Morsdag

Morsdag idag, och har tydligen en ouppfostrad dotter, (läs karl )som inte köper något åt mamman i huset, haha.
Men fick sovmorgon imorse, steg upp ur sängen kl 9. Super skönt och underbart att ha heeeela sängen för sig själv :D

Idag har vi bara firat morsdag på Niclas sida. Var först upp till hans mor. Niclas syster med familj kom, och uppe hos hans mor fikade vi med rabarberpaj som jag kastade ihop igår kväll. Sen fick svärmor sin present, och vi hade köpt en cafégrupp till balkongen. Super fint vart de! Sen fick hon lite blommor också.
Efter de vart de matlagning hos oss, och sen åkte vi till Sura och till Niclas farmor.
Där vart de mer fika och sen fick hon sin present från alla, en trädgårdsbok. Hon älskar ju och pyssla med sånt.

Nu ligger lillsnurp och sover, och förhoppningsvis ska hon göra de bra hela natten med. Vilket jag starkt betvivlar. Helt sjukt hur pigg man är när hon bara vaknar 4-5 gånger per natt och somnar om relativt fort. Tar typ max 20-30 minuter vissa gånger för henne att somna om. Stor skillnad mot att hon annars är vaken mellan 1-5. Inte alls skönt. Nå, någon gång ska vi väl få komma in på barnmottagningen med. Ska ringa och lägga lite press på dom i veckan.

Nu i veckan, imorgon kanske? Blir de iallafall fotografering på BarnensHus. Athida har ju sitt presentkort på de från att hon vann Västerås Fotosmile. Så får se hur skrattsugen hon är ;D


Vår badtjej



Hon är som en fisk i vattnet, kan inte sitta still och leka med alla ankor och annat jox utan måste klättra och plaska och duscha ner allt :)
Speciellt om man badar tillsammans, då ska hon minsanna visa att även jag har en navel och ett öra osv osv. :D
Helt sjukt hur stor hon har blivit. Blir lika förvånad varje dag. Vi har verkligen ingen bebis. Vi har ett småbarn!


Ska vi, eller ska vi inte?!

Har sån beslutsångest just nu så hälften vore nog.

Vi har ju fått dagisplats åt Athida, på de dagiset jag ville ha, med den personalen osv. Inskolningsdatumet är 23 augusti. Nu är ju saken bara den att Athida känns liksom för liten, och eftersom jag inte har något jobb, och inte verkar få något heller just nu känns de dumt att lägga henne på dagis. När hon kan vara hemma med mig och vi kan umgås tillsammans. För hon är bara liten en gång.
Vi har dagar kvar utan problem, har över 250 dagar kvar på henne, så de är ju inte problemet.

Och jag har ju sökt lite olika jobb, och utbildning. Utbildningen verkar jag inte komma in på. Men jobb vet man ju aldrig. Men får väl se. Vill ju helst jobba kväll eller helg i vilket fall.

Får jag ett dagjobb kommer hon ju få gå på dagis, men ska jag bara vara hemma känns de dumt med dagis. Då kan vi ju skjuta upp hennes plats till januari eller nått. För hon har ju egentligen inget utbyte av dagis, det är hon för liten för. Socialtumgänge får hon ju på annat håll.

Hmm...

Athida



Athida har alltså namnsdag den 30 oktober, inte enligt svensk almenacka. Men hon har en dag :D
Och som de verkar är hon ensam i Sverige med sitt namn :)

Underbara sol.

Vart sol i två dagar nu. Igår lyckades jag få till en snygg bondebränna med. Inte bra alltså :D
Vi har varit ute i stort sett från morgon till kväll. Athida springer runt och njuter på gräsmattan och emellan tar vi en tripp till sandlådan och leker lite med:)

Nätterna har vart skit senaste dagarna, hon är vaken flera timmar och joxar runt.
Så nu är de MAX 1 timme på dagarna hon får sova, spelar ingen roll hur hon sover på natten, utan de blir ändå en timme max. Får se om de blir bättre eller om vi ska minsta till 45 minuter. Återstår att se..

