Sommaren 2012.

Värmen verkar ha kommit för att stanna. Helt underbart sommar väder har vi haft. Athida är ute konstant och leker, och Edwin tycker värmen är lite jobbigare. Han är nöjd om han får ligga nakenfis någon timme per dag. Dags att leta reda på barnens pooler med så dom kan svalka sig om dagarna när de blir ännu hetare.

Edwin utvecklas så mycket hela tiden. Rullar överallt hela tiden, dregglar i mängder. Ställer sig i krypposition med rumpan, och man ser verkligen om de är något han vill ha. Han intresserar sig mer och mer för vad vi äter. Får se när vi testar smakisar. Fötterna sina smaskar han i sig så länge, haha.
Världens sötaste lilla Edwin. Med sitt rödaktiga hår och utstående öra. Men ack så söt för det :)

Han gillar dock inte att ligga i babyskyddet längre. Så ska testa Tidans hi-way åt honom, och sen förmodligen blir de att vi köper en ny axkid åt Athida. Och ännu en hi-way 2 att ha i Niclas bil. Orkar inte med att flytta stolar, vill ha 4 bakåtvända så dom har så dom klarar sig :)

Ägg känslighet?

Edwin reagerar som sagt på mjölk och soja proteiner. Men trots att jag tagit bort de ur min kost så reagerar han på något mer misstänker vi.
När han fiser och bajsar, så luktar han så ruttet. Och jag överdriver verkligen inte, men det luktar så man får kväljningar. Och så ska inte en liten ammande bebis lukta. Rådfrågade "mina allergimammor" på facebook. Och de tyckte jag skulle testa utesluta allt med ägg med. För att se om det blir någon skillnad.

Så från och med idag kör vi några veckor utan ägg med. Puh. Mjölkfritt var reltivt lätt, med soja till vart det lite svårare, och nu med ägg också. Ännu svårare. Men allt för att vår lilla kille ska må bra.

Imorgon har vi bvc tid, så ska ta upp om en remiss in till allergi. Behöver ha den fort. Även få träffa en dietist som kan hjälpa mig just nu. Nu står de liksom still vad jag kan äta. Och när jag kommer till affären så känns de som alla kraft försvinner, är så förbannat trist att man jämt måste läsa på varenda etikett. Och att äta ute är liksom inget alternativ längre. Man törs äta på mcdonalds eller ikea. Hur kul är de?

Edwin 4 månader

I lördags vart vår älskade lilla kille hela 4 månader.

  • Edwin har nu strl 3 på Libero.
  • Vänder sig från mage till rygg, och rygg till mage. Ligger inte still en sekund, rullar iväg på äventyr hela tiden, filtar är helt överskattat när man kan rulla under bordet osv.
  • Har två tänder nere på gång, dregglar och äter på händerna konstant.
  • Pratar väldigt mycket, och kommer nya ljud varje dag. Pruttljud är de roligaste.
  • Försöker äta upp sina fötter, vilket går så där.
  • Har storlek 68 på allt, vissa 74 till och med. Enorma fötter, strl 17 på strumpor är för små. Dags för 19 snart. Gosh!

Vikten får vi reda på på fredag när de är dags för bvc. Men lite tjockare har han blivit. Ca 1,2 kg mer än Athida vid  månader, så skillnad är det allt.

Gillar att ha syrran hemma, och kolla på alla konstigheter hon gör. Blir gärna gungad i babysitter/bilstol, lite för mycket fart enligt mamma är bara bättre. När Athida leker och låtsas göra illa sig asgarvar Edwin helt sjukt mycket. Bara bubblar ur honom. Så fint att se syskonkärleken. Att vi fick lyckan att ge dom varandra.


Dop 13/5 2012

Igår var det Edwins dopdag. Han är nu döpt till Karl Edgar Edwin Andersson.
Och han var så duktig i kyrkan, kikade runt för fullt. Spanade in psalmboken ordentligt. Och fick sån kontakt med prästen Klas när Klas sjöng. Var verkligen jätte fint.

Han började prutta med munnen efter en stund. Men skötte sig exemplariskt.
Athida sprang runt som en tok innan dopet. Men när de väl började vart hon super blyg och skulle bara bli buren. Men när Edwin skulle välsignas med våra händer på sitt huvud sa Athida högt att han vill inte att ni gör så.
Men hon var med på att hälla upp dopvatten. Sen tröttnade hon och gick och satte sig på trappen upp mot predikstolen.

