vad är fel?

Edwins mage mår verkligen inte bra. Stenhård oavsett vad vi ger eller inte ger. Läkaren har ordinerat resulax var tredje dag, samt skickat remiss till barn. 
 
Jag misstänker allerfi mot kärnfrukter, eller havre. men de lär väl visa sig. drygt bara när han verkligen vill smaka mat, men man knappt törs ge något. 
 
vår duktiga kille. Aldrig är han still, sitter mer och mer, och skrattar direkt när syrran visar sig. våra underbara barn!
 

semester..

Nu har Niclas fått semester. 2 veckor, sen 2 veckor pappaledigt med athida.

På söndag blir det Kolmården. Sen är tanken att vi skabörja renoveringen här hemma under veckan. Hall och kök ska ha nya tapeter. Blir nog perfekt. Vi kommer byta färger helt :)

Fick hem ståbrädan till donkey idag. Sjukt bra. Athida står perfekt. Tänkte använda den kortare svängar när man inte behöver ha sittdel åt henne. Är ju iofs sällan hon åker vagn, men är skönt att vi har en när man ska iväg, som Kolmården. Ska bli ruskigt kul att åka dit.

5 månaders vaccination.

Idag var det dags för sprutor igen.
Edwin var nu 7080 gram tung, och 68 cm lång tror jag. Hattmått på 42 cm.
Godkänd i läkarbesiktningen. Pep till lite när han fick sprutorna men sen var det glömt.
Och ingen feber än, får se under natten om han klarar sig.

Fick med mig en burk Althera hem, som jag som sagt ska göra gröt på. Läkaren hade aldrig någonsin hört talas om Neocate, och kunde därför inte skriva ut de. Men skickade gärna en remiss till barn, för Edwin var ju verkligen allergisk. Nehe? Är han allergisk? Tror läkaren att jag utesluter massor med saker ur kosten för att de är kul, alla timmar man läser på innehållsförteckningar. Idioti!!!!

Ska testa Althera nu först som sagt, och se, blir de ingen reaktion så får han recept på de. Annars remiss till barn och träffa läkare där.

Edwin ska även få laktulos varje dag nu, hans mage mår ju inte bra av att bajsa var 10:onde dag typ. Speciellt inte nu när han får smakisar.
Hittills har han fått smaka, katrinplommonpure, päronpure, majs, banan och majskrok.

Vår lilla kille, redan över 5 månader.

Sprängda proteiner.

Har försökt läsa på så mycket jag kunnat om just mjölk/soja/ägg fria ersättningar. SKa ju givetvis fortsätta amma, men till gröttillverkningen. Och efter att ha bollat lite med "mina allergimammor" har jag kommit fram till vad jag ska försöka få läkaren att skriva ut. Och de blir neocate, om dom går med på de. Är en svinigt dyr ersättning om man har inte recept. Men får se, med tanke på hur känslig Edwin verkar vara, även om det tur nog inte sätter sig på andningen. Men men, har bvc tid på torsdag. Då är det även dags för sprutor igen.

imorgon hoppas jag verkligen att de är sol. Har i stort sett varit inne hela dagen idag. Och imorgon vill jag kunna vara ute med barnen. Athida behöver springa av sig, leka i parken, utan massa överdrags kläder på sig.


Nu blir det lördagsmys. Niclas ska eventuellt iväg så jag är gräsänka hemma ;D

Britax Hi way 2.

Idag var Edwin och jag in till stan. Besiktade volvon, och kollade runt på erikslund. Athida fick en ny vindfleece till hösten. Vart en prickig skönhet från pop. Lite strumpor och tossor till Edwin vart det. Och en kofta till mig.

Sen åkte vi till Aros baby och köpte ny bilstol till Edwin. Han fick sig en Hi way 2 med babyinlägg i.
Har inte monterat in den i bilen än, men han testade hemma och satt som en kung. Super nöjd.
Så inför Kolmården besöket kommer han få sitta i den. Så han blir lite gladare. Han är lite för stabil för babyskyddet nu, och häver sig upp hela tiden. Så de blir nog finemang för han med en ny stol.