Shopping! :)

Idag vart de stan med mor och Athida.
Första anhalten var klädhuset M som hade 50% på alla barnkläder med kupong.

Inhandlade  två pyjamasar i strl 86-92, 6 par halkstrumpor, Alfrons Åberg mockasiner, Uv dräkt och uvkeps.
Tror jag betalade strax över 300kr för allt. Vilket är ingenting. Betalade fanimig 350 kr för hennes uvdräkt förra året. Och nu fick jag den plus massa annat bra.

Sen vart det en t-shirt och byxor från lindex. Vanliga "stjärnmjukisar" fast i bommul, och sen en super fin typ djungel t-shirt från pojksidan. Så trött på allt på tjejsidan ska vara så puttiuttigt och rosa och spetsar. Använder mycket sånt med, men ibland vill vi faktiskt ha grönt, blått och gult osv utan att man ska måsta handla på pojksidan. Synd faktiskt!

Var även till djuraffären och letade efter Getoff medel, så vi kan få väck katterna. Inte allt för mysigt med alla kattskitar som ligger. Men sverige får tydligen inte sälja getoff på grund av nått med innehållsförteckningen. Så jäkla töntigt. Aja, hittade en hemsida som hade kvar så köpte två flaskor. Så nu kan ju katterna ändra sin kattlåda från vår baksida till nått annat ställe. Hahaha, har själv katter man hatar när andras ska komma till oss och förpesta. Vet att de är två katter som använder vår sida, ena är mammas tjocka svarta katt, och sen är de en helvit. Black and white med andra ord ;D

Bästa natten på läääääänge!

Athida har sovit inatt.

Hon vaknade 4 ggr från kl 19 till 21. Vid 21 somnade hon om, och vid 22 lade jag mig.
Vid 03 gick jag upp och tittade om hon verkligen andades för de hade gått så många timmar.
04 vaknade jag av att Strumpan var på kattlådan, och de lät som bara den. Hon krafsar och har sig.
Men Athida vaknade inte.
05:45 kom hon inte till mig i sovrummet, drack en stor flaska välling och låg och gosade och ammade lite.

Jag har inte sovit så här mycket sen innan jag vart gravid tror jag. Helt mysko, är för utvilad just nu.
Men hoppas på en fortsättning :)

Så jäkla uttråkad!

Niclas åkte till Falun idag. Sura Pilsneknäppers ska ju spela cup i helgen, så dom åkte idag och kommer nog hem på söndag. Blir massa nätter utan honom i sängen :( Medans han sover i tält.

Nå, sitter och är sååå uttråkad. De är såna här gånger man internetshoppar. Man de funkar ju inte när Athida redan har garderoben full. Jag skulle ju visserligen kunna handla nått åt mig. Men problemet är att jag har ingen aning om vad som finns på mitt konto, min bankdosa är väck. Hittar den ingenstans alls. Får nog skaffa en ny :(

Idag har vi iallafall rensat lite ogräs på baksidan, och hällt ut typ 75 liter jord i rabatterna.
Måste in till stan snarast och köpa sånt där "skit inte i vår rabatt medel". Eftersom katterna i grannhusen tycker vår rabatt är perfekt som låda ;(
Blir tokig på katterna, speciellt när dom gör de flera gånger per dygn. Och tyvärr är vi aldrig tillräckligt nära för att hälla en drös vatten över dom. För ja, ser jag en annan katt göra de så kommer jag hälla vatten på dom. Djurplågeri är de faktiskt inte, för dom måste lära sig.

Puh. Känns som natten kommer bli skit. Och så är inte Niclas hemma som avlösning heller. Bajs!

Bvc besök.

Idag hade vi tid på bvc. Skulle väga och diskutera hur Theralen har fungerat. Och ja, de ger vi ju inte henne nu så, de vi mest pratade om var väl hur vi gått till väga nu och så vidare. Och vi har ju fått remiss till barnmottagningen i stan så.

