Äntligen.

Niclas är hemma med oss nu, han kom igår kväll. Innan dess har jag inte haft nå sug alls för att skriva, så då vart de noll uppdatering.
Idag har vi varit in till stan en snabbis, Niclas var tvungen att köpa en klocka, och jag skulle ha en till amningsbh. Men hittade ingen bh så får leta vidare. Råkade handla lite till Athida med, två klänningar, bodysuit, kofta och byxor. Allt för 200 kr. Riktigt bra, plus att Athida hade presentkort hon fick av min Gudmor. Så nu vart de lite utnyttjat. Alla kläder var även i större storlekar, så de blir till sommaren kanske.

Har ju bokat dop nu, så nu planeras det för fullt. Har ju turen att Niclas inte bryr sig allt för mycket, och har inte direkt tiden att planera dop med mig. Så jag har i stort sett fria händer, så jag har bestämt psalmer, en sång som solisten ska sjunga, samt annat små plock. Blir toppen. Tror till och med att klänningen kommer passa på lillsnurpan.

Imorgon ska vi hem till Farmor Linnéa, Athida ska få träffa henne för första gången, samt Niclas farbror med sambo. Blir nog trevligt. Även om vi nog inte blir kvar allt för länge, har nämligen blivit lite förkyld och har en huvudvärk som inte är allt för trevlig.

Nej, ska försöka lägga ner Athida nu, hon ligger nämligen på mitt bröst och sover, hade tänkt gå på dass, men inte så lätt med henne över bröstet, haha. Trevlig helg.

Tisdag.

En sak som verkligen suger när man går hemma om dagarna är tvprogrammen. Det kommer "nya" program efter klockan tolv, innan det är det bara repriser från dagen innan. Så man ser alla program två gånger i stort sett.
För tv står liksom på hela dagen i stort sett, och vi är ju mest i vardagsrummet. Nå väl, skulle ju kunna börja kolla på satc boxen. Måste nog göra det snart, har x antal timmar framför mig då.

Idag är det lönedag. Så nu är alla räkningar bortbetalda. Alltid lika skönt och kunna lägga dom i betalda räkningar mappen.

Imorgon ska vi till bvc. Se hur mycket hon gått upp, ska be att dom mäter henne med, tycker hon blivit så lång.
Sen får vi se om det blir pyssel, beror på.

Hoho, snart är det fredag ♥

Effektiva måndagen.

Vaknade vid nio av att försäkringskassan ringde med mycket goda nyheter. Familjebidraget vart godkänt, vilket betyder att vi får pengar därifrån med. Och var mycket större summa än jag trodde så nu kan jag spara på min föräldrapenning.
Nog för att jag hellre hade haft Niclas hemma, men men.

Gick iallafall upp efter de, Athida låg kvar och sov, så jag lade en bröddeg och tog en dusch. Och han även dammsuga en snabbis och lägga på en tvätt. Sen plingade de på dörren, var grannen underifrån som kom med paket till Athida. Även om jag sagt att hon inte behövde köpa nå hade hon gjort det. Jätte fina kläder och väldigt omtänksamt. Snälla grannar har man iallafall.

Sen vart det att ringa och boka dop. Vart några veckor senare än planerat, men vad gör man inte för att få rätt präst.
Vart förmodligen Klas som präst, eller Johan. Båda är helt klart okej. Dopet blir alltså i sura kyrka med fika i källmora.
Blir nog toppen, bara hoppas att dopklänningen går på henne då. Annars ordnar vi andra alternativ. Finns förmodligen att låna med, men de vill vi helst inte. Har sagt så att går inte klänningen på henne köper vi en ny, som vi sen ska broderna namnet på, som vi sen ska ha till alla barn, haha. Fall de blir fler.

Nu håller lillan på att somna på mitt bröst, så jag ska passa på att läsa lite. Inne på tredje boken nu, Mias hemlighet.

Söndag igen.

Idag har va inte lyft många fingrar. Var till konsum och handlade lite, sen vart det ner till mor och lämna saft som hon skulle ha från affären. Och där vart vi kvar x antal timmar. Käkade lite och slumrade in på soffan. En välbehövlig halvtimme.

Athida ligger här bredvid och pratar med sin hand ser det ut som. Skickade kort på henne till Niclas idag och han tyckte hon blivit jätte stor redan, är nog mer fett på henne nu. Så mycket som hon äter så :)
Måste köpa ny mobil, men bra kamera så jag kan skicka kort på henne, nu skickade jag ju från mammas telefon.

Nej, nu knorras det. Godnatt

Snökaos?

Snön bara vräker ner ute, helt vitt. Och mer skulle de komma, 1 dm bara idag stod i de vlt.
Vill ju ha sommar nu, eller iallafall vår. Avskyr när de blir slask, blir så blött i skorna då. haha.

Kollade precis mitt banksaldo, för att få veta hur mycket jag får i föräldrapenning. Och något har blivit fel, så de är en himla tur att man har lön den här månaden från december. En gaska bra lön dessutom. Slipper man oroa sig att man inte kan betala räkningar och köpa mat. Den där förbannade tv licensen ska ju betalas den här månaden med, avskyr när den kommer. Men det är bara betala och var glad så man inte får en snigel på ögat, hahaha.

Skulle behöva gå till konsum och posta ett brev till försäkringskassan, om Niclas pappadagar. Och kompletteringen till Athidas försäkring. Vart trygghansa med trygga barn plus. Max försäkrad. Helt klart värt.


Måste kika klart på programmet på tv nu, handlar om världens kortaste människor. Sjukt facinerande (stavning?)

Fredag kväll.

Precis kommit hem från mor. Fick middag där idag. Slapp man laga iordning det, vilket var skönt.
Var som sagt in till stan, till catalog och aros baby. Köpte mig en klänning på catalog, tänkt att jag ska ha den på dopet. Som jag för övrigt måste ringa och boka på måndag. Påminn mig tack :D
På aros vart det lite smått och gott. Efter de åkte vi till ikea en snabbis, Lillan behövde mat, så vi lånade vilorummet så hon kunde äta i lugn och ro. Hon bestämde sig även för att skita ner allt, var bajs genom både strumbyxor och body.
Och extrakläderna som fanns med var av de pojkiga slaget, så hon fick se ut som en liten pojke, men vad gör de?

