Tål han inte det heller?!

Edwin är vakne mer eller mindre hela nätterna just nu. Är glad om jag får sova mer än en timme i sträck. Han vaknar och bökar runt, vill äta hela tiden. Äter nu ca 600 ml från 19-07.. Inte hållbart alls. Men ett vanligt tecken när man har ont kan vara att man äter. Och som det verkar just nu är det altheran han är allergisk mot.
Läkaren ville ju dock inte skriva ut Neocate sist, men på måndag ska jag ringa och ligga på rejält. En månad kan vi ju få testa neocate och se. Tänk om allt skulle bli bra? Tänk om han då kommer kunna bajsa?
 
Fy fan, att inte läkarna kan lyssna på föräldrarna. Som känner sina barn bäst! Nej, de ska bara gå på kunskap.
Men på måndag är jag inte rolig. Jag ska ha ett recept på neocate, och de är fort!
 
Försökte göra välling på muksugröten, han åt några milliliter i sömnen. Var ju inte gott, så jag förstår han. Men Altheran är ju inte heller god så..

Fotograf besök.

Idag var vi till Barnens Hus, eftersom Sten från FotoSmile var där och fotograferade.
Tog enskilt på båda barnen och sen ett syskonkort! Och herre vad den karln är bra på att fota barn.
Athida var så jäkla söt, och Edwin med. Att vi har fått såna underbara och söta barn. Kan inte sluta titta på kortet när jag går förbi väggen i köket. Så jäkla söta är dom!
 
 
 
Efter det ville Athida äta lunch på Ikea, så de vart det. Herregud vad det är lätt nu när jag inte ammar. Jag kan äta precis vad jag vill. Som att en helt ny värld har öppnat sig igen. Vart iallafall klassiska köttbullar med mos. Innehållande både mjölk och ägg. Och gott så in i tusan.
 
Sen vart det storhandling på city gross innan vi åkte hem. Imorgon blir det lyxlunch med fiskbullar och ris. Fy så gott de ska bli!!
 
Och Athida har bokat en lekdejt med sin kompis L, så hon kommer hit imorgon.
 

Gnäll och gnäll..

Herre vad Edwin är gnällig. Hela dagen har allt bara varit fel. Oavsett vad man gör, han ska inte vara på golvet, inte i knät, inte i stolen osv. Inget duger. Han har dock ätit en hel del på sina knogar så de kan ju vara en tand till på gång. Det ser ju lite svullet ut nere. Han ar krångligare än vanligt inatt med. Typiskt när Niclas är borta.
Han är med hemvärnet tills på söndag. Inte ett dugg avundsjuk på att sova i tält i denna kyla. Usch!
 
Imorgon ska vi, jag och barnen. Åka till stan och fotografera dom. Enskilda och syskonkort blir de! Får se hur de går. Pengarna bara rullar iväg. Men kort ska vi ha. Sen frågade Athida om vi kunde äta lunch på ikea, haha. Vilka krav, köttbullar på ikea. Så de blir väl så med.
 
Känns som jag har kommit till en ny värld nu när jag äter mjölk igen. Satt och skrev matlistan och kom ju på roliga saker på en gång. Blir så mycket roligare när man kan använda creme fraiche igen! :D

Ostmacka.

Edwin har valt att sluta amma. Han vägrade bröstet på morgonen, vilket inte är likt honom. I tre dagar försökte jag ge bröstet, men icke då. Så de var bara konstatera att han har tröttnat. Både skönt och inte. Hade han inte varit allergisk hade jag gråtit just nu. Eftersom min tanke var, att han precis som Athida skulle vara ett långtidsammande barn. Men som sagt, ibland får man tänka om.

Vilket vi fick göra nu. Fördelen med att han inte ammar är ju som sagt att jag kan äta vad jag vill igen. Igår njöt jag av en varm ostmacka med aromat på. Som jag har saknar aromaten! Helt sinnessjukt.

Edwin är ju lika glad som vanligt för de. Idag hade han gått upp lite. Var alltså på bvc för vägning. Han har halkat ner ca 2-3 kanaler. Så får se nu om han ska följa den kanalen, hamnar han mer under blir de förhoppningsvis ny utredning.
Vi hade även den nya bvc sköterskan idag. Kommer verkligen sakna vår gamla, även om den nya också är hur trevlig som helst.

Efter det var vi på banken för ett litet möte med vår rådgivare. Ökade på pensionsspar, pratade lite ev huslån, bil, och annat sparande. Sånt där nyttigt med andra ord.

Nu ska Niclas snart börja med maten, och jag ska hämta Athida hos sin kompis H. Sen är det föräldramöte på förskolan för min del. Och sen ska jag hem, och avnjuta lite Ben och Jerry!!!!

Länge sedan igen..

Inte haft ork att uppdatera riktigt.
 
