen var ute.

Bad om att få gå bada, vilket jag inte fick eftersom jag tillhör "riskförlossning" eftersom jag är en igångsättning och ctg måste vara kopplat. Kunde på sin höjd på duscha i 10 minuter om jag var snabb, vilket jag inte ville stressa med.

Kopplade på tensen på framsidan, för det var där värkarna satt och gjorde riktigt ont nu. Höjde tensen i varje värk och sänkte den direkt efter. Nackdel med tens på framsidan är att den stör ctgn och bebis kan bli stressad.
Och hjärtljuden försvann ofta, så barnmorskan ville sätta en skalpelektrod, även om vi ville undvika de.
Men den sattes och allt var under kontroll. Valde även att ta lustgas.
Den kopplades på ganska svagt men tog udden av de värsta samtidigt som jag såg repet med knuten på att snart är värken slut och bebisen kommer längre ner.

Vid 6 cm öppen ville jag gå på toaletten och kissa men de fick jag inte. För snart skulle nog bebisen vara här trodde barnmorskan. Värkarna gjorde ruskigt ont och bad att dom höjde lustgasen ännu mer.
Hon höjde, och ju djupare jag sög i mig desto mer borta kände jag mig. Allt lät konstigt i rummet, och samtidigt var allt långt borta. Satt och skrattade åt Niclas som inte fattade någonting alls.

Började känna trycket runt 17 tiden, och sa åt Niclas att de skulle vara coolt om bebisen kom 17,37 som Athida gjorde.
Och sa även åt barnmorskan att vi måste skynda oss, för bebisen måste födas snart för vi måste ringa hem till Athida och säga att hon fått ett syskon innan hon ska sova. Och barnmorskan bara skrattade och sa vi får väl se.

Krystvärkarna började komma, lade undan lustgasen och tensen var redan bortkopplad.
Fick de enorma "jag bajsar på mig" trycket och sa att jag dör nu och jag kommer bajsa på mig på en gång. Och barnmorskan svarade bara då gör du de, det är ingen fara om de kommer lite bajs.

Krystade för fullt, enligt journalen startade krystvärkarna 17:45. Gick fort enligt Niclas, ca 2-3 krystvärkar. Och de enorma trycker när halva huvudet är ute är hemskt, det känns verkligen som man spricker från topp till tå.
Jag valde att sitta i gynställning, med Athida låg jag på sidan, men de funkade inte nu, gjorde ännu mer ont.

Bebisen kom ut farande i en hiskelig fart kl 17:53, Niclas sa att barnmorskan knappt han fånga. Bebisen låg kvar hos barnmorskan några minuter för att navelsträngen skulle pulsera klart och vi få en senavnavling.
Jag grät som ett litet barn, vår bebis var ute. Vår underbara son!

Fick upp vår pojk på magen en liten stund 7 minuter efter att han kom ut kom moderkakan, strängen var relativt kort. Men fint pulserad och slapp när det sattes peang och Niclas fick klippa den.

Jag behövdes inte broderas ihop något alls, och vi fick armband. Bebis 72 vart han i Västerås för detta år.
Undersköteskan och barnmorskan gick ut så vi fick vara ensamma, bebisen ammades och vi mös. De kom in med den goda fikabrickan. Förra förlossnigen var jag för dålig och kunde inte äta. Men nu var mackorna underbara. Så goda.

Barnmorskan kom in och vägde och mätte. 52 cm lång, 3785 gram och huvudmått på 36 cm.
Hon undrade även om vi gått över tiden länge för att han var ganska torr, fanns inte direkt fosterfett på han eller något. Så fötterna och händerna var väldigt torra.

Vid 19.30 tiden var det dags för mig att gå på toaletten. Åkte rullstol ut, och bad om hjälp just för att de var just vid toabesöket jag svimmade med Athida. Kissade på en gång, och smärtan. Aj jäklar vad de svider. Tvättade av mig och på med "ny blöja". Vid 20.00 var vi uppe på BB.

Vi fick ett familjerum, utan tv. Så de var tur vi hade datorn med oss.
Vart klämd på magen några gånger extra för att se så livmodern verkligen drog ihop sig den här gången. Vilket den gjorde fint. Gick på toaletten en gång till och sen bara mös vi. Lillen bodde vid bröstet och eftervärkarna kändes som hugg varje sugtag.

Men åh så underbar han är. Hög på känslor så var de omöjligt att sova. Och jag har väldigt svårt för att lägga ner honom i "skyltfönstret". Baljan alltså. Så han låg emellan oss och sov. Och så vacker, och otroligt lik Athida.






120112

Igår kom vårt andra mirakel. Vår efterlängtade son.
En pojke på 3785 gram, 52 cm lång, och hattmått på 36 cm.

17:53 kom han ut med en rasande fart. Nästan så barnmorskan inte han ta emot han.

Under förlossningen använde jag TENS och lustgas. Men under krystningsvärkarna körde jag på utan.
Enligt Niclas krystade jag ut han fort, klockslag har jag dock ingen aning om, haha.

Men från igångsättning till han var ute tog de ca 8 timmar.