Sitte och kollar på Lets dance nu. Blir tidigt i säng ikväll, längtar tills jag kan lägga mig och läsa klart boken.
Läste klart gömda ( för hundrade gången typ) och är nu inne på asyl. Sen blir de resten av alla böcker.
Glömt bort hur skönt det är att läsa böcker igentligen. Varför läser man inte mer för?

Trevlig helg

Helg idag.

Sitter nere hos mamma nu. Snurpan sover i babysittern. Idag har hon klänning för första gången. Super söt :)
Var till dagis en sväng och hälsade på en snabbis, var ju tvungen och hämta mina kläder som legat kvar.
Och så lämnade jag tillbaka nyckeln, kan ju dom behöva nu medans jag inte jobbar.

Vi ska in till stan en sväng. Måste till aros baby eller barnens hus en sväng. Sen in på catalog, de hade 50% på alla kläder och skor. Och jag behöver båda.

Om en vecka kommer Niclas hem ♥

WOHO, ingen är så glad som jag.

Befälen hade sagt igår att de blir permis nästa helg. Vilket betyder att de bara är en vecka tills Niclas kommer hem.
Kunde inte blivit bättre, fyra veckor är lite väl långt mellan, och de verkade även befälen inse. Vilket var tur.

Athida ligger här bredvid mig och sover, hon ser ut som en liten pojke idag. Vit body och blåstjärn molo brallor. Men vad gör de, hon är lika söt för det. Nej, nu vaknade hon. Nu har hon sovit sin power nap på 15 minuter. Piggaunge.

Igår kom alla förstoringar som jag skickade efter. Super fina. Måste som sagt bara köpa ramar. Men törs inte spika upp något på väggarna än. Vill att Niclas ska få bestämma lite med, om de nu ska upp. De visar sig.

Förstår mig inte på vissa människor, men det kanske man inte ska? Nej det ska man nog inte. Alla är vi olika.

BVC

Var som sagt till BVC idag. Där det var vägning och mätning av huvud. Längden tyckte hon var onödigt att ta nu.

Athida vägde nu 3360 gram. Hon har alltså gått över födelsevikten som var 3300gram.
Och huvudmåttet var 34,5 cm. Och vid födseln var de 33 cm.

Så mjölken verkar göra under, fick beröm gånger hundra för att jag ammade. Hallå? Vill man inte de, eller får man de för att de funkar? Var en självklarhet för mig iallafall att försöka amma. Och nu funkar de. Vilket är underbart :)

Nästa tid fick vi nästa onsdag. Till ordinarie bvc sköterska.

Förövrigt kan jag säga att Athida har fått ännu mer hår. Eller så har de blivit mörkare. Ser ut som hon har massor iallafall.

Tisdag.

Skulle till BVC vid tio med skruttan, men de ringde och undrade om vi kunde komma klockan tolv istället, och få tid hos Kari. Ja ja, synd bara att de inte ringde tidigare så vi hade kunnat legat kvar i sängen. Men men, så kan de vara.

Svärmor är på väg hit. Hon är ju "farmorledig" med Niclas pappadagar. Så hon ska vara här idag sen är de jag och skruttan ensamma resten av veckan. Igår kom hon med lasagne åt mig, eftersom jag älskar hennes lasagne, men Niclas har tröttnat på att jag alltid vill ha den när vi äter där. Så han hade sagt åt henne att laga den nu. Det var mumma.

Athida ligger här bredvid mig och gluttar. Har börjat fundera på hur många timmar en sån liten tös på två veckor ska vara vaken. Igår var hon nämligen vaken från ca 14 till 20. Somnade till vid bröstet i max 10 minuter en gång.
Tycker hon borde sova lite, men är man nyfiken så är man.
Natten gick toppen iallafall. Hon fick sova i vaggan med pappas t-shirt. Ja, det är så vi gör för att hon ska känna lukten av han fast han inte är hemma på flera veckor.

Nej, nu måste de gosas lite.

Nu har han åkt.

Imorse klockan sju åkte han. Känns inte så mycket än, men lär väl börja göra de om någon dag.
Han skulle iallafall kolla om man kunde få permission över en dag eller något. Så det är bara hålla tummarna.
För 4 veckor är länge, en månad liksom. Men, vi klarar allt. Rätt som det är, är det november och han muckar.

Athida ligger här bredvid mig i soffan och sover. Hon var vaken mellan 3-5 inatt. Så det blir bättre.
Hon sov även 2½ timme i vaggan. Bara det är chokerande, för hon vill gärna ligga på mig helst, och gosa ner sig i brösten. Men det funkar inte alltid liksom.
Inatt skulle vi byta blöja i sängen, och jag tog bort blöjan och la under en ny, vad gör hon då? joo, hon pinkar ner hela alltet. Men, så kan det gå.

Nu kom alla bilder jag framkallat, alla från förlossningen. Kan inte kolla på dom utan att jag blir helt tårögd.
Ska prata klart med storebror på msn nu. hejdå

Besök.

Idag kom Anders, Anna och Jonas på besök för att träffa Athida, och oss kanske, haha.
Jonas är en av Gudfädrarna för övrigt. Fick blommor och nappar till Athida.
Bara hoppas hon kan börja förstå att napp är gott, att man inte behöver snutta på mamma hela tiden.

Har så ont i ryggen nu, gissar att de är för att jag satt som en säck potatis inatt när jag ammade henne. Hon vägrade nämligen ammas liggande. Vilket annars brukar gå bra. Men inte inatt, för hon var så ivrig och tappade bara greppet när hon låg. Så då fick man bli en säckpotatis. Ska be Niclas om lite massage ikväll efter duschen.
Även lillfia ska badas idag.