Athida vägde iallafall 9060 gram och var 78,5 cm lång. Har blivit både lång och tung :D
Längden stiger fint, ett hack under "normal" vikten pendlar lite upp och ner och ligger ca 2 hack under "normal". Men hon följer sina kurvor bra. Hattmått tog vi aldrig för de gillade inte lilldamen.

Nästa gång vi ska dit är 22 juli, dags för 18 månaders kontroll och sprutor. Hjälp vad vårt barn börjar bli stor!

Sjukskriven.

I fredags kväll trodde jag nästan att jag skulle föda barn. På 2 sekunder fick jag så förbannat ont i magen och fick utöver de ständigt onda som värkar som kom med några minuters mellanrum. Låg i fosterställning och grät i stort sett.
Fick ringa in till 1177 som trodde en cysta spruckit på äggstocken, och om de var så skulle de gå över på en timme, så skulle ringa tillbaka om de inte vart bra.
Vart inge bättre med alvedon så fick ringa tillbaka och åka in till akuten. Alltid lika roligt att sitta där timme in och ut. Niclas vart hemma med Athida eftersom hon sov, så mamma fick köra in mig.

Vid 01 tiden fick jag komma in på akuten och träffa en läkare som trodde de var blindtarmsinflammation. Vart inlagd på kirugiavdelningen för observation. Mamma åkte hem och vid 4-5 tiden kom jag upp på avdelningen.
Fick dela rum. Och väl där fick jag morfin intravenöst och kunde sen somna några timmar.
Magen gjorde fortfarande ont, och alla prover var okej, ingen inflammation alltså.
Kirurgin skickade mig till gyn. Och gyn kunde inte se vare sig några gamla cystor eller några spruckna. Men gyn kunde inte hitta min högra äggstock på ultraljudet, den fanns liksom inte där. Livmodern och den vänstra fanns på "rätt" plats, men den högra var typ borta. Och har ju alltid haft 2 äggstockar så.
Gyn trodde mer på blindtarmen iallafall, eftersom jag frös och hade feber med.
Tillbaks till avdelningen, hela tiden fick jag massa morfin. Vilken känsla.

Igår vid lunch träffade jag överläkaren, och han trodde de kunde röra sig om vanlig sträckning i bukväggen.
Men ska jag vara ärlig så vet jag inte om den diagnosen känns så rimlig, speciellt med tanke på att äggstocken inte fanns där. Tror mer på att den vridit sig några varv bakåt. Vilket den gjort förrut, men inte med den här smärtan.

Aja, fick iallafall äntligen åka hem till Athida och Niclas. Men vart sjukskriven i 10 dagar, eftersom jag inte får lyfta något, inte lätt alls med en liten kotte i huset. Niclas får vabba resten av arbetsveckan och ta henne. Förhoppningsvis godkänner FK min sjukskrivning så inte hela ekonomin blir sabbad bara för att jag är dålig. Ska man oroa sig för de nu istället bara för de. Drygt!


Remiss.

Ringde vår familjeläkare igår utan resultat, så idag ringde han upp.
Ville kolla med honom om han kunde skriva ut lepethon istället för mollipect. Eftersom mollipecten gör henne ännu piggare, vilket absolut inte är en bra kombination till natten. För som de är nu hostar hon massor när hon väl sover, vilket blir att hon vaknar. Så vi är i stortsett vakna hela nätterna, och har vart hela veckan typ.
Och hostan har ju hållt på fram och tillbaka hela tiden, vissa nätter mer än andra.
Nå, läkaren kunde inte skriva ut lepethon eftersom den inte får ges till barn under 2 år. Ifrågasatte faktiskt de när man inte får ge hostmedicin men man får ge lugnande. Och hans kommentar var att skriver jag ut de här kanske du anmäler mig så står de i tidningen om mig nästa vecka.
Men hallå, vi har inte anmält läkaren för att de är kul. Vi har anmält honom för att han gjort ett stort tjänstefel som kunde bekosta vår dotters liv. Vilket han ska vara medveten om, och anmäler för att inte andra ska råka ut för de helvetet vi haft.

