Nu är de snart klart.

Puh!

Athidas rum börjar äntligen bli klart. Innan har de mest vart lite provisoriska grejer eller hur de nu stavas.
Men efter en sväng på ikea har vi nu "köpt" matta, sänghimmel, tak lampa, och fotoram.
Så sänghimmel och "stjärnhimmeln" är uppsatta nu, super mysigt vart de. Och även med ny barnmatta.
Bilder kommer nog senare, nu sover hon..

  
Taklampan Skojig, Sänghimmel Himmel och Mattan Fabler prickar.
Matten är dock mycket finare i verkligheten än på bild.

I Athidas rum har vi nämligen "rymd" tema, har nog skrivit de tidigare men tåls att upprepas ;D
Så nu är de stjänor, planeter, rymdfarkoster och moln i hennes rum, ett riktigt lekfullt rum, inge trist vitt och kliniskt.

Allt och inget..

Athida ligger brevid mig i soffan och sover, nyss hade hon 39,7 i temp. Så de vart alvedon igen och sen sova. Vill ha tillbaka vår friska lilla tös. Men det kommer väl de med.


Måste ju skriva ett stort grattis till Frida och Fredrik som fått sin lilla son Timmy nu. Längtar så tills vi kan ses så man får se ert mirakel :)


Läste fakiskt igenom min förlossningsjournal nyss, den har legat hemma hos mamma men nu tog hon hit den. Åhh, vilken smärta, men vilken kärlek. Sen sa ju faktiskt BM att de inte är någon stor chans att de skulle kunna bli så som de vart med Athida om vi skaffar fler barn. Och nu när Frida och Fredrik fått sin bebis vill jag med ha en till ;D Men de får allt vänta, Niclas är inge sugen än ;)

klicka och få presentkort :)

Det är helt sjukt hur fort och bra GratisBio är. Man klickar på olika hemsidor och får poäng. Som man sen växlar in till presentkort. Hur smidigt som helst.

Vem vill inte ha gratis presentkort? Kunna shoppa hela sommargarderoben för att man klickat lite.
I Love it!


Skatteåterbäringen.

Tjoho, i år får både jag och Niclas tillbaka på skatten enligt hemsidan :D Sen har jag lite avdrag med så några slantar till kanske de blir med ;D
Men, pengarna behövs mer än väl, bilen måste in på service, måste även ha nya sommardäck, plus att hela förrådet ska rivas, gjutas nytt och sen upp med nya väggar och tak. Och sen ska alla fönster målas. De kostar med "hus".

Athida har lite feber just nu, tempen visade 38,0 imorse. Men hon är ganska pigg för de, leker och har sig. Men vill gärna komma och mysa väldigt ofta :)
Så idag blir de lugn och ro hemma. Ska försöka få nedervåningen städad. Övervåningen tog jag imorse.
Skulle behöva baka massa bröd med, men de beror på hur snäll hon är;)

Snö snö snö snö snö.

Igår när jag kom hem sa jag till Niclas att man äntligen kunde se att de fanns en buske under all snö på framsidan. Idag började de vräka ner snö. Trodde verkligen våren var på G. Men nej, istället vräker de ner konstant. Tror de har kommit minst 10-15 cm idag bara. Har skottat framsidan 3 ggr. Och parkeringen en gång. Syns säkert inte ens nu.

Niclas försöker lägga argbiggan i sovrummet. Niclas duger inte alls, men skam den som ger sig ;)
Sen har han fått för sig att Sockan behöver bada, han tror han skulle gilla att plaska lite som han så fint sa ;D
Jag betvivlar, men tror dock att han behöver de, hans päls är inte alls fin just nu. De brukar den vara. Vi har dock aldrig badat han på de viset, utan mest duschat av han förrut. Så vi får se hur de går :D

Skulle verkligen vilja till ikea, har ju ett presentkort där som vill utnyttjas :P Super snälla Gudmor och Gudfar gav mig de i present, trots att jag fyllde vuxen ;D *Tack*


Klädförmedlingen avklarad.

Vårens klädförmedling gick av stapeln idag. Eller försäljningen var idag. Imorgon är de bara småfix och utdelning av pengar kvar.

Inhandlade massor åt oss.
Åt mig blev de
shorts
tre kvart bralla x 2
Tunika/klänning.