Imorgon kl 7 åker Niclas. Och vi kanske inte ses på fyra veckor. Fyra veckor. Det längsta som gått utan att vi träffats förrut är 1 vecka. Då var jag utomlands med Gudmor. Men fyra veckor, det är länge. Hoppas så innerligt att han kanske får en kort permission iallafall.

Nu börjar Lillfia vakna, så de är dags för mat med andra ord.

2 veckor.

Idag blir lillskruttan 2 veckor. Tiden har gått så fort, men ändå inte.
För två veckor sen låg vi inne på förlossningen, och nu är vi hemma med vår underbara dotter.
Visst, hon sover inte mycket om nätterna, men kan man annat än smälta när de stora rådjursögonen tittar på en och ler. Även om inte leendet är medvetet så smälter man.

Börjar känna mig bättre nu iallafall. Måste ju betyda att medicinen hjälper. Vilket är super. Kanske man kan börja bli en människa snart. Vill kunna gå ut och gå runt bruket lite.

 
Magen en vecka innan förlossningen.                                Magen 2 veckor efter förlossningen.

Magknip.

Athida har världens magknip. Hon ligger och krystar så hon är röd i ansiktet. Stackars liten.
Har masserat magen en del, och gav två bajsblöjor, långt ifrån så mycket hon brukar fylla upp dom med.
Men mamma skulle till stan, så bad henne köpa hem semper droppar. Kanske hjälper mot att hon är så vaken och inte kan sova på nätterna med. Värt ett försök.

Nu ligger hon här i knät och sover, lägger man ner henne så vaknar hon.
Om man skulle vila lite, vi gick upp halv sju idag, så är lite små seg.

Fredag kväll.

Sitter och kollar lite smått på Lets dance, och Athida ligger och sover här bredvid mig i sin nya sovpåse.
Tänkte att de blir lite lättare att byta på henne på nätterna när hon har den än pyjamas.
Hämtade nämligen paketet från Lindex idag, massa fint vart det.
Speciellt fem myror kläder. Det gillas.

Snuttan har sovit mest hela dagen, eller hon var vaken under läkarbesöket, men sen har hon varit ganska så trött.
Får se hur hon sover inatt. Är det mer än vanligt måste jag nog hålla extra koll så de inte är gulsoten.
Läkarna på bb ville ju att vi skulle se hemma om hon blev slö. Fast hon äter ju bra så.

Nej, nu ska vi nog bege oss mot sovrummet. Godnatt


Läkarbesök.

Hade läkartid imorse kl tio på kvinnokliniken. Både Niclas och mamma fick lov att följa med, ville inte gå in själv till läkaren eftersom jag visste vad som väntade. Så Niclas fick följa med och hålla handen.
Vart undersökt och läkaren kunde konstatera att det var en infektion i livmodern. Tjoho, räcker det inte med skit nu?
Fick utskrivet någon sorts pencillin, som ska ätas en vecka. Men blir det inte bättre med smärtorna innan måndag måste jag åka in igen. Så jag hoppas verkligen att det blir bättre, vill verkligen inte behöva opereras.
Hade även lite för mycket bakterier i urinen, men de visste de inte vad de skulle göra med nu, kan vara så att pencillinen tar bort det med. Tur var iallafall att HB värdet hade höjts till 130. Från mina 72 jag hade på förlossningen.

Nu är vi hemma hos mamma, jag och Athida. Niclas är i stan och spelar tv spel och dricker öl med grabbarna sista gången innan lumpen. Så inatt blir vi ensamma. Får se hur de går, lika bra att vänja sig.

Bild framkallning.

Skickade iväg strax över 200 kort igår på framkallning. Alla bilder från förlossningen, och alla magbilder. Samt en del på Athida. Vart en del förstoringar med, tanken är ju att vi ska lägga upp i ramar och hänga upp i v-rummet.
Måste bara inhandla alla ramar med, men de får bli på ikea. Har ju presentkort där med.
Skulle kunna sitta och kolla på förlossningsbilderna i evigheter, visst de är ganska groteska, men det är underbara.
Tårarna börjar rinna när jag ser dom, första kortet på vårt barn. Helt underbar känsla.

Fick nyss ett sms att paketet jag beställde från Lindex i förra veckan går att hämta på konsum nu.
Får se om mamma eller Niclas hinner hämta de, själv blir de bara sitta hemma resten av kvällen.
Ioförsig var de bara kläder till Athida, och inget vi behöver på momangen. Allt ska ju ändå tvättas innan.

Börjar känna mig helt känslig, säkerligen mycket på grund av att Niclas åker på måndag och inte kommer hem på fyra veckor. Fyra långa veckor, vet att jag får hjälp av både mamma och svärmor. Men det är ändå inte samma sak som att ha Niclas hemma. Athida kommer hinna bli jätte stor. I värsta fall får vi väl åka och våldgästa kompaniet i Uppsala.

Athida ligger fortfarande och sover, låg och vilade med henne i en timme. Men blir för rastlös sen. Orkar inte bara ligga och glo på tv. Eller tv och tv, mest Lillan jag tittar på. Vår underbara älskade Athida ♥

Vägrar egen säng.

Athida vill verkligen inte med sin egen säng, börja skrika på en gång. Så då får hon sova med oss större delen iallafall.
Ska prova om hon vill sova i vaggan inatt.

Var iväg till wills en snabbis, lillan fick följa med. Går ju inte att isolera sig helt. Insåg inne på willys att jag inte är återställd för fem öre. Har mer ont nu än när vi åkte hem från bb. Så Niclas och mamma tyckte att jag skulle ringa in och höra. Fick en akuttid imorgon bitti, för de trodde de låg kvar ännu mer levrat blod i vecket. Blir de värre innan imorgon måste vi åka in akut sa sköterskan. Så bara hoppas de inte blir de. Bävar för morgondagens undersökning redan nu. Men måste man så.

