Tisdag.

Duktiga jag har lyckats spärra abonnemanget, så är telefonlös tills på torsdag. Inte alls kul. Men så går de när man slösar för mycket. Får väl gå in till mor och låna luren när de behövs, typ imorgon bitti.
Som de ser ut just nu ska Athida till dagis imorgon, hon var ledig idag. Tyckte hon var lite för snorig, men de är ju genomskinligt, hostan hon börjar få är astman. Ger effekt direkt med ventoline och pulmicort.


Funderar på att bädda ner mig i sängen tills Niclas kommer, så kan vi starta dopplern och lyssna på liten i magen. Så mysigt och ligga och lyssna ibland. Även om jag känner sparkar flera gånger per dag, är de inte riktigt samma sak.
Lär nog lyssna hos bm nästa vecka med. Kan ju hoppas hon bokat in en låååång tid. Har en hel del att ta upp, så lär nog nästan skriva en lista faktiskt. Måste reda ut lite saker kring Athidas förlossning, samt lite "krav" inför denna. För jag kan säga att blir det som med Athida igen så blir det garanterat inga fler barn för mig.
Samt att jag har en del synpunkter på k-vitaminsprutan, avnavlingen och dropp.
Nu vet jag vad jag vill, men Athida var allt nytt. Nu vet jag mer vad man kan slippa, och vad man kan klarar sig utan.
Får se vad BM säger..

Aj, pust, suck.

Nu kommer det ett riktigt gnällinlägg. Så vill man inte läsa, så sluta nu.

Hur jag än sitter, ligger, går, står gör de ont. Tidigare satt smärtan bara i ryggslutet och strålade mot högra sidan. Men nu är de överallt. Båda sidorna och hela rygghalvan. Tensen hjälper i två sekunder sen är det samma sak igen.
Är ett helvete att gå upp för trapporna, att gå i och ur badkaret för en dusch. Så som de verkar nu blir det akupunktur nästa träff hos bm. Är så jäkla drygt när jag inte kan leka med Athida, kan knappt sätta mig på golvet och bygga lego om jag ska kunna ta mig upp. Att böja sig känns som ryggen går av.

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och hoppas på att jag kan och får sova inatt.

Kryssning.

Igår bokade vi en spontan kryssning. Vi åker nästa fredag, om en vecka alltså.
Blir jag, Niclas, Athida och Harri. Eftersom de är vår "Harri" helg så får han följa med på äventyr.
Vi åker med Cinderella, och valde B-hytter. Misstänker att de är ganska lugnt att åka cinderella även om de är en fredag eftersom taxfree inte säljer alkohol på utvägen. Men de är ju inget som stör oss.

Så idag har jag pratat med bussbolaget som har anslutningsbussen om hur det ser ut med möjlighet för bilstolen. Det skulle inte vara några problem men att vi skulle tänka på att de var tvåpunktsbälten bara.
Men det funkar ju med Hiwayen i vilket fall. Och förmodligen kunde vi lämna bilstolen på bussen under själva kryssningen för det var samma buss. Annars är de bara ta med sig den till hytten.
Huvudsaken är att Athida sitter säkert på bussen.

Allt och inget.

Athida är just nu ensam på dagis. Och jag hemma. Känns inte riktigt klokt. Jag litar helt och fullt på personalen, men hon får inte samma uppmärksamhet där som hemma. Så är de. Hemma är jag ensam med henne och kan ge full fokus hela tiden. På dagis är de tre personal som ska dela allt på ca 12 barn. Klart hon får synas mer hemma då.
Men det går nog bra, dom ringer väl annars.

Har passat på att betala räkningar, dammsugat nerevåningen. Och nu ska jag lägga mig med Tensen en stund och hoppas smärtan vill försvinna för en liten stund.

Athida är inne på 4 dagen utan napp nu med. Funkar faktiskt bra. Nätterna kan vara lite knepiga fortfarande. Inatt vaknade hon med mardrömmar om att en uggla flög runt i rummet och ropade hoho. Så hon kom in till oss och låg och höll för öronen i över en timme innan jag lyckades övertala henne om att ugglan bor i skogen och han sover nu. Hon var helt säker på att han flög runt och sa titta mamma där är ugglan.
Förstår inte vad hon sett på för tv program om ugglor alltså. Aja, efter typ 2 timmar somnade hon om. Som tur var.
Annars är de snuttis som gäller. Den fick hon ha med sig in på dagis idag när jag gick.
Hon såg lite sorgsen ut, men inge gråt eller så. Utan hon vinkade och följde med J in.

