Sommar, sommar, sommar.

Håller på syr en ny sittdyna till vagnen, med frotté på. Så Athida inte blir så himla svettig, eller de suger ju upp fint med svett, haha. Fast nu ligger hon och sover på mammas säng. Så kan inte sy färdigt än, eftersom symaskinen står där inne.

Ikväll ska vi till Arboga på sommarträff med TW. Man får ju en gratis burk, haha. En Kung-Fu panda. Perfekt till lilldamen.
Niclas är ändå och jobbar, hjälper någon att renovera en lägenhet. Så vi har inte mycket annat att sysselsätta oss med.

Har inge sug att skriva alls. Ibland forsar de ur, då kan man skriva mängder. Men nu, tomt.
På lördag åker vi till Finland. Tjoho.

Bvc besök.

Idag hade vi tid på bvc igen för mätning och vägning. Nu vägde hon 6690 och var 64,5 cm lång.
Så maten har gjort susen. 500 gram på 18 dagar typ. Men hon gillar ju mat så, :D

Har varit dåligt med bloggning, vårt internet är super segt tills de är brytdag. Och vädret är för fint för att man ska orka.
Niclas kom hem idag, och vi ska snart åka och bada. Får se om jag vågar mig i vattnet. Athida ska få doppa fötterna lite.
Får se om vi åker upp till Bratten eller vart vi ska.

På lördag morgon åker vi till Finland. Har redan lite resfeber. Första långa bilresan för Athida. Innan har hon bara åkt till Örebro som längst. Så får se hur det går. Har precis tagit ur babyinlägget i bilstolen och nu verkar hon trivas lite bättre. Hon börjar ju faktiskt bli stor.

HAHAH, Athida låg nyss nakenfis på golvet, och Niclas luktade lite och tyckte de luktade bajs. Jag satt nämligen och pratade i telefon med mamma, och jag inser fort att det inte är en fis. Utan det handlar om bajs. Athida ligger nöjd på golvet och bajsar. HAHAHA. Gullunge :D

Torsdag.

Idag ska vi iväg och bada. Eller varken jag eller Athida badar ju, men bröderna ska. Haha.
Jag ska försöka mig på att få lite färg. Skulle gärna vilja sola *bleka* bort lite snygga bristningar över magen, haha.
Så idag får Athida inviga sin uv-dräkt. Hon börjar ju bli lite knubbig så får se om hon ser ut som en slimmad korv.

Ska packa iordning lite nu.

Stygnen är väck :)

Idag vid halv tolv var jag och tog bort stygnen på tån. och precis som jag misstänkte var den början till infektion. Tån var röd och varig. Men ska ha förband på med alsolsprit nu några gånger per dag och se om de blir bättre. Annars blir det antibiotika igen. Hoppas på att slippa de.

Athida är super gnällig. Gav henne faktiskt en alvedon imorse för hon kändes lite varm, men de är bara tänderna. Hon somnade ca 5 minuter, samtidigt som hon käkade på sin zebra. Tyckte de syntes lite vitt under köttet imorse. Så får se, hoppas de kommer fort så hon slipper ha ont.

Sitter hemma hos mamma nu. Vårt internet har förbrukat nästan alla mb för denna månad tydligen. Så kan bara sitta på msn hemma, resten av internetvärlden tar det hundra år för. Något surt. Men snart är det månadsbrytning så då går det undan igen :D

Måndag kväll.

Athida är lite krånglig för tillfället. Ville knappt äta gröten alls. Fick i henne en halv portion med katrinplommon/äppel puré till. Vet inte om det är magen eller tänderna som krånglar. Hon var väldigt fast i bajset tidigare. Så får se.
Tandköttet är helt svullet på nedre käken. Kommer säkert ploppa upp 2-3 tänder på en gång där. Och allt ska verkligen ätas på. Tokunge. Till lunch fick hon morotspuré, en halv liten burk åt hon. Plus efterrätt. Är morot förstoppande, nej det är de väl inte. Eller?

Snart är det dags för natten.
Imorgon får vi se vad dagen har att erbjuda.

Är sommaren här för att stanna?

