Mer vild än tam.

Det är inte en lugn stund med Edwin i huset. Han är överallt på en gång. Klättrar på allt, kommer han inte upp hämtar han stolar och gör så han kommer upp. Smart, men dryg ;)
Inte alls som Athida var. De är så olika de två.
 
Än har vi inte fått nå provsvar från biopsin. Men hans mage funkar bättre och bättre för varje dag med movicol junior. Igår hittade jag ett nytt recept på välling med rismjöl i, och Edwin drack. Lite omständigt att stå och koka och vänta på att de ska svalna osv. Bra mycket smidigare med pulver, men vad gör man inte.
I helgen ska Edwin sluta med nattmat. Nu äter han minst 2 ggr per natt. Och varken Niclas eller jag orkar de. Vi vill att han ska sova, förhoppningsvis gör han de utan nattmat. Han är ju redan nu i Athidas icke sova mönster. Så de ska bort fort!
 
På lördag ska vi ställa ut gröt till tomten och lämna önskelistorna. Får se om han lämnar något litet paket åt barnen. ;D
 
Dags att gå ner och laga mat innan Niclas kommer hem. Edwin

Edwins operation.

Imorse var vi uppe långt före tuppen för att åka mot Uppsala och Akademiska Barnsjukhuset.
Edwin somnade på vägen dit, och höll sig lugn hela resan. Han satt dock bak med mig eftersom Niclas körde. Kan ha inverkat lite.
 
När vi kom fram fick han klyx, emla på fötterna och sen bada och sen skulle han "sitta still" i knät på mig eller i spjälsängen. Eftersom han var rengjord inför operation fick han inte härja omkring som han brukar. Vid 8 kom läkaren, en utländsk läkare och jag förstod i stort sett inte ett ord av vad han sa. Han måste ha trott jag var döv när jag sa va hela tiden. Edwin fick lite lugnade och vid 8,20 började vi gå mot barnoperation. Var några på kö innan, sen fick jag och Edwin gå in. Endast en förälder fick följa med, och jag fick på mig förkläden och hårnät.
Kom in i operationssalen, och Edwin fick ligga på en varmbrits. De satte kanyl i ena foten, och i foten fick han även sömnmedel. Gick fort för han och somna och de riktigt brände bakom ögonlocken när jag skulle gå ur rummet.
 
Under tiden han opererades, ingreppet skulle ta ca 30 minuter. Var Niclas och köpte frukost. Vi ville inte äta när Edwin skulle se eftersom han var tvungen och vara fastande skulle han inte behöva se oss äta.
 
Sen efter vad som kändes som en evig väntan fick vi komma in på uppvaket. Edwin var jätte ledsen och ville inte alls bli väckt. Och eftersom han är sojaallergiker så hade han tydligen fått ett annat sömnmedel som var lite mer långverkande. Han hade dropp i foten, men fick komma upp och lägga sig i mitt knä medans Niclas gick tillbaka till avdelningen för att hämta hans mat. Och han somnade på en gång och låg och frös så han vart nerbäddad i knät och sov i över en timme. Sen var det dags för han och vakna, och uppvaket började bli fullt med barn.
Edwin vaknade till, drack en flaska neocate på en gång. Och var lite smådåsig och seg men vaknade till liv så vi vart hämtade för att gå tillbaka till avdelningen. Där de bara ville att han skulle kissa och se så han orkade röra på sig innan vi vart utskrivna.
 
Han lekte runt i lekrummet, fick kanylen borttagen och drack en massa vatten. Och när kisset kom vart vi utskrivna direkt. Väldigt snabbt och smidigt gick det.
I bilen hem sov han i stort sett hela vägen, vaknade till och var lite ledsen, men han kanske hade ont eller nått, de är ju svårt för oss veta.
 
2-3 veckor får vi vänta på biopsi svaret. Men allt hade sett fint ut vad de kunde se vad jag förstod av läkaren. Fortsätter med två påsar Movicol junior så länge så får vi se.
 
Vår lilla kämpe. Så glad och duktig mest hela tiden!Edwin

10 månader

Idag blir vår älskade Edwin redan 10 månader. Två månader kvar till ett årsdagen. Tiden har verkligen flugit iväg.
 
  • Han väger nu ca 8500, ska till bvc på onsdag för vägning.
  • Är ca 72 cm lång.
  • Har storlek 74/80 på alla kläder.
  • Har fyra tänder, två uppe och två nere.
  • Är en väldigt klättrig kille, kommer upp i alla sängar, syrrans fotöljer och nästan på sin dopstol.
  • Kryper för de mesta nu, ålar om det är riktigt brottom.
  • Äter allt man ger honom, och äter helt allergivänligt "utan allt". Utan mjölk, soja, baljväxter, havre, vete, och ägg.
  • Dregglar fontäner just nu.
 
Och ständigt ska han försöka hänga med på vad syrran hittar på. Toaletten är också väldigt rolig, och lika så kattmaten. Ganska god med om man frågar Edwin ;)Edwin

Ikea.

Igår va i hem till Athidas kompis L med familj. Vi vart bjudna på middag och hade en super trevlig dag. Barnen lekte, bråkade, busade och lekte ännu mer.
Idag vart det en sväng till ikea. Även där träffade vi på L med familj. Så det blev gemensam lunch innan vi vinkade hejdå åt varsitt håll. Mot barnens viljor.
 
Vi strosade runt och tittade lite på ev ny mediaförvaring till vardagsrummet. Så när vi kom hem rensade vi vardagsrummet på skit, och imorgon blir det en sväng till återbruket, om dom nu har öppet. Annars blir de senare i veckan. Nu måste Niclas bara förstå att hans högtalare ska väck. De blir nog bra när de är klart.
 
Imorgon blir det kyrkis på förmiddagen. Sen får vi se. På tisdag är det utvecklingssamtal på förskolan, har en del att ta upp så hoppas få lite svar på vissa saker. Men de tror jag nog.
 
Dags att stänga av datan så vi kan se på Solsidan!

Halloween fest.

Athida har idag varit på halloween fest hemma hos kompisen H. Athida var utklädd till kanin, världens sötaste om jag får säga de, haha. 
 
Edwin har fått två tänder uppe senaste dagarna. Nätterna är hemska just nu. Även om han får bedövningskräm på är de sjukt påfrestande för mig när han är vaken hela nätterna typ. Vill ha hem vår nya säng iallafall, så vi alla får bra plats. Men snart så. 
 
 
Athida har ju skaffat kille också säger hon. Gullungen. Leker bra gör dom, kul när hon börjsrakomma upp i kompisåldern. Just "hennes kille" har en himla trevlig mamma med. Alltid kul med nytt folk :)
 
Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid Edwin, och hoppas på sömn!
 
Vår lilla kanin :)




RSS 2.0