Håller förövrigt på att leta mig galen på min bankdosa. Hade den igår kväll när jag betalade en vindfleeceoverall åt bebisen. Men vart tusan lade jag den? Förstår inte, den kan ju inte bara försvinna.

Inskolning.

Igår började Athidas inskolning på Lärkan eller Trollskogen som de heter numer ;)
Igår var vi där mellan kl 9-10. Hon var lite blyg i början men sen släppte de och hon gick runt och tittade runt och gick och kissade själv utan problem osv. Meningen var att hon skulle gå 9-10 idag och onsdag med. Men de utökades till 9-11. Hon verkar inte ha några problem med dagis, och hon är även lite äldre än de barn som brukar inskolas. Eftersom de flersta börjar vi 12-18 månader.

Är i vilket fall glad att vi väntat. :)

Nu går hon runt och tjatar att vi måste gå nu mamma, haha. Idag ska hon cykla till dagis, får väl se hur de går ;)

Inskolning.

Igår började Athidas inskolning på Lärkan eller Trollskogen som de heter numer ;)
Igår var vi där mellan kl 9-10. Hon var lite blyg i början men sen släppte de och hon gick runt och tittade runt och gick och kissade själv utan problem osv. Meningen var att hon skulle gå 9-10 idag och onsdag med. Men de utökades till 9-11. Hon verkar inte ha några problem med dagis, och hon är även lite äldre än de barn som brukar inskolas. Eftersom de flersta börjar vi 12-18 månader.

Är i vilket fall glad att vi väntat. :)

Nu går hon runt och tjatar att vi måste gå nu mamma, haha. Idag ska hon cykla till dagis, får väl se hur de går ;)

Meandi hösten 2011





Detta fick det blir till Athida. Underbar flugsvampströja och ett par velour yoga byxor.
Perfekt för hösten.

Jag fick mig ett par elour yogabrallor med fast dom var nog typ grå/svarta.

Bebis imagen fick vara utan ;D H*n har så de finns redan :D

Barnmorskebesök v 20.

Idag var det dags för barnmorskan. SF måttet låg på 21 cm i v 19+1.
Fosterljuden på 144 slag. Tidan tyckte de var lite faschinerande att höra bebisen i magen :)
Lånade även hem en Tens apparat att använda mot foglossningen. Ska testa tills nästa besök om 3 veckor och se hur de är då. Funkar de inte blir de akupunktur. Är inge kul och ha ont hela tiden och inte kunna busa med Athida och ha sig. Städar jag ena dagen kan jag knappt gå dagen efter. Inte nå kul alls.

Enligt vågen hos bm har jag gått upp 1 kg sedan inskrivningen. Inte så farligt med andra ord.

Gamla saker.

Vi har börjat projekt rensning här hemma nu. En säck rök ur min garderob. En säck ur lilla datarummet. Sen kom vi på att vi ska kasta några datorer. Bara plocka ur hårddiskarna och ha sönder dom lite först.
Kopplade in min gamla dator och hittade bilder från typ när Niclas och jag träffades.
Herre min skapare. Nog för att jag är medveten om att jag gått upp sjukt mycket i vikt sedan dess, men är ändå nå annat när man ser de på kort.
Och eftersom mina tsh värden nu ligger nästan på normal. Innebär de att cellerna snart är omställda på att börja öka förbränningen. Och när bebis är ute hoppas jag att förbränningen fortsätter och inte blir som efter med Athida. För nu har jag ett skyjäkla mål. Som jag kan klara. Om jag ger mig fan på de.


Aja, idag hade jag iallafall en trippel lektion med bilskolan. Gick väl ganska bra, lite "fel" vanor att träna bort. Men hon tyckte jag kunde köra bil, bättre blir de om jag tränar bort de. Saken är att de är lite svårt att träna bort med vår bil då den är gammal och inte alls fungerar som en ny bilskolebil. Men men. Trippellektion på fredag igen så då är de bara köra på. :)

Bugaboo Donkey :)

Har precis lagt förbokningsavgift på en bugaboo donkey hos kidzshop :)
Blir en duo, med svart bas och blåa sufletter. Har aldrig haft varken svart eller blått på en bugga förrut. Och den blåa ser för härlig ut.