Athida:
Polarn & Pyret body strl 80
Muddjeans Kappahl strl 80
Pop tunika med blommor i strl 86
Jeans tunika Lindex strl 92 men miniliten
Pop rosajeanskjol strl 86
Dunnis jeanskjol strl 86/92
Fin cardigan lindex strl 86
Villervalla strutmössa
Nova star zipkofta strl 86
4 st Emma och Totte böcker
4 st Max böcker
2 st andra pekböcker
Tupperware ritmallar

Kan ha glömt något åt Athida nu med, men allt ligger i tvätten redan.
Totalt kostade allt iallafall 285 kr. Men vi har sålt kläder för 135 också. Så 150 kr för allt.
Och då är de nästan bara märkes kläder, och super fina :) Super nöjd!

Nu blir de körslaget och mys!


Bilder på vårt radhus :)

Älsk hittade en annan datasladd som funkade till kameran med. Så nu finns de lite bilder iallafall, som dock är tagna innan vi vart klara med allt :D Och de är fortfarande inte klart i Athidas rum, behöver shoppa liiite till :)


Köket, eller ena väggen av köket. Mitt emot finns de städskåp, kyl, frys och en liten "bar" sida :D



Matplats på andra sidan av kyl/frys väggen. Nere i hörnet har Athida sitt kök och bord och stolar.


Athidas hörna


Vardagsrummet, på övervåningen direkt när man kommer upp från trappen ser man detta.


Athidas läshörna i sitt rum. Tapeterna är massor av små blåastjärnor på som lyser i mörkret.
Dom får sitta kvar ett tag till, tills jag vet hur jag verkligen ska vara där :D

En hel natt?

Athida somnade vid 18:15 igår, med vällingen. Eftersom hon har ätit så dåligt senaste dagarna får hon välling på kvällen med, så de mättar lite mer. Men igår sov hon från 18:15-02:58. Fatta, Athida Andersson sov i 9 timmar. Till och med så jag vaknade och gick upp och kollade om hon andades eller inte. Vid 3 fick hon komma över till oss, då drack hon lite välling och somnade om, och vaknade sen vid 6. Jag har sovit fööör mycket inatt, vilket innebär att jag är super seg.
Nå, hoppas bara på att de kan ske nå fler gånger med mycket sömn.



Klockan 15 har vi tvättstuga, har alla tvättsäckar överfulla, plus att lakanen skulle behöva bytas i vår säng. Borde hinna torka och få torrt 6 maskiner. I värsta fall får vi väl hänga upp lite här hemma om de krisar..

Separationsångest från mig?

Athida är omöjlig direkt när Niclas kommer hem från jobbet. Först går de bra några minuter, och sen äter vi ju direkt. Men efter maten när tanken är att hon ska leka med Niclas och jag plocka undan i köket är hon hemsk rent ut sagt. Hon gallskriker direkt när Niclas tar i henne, och ska bara till mig heeeela tiden. Annars blir de bara skrik och tårar. Direkt när hon kommer till mig blir hon glad igen. Förstår inte vad de är med henne, har aldrig vart så här förrut, inte på de här sättet. Annars brukar man kunna ta med henne till leksakerna bara så glömmer hon bort sig men inte nu. Är vi uppe alla och jag går ner en sväng står hon vid grinden helt hysterisk tills man kommer upp.

Måste vara någon fas hon är i, just mot Niclas. För andra människor går hur bra som helst. Hon kanske försöker straffa honom för att han inte är hemma på dagarna med oss?
Plus att hon dregglar som en tok, har ätit dåligt i flera dagar. Tänder har jag trott, men har ju trott de i fan månader nu, hon kommer bara ha sina fyra små gaddar ;D

Ramnäs Föräldraförening.

Alla ni mina läsare som bor i byn och har facebook kan gå och bli ett fan av "Ramnäs Föräldraförening"
Där kommer de komma upp info om alla kommande aktiviteter och även så man ser vad föräldraföreningen gör för alla barn och ungdomar i byn.

Jag har ju blivit vald som ordförande på ett år i föreningen. Och min tanke är att föreningen måste bli bättre på att synas med sina aktiviteter, för i snitt ordnar vi saker varje vecka. Vilket inte alla vet.
Många som även tror att alla som jobbar med föräldraföreningen har betalt, och de är helt fel. Alla som jobbar på något sätt med föreningen gör det ideélt, inte ett korvöre får man, förrutom alla glada människor när de sker något i byn.