Vi kör iallafall vetefritt på Edwin nu med. Och på en vecka märkte vi faktiskt en bra skillnad. När han åt vete vaknade han ofta på nätterna, grävde runt i sängen, hade magknip och väldigt gasig.
Nu sover han typ 3-4 timmar i sträck, gräver inte alls runt, och småfiser ibland bara, inte alls som förr.
Så vi fortsätter med vetefritt ett tag till. sen provocerar vi de och ser.
 
Edwin har nog slutat amma nu med. Han har iallafall inte ammat på två dagar. Får väl se om de är "slutet" eller om han återfår suget. Grinar inte floder om de är över. Saknar filmjölk, mjölk, och riktig glass. Och en ostmacka!
Mums!
 


 
Athida har kommit in i en ny "fas". Hon är stor tror hon, men egentligen är hon ju inte alls särskilt stor.
Hon vill leka med kompisar varje dag, men sen är hon ju bara 3 år och 8 månader. Medans hennes kompisar är typ 5 år. Vilket blir att Athida observerar mycket, men att det även blir så att hon blir "utanför" om de blir flera som leker. Och sen när hon vl ska hem från kompisar blir de bråk och gnäll för att hon måste hem.
Så nu försöker vi få henne att förstå att om man ska bråka varje gång man åker hem från en kompis så får hon inte leka mer. Och att man efter mdidagen inte får leka med kompisar mer för då ska man duscha, städa och lugna ner sig innan man går och sover. För hon ska ju i säng runt 19. Hon behöver 12 timmar sömn för att orka liksom.
edw

Klätter apan Edwin..

Idag märkte vi att de börjar bli dags att sätta fast grinden nere igen. Den har vi ju inte haft på över ett år eftersom Athida klarat trapporna själv länge. Men vår kära lilla herre huset klättrade upp på trappstegen och satt och pep för hn kom inte ner, haha.
 
Han klättrar och reser sig mot allt. 3 gånger skulle han gå runt med sin dopstol igår i vardagsrummet. Varje gång ramlade han och fick stolen över sig. Tröstades och skulle ner på golvet, och de första han gör är att hasa sig fram till stolen och reser sig, vandra runt och sen ramlar. Envis liten herre minsann!
 
Vi har även bestämt oss för att bli lite "hårda" kring nattningen. Vi är med när han dricker sin ersättning, sen sk han somna själv i egen säng i rummet. Är bättre om han lär sig de nu, vi har de redan lite små jobbigt med mellan 5-10 uppvak per natt. Tanken är ju att han ska förstå och somna om själv med, så han kan flytta in till Athidas rum så småning om.
 
Så här hittade vi Edwin idag. Klättrandes på en leksakslåda, Vår lilla underbara tokunge!

Baby Jogger City Versa GT

Idag kom nya vagnen hem. Har bara kört den framåt tillbaka till dagis än så länge. Men det jag gillar är storleken på sitsen, både Athida och Edwin sitter bra. Sitter Athida förlänger jag bara benstödet. Men annars sitter båda bra. Selen är lätt inställd, bara haka i när man ska ändra läge. Perfekt om man byter sittdyna och åkpåsar ofta.

Hjulen rullar på bra. Dock är den i vårt fall lite i bredaste laget. 60 cm, vilket betyder att den inte går ut genom altan dörren. Men hjulen är himla lätta att klicka ur, så de funkar ju så länge.

Lätt att fälla ihop och upp. Blir liten och platt, lätt att fälla både med sitsen mot sig och från sig. Och vagnen låser sig själv i låst läge så en inte kan vika upp sig när man lyfter i en i bilen exempelvis.

8 månader

Vår underbara kille blir idag hela 8 månader. Tiden flyger verkligen förbi. Han är en kille som verkligen vet vad han vill, temperament utan dess like. Precis som sin mor, haha.
Han är en riktig tuffing, klättrar på Athida så hon ligger och skriker, och får han sikte på nått ger han sig inte förrän han har det :)
 
 

* Edwin har strl 4 på libero.
* Han är ca 68 cm lång, och väger gissningsvis 7750.
* Han har strl 68och 74  på kläder. Men börjar gå över mer på 74.
* Fortfarande problem med magen, utan förklaring. Får lavemang dagligen just nu.
* Blivit lite mindre intresserad av mat, tröttnar fort. Nu iochmed förkylning är mat med bitar jobbigt.
* Annars äter han mackor, korv, frukt utan problem.
* Ammar lite fortfarande, inte mycket, men det finns kvar.
* Äter Althera 2 ggr per dag förrutom nattning och på natten.
* Har 2 stora risgryn.
* Hasar sig fram överallt, ställer sig i krypposition.
* Drar sig upp mot möbler, och gillar att gå när man håller i honom.
 
 




RSS 2.0