Kommer nog bli toppen. Har ju aldrig sett den i verkligheten. Men vad gör de? Blir nog garanterat nöjd. Annars är de bara sälja. Priset är ju rätt saftigt i Sverige. Men vi sa att vi hellre betalar lite mer här ifall något händer med garanti så man slipper skicka den över hela världen. Nu är de bara hoppas pengarna räcker till körkort med, hahahahah..

Nej då, de gör de garanterat. Har ju en underbar man som jobbar :D


Tjusigt blir de med blåa sufletter..

Aj aj aj.

Har kontaterat att foglossningen med Athida var ingenting. Herre vad ont det gör redan nu. Speciellt efter en massa jobb med lyft, och upp och ner från golvet. Kommer knappt upp om jag har satt mig, ilar och gör så förbannat ont.
Bältet hjälper inte ett skit.

Men men, har tid hos barnmorskan nästa veckan, ska se om de har nå andra bälten eller tensen ledig.
Imorgon är dock sista inbokade jobbdagen. Så sen kommer man ju kunna vila på ett annat sätt.

Underbara storasyster!

Athida är så mysig just nu. I flera veckor har hon varje morgon klappat på magen och "väckt" bebisen så den inte ska sova mer. Iband kommer hon fram rätt som de är och drar upp tröjan och pratar med magen, och säger hej min bebis, kramar magen och ger pussar.
Så underbart och se.

Nu vill hon titta på ultraljudsbilden på telefonen ofta så hon får se sin bebis.
Håller de i sig blir hon den bästa storasystern man kan tänka sig. Älskade barn!

Parken zoo

Igår var vi på parken zoo. Åkte dit med svärmor, och mötte sen upp Tidans faster och sambo och kusinen.
En väldigt varm, men trevlig dag. Berättade även att julen behöver firas här så vi har nära till förlossningen om de skulle komma tidigare. Så dom var helt med på noterna.
foglossningen var inte så behaglig igår. Ont i alla backar upp och ner.

Lunchen blev tacobuffe, och precis som vanligt när vi äter ute var de bara springa till toan och spy lite innan man kunde äta. Alltid samma visa, förstår inte. Efter mår jag hur bra som helst och kan äta utan problem.

Efter parken gick vi till Tuna park en sväng, hittade ett set i velour i beigt för 30 kr i strl 50. Perfekt till liten.
På måndag är de dags för RUL. Något nervös.

2011-08-05

Snurrigt.

Nu känner jag bebis varje dag. Man buffar lite på magen så får man svar. Är nu i v 16+2 tror jag.
Man känner precis vart bebisen ligger för den flyttar på sig om man trycker.
Gör dock jäkligt ont i livmodern, ska bli kul och se om bebis kommer tidigare än tänkt. Har en sån känsla.
Foglossning som fan har jag med fått. inte alls lika underbart. Foglossningsbältet hjälper knappt.
Svimningskänsla ett antal gånger med, fick sätta mig ner inne på konsum idag för att de snurra och svettan rann. Allt bara försvann. Precis som på förlossningen med Athida..

2011-07-27

Akuttid.

Ringde in till kvinnokliniken imorse och fick en akuttid med jour läkaren. Fick träffa specialistläkaren, vilket kändes bra. Pratade lite om varför jag kan ha ont. Sedan vart det gynundersökning, för att kolla hur tappen såg ut, och även för att klämma på livmodern. Vaginalt ultra gjorde hon med, bebis levde och hade växt på riktigt bra sedan sist. Sparkade runt för fullt. Tappen var ca 4 cm lång bakåtslutande och stängd, vilket är perfekt. Ena äggstocken hittade dom dock inte, precis som vanligt. Undrar vart den ligger? :D

Sedan gjorde hon även vanligt ul på magen med.
en anledning till att jag har ont kunde vara att de är tredje grav, men dock andra som får stanna. Och att livmodern kommit längre ner sedan sist, och att de då trycker på. Förhoppningsvis går de över, annars får de vara så till januari. Så länge bönan mår bra så :)

2011-07-21

Ett sprattel.