Fikat hölls i Församlingshemmet i Ramnäs. Bjöd på pastasallad, dressingar och foccasio bröd jag bakat. Till fika blev det bullar, kakor, kokostoppar och tårta. Allt mjölkfritt! :) Tårtorna beställde vi. Super fina och goda, och första gången "vår" bagerska gjorde mjölkfritt. Men vart utsökt! :)

Massor med fina presenter med. Bland annat dopstol, personlig bok, framtidsfond, tallriksset, bestick, kläder, tavlor mm.. Även Athida fick presenter, en super bra rittavla som sitter ihop med en bokstavsbok. Perfekt eftersom hon intresserar sig för fullt för bokstäver nu. Och imorse kom hon inrusande och sa att hon skrivit sina bokstäver. Så nu kan hon dom någorlunda, dock inte i helt ord, men ändå.

Tack alla som närvarade vid dopet av vår underbara son!

Regn.

Niclas åkte imorse på hemvärns övning i Arboga. Kommer hem på söndag morgon, lagom så han hinner duscha precis innan kyrkan. Så vi möts inte förrän i kyrkan. Har inte ens provat dopklänningen på Edwin. Men de borde funka.

Handlade all mat och resterande som behövs till dopet idag. Får göra iordning allt på lördag kväll. Hoppas på att Athida är trevlig och att Edwin nöjer sig med att rulla runt på golvet. Bakar brödet gör jag nog när dom har somnat.
Det blir nog bra när det är klart. Ska iväg och duka på lördag kväll med. Men de blir när Athida har somnat. Så får lillebror vara barnvakt en liten stund.

Bilen min verkar inte heller klar än. Men ingen fara egentligen, måste ju på sommardäck. Och de klickade jag hem nya, så dom kommer inte förrän tisdag tror jag det var. Sen jävlar vad skönt och kunna åka när som igen. Vad gjorde jag utan körkort?

Nu ska jag ta en kvälls smörgås, och sen se dokumentären om unga mammor i sverige.

Nu går de inte bra..

Min telefon dog igår. Skärmen är helt svart, oavsett vad man gör. Pratade med 3 och de ville skicka in den på lagning. Men vill ju liksom inte gå miste om alla bilder, tar ju hur mycket kort som helst per dag. Ska ringa htc och se vad dom säger med.

Bilen är fortfarande på verkstaden, de blir en dyr historia de med. Men men. Sen ska sommardäcken på direkt när den kommer hem så jag äntligen har en bil om dagarna. Skulle vara skönt om den vart klar innan Niclas åker på torsdag. Då ska han iväg på övning med Hemvärnet. Och kommer hem på söndag innan dopet.

Måste ju få inhandlat de sista som behövs till dopet med. Köpte skor åt Athida förra veckan, men de var alldeles för stora. Och igår skulle vi byta dom. Och fröken som har blivit en riktig tjejig en sen hon började dagis, hittade sin drömmars skor. Ett par ballerina med liiiiiten liten klack, tillräckligt för att de skulle låta i golvet. Och hon vart kär. Vilka skor vi än visade skulle hon ha dom. Så de vart så. Riktigt stolt var hon när hon fick ta på dom igår, och informerade alla om att hon fått klackskor som hon ska ha på dopet.

Visste ju att dagen skulle komma när hon ville ha såna skor, att den kom redan nu är synd. Eftersom att de är ett tecken på att hon verkligen vet vad "tjejer" och killar har osv. Och vill inte att hon ska hamna i olika fack, och som den söta tjejen osv. Men, vi får jobba lite mer med det hemma.

 

Nu blir de strax en sväng till stan med mor, min telefon måste lämnas in.


Länge sedan..

Så drygt att de inte går att mobilblogga när man har android. Vi har i stort sett aldrig datan på längre så de blir sällan inlägg. Så borde blogg.se allt ändra på.


Vädret har varit helt underbart senaste dagarna. Varmt och soligt från morgon till kväll. Athida har varit ute konstant hela dagarna, ätit ute och allt. Så nu har hon blivit alldeles brun redan. Hon har minsann bra anlag hon. Jag själv är mest röd, haha. Men var in igår och köpte solkräm med bara partikelfilter åt henne. Perfekt när solen vill visa sig igen.

Edwin växer så de knakar, i stort sett alla kläder i 62 är för små. Han är en väldigt nöjd och glad kille. Skrattat åt det mesta. Blir mest lite sur när inte maten kommer fram illa kvickt eller om ingen pratar med han när han legat ensam en stund. Annars skrattar han, nu känner han igen amningsknäppet i bhn, så när han hör att de klickar asgarvar han och letar reda på maten.
Han spyr dock ganska mycket fotfarande, äter för fort och för mycket, och sen kommer de oftast över hela han.
Han har premiärat i både bumbon och hoppgungan. Och båda uppskattades. Även om jag inte låter han sitta så många minuter åt gången.

Imorgon ska Athida på sitt första kompiskalas. Höll på börja grina när hon fick inbjudan. Min lilla tjej vart bjuden på sin kompis 5-års kalas. Och ska vara där utan oss vuxna är tanken. Vi får se hur det går.
Först blir de kosläpp i byn för att se alla mysiga fjolårskalvar komma ut på grönbete :)




RSS 2.0