Det som sker närmaste tiden, som anordnas av föreningen är:

* Unkan kommer att ha öppet på onsdagar mellan 17-21, olika tider för olika åldrar på barnen. Varje vecka. Mer föräldrar behövs för att kunna ha öppet precis varje vecka.
* Klädförmedling helgen 19-21 mars, fynda superbilliga och fina barnkläder, skor, och leksaker.
* Påsktåg 1 april.


Rubiker suger.

Som vanligt på fredagarna är Niclas på innebandyn och Athida sover. Hon har inte vaknat någongång alls än *pepparpeppar*. Hon är riktigt kinkig på nätterna nu igen. Antinge vaknar hon flera timmar och vägrar somna om eller så sover hon, men direkt när man ska gå ur rummet sätter hon sig upp och då är man på ruta ett igen. Kan hålla på i över 30-40 minuter, inte alls för kul på nätterna. Så då slutar de oftast med att hon kommer emellan oss i vår säng. Ingen bra lösning de heller, för då sover vi verkligen dåligt alla tre. Men jag orkar inte vara uppe med henne på nätterna, jag behöver sömn. Annars funkar jag inte alls. Misstänker att mycket av hennes "natträdsla" är på grund av att rummet ekar fortfarande.
Vi har möblerat med de möbler hon ska ha, och har gardiner och blommor osv, men de ekar ändå. Rummet är ju ganska stort. Men letar för fullt efter en matta som passar in där, men hittar ingen.
Måste kolla på Nisses och Ikea. Ikeas internetbilder är ingen höjdare alla gånger.

Imorgon blir de "kalas" här. Skulle gjort budapestrullar, men allt sket sig. Bottnarna ville itne som jag ville, är så jäkla svårt med ny ugn, är ju van med vår gamla som jag kände på graderna och minutrarna. Men den nya vill inte alls som jag är van med ;D

Har även sysselsatt mig med att plantera om varenda blomma i huset, planerat lite nya sticklingar och separerat allt för stora blommor till flera små. Så nu jäklar är de grönt i fönstrena. Skulle dock behöva nå solskydd uppe i v-rummet. Solen ligger på i tretusen där hela dagarna, och vägrar dra ner persienerna, vill ha in solen ju!

Snart solsidan, och sen i säng. Natten blir nog inte precis som vanligt.


Tisdag.

Athida sover och Niclas är på Ku. Lär väl komma snart hoppas jag. Vi skulle nog se på bygglov, de är ju i Sura på kärnhuset idag. Spännande.

Med flytten går de framåt. Har tvättamaskinen kvar i lgh, den ska ner till helgen. Men annars är de helt tomt :) Eller, mitt växthus på balkongen. Under snön typ, så de lär jag leta fram ;D
Har börjat tömma i källaren med, snacka om SKIT. Massor med saker som legat där sen vi flyttade från ettan dit, så mkt sopor vart de. Men även lite som ska sparas som vi lägger upp på mammas vind :D

Imorgon börjar vi städa ur lägenheten, och sen tömma de sista ur källaren. Sen är de bara packa upp de få kartonger som står kvar som vi hämtade ur källaren igår. Men de går ju fort bara jag får handen ur. Men man ska ju orka också ;O Är såååå seg idag, har inte lyft många fingrar. Har inte ens lagat mat, utan vi fick äta hos mamma, Riggan hade lagat middag. Och Niclas fick matlåda där med. Skönt!

Har iallafall hackat lite is på framsidan, var typ 1 dm med trampad snö och is på hela framsidan. Men nu börjar man se asfalten iallafall, som tur är. Vill gärna se vart man lägger fötterna så man inte drar på arslet rätt som de är. Och på lördag blir de ett litet kalas här för oss. Eftersom Niclas fyller imorrn och jag på söndag. Så då bjuder vi hit lite folk så får de se radhuset samtidigt som de blir fika. Måste bara hinna baka. Slopar tårtan iår, och kör på Budapeststubbar. Vart så sjukt sugen på de ett tag nu :) Mumma.

Nu blir de bygglov!

Solsidan.