Har som sagt haft långvecka på jobbet. Så när jag har jobbat 7-22 har jag sovit kvar i ett ledigt sovrum.
Lika bra, så slipper man tänka på skjuts,plus att de är drygt om Athida vaknar på nätterna hemma och jag ska upp.

Nå väl, igår kväll gick jag och lade mig. Buffade lite på magen och tänkte att kanske vaknar de till och man känner nå.
Då kände jag en buff tillbaka, och de var inge annat. Låg helt still och vågade knappt andas.. och då kom det igen.
så bebis lever verkar de som ;) och nu är jag i v 14+3 veckobyte på tisdagar.


Och även två av personalen vet om att jag är gravid. Vad fan, orkar inte hålla de hemligt nu. Skulle de inte bli nå barn skulle jag må piss i allafall.

Men vi hoppas på det bästa :)

2011-07-15

Känner mig så rutten.

Mår illa konstant just nu. Kan vara allt möjligt som utlöser de lite extra.
Typ som de godaste äpplena, tar en tugga, skit gott nästa spyr jag nästan.
Så länge jag inte spyr är jag iofs nöjd. Men jäkligt drygt och gå runt med illamående hela tiden med.
Har ont i huvudet med, typ hela tiden. Trots att jag försöker dricka mycket vatten.
Ögoninflammation och hosta med. En jäkla massa gnäll. Men iband får man ha de så.

Till de positiva är att jag känt lite "fladder" några kvällar. Misstänker att de är bönan som lever om.
funderar på att köpa en angelsound så man kan lyssna på bebis ibland med.

Får se hur veckan kommer gå, ska jobba 54 timmar på 4 dagar på jobbet. Misstänker att de blir hårt som fan.
Går inte direkt att dra in magen längre heller, gör mest ont då. Även om den var stor sen innan känner jag livmoderskanten vid naveln nu.

Får se när vi ska gå ut med "nyheten" till allmänheten. Först ska släkten få veta.

2011-07-09

Tre plagg köpta..

har köpt tre plagg till bönan på blingos rea.
Vart Stormy body och leggings, och ett par blueberry byxor. Allt i strl 62/68.
Har inte ens öppnat påsarna.
förhoppningsvis får vi göra det i januari.

Idag fick min bästa vän reda på att vi ska ha en bebis.
Ena dagen tror jag verkligen de blir bebis, andra törs jag inte ta ut glädjen.

2011-07-01

Det börjar ramla in..

Nu känns det verkligen som att vi ska ha barn. Det liksom är så att vi ska få ett barn till i januari. Om allt går vägen, men orkar inte tänka så längre. Väntar barn och inte missfall just nu. Är ändå i v 11+4 idag. Och ingen blödning alls har jag ju haft. Och via ett vul såg vi hjärtat ticka, och via ul hur bönan på 46 mm levde rövare. Så Athida ska nog bli syster.

2011-06-25

Specialist mödravården

Idag hade jag tid att träffa läkaren på specialist mödravården. För att diskutera ev fosterdignostik.
Pratade lite om att risken alltid finns, speciellt för DS.
Han undrade om de var något mer jag undrade över, om han kunde göra något. Så jag frågade om han kunde kolla nackspalten via ultraljud precis som han gjorde när jag väntade Athida.

Givetvis gjorde han det.
Var livrädd, tänk om de skulle varit dött. Men de fanns en liten minibebis som levde rövare och snurrade omkring.
Vart flyttad en dag som de såg ut nu, så bf nu var 9/1-12. Närmare Athidas bf som var 10/1.

Risken för missfall nu var väldigt liten sa han. Men givetvis kan de fortfarande hända.
Vilket vi absolut inte hoppas på. Hoppas ju på en bebis i januari.

2011-06-23

10+2

Ena sekunden känns de som jag inte alls är gravid och funderar genast på MA.
Medans jag andra sekunden får kväljningar av allt, har sjukt ömma bröst och molvärk.
Nog för att de är "spökveckan" nu. Men iallafall.

Nästa vecka är det träff med läkare på specialist mödravården i stan. För att diskutera ev NUP.
Eller i vilket fall tidigt ultraljud för koll av nackspalt.

2011-06-14

9 juni

Idag var det inskrivning. Fick en annan barnmorska än jag hade med Athida.
Men de går nog bra det med. Hon verkade lite "virrig" men tror hon är ny på jobbet med och så vidare.
Ringde även och bokade tid på specialistmödravården för läkarbesök. Får se om de ger NUP eller inte.
Hoppas ju på de, fick ju med Tidan så..