Köpte hem fler sorters nappar idag, men Athida vägrar dom. Mamma är mycket bättre tycker hon.
Nu ligger hon här i knät och sover, bra gosigt är det.

Pysselkväll.

Var på pyssel idag med Athida. Var bara jag, Camilla, Ankisarna, Jessica, Marika och mamma en sväng.
Vart bar en massa prat och lite fika som Marika hade bakat, gott som bara den.

Athida hade även fått paket idag. Från gammelgammel moster Rut i skåne. En tjusig klänning med tillhörande tröja. Väldigt snällt av de att tänka på oss fast vi inte setts på flera år.

Pysseldamerna ville se kort på Niclas, här är från förlossningen. Men han ser hög ut.
Och lustgasen var MIN. :D

Att gå upp mitt på dagen.

Athida kände inte alls för att sova inatt, så vi låg och gosade och åt mest hela tiden. Eller hon åt, jag är bara mjölkmaskin. Så när klockan var kvart över ett klev jag upp. Mitt på dagen med andra ord.
Men behöver ju sömn för att orka, och då får klockan bli vad den blir.
Nu ligger lilltösa här bredvid mig i soffan och sover, hon vart helt slut efter att hon badat.
Inatt ska hon få sova i egen säng, har bytt dörrar på hennes rum och vårt nu så vi kan stänga vårt rum.
Vi hade ju inge handtag förrut eftersom de gick i baklås och sen vart för slöa för att köpa nya.
Men nu är de stängt, så nu ska hon få sova i egen säng, utan risk för katter i närheten.
Blir kanske mer sömn för både henne och mig. Går att koppla av lite på ett annat sätt.

ikväll är de planerat att vi ska ner till pyssel en sväng, pyssel utan barn heter det ju. Men jag har nog allt med prinsessan om jag ska dit :P
Fick även papper från skatteverket, personnummer och vad hon ska heta. Så nu ska allt bara postas.
Susanna Athida Linnéa Funck- Andersson. Låååånga namn i den här släkten, haha.

Nej, ska nog börja leta fram nå kläder, så man ser lite anständig ut.

Andra Avenyn.

Insåg precis att det är säsongspremiär av andra avenyn ikväll. En himla trevlig överraskning.
Lillsnurpan ligger här bredvid mig i soffan och sover, hon somnade som en stock efter maten.
Men lär väl vakna snart kan jag tro, säkert tills andra avenyn börjar, haha.

Niclas kommer hem vid tio. Han är i sura och träffar sina vänner på ku.
Lika bra, så kul är de inte att sitta hemma med oss 24/7. Eftersom han snart rycker in med.

Sinikka från bvc ringde och ville att vi skulle komma på tisdag klockan tio, om en vecka alltså.
Klockan tio, vi som normalt går upp ur sängen runt elva. Haha.
Men det ska nog ordna sig, kan ju vara skönt att vakna lite mer normal tid. Får se om mamma eller svärmor får köra ner oss. Känner inte riktigt för att bege mig ut med brukslinjen än.

Nu ska jag fortsätta synda, Niclas hade köpt hem chokladkakor, hade var namnet. Dom är snart slut.
Inte bra. Haha.

Athida.

 
Ligger i vagnen och kikar.

Ligger i sängen och funderar

BVC besök

Nu har May och Sinikka vart här. Pratade en del om förlossningen och om Athida så klart.
Dom tyckte hon var super fin, vilket dom säkert säger till alla, men hon är de :D
Fick väga henne också, när vi åkte hem i onsdags från BB vägde hon 2990 gram, och nu stod vågen på 3150 gram.
Så dom tyckte att hon hade gått upp bra. Fast jag tycker de låter lite, men men.

Nästa vägning blir nästa vecka. Nu ligger snurpan och har hicka. Igen.

Bättre och bättre.

Nätterna går bättre och bättre. Hon vaknar bara en liten stund, gosar lite och somnar sedan om. Prima är det.
Nu ligger hon och sover i vaggan, och jag har precis plockat undan lite här hemma.
Behöver ju inte se ut som ett bombnedslag bara för att man inte prioriterar städningen.
Och BVC kommer ju hit vid halv fyra, vill gärna ha de lite rent, som de brukar vara i vanligt fall.

Om man skulle läsa lite bloggar kanske? Medans Niclas diskar. :D

Bilder.



Niclas och Athida på Förlossningen.


En av de första bilderna på Athida, uppe på mitt bröst. Älskade barn.

Är det måndag?

Vi har tappat alla dagar totalt känns det som. Man bara är, när ingen jobbar eller inget att vakna till av att en klocka ringer.
Idag gick vi upp halv tolv. Athida har sovit väldigt bra inatt jämfört med tidigare. Halv sex till halv nio ville hon vara vaken. Så då låg vi och gosade, men sen somnade vi båda om.

Om en vecka rycker Niclas in i lumpen. Förstår inte riktigt hur vi ska klara oss faktiskt. Nu vet jag att han alltid tar Athida om jag behöver sova, men sen då? Ska jag ta hand om henne och hushållet. Hon är inge problem, eller tiden är ett problem. Är ju inte så att jag prioriterar städningen längre precis. Gosar hellre lite extra.

Har konstiga ilningar i brösten, någon som vet vad det kan bero på? Tror inte det är mjölkstockning, snarare något annat.
Kanske mjölken? Äh, jag har ingen aning. Sprängfyllda är de hela dagarna iallafall. Fast hon äter ofta.
Bloggen har verkligen gått från en vanlig blogg till mammablogg. Bara en massa om Athida, och om hur brösten känns, haha. Men så kan livet vara. Och jag älskar det.

En vecka gammal.

Idag vart Athida en vecka. En vecka redan. Konstigt, ändå känns det som hon alltid har vart här. Det är en myskokänsla.
Nu ligger hon i vaggan och har världens hicka, precis som i magen.
Har fått lov att testa vara utan laktos på mig nu, eftersom hon är så gasig hela tiden. Får se om de blir bättre eller om hon bara får i sig för mycket luft när hon suger på fingrarna hela tiden.