Strax börjar solsidan. Finns fanimig inge bättre på fredagar. Höll på garva ihjäl mig förra veckan när hon köpte en bugaboo cameleon och tillbehör för 18.000 kr. Hahaha. De är ju jag upp i dagen ;D Har ju "bara" typ 8 sufletter, åkpåsar, transportväska, vinterhjul, parasoll, och ett antal skötväskor ;D

Niclas är på innebandyn, Athida sover. Och jag kom nyss ur duschen.
Inatt får jag sova i en säng, Niclas monterade ihop vår säng idag. Åh, säng och rena lakan. Underbart!

Nu: Solsidan!

14 månader och bvc besök.

Idag blir Athida 14 månader, och vi var även till bvc för mätning och vägning.
Idag var hon på lite bättre humör, så nu vägde hon 8650 gram och var 75,5 cm lång. Hattmått på 45,5 cm.
Så vikten har dalat ner liiite, men absolut inget att oroa sig för. Hon springer ju runt som en galning och äter som en häst ;D

Athida är en riktig busunge rent ut sagt, gör helt galna grimaser hela tiden. Klättrar upp och ner för trappan utan problem. Även om vi alltid går bakom/framför. Älskar att spela innebandy med morbrödernas bollar och klubbar. Och klättrar gärna upp på sina stolar och sitter vid sitt lillabord i köket.

Har natten till idag sovit sin första natt i eget rum och i sin växasäng. Gick bra. 4:45 tyckte hon att hon skulle vakna, så då lade jag mig brevid men hon kom inte riktigt till ro. Så sen dess har jag vart vaken i stort sett.
Får se hur den här natten blir.

Hon är helt fantastisk. Tittar ofta på henne och kan inte förstå att vi har fått chansen att få ett sådant underbart och vackert barn. För de är ju faktiskt inte alla som har den chansen att kunna få barn. Därför jag är så sjukt glad att vi fått uppleva det. För de finns inget bättre än se henne knata omkring och hitta på bus. Att få en puss när man frågar, och bara busa runt.

Mamma och pappa, älskar dig Athida!

4 mars 2006

Var dagen Niclas och jag vart tillsammans. Alltså är det 4 år idag.
4 år fulla av kärlek, och även tjafs och tårar. Men helt underbara år. Måste gå ner ibland för att de ska bli på topp :)

På dessa fyra år har vi hunnit med att bo på 3 ställen, först 1:an, sen 3:an och nu radhus.
Har även hunnit med att skaffa volvo och barn ;D Här går de undan i fabriken =D

Helt underbara år, och fler blir de ♥

2:a mars 2010.

Athida fick vara med mamma en stund på dagen idag så jag kunde få ordning på trappgrinden på övervåningen. Till slut fick jag äntligen till de så den sitter bra. Tyvärr verkar de dock som att Sockan är för fet för att komma under och emellan, får se hur vi ska lösa de. Han även med att få upp gardinstänger där jag inte han med igår, och sen gardinerna strykta och upphängda i alla fönster. Skönt, ekot minskade lite också.

Vardagsrummet är stort sett klart, står en tvbänk där som ska bäras ner i "gymmet", ska nämligen ha tv där istället för i vårt sovrum så länge. Athidas rum är också klart, eller, de går att vistas där och leka, står inga kartonger och grejer iallafall. Köket är med klart typ. Måste bara lära sig i vilka lådor man lagt allt, så ovant med stooort kök från vårt mini i lägenheten.

Imorgon blir de rensa upp några kartonger till, så vi kan ställa iordning inne på gymmet, ska in en säng där nere med, så man har gästrum om de nu kommer någon ;D

Snart blir de hemmafruarna, som man har längtat :)


Nu är vi ägare av ett radhus!

Vilket även innbär att vi nu är ägare av lån, HAHAH =D

Igår kom Niclas vänner och hjälpte till med massor. Tusen tack till er! :)
Så nu har vi det viktigaste i radhuset, dock inte vår säng, men madrass går de med ;)

Idag vart de in till stan och köpa grindar, ska försöka få upp dom imorgon, borrmaskinen är på laddning. Sen vart de massor från ikea, typ badrumsskåp, skärbrädor, sopsorteringskärl och massa annat. Pengarna rök iväg iallafall.

Imorgon ska vi även försöka oss på att få ordning på alla garderober, hur och vart våra kläder ska vara. Mina får nog flytta in i en malmbyrå. Men de får gå de med tills de blir rivning av befintliga garderober, men de blir senare projekt.

Nu annaorlunda och sen packa upp nån kartong till.




RSS 2.0