10 maj

Hade väntat några dagar extra. Tänkte att det nog kommer snart.
Hade precis ätit levaxin i två veckor för konstaterad Hypotyreos.
Köpte ett digitalt test. Clearblue. Gravid kom upp på en gång, en liten stund senare kom det upp 2-3 veckor.
Vi var alltså gravida. Rädslan gånger tio kom.

Hade levaxinet börjat få ner värdena? Skulle de bli ett missfall igen?
Skulle kroppen klara det här?

11 maj ringde jag läkaren, kom på nya prover. Värdet hade gått ner.
Ringde även barnmorskan och fick tid för inskrivning som är den 9 juni.

Ringde även kvinnokliniken för att be om ett vaginalt ultraljud eftersom dom lovade oss det vid missfallet.
Men kärringen i luren säger att de lovar dom alla, men är absolut inget man får. Det säger dom bara för att "lugna" föräldrarna inför nästkommande graviditet.

Hittade iallafall en super mysig mottagning i stan som gjorde vaginala ultraljud.
Specialist mottagningen på Norra Källgatan.
Fick träffa överläkaren som undersökte, pratade lite om hypotyreosen, missfallet osv. Sen gjorde han vaginalt ultra. Jag vågade inte titta på skärmen så jag tittade på väggen mitt emot. Tills läkaren säger men titta här nu då.
Och direkt såg jag ett pickande hjärta. Som en liten svart böna med ett litet pickande hjärta.

Hittills såg allt bra ut.
Är idag i vecka 7+1 enligt VUL och 7+5 enligt barnmorskan.

I vecka 11-13 ska vi på KUB. Blodprov och ultraljud igen för att se ev fosteravvsikelser. Eftersom det finns Down syndrom i släkten.


Hoppas så innerligt att detta ska gå vägen. Att Athida ska få bli storesyster. Är som det ser ut enligt vul beräknad till 10 januari. Precis samma dag som med Athida. Hur coolt är inte det?

Nu avslöjar vi vår hemlis :D


Jag har under flera veckor gett små hintar. Vissa kanske anade lite, andra inte. Här är iallafall resultatet.
10 januari 2012 är det beräknat att vi ska få tillökning. Vi ska gå från tre till fyra.
Har sedan pluset skrivit i en hemlig blogg som jag kommer kopiera in i denna för att jag ska kunna gå tillbaka för att följa graviditeten. Idag är jag i v 17+5. Veckobyte onsdagar.

Lite roligt är de att Athida var beräknad exakt samma dag. Nu håller vi bara tummarna att det blir en januaribebis, och att den länar storasysters födelsedag ifred :D
Till 90% chans fick vi även reda på könet. Vet dock inte om vi ska gå ut med de till andra än till släkten. Är ju som sagt inte säkert. Kan ju alltid diffa ioch med att detta bara var rutinultraljudet. Vi väntar och ser med spänning.
Älskade lilla böna! Sparkar för fullt!

Maniska samlare.

Börjar fan kännas som att vi snart bor så. Visserligen är de nog ett bra tag kvar ;) Men tamefan vad man samlar på sig skit och ingenting.
Tömt en sopsäck typ på ingenting. Plockat lite ur lådorna. Och har massor kvar att rensa. När Athida har börjar på dagis sen och är inskolad och klar ska jag ta hennes rum. Kasta alla jävla mcdonalds leksaker, och allt som är lite halvtrasigt eller saknar delar osv. Sånt går ju inte när hon är hemma för då hoppar hon jämfota och skriker ;)

Måste rensa malmbyråerna nere, dom om något kan samla skit. Får ju plats hur mycket som helst i dom med. Det är fan farligt. Och stora skrubben behöver en mer genomgående koll. Fixade lite idag men långt ifrån tillräckligt.
Var tvungen och börja för att leta reda på vinterkläderna jag köpte i vintras på rean, för att se om de kommer passa eller om vi ska köpa något mer nytt. Hon har så hon klarar sig. De som behövs är ett ullställ till, och en ullrånarluva. Sen så är vi redo för vintern. Som jag fakiskt längtar till! :)

Plocka ihop allt skit nu, imorgon blir de återbruket och sen hem till svärfar en sväng! :)




RSS 2.0