Nå, familjeläkaren skickade remiss till Barnmottagningen dels för hostan men även för sömnen. Eftersom han faktiskt förstod att vi inte står ut just nu, och att vi inte vill ge Theralen om de inte sägs från högsta huvudet på barnmottagningen. Vill ha deras råd först, eftersom dom är vana med just vårt största problem.
Hostan trodde läkaren att kunde vara astma av något slag, eftersom hostan aldrig verkar vilja försvinna helt.
Och både jag och ena lillebrorn har ju haft astma. Lillebror hade väldigt svår sådan med.
Så ibörjan på nästa vecka blir de ringa in till barnmottagningen för att se om de fått remissen och se hur många månader de kan tänkas ta innan vi får hjälp.
Just nu känns de som vi går i dvala här hemma!

16 månader

Idag blir Athida 16 månader. Tycker månaderna går så sjukt fort.
Athida härjar runt här hemma och trivs verkligen toppen i radhus. Mer ytor och härja på, hon kan även vara ute på altan när som helst, och är gärna där och tittar på grannarna och alla hundar och katter som går förbi utanför.
Munnen går i ett på henne, hon snackar på för fullt med sin utomjordiska men pratar även bra på vanligt språk. Hon har blivit väldigt duktig på att teckna på teckenspråk med vad de är hon menar. Vår duktiga tjej!


- Väger gissningsvis runt 8800 gram
- Är gissningsvis runt 75 cm lång.
- Har storlek 80 på de mesta
- Har sex tänder, två av dom har dock inte kommit upp helt.
- Jagar katterna, och älskar att gosa med dom så fort hon får chansen.
- Lärt sig stänga av x-boxet när Niclas spelar
- Sätter på sterion och höjer sänker ljudet på tv:n så hon kan dansa. Vilket hon älskar.
- Pratar i telefon direkt nät hon får tag på en telefon/fjärrkontroll.
- Klättrar upp för trapporna med en jäkla fart.
- Klättrar upp för sofforna, sängen, orbin, och sina fotöljer.
- Följer med i rörelser till imsevimse spindel och lilla snigel.
- Möblerar gärna om, puttar bort v-rumsbordet till andra sidan osv.
- Har stora problem med sömnen.
- Älskar att dricka kaffe tillsammans med mormor.

Athida kan nu säga bland annat:
Mamma
Pappa
Att (katt, ibland kommer K med och ibland inte)
Vovov (hund)
Tutte (vill amma)
Lampa
Hajji (Morbror Harri)
Säkert nå mer också, men kommer inte på just nu.

Sen tecknar hon äta, dricka, sova, sjunga och visar när hon vill dansa.

Söndag igen.

Varför går helgerna så fort för?

Athida sov eller röttare sagt var vaken i stort sett hela natten. När hon väl somnade kunde man inte röra sig utan att hon vaknade direkt. Vilket resulterade att när jag vaknade imorse hade jag så sjukt ont i ryggen eftersom jag sov på sidan, och de klarar inte mina fogar och ryggen av. Inte skönt alls.

På förmiddagen var vi hem till Niclas mor och hjälpte till med lite småsaker. Sen åkte Niclas till Sura och hämtade bilen eftersom han inte var körduglig igår ;D
Sen vart de grillning, riktigt gott. Kött med potatis sallad och grönsallad. Mumma!

Nu håller jag på lite i tvättstugan. Grannen har tvättstuga men hon var klar med sitt för idag så jag fick tvätta undan en massa lakan som vi fick från Niclas mamma. Så de får hänga kvar över natten i tvättstugan så är de torrt och fint imorgon, behöver bara mangla imorgon sen så blir de bra.

Nej. Vet inte ens vad jag skriver.





RSS 2.0