6:55 vaknade Athida, och tyckte vi skulle gå upp. Väckte Niclas, eftersom han skulle åka idag. Hans klocka skulle ringa vid 7. Athida och jag gick upp kvart över kanske, lika bra att gå upp på en gång. Annars ligger man bara kvar och blir ännu segare. Höll Niclas sällskap när han åt frukost, och sen åkte han typ, inte kul. Men "bara" sex månader kvar.
Och till hösten är han ju hemma varje helg förmodligen, så då är de bara fem dagar borta.

Första maskinen tvätt är snart klar, blir att hänga upp den och sen börja tänka på att gå en promenad. Athida har precis vaknat, så nu är hon pigg och glad.

Måste berätta om min duktiga lilla tjej. Varje morgon när hon vaknar får hon ju ligga nakenfis i vaggan en stund, och de brukar komma kiss ganska så fort. Förstår jag de, ligga i en varm blöja hela dagen. Klart man vill kissa i de fria då ;)
Men igår prövade jag hålla henne över handfatet (av den anledning att toan är så stor :D) och hon kissade direkt när man sa kiss kiss. Så idag var det samma procedur, och hon kissade. Skönare att slippa torka kissiga frotté bitar på en gång.
Så nästa månad ska vi köpa en potta, en babybjörn blir de. För att hon ska känna att pottan är rolig och bra, och tror de är lättare att introducera den nu, än att hon ska känna sen när hon blir större att den är "stressig" eller något.
Kan man dra ner på blöjor så gör man väl de, eller?


Underbara sol.

Drog upp rullgardinen och såg att det var sol. Underbart!
Snart blir det nog ut på en promenad, så kan lilldamen sova sin lur utan bråk.
Igår sov hon 1 timme och 10 minuter på hela dagen. Och då tror man ju hon ska sova längre pass på natten. Nej då.
Trodde kvällsgröten skulle mätta på sig på henne så hon inte skulle vilja äta så ofta. Inte för att det igentligen gör mig så mycket att hon äter, för jag sover ju typ vidare. Och hon tar ju åt sig själv och somnar sen så. Men det har inte märks än att hon äter gröt på kvällen. Men det kanske kommer. Igår åt hon ½ dl till kvällen iallafall.

Helt sjukt, klockan är strax efter nio, och det känns som den snart är runt tolv. Haha. Har hunnit med att dammsuga, äta frukost, skura badrum, och nu blir det promenad. Dagarna blir ju faktiskt längre än om man sover till 11 :D


Aldrig mer!

Imorse stod det ju på nyheterna om en ung kille i 20-års åldern som blivit knivhuggen till döds på Öland.
Provade ringa Niclas, inget svar. Tänkte att han säkert hade mobilen i bilen. Så skicka ett sms till hans bror och skrev att han måste säga åt Niclas att ringa mig så fort han kan, för att det var viktigt.
Tog en liten stund sen ringde han upp. Och var ritkigt skönt att höra att han och alla andra av deras gäng var okej.
Men Niclas berättade att killen vart knivhuggen 50 meter från deras tält. Alltså på samma camping och allt.
Så sa åt han att han måste ta de lugnt idag för Athida och jag vill ha hem honom hel.

Så nu är de tamefan säkert att det är sista gången Niclas får åka till Öland. Iallafall på midsommar. Supa ner sig kan han göra på närmare håll där de inte är lika mycket skit. Och ja det kan vara skit här med, men Öland är känt på midsommar som ett fylleslag.

Åh, vill bara ha söndag nu så han kommer hem ♥


Utvecklingsperiod?

Misstänker att Athida är i någon sorts utvecklingsperiod. Om de inte är de så är de tänderna som spökar.
Förrut har det varit lätt att söva henne, bara lagt henne i famnen, där hon alltid sovit bäst och längst. Har man lagt nappen i munnen och snutten över så somnar hon fort. Nu vägrar hon nappen, bröstet, vaggas i famnen, ligga på bröstet. Allt är i stort sett fel. Förrutom vagnen, där somnar hon gärna. Då är de bara lägga ner henne, i med nappen, snutten brevid, vagga lite sen sover hon.

Imorse vaknade hon ca 8. Och sedan dess har hon sovit 30 mintuter. 10 minuter i bilen, och resterande i vagnen två timmar senare. Nu har hon äntligen somnat, så får se hur länge hon sover nu.

Hur många timmar per dygn ska 5-6 månaders bebisar sova?

Midsommarväder.