Efter att han kom ut vart vi lämnade ifred vilket vi bett om. Fick in fikat och sen var de toabesök för mig.
Och sen upp till BB. Aldrig varit så glad förrut över att få åka rullstol, haha. Slippa ligga i en säng med kateter osv.
Jag kan röra mig, samma dag jag fött kan jag gå. Sån skillnad mot förra gången.

Förlossningsberättelse kommer senare. Nu är vi på BB och njuter.

Förlossningen.


20.45 igår kväll gick vattnet. Eller de sipprade, precis som med Athida.
Vid 22.30 åkte vi in på kontroll, ctg remsa körde och test för att se om de var vattenavgång.
Fick välja att sova kvar eller åka hem för att komma tillbaka 8 imorse för igångsättning.

Och nu är vi här. Droppet är nyss kopplat. Syntocinon även denna gång.

BF+1

Jaha, nu är vi "övertiden".

Var till bm idag igen, fick en hinnsvepning till. 3:e på 3 dagar ;D
Tappen var mjukare, och gick inte att direkt töja ut mer. Näsan hade bebisen åt höger, och hon kände bara lite vatten mellan hinnan och huvudet. Men bara öppet 2 cm.

Fick en avslappningsnål och vilade lite. Nästa tid är på måndag. Och den hoppas jag att jag slipper.

Rummet Kaos.

Athidas rum är just nu kaos. För lite förvaring är problemet.
Just nu har hon även för mycket "småbarns" saker.
Duplo Primot ska plockas bort och sparas till bebisen, och även andra sådana småbarns saker som hon inte direkt leker med.

Vi funderar även på att köpa en ny expedit hylla åt henne. Nu har hon en med fyra fack, men vi funderar på en med åtta fack. Så får man lite mer organiserat, får in alla puzzel, pärlor osv i hennes rum.
Så de ska nog ordnas. Ev nästa sväng till Ikea, får se.

Vattkopporna har iallafall börjat torka, några som inte är torkade än. Men snart så.
Inatt sov hon utan att vakna att att de kliade och sved iallafall. Kan iofs bero på att hon fick 10 ml tavegyl innan hon lade sig. Men då funkade den iallafall.
Vår lill prick!

Hinnsvepning nr 3.

Vart vaken hela natten. Klockan tickade iväg, och mitt i allt var klockan halv 7 på morgonen och jag hade fortfarande inte somnat. Riktigt drygt. Gick inte alls.

Ringde barnmorskan och bad om hjälp. Har ju så jävla ont i fogarna att jag tror jag kreverar.
Fick en snabbtid för akupunktur och en hinnsvepning.
Imorgon blir det samma visa. För att kroppen ska slappna av lite.

Förlossningen startar förmodligen inte för att jag har en förkylning i kroppen. Ser övertiden komma ;)
Nu mumsas det apelsiner så c-vitaminet blir påfyllt i kroppen.

Hinnsvepning nr 2.

Barnmorskebesök i v 39+5.

Sf mått på 35,5 cm. Hjärtljud på 142. Fixerad.

En ny hinnsvepning, tappen var mer mogen nu än förra veckan.
Inte direkt förkortad, en liten bit kanske. Öppen 2 cm.

Nu kommer det en hel del slemblandat blod. Fick inte komma mer än en 5 krona, men det har de nog gjort.
Avvaktar en stund till innan jag ringer och kollar om de är "normalt".

Imorgon är de beräknad förlossning. Men senast den 25 januari blir jag igångsatt om inget skulle ske :D

Prickigkorv.

Massa prickar har vår tös fått nu. Inte så där sjukligt farligt alltså, än. Dom kliar en del. På förmiddagen smörjde jag in med aloe vera gellyn. Men nu har mormorn köpt PoxClin. Speciellt framtaget för vattkoppor.
Kylande och innehåller aloe vera. Så får se om de lindrar lite.

Funderar på om man ska ge lite alvedon innan sänggående med, för att hon inte ska ha så ont när hon ligger ner.

Hon har mest prickar på ryggen och magen. Men även en stor en i hårbotten, vid ögonbrynet, precis i öronkanten. Och en på pullan. Hoppas på att hon inte kliar sönder dom så de inte blir massa ärr. Inte så kul om dom sitter i ansiktet senare i livet kanske?
Hon sa iallafall när hon såg bilden på PoxClin paketet att titta, de är prickigt som mig. Hihi.


Niclas kommer vabba med henne imorgon, eftersom jag har barnmorskebesök. Kan ju inte ta med henne ut när hon smittar. Så jag åker ensam till barnmorskan, lättast så med eftersom jag tänkte mig en hinnsvepning igen. Som jag hoppas funkar nu :P




Dagens graviditet.





Slemproppen har lossnat. Snälla ge mig  vattenavgång och värkar.






Vattkoppor.

Ser ut som Athida fått lite vattkoppor av kusinen. Han hade fått på juldagen, och dom var här julafton. Så prick två veckor tog de. Nu ikväll hade hon 10 prickar på sig. Får se imorgon bitti. Hoppas på att hon får de lindrigt med tanke på situationen.