Idag åkte vi hem till svärmor och träffade henne och Niclas syster och bror, faster och farbror med andra ord. Även fasters sambo var ju med.
Athida fick en massa fina kläder. Väldans bra.
Sen åkte vi hem till mamma och träffade min Gudmor. Även då fick Athida paket. Tacktack. :)

Nu har vi precis kommit hem, och jag hoppas att skruttfia vill vara vaken någon timme till, en iallafall. Så hon kanske väljer att sova lite mer inatt. Även om natten till idag gått bäst hittills.

Beräknad födsel idag.

Idag är den 10 januari, den dagen man har räknat ner till. Idag skulle våran älskade dotter komma.
Men hon ville ut tidigare, och det är vi glada för. Även om hon inte vill sova på nätterna, utan tycker att mamma och pappa ska vara vakna med henne. Men, kan man göra annat än älska henne för de? Nej.

Nyss var Farfar och hans tjej här. Lillan fick massor med blöjor och kläder i större storlek. Det tackar hon för.
Alla som kommit hittills har gett blöjor, vilket är riktigt bra. Med tanke på att tygisarna är på tok för stora för lillan.
Så bajsa kan hon göra med gott samvete, hundra gånger om dagen om hon så vill.

Väntar på att hon ska vakna nu så hon kan äta lite, sen ska vi nog gå ner till mamma en sväng. Så skönt med frisk luft. Törs inte ha öppet här hemma, blir så dragigt även om hon ligger påklädd och ner bäddad.

På besök.

Vart en promenad ner till mamma och sedan till konsum. Var tvungen att hämta ut mina böcker jag skickade efter för nån vecka sedan. Var riktigt skönt att få frisk luft iallafall, även om promenaden gick sakta fram.

Tänkte kolla på Lets dance och sedan blir det sängen.
Nu vill Lillan ha mat igen, mjölkmaskin som man är. De tre timmarna mellan målen är bortblåsta, här äts det konstant.
godnatt

Fredag hela veckan.

Vet ärligt talat knappt om vilka dagar det är. Har helt tappat allt känns det som.
Har blivit totalt kanske 4 timmars sömn inatt. Hon fick för sig att man ska äta i snitt varannan timme, gärna lite oftare.
Så det känns lite i kroppen så att säga. Ska ta mig en power nap snart. Athida ligger och solar i vaggan nu.
Hon hade lite höga värden av gulsot, men inget som vi behövde komma tillbaka för. Utan hon ska sola hemma så gott det går istället.

Vill bli helt pigg nu, vill kunna gå ut och gå en liten promenad. Få frisk luft.
Men vet att gör jag de nu så lär jag få ångra det sen, så lika bra att vila helgen ut iallafall.
Niclas syster, sambo och Niclas far ska komma och träffa Lillsnurpan i helgen med.

Orkar inte skriva mer, hjärnan kopplar inte riktigt. Haha

Bajsmaskin.

Mina tuttar måste innehålla grädde, dom är enormt stora för tillfället. Och då tyckte jag att dom var ganska stora innan. Men nu, det är som silikon i dom.
Athida har mest ätit hela dagen känns de som, vilket resulterat i ett antal bajsblöjor.
Becket är helt borta iallafall, nu är de senap som gäller.

Ska nog gå lägga mig snart. Får se om snurpan ska med eller om hon blir uppe med Niclas.
Jag lär behöva lite sömn om de blir upp inatt med.

På tisdag komme BVC på hembesök, ska bli kul och se hur mycket hon gått upp då.
Lite hjälp måste väl grädden göra. Haha.

Nej, måste dricka vatten nu, så lätt att jag glömmer av de, och får huvudvärk. Vilket inte är bra. Mycket vatten måste man ju dricka. Godnatt

Barnförsäkring?

Håller på jämför olika barnförsäkringar, måste ju försäkra Athida ganska så snart.
Är alltid bra med det. Men problemet är att de finns massvis med olika försäkringar.
Och eftersom det är en del med barn som läser bloggen behöver jag hjälp.

Vad har ni för försäkring, via vilket bolag och vad ska man ha för prisbasbelopp?
Hjälp mig snälla.

Första natten hemma.

Kom hem igår, skrev ut oss själva. Gick verkligen inte att sova med en främling på rummet.
Kändes lättare då att kunna vila hemma. Så det betyder, inte för att vara otrevlig men vi vill inte ha besök.
Utan vi vill hinna landa hemma i lugn och ro. Bara vi.

Natten gick bra, hon var vaken mellan 4-6. Pigg som en lärka. Inge direkt skrik.
Nu äter hon var tredje timme med ungefär. Känns riktigt skönt att amningen fungerar.

Fick kort på henne som vaken imorse med.
Behöver jag säga att jag tycker hon är världens underbaraste barn?





















Underbara älskade Athida


Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse. Vart lite långt.


Fredagen den 2/1 klockan 07:37 vaknade jag av att de kändes blött mellan benen och ner mot lakanet, tänkte först att de måste vart lite rester från färdknäppen kvällen innan, men gick på toa och tvättade av mig och tillbaka i sängen. Efter en stund rann de till ännu mer så jag satte mig i sängen och kände då hur de sipprade. Gick då på toa ytterligare en gång och såg att de var slem blandat och vattnigt. Gissade direkt på att de var slemproppen. Tog på en binda och gick och lade mig igen, men kunde inte somna om, tänkte att om vattnet gått nu måste de vara ganska nära tills det är dags för lilltösen att komma ut. Fast jag hade inga värkar alls.

Ringde in till förlossningen och fick komma in på kontroll. CTGn var bra och fick tid nästkommande dag klockan tio. På lördagen alltså. Men under natten till lördagen fick jag lite värkar, kom med några minuters mellanrum, men innan morgonen hade kommit så hade allt avtagit. In på ny kontroll, CTGn var bra den nu med, så fick tid för kontroll på söndagen igen, och då skulle de även bli en igångsättning om inget skedde.