Blir perfekt med AeroMoov dynan till. Köpte varsin sådan och Athida och Edwin nyligen. Och de fungerar perfekt, inte alls lika svettiga efter en tur i bilen.

Sitter mer och mer.

Edwin sitter mer och mer själv nu. Tippar åt sidan emellanåt, men med kuddar runt går de bra. Han får inte sitta själv på golvet. Men i Emmaljungan gör han de, och även i soffan med oss brevid.

Athida har verkligen blivit ett barn nu. Från småbarn till barn. Ibland slår de mig verkligen hur stor och hur duktig hon är på i stort sett allt. Och hon har blivit så medveten. Klär inte på sig vilka kläder som helst osv. Fåfäng är hon med. Speglar sig många gånger per dag ;D

Utvecklingsfaser.

Jajamensan. En av faserna är här, och jag hoppas den inte är de så länge till. Edwin är sjukt gnällig och skrikig just nu, inget duger. Han vet liksom inte ens själv varför han skriker typ. Och man ser även en genom skinlig tandkant under tandköttet precis. Så de kommer säkert fram en bissing vilken dag som helst. Det gör ju inte saken bättre.

Imorgon är det iallafall dagisdag för Athida. Klurar på presenter till fröknarna, och tror jag kanske kommit på de nu. Får fixa de på torsdag när jag ska till stan och besikta volvon.
Har en del då som ska fixas är tanken.

Imorgon ska de göras en massa smoothie åt Athida är tanken. Har köpt hem 20 klämpåsar. Hur bra som helst. Köpte skedar till med, perfekt till Edwin sen när han börjar äta. När vi nu ska våga ge han. Minsta lilla nu så är hela hans mage kaos.

Han fick två majskrokar igår vid middagen. Och inatt var han vaken och hade jätte ont. Så frågan är om han reagerar på majs med, eller om de var en slump? För nu har han mer prickar över rygg med. Knepigt det där.

Femte juni tjugohundratolv.

Edwin har varit väldigt gasig, och luktat ruttet så kopiöst. Så det verkar som att han reagerar, med tanke på att han bara fick 1 ml bregott. Vilket är extremt lite. Oftast provocerar man med tesked, som är 5 ml.
Nå ja, vi är ju vana med mjölkfritt så.


Blingo startade 50% rean idag. Tänkte inte köpa något. Men kunde inte låta bli.

Body och byxor till Edwin.


Byxor åt Athida.


Och varsin mössa åt dom :)

Älskar färgerna! Fanns likadana byxor som de lila, men de var slut i storlek till Edwin så då fick dom blåa.
Tycker de är kul och matcha dom till viss del. Men just blingo blir de perfekt med! :D
Dom har Blåa/lila byxor från förra kollektionen i lika, samt bodysuit och klänning.

Provoktion

Igår testade vi bregott ner i bröstmjölk i flaska till Edwin. 60 ml bröstmjölk och 1 kryddmått (1ml) bregott.
Än, ser jag inte någon direkt super skillnad. Han var dock väldigt gasig inatt, och luktade ruttet igen.
Men inga prickar än. Idag ger vi inget mer, avvaktar tills imorgon. Ser de fortfarade bra ut då, testar vi igen med ett kryddmått. För att sen sakta öka på det om de är reaktionsfritt.

Tar det lugnt i början. Gröten kommer jag koka själv den dagen han börjar, han kommer då få på rismjöl och althera. Mjölk och soja fritt ändå alltså.

Han har kommit på att man kan kasta saker ner på golvet nu, och sen letar han. Så han är nog lite tidig på den biten. Han byter även leksaker mellan händerna utan problem.

Imorgon ska vi ner på en snabbvikt för att se hur de ser ut eftersom han hade planat ut sig lite sist.




RSS 2.0