Får köpa hem den nya krämen apoteket hade fått och lindra lite med sen.
Återstår och se.

Min lilla prickigkorv!

Orbit Baby

Berättade för Niclas tidigare att jag så småningom vill testa en Orbit baby vagn. Den dagen Donkeyn ska flytta ut.
Men, är ju som sagt med i en barnvagnsgrupp. Gruppen som Niclas vill stänga ner nu, haha.
Igår fick jag info om en butik i Kista som sålde de till lite bättre pris än andra butiker.
Fanns direkt folk som kunde köpa och skicka, men räknade ut att de är samma pris, om inte dyrare om vi skickar än hämtar.

Flörtade lite med min underbar man, och vips så satt vi i bilen på väg till Kista. Lilldamen var hemma med farmor och sov så länge. Butiken var nämligen öppen till 21.
Eftersom hela förbannade Stockholm bygger om körde vi så klart åt helvete, me med lotsning i telefon med en från gruppen som stod i butiken kom vi till slut fram, ca 20:55.
Hon  från gruppen hade lagt undan en vagn åt oss. En Orbit baby svart/grå.
Så jäkla fräsig så de finns inte, haha.

Monterade ihop den imorse och oj, så jäkla cool. Blir snyggare varje gång jag tittar på den.



Nehe.

Natten har varit hemsk. Har haft så ont i blygdbenet att jag knappt kunnat röra mig. Låg vaken i flera timmar och kunde verkligen inte somna om. Kan de inte bara sätta igång nu någon gång så man kanske kan få slippa den här sortens smärta?

Känner som sagt inte av hinnsvepningen något. Tror inte de blir nå mer heller. Kommer inte värkarna inatt eller under morgondagen, vi är nämligen bortbjudna på släktmiddag då. Och Athida kom under middagen för 3 år sedan, så kommer jag garanterat gå över tiden. Vilket jag absolut inte orkar med. Har för ont för det.
Aja, ska till bm på måndag får se vad hon säger. Om man kan bli igångsatt innan de 17 dagarna har gått eller om man måste vänta ut de?

Idag blir de nog lugnt, så jäkla trött som jag är just nu efter natten så.
Har en tvätt på, och senare kommer min Gudmor på besök och firar Tidan.

Athida fick föresten en egen sterio igår, med mick. Gissa vem som sjunger loss? haha.
Underbart gulligt

Grattis vår älskade unge!

För exakt 3 år sedan hade jag tid på förlossningen för igångsättning.
17:37 kom världens mest underbara unge ute. Tänk, 3 år har gått.
Från liten till stor. Nu är hon självständig, äter själv, delar maten själv, slutat helt med blöjor både natt och dag.
Räknar för fullt, klarar av alla möjliga puzzel, pratar för fullt. Och har en vilja av stål. En liten envis tös som alltid vill ha som hon vill.

Och nu ska hon bli storasyster, den bästa av alla kommer hon bli. Fantastiska Athida!


Grattis Hjärtat, mamma och pappa älskar dig över allt annat!



Första bilden uppe på mitt bröst.                          2 år och 11 månader

Bm v, 38+6 och "Finsk massage"

Bm idag igen. Hjärtljuden låg på 157, vaken och pigg bebis.
Sf mått på 34 cm, som för två veckor sen. Magen har ju sjunkit en del så är därför.

Bad även om en hinnsvepning. Jaha, Finskmassage sa hon att de hette.
Gör vad du vill sa ja, haha. Hon "grävde" runt lite. 3 cm kvar på tappen, men mjuk och fin.
Fick in ett finger och kände på bebisens huvud, tröck in ett finger till och töjde lite.
Så får se om de ger någon effekt.

Har så ont nät jag går, känns som ett bowlingklot mellan låren. Och blygdbenet exploderar typ.

Komsi, komsi lilla bebis. Får se om du kommer på systers födelsedag :D

Paul Frank.

Råkade klicka hem detta. Riktigt snyggt, älskar Paul Frank sakerna!

 


År 2012.

2011 slutade bra, ingen bebis som kom ut. Blir alltså en 2012a. Perfekt!
Vi hade svärmor här på middag, tittade på tv, och sen en film.
Athida somnade vid 21, men vaknade vid 12 slaget och var rädd när de pangade.
Hon fick komma upp och kolla raketerna, och sen ner i säng med lite välling igen. Konstigt nog somnade hon relativt fort. Och kom inte till oss förrän 4. Och morgon vart de kl 8. Totalt slut i kroppen är jag.

Förlossningen får gärna starta nu, färdknäppen har inte gjort någon nytta känns de som.
Skulle inte förvåna mig om bebisen antinge kommer den 4e, eller så går jag över tiden. Tiden får visa.

Nu håller vi på i tvättstugan, tvättar rent alla lakan och handdukar. Smidigare att göra de där än hemma.
Frysen har blivit avfrostad och skurad. Maten rensad och lagd i rätt lådor.
Nyårsdagen var sig lik för 3 år sen, haha.




RSS 2.0