Natten mot söndag hade jag en del verkar, inga direkt regelbundna. Utan kom med 8-4 minuters mellanrum. Så ringde in till förlossningen vid halv tre på natten, men det yckte jag skulle stanna hemma ett tag till om jag klarade de. Satte på en film och kunde somna till slut med värmeflaskor mot magen.


På söndag morgon åkte vi in mot förlossningen med all packning, i tron att jag skulle bli igångsatt. Men i bilen hade jag värkar med 4 minuters mellanrum. Helt regelbundna.

Kom fram och fick komma in i en förlossningssal på en gång när de såg vilka värkar jag hade, och nu kollade de hur mycket öppen jag var. Trodde de skulle säga en centimeter, men hon sa fem. Äntligen lite som har hänt. När klockan var runt tolv hade jag fortfarande inte öppnat mig något mer så de satte i värkstrimulerande dropp så de skulle hända något. Men när klockan var tre hade jag bara öppnat mig en centimeter till så jag sa åt dom att höja droppet. Och det gjorde dom, till det dubbla. Nu började det göra lite ont, värkarna kom tätt och varannan gjorde super ont. Bad om att få lustgas, så de kopplade in den på 50/50. Och det hjälpte ganska bra i de små värkarna, men när de större och ondare kom gjorde det ont.

Bad till slut om att få EDA så barnmorskan ringde på en narkosläkare. Men under tiden hon ringde insåg jag att jag måste krysta och det är nu. Barnmorskan kom in och kände och sa helt riktigt. Och jag svarade i all hets det vet jag väl. Jag ska ju föda barn nu.


Så det var bara att slopa bedövningen och börja krysta. Klockan var nu runt 17:00. Krystade på bra i värkarna och var helt borta emellanåt. 17:37 kom Athida ut i v 39+0. Som en lila lång bebis började hon skrika för fullt på en gång. Fick upp henne på bröstet och tårarna sprutade. 17:44 krystade jag ut moderkakan, som var hel och fin. Och barnmorskan kände på livmodern som hade dragit ihop sig jätte fint. Vart sedan sydd invändigt med två stygn p.g.a en bristning.

Athida vägde 3300 gram och var 51 cm lång. Och med ett huvudomfång på 33.


Efter en stund ville jag gå på toaletten för att kissa, så fick hjälp upp och satte mig på toan, det ända jag hör då är sploch och hör hur de ramlar ner flera stora blodklumpar i toaletten.

Det nästa jag vet är att jag blir upplyft från golvet och i huvudet hade jag massor av konstiga tankar, vad det var nu minns jag inte. Men vet ett tag inte vart jag är.

Blir lagd i sängen och nerfälld med huvudet, för blodtrycket var lågt efter att jag svimmat.

Fick sedan in ibumetin och alvedon för eftervärkarna som gjorde bedrövligt ont. Och fick sedan vätskeersättning och sammandragande dropp.

Vart sedan uppkörd till avdelning 86. Eftersom att jag svimmat fick vi inte komma till familje bb. Har ingen aning om vad klockan är, men har sådana eftervärkar att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. En sköterska kom in och såg vilka eftervärkar jag hade och kopplade att något var fel, eftervärkarna kom med max 4 minuters intervall, och gjorde mer ont än de vanliga värkarna. I och med att jag hade så här kunde jag inte ha Athida, utan Niclas och mamma fick ta hand om henne.


Det sammandragande droppet droppade på för fullt, vilket sköterskan sänkte i tron att de skulle mildras, vilket det inte gjorde, utan jag hade så ont att jag skrek rätt ut emellanåt. Och då var jag ändå helt tyst under hela förlossningen i stort sett.

Fick 2 mg morfin och vart helt borta, kände mig som förlamad. Men direkt när de tog på magen gjorde de ont i alla fall. Fler och fler läkare kom för att kunna se vad som var fel. Men ingen verkade ha någon direkt aning från början. Nu kopplade man även in kateter. Blodtrycket sjönk till strax under 80, vilket resulterade att jag fick som krampaktiga frysning anfall. Låg och skakade i sängen och kunde inte sluta. Frös som bara den, och hur många filtar jag än fick blev det inte bättre. Efter varje tryck på magen sa rann de massvis med blod ur mig. Enligt sköterskorna förlorade jag cirka två liter blod. Vilket resulterade i att mitt hb värde sjönk ner till 72.


Vart nerkörd till förlossningen igen för att de skulle kunna göra en gynundersökning. Och med tanke på hur ont jag hade, och hur öm man är efter en förlossning var det inget att se fram emot.

Fick 2 mg morfin till, och det hjälpte knappt. En barnmorska tryckte allt hon kunde på magen och ut flög det ordagrant 600 gram med levrat blod. Läkaren började göra gynundersökningen men kunde inte se något konstigt, livmodern hade dragit ihop sig som den skulle.  Magen var så öm, och ingen bedövning hjälpte alls. Fick ligga kvar i förlossningssalen och var femtonde minut kom barnmorskan in och klämde på magen. Hade vi det här laget knappt kunnat försöka amma Athida för varje tag hon sög högg som knivar i livmodern. Men hon fick ligga bredvid mig så gott det gick. Efter några klämningar på magen började blodet ta slut. För de som kom ut var sådant som lagt sig i ett veck i slidväggen. När klockan var runt sex på morgonen fick jag åka upp till avdelning 86 igen. Och där konstaterade man att jag var för dålig för att kunna ligga kvar ensam, trots att det är en avdelning för mammor enbart. Niclas fick alltså ligga kvar och ta allt ansvar att det gick bra med Athida. Och innan Athida kom hade Niclas aldrig burit en bebis. Och så duktig som han är med henne, det gör mig helt lycklig. Han är en pappa ut i fingerspetsarna.

När klockan var runt halv åtta på måndag morgon åkte mamma hem, och jag, Niclas och Athida vart kvar. Jag kunde inte röra mig, kunde varken sitta, stå eller ens tänka tanken på att gå. Fick smärtstillande konstant.


På måndags eftermiddagen var jag tvungen att försöka gå, och de tog både personal och tid att ens kunna få upp mig ur sängen. När jag reste mig upp kändes det som jag skulle föda igen, ur ramlar en klump stor som en potatis, var bara tvätta och sedan tillbaka till sängen. Niclas fick hämta allt som behövdes. Fick fortfarande alvedon och ibumetin var fjärde timme.

Efter trycket på magen när allt de levrade blodet kom ut kändes allt mycket bättre, även om jag hade ont. Fick även två påsar med blod p.g.a hb värdet.

Kunde nu amma Athida lite mer, även om sammandragningarna gjorde ont så var det ett måste. Barnet behövde mat. Och flaskan var inte ens en tanke.


På tisdagen tyckte sköterskan att katetern skulle kopplas bort för att jag skulle kunna komma upp ur sängen mer, tarmarna behövde börja arbeta och hitta tillbaka till sin plats i magen.

Fick duscha, och de var första duschen sedan förlossningen, var underbart att få tvätta av sig alla gamla blodrester och allt svett. Kände mig verkligen som en ny människa efteråt. Fick katetern bortkopplad och urineringarna fungerade som de skulle, och kunde nu börja gå mer och mer själv. Niclas vart hemskickad p.g.a jag var så pass bra jämfört med igår. Och att det var många mammor på ingång. Och kvar ligger jag, och har ingen aning om när vi blir utskrivna.


Kommer inte ihåg allt som hände efter förlossningen, utan får se när journalen kommer efter återbesöket hos ordinarie barnmorska vad som egentligen hände.

Skulle gärna föda barn igen, för den smärtan var inte ens hälften så jämförbar med hur jag mådde efteråt.






Älskade lilla tösabit.

Nu ligger hon här bredvid mig och sover. Ser ut som en liten ängel, så söt är hon.
Skulle kunna pussa på henne hela dagarna, de där små bulliga super lena och mjuka kinderna.
Får se hur länge till hon vill sova. Tänkte försöka få henne att äta en gång till innan jag somnar.

Om jag nu gör de. Ska tydligen komma en till in på rummet. Sköterskan trodde inte de skulle ta länge till, eftersom de hade mycket folk på förlossningen. Får väl hoppas det går att sova någon timme iallafall.
Även fast kroppen verkar vara van nu att sova minimalt. Kan vakna och bara ligga och titta på henne i evigheter känns det som.

Har skrivit förlossningsberättelsen klart.
Men publicerar den imorgon eller något.

Lillsnurpan vaknade nu. Godnatt

PKU.

Mamma var nyss här och lämnade hårborste och bilstol. Och även kamerasladden, men det var tyvärr fel sladd. Så de blir inga bilder idag. Athida har äntligen börjat förstå poängen med att suga på bröstet för att få mat, vilket är himla skönt.
Mjölken har även börjat rinna till lite.

Om en timme blir de pku testet och lite annat. Ska bli kul att se hur mycket hon gått ner i vikt. Gissar på ca 300 gram, men får se.

Idag blir Niclas utskickad verkar de som. Var många nyblivna mammor på ingång sa sköterskan.
Så inatt blir det jag som måste upp och byta bjöjor och vagga. Men fick ju bort katetern så nu kan man typ gå som folk igen. Sitta med för den delen.

Tänkte börja försöka skriva förlossningsberättelsen sen om Athida sover och Niclas åker hem. Eller tänkte skriva det jag kommer ihåg iallafall.

Tack för..

alla kommentarer, orkar inte gå in på varje bloggsida ocha tacka.
Men massa tack från oss

tisdag.

är kvar här ännu. vilket är ganska skönt, bara plinga så kommer det personal.
athida ligger och sover på mitt bröst. hon är så liten fast ändå inte. pyjamasen är i strl 50, och är skapligt stor på henne,
men ändå är hon lång och smal.

väntar på att sköterskan ska komma med dagens porvresultat. borde stigit en del sen jag fick nytt blod igår.
ska även få bort katetern sa nattpersonalen. kanske man kan börja röra sig lite mer. nu ligger jag bara hela dagarna i stort sett.

aldrig har ett inlägg så här kort tagit så är lång tid att skriva. kan bero på att det är med en hand.
måste snusa lite bebis nu.

Athida är född.

Igår den 4 januari klockan 17:37 såg hon äntligen ljuset.
3300 gram och 51 cm lång. Världens sötaste lilla tös.

Ligger kvar inne på 86:an, på grund av en del komplikationer som uppkom efter förlossningen.
Även Niclas får sova kvar här, eftersom jag inte kan ta hand om Athida helt fullt. Eftersom jag inte kan sitta eller
stå för tillfället. Så förhoppningsvis får vi komma hem mot onsdagen eller torsdagen hoppas vi.

Förlossningsberättelse kommer senare.

Måste gosa lite med vår underbara dotter nu

Är nog bara att inse att...

Det hittills verkar bli igångsättning. Har haft värkar sen jag vaknade inatt, vissa värre än andra.
Men nu är de ingen idé att åka in heller, trodde ett tag, där vid tre tiden inatt att vi skulle få göra de.
Men nej, då ska de avta. Vart att sätta på SATC och försöka sova en stund.
Lyckades väl till viss del. Nu sitter jag och kollar på Lilla huset på prärien, kollade alltid på de förr när de gick på tv.
När jag var "liten", är väl de fortfarande till ålder kanse. Vad vet jag.

Ska väcka Niclas om en timme, så vi kan börja åka mot stan. Skulle väl tro att vi blir kvar där nu. Eller iväg skickade för en stund bara.

Måste vila nu. Känner mig som en zombie.


Så var man här igen.

Går inte att sova. Ihärdiga värkar. Inte helt så regelbundna men ack så onda.
Hoppas iochförsig att dom ska öka en del, och komma mer regelbundet så jag slipper igångsättningen.
Niclas får sova någon timme till. Jag lär vara jobbig nog när de är dags. Så sömn är de han kommer behöva som mest.

Bara massa svammel, tror inte riktigt jag vet vad jag sysslar med imellan åt. Förrutom klockar värkar vill säga.
Vill bara sova, han nog inte sova en timme ens innan man var uppe igen. Jäkla skit.

Det här suger.

Händer inte ett skit. Kommer och går, kommer och går.  Hoppas så innerligt att de kommer igång under natten.
Ska ju tydligen vara bättre för kroppen med eget värkarbete än igångsättning.

Känns som man väntar på något som aldrig kommer komma. Ont till och från bara.
Det går liksom inte längre känns de som.

Ska se på Jönssonligan och dricka te nu.
Håll tummarna att de startar. För de gör jag.

Kanske uppdaterar mer inatt eller nå, om jag är vaken. Annars är de sagt att datorn ska med till bb.
Får väl slänga in ett inlägg så ni vet vad som händer.

Börjar komma tillbaka.

Sovit någon timme nu. Men vaknade av några ihärdiga värkar. Hur tätt det är mellan dom har jag ingen aning, klockade inte eftersom jag sov. Och inte orkade leta efter mobilen. Haha.
Får väl se om de vill komma tillbaka eller bara var tillfälliga.

Katterna är helt knäppa här hemma, gissar att de känner på sig att något är på G. Båda ska ligga och gosa, och man får inte gå en meter utan att dom sitter fast i fotknölarna.

Gissar jag rätt blir de bebis imorgon först, dagen då vi varit tillsammans i 2 år och 10 månader. Passande bebis. :D

Hemma igen.

CTGn var bra, så det var bara att åka hem igen. Kontroll imorgon bitti vid tio igen om de inte hänt något innan dess.
Värkarna imorse avtog helt, och nu känner jag bara lite molvärk.
Men senast imorgon blir det igångsättning.

Massor med kvinnor som födde när vi var in, hörde hur folk skrek från rummen.
Vadå skrämmande.

Nu måste jag nog vila, fall de blir så att man ska vara uppe hela natten igen.


Vad är det som väntar egentligen?!

Har ont nu, men vad fan är det inte som kommer komma då?
Har jag ingen smärtgräns?

Vill inte väcka Niclas än heller, fall de inte på rikigt.
Han lär behöva all sömn han kan få. Jag med egentligen, men hur lätt är de när
det jag misstänker är värkar kommer hela tiden?

Har bara ont på framsidan, så tensen går inte att använda heller. Vilket jag hade behövt nu.

äh, bara en massa svammel nu märker jag.

Här händer det inte mycket.

Inga såna där onda värkar än, utan mer oregelbundna som inte gör så där jätte ont.
Men förhoppningsvis startar dom väl under nattens gång. Har iallafall sovit några timmar på dagen.

Snart tolv timmar sen vattnet började gå. Ge mig värkar TACK

Vattenavgång.

Som jag trodde var det vattnet som gått, eller går. Sipprar hela tiden.
Men vi vart hemskickade tills värkarna sätter igång.
Så nu är de bara hoppas de kommer igång inom 48 timmar.
Vill inte riskera att bli igångsatt.

Snart, snart, snart ♥

In på kontroll.

Eftersom detta nu är lite av en graviditetsblogg kommer nu lite äckligheter.
Slemproppen har gått och nu sipprar det vatten, vad jag misstänker.
Just därför ska vi snart åka mot förlossningen på kontroll.

Säg att bebis vill komma ut idag ♥

Nu är det mesta gjort.

Har bara upphägning av tvätt kvar. Och den ligger i maskin för fullt nu.
Niclas kommer hem när som helst, med mat till mig. Sallad börjar bli farligt, haha.
Nu kom han bara för det.

Riktigt skönt med ett rent hem och alla juksaker bortplockade.
Äntligen blir de lite vårigare här hemma, trött på allt rött.

Ärtan visar inga som helst tecken på att vilja se världen. Tyvärr.
Som sagt, blir mer och mer säker på att jag kommer gå över tiden, och vi har inte tid med de.
Niclas vill kunna ta sina pappadagar innan lumpen, för sen är de kört.

Ska äta min sallad nu.

Idag ska det:

Skuras från golv till tak i badrummet.
Dammsugas överallt
Moppas överallt
Julen ska plockas bort
Dammtorkas överallt
Stryka gardinerna
Hänga upp gardinerna
Byta lakan i sängen

Tvätta lakan

Nå, kan de sätta fart på nå tro?
Det är mitt hopp :D


Jag är ganska effektiv..
Konsekvenserna av de är att de strålar från ryggen ner, och har en hemsk "mensvärk".
Drack precis upp en kopp te, sen blir de ananas och mer te. Kan de leda till nå?
Känns inte så, men va fan..


Nyår är överskrivet.

Har insett att nyår verkligen är överskrivet. Folk super ner sig totalt, har på sig mindre snygga silvriga party strutar och smäller av raketer för tusentals kronor.
Och kan säga att de inte är bara för jag är totalt nykter som jag insett de, redan förra året insåg jag faktiskt att nyår bara är skit igentligen. Bara en anledning till att få supa och bränna av massa pengar.

Vet själv hur de var för två-tre år sen, kläderna skulle vara perfekta, håret skulle färgas osv osv. Och man drack den lite dyrare drickan, inte bara de där cidererna. Helt onödigt igentligen. Visst man hade kul då. Men hur många har roligt imorgon som ligger bakfulla?
Jag kan gå upp med gått samvete, och börja storstäda. Julen ska kastas ner i källaren och badrummet ska skuras.

Nu görs allt för att prinsessan ska komma.
Drack precis fjärde koppen med te för idag. Får se om de ger något resultat till natten.
Imorgon blir de mer te, ananas, storstädning och promenader. Som sagt, är trött på magen :D




RSS 2.0