Nyss regnade det för fullt, och nu skiner solen. Typiskt midsommarväder med andra ord.
Sitter hemma hos Pekka nu, han och mamma åkte till Sura och handlade något. Så jag sitter här vid datorn. Athida ligger på täcket på golvet och pratar med sina leksaker. Och pojkarna tittar på tv.

Niclas hade iallafall kommit från till Öland, och de hade fått upp tältet. Och givetvis korkat upp flaskorna.

Nu vill Athida ha lite mat och sen blir de sova för hennes del. Ögonen är alldeles röda runt.

Glad Midsommar.

Midsommar afton idag. Och jag och Athida ska hem till småbrödernas pappa, där de blir till att grilla och sen ta det lugnt. För tredje året i rad blir det alkoholfritt för mig. Tycker faktiskt midsommar är som nyår, lite överskrivet. Men det är jag de.
Känns lite mysko när man ska till huset och vara där. Flyttade ju därifrån för 3½ år. Och nu är de liksom lite knepigt när man kommer. Varför vet jag inte, bara känns så.

Har sovit riktigt skönt på nya madrassen inatt. Trots att den inte fått sin riktiga storlek. Eftersom de är typ vaccum packade på affären.

Athida är midsommar fin med Hello Kitty kläder som hon fick från Lärkan. Lite stort är det än, och de är i strl 68. Men hon växer på. :)

Polkadot.


Kom en avi imorse på ett paket att hämta på posten. I paketet var Athidas nya dyna till tripptrappen, en äppelgrön dyna från Polkadot. Riktigt fin var det. Och nu sitter Athida mycket bättre i stolen.

Så nyss fick hon provsitta och äta lite gröt. På kvällarna nu äter hon ca 2,5 msk. Och idag fick hon testa med aprikos och päron puré till. Det gillades inte så värst mycket. Den var ganska sur tyckte jag. Men bara majsgröten är ju inte så smakrik, smakar typ oblat i vatten, haha.

Nu blir det snart duschen för mig, så Athida får ligga nakenfis i vaggan så länge, då får man duscha i snitt 5 minuter typ, haha. Efter det blir det kolla på Unga Mödrar på kanal 5, var en ny säsong nu tydligen. Lite dum tid. 20-21. Gillade gamla tiden bättre. Nej duschen var det. Texten är knas idag, går bara att ha centrerat just nu, vet inte varför. Mysko.

Shopping.

Vart in till stan idag och inhandlade en ny bäddmadrass. Jysk hade "bra" pris på den vi ville ha nu så. 
Och när jag kom hem och öppnade paketet var den riktigt skön. Fanns ingen på affären, eller bara en sån där liten kvadrat bit. Men nu kommer vi sova riktigt skönt. Förhoppningsvis slippa allt ryggont med.

In på Ica maxi och handla med, fy helsike vad folk. Och ingen som kan be snällt om ursäkt när dom ska förbi, nej folk tar i med armbågarna och slår sig fram. Lite vett kan man väl ha i huvudet iallafall. Så jäkla stressad kan man väl inte vara?

Medans mamma stod i kö sprang jag in på HM och Lindex. Hittade en zipkofta på HM åt lilldamen på rean. Sen ett par velour taights och strumpbyxor på Lindex åt henne med. Älskar att ha presentkort :D

Ikväll blir de bara lugnt här. Ska dammtorka en del hade jag tänkt. Niclas åker till Öland typ nu så. Och kommer hem på söndag. Han åker dit med sin bror och alla grabbarna. Blir riktigt fylleslag kan jag tänka mig, haha.


Ny suflett till cameleon.

Var en kvinna från Västerås som efterlyste en bugaboo transportväska snarast, och vi har ju en. Så vi mejlade lite och kom fram till att hon får "hyra" vår väsa över helgen när hon skulle iväg. Och som betalning fick jag en Landskapssuflett som Mamma på vift har sytt. Super snygg är den. Har längre dregglat över det tyget.
Den är riktigt färgglad, med rött innertyg, så Athida har något roligare än svart att titta på.



Nu har jag ju kommit på att jag nog vill ha annan färg på sittdelstyget, det som är svart på bilden.
Så är de någon bugga ägare som läser och vill byta? Kommentera då :)

Tidig morgon.

Athida vaknade vid sex och ville upp och härja, men icke. Så tog henne på bröstet så hon somnade om en stund till. Men vid kvart över sju gav jag upp. Niclas ligger kvar och sover, för han kom hem halv sex imorse!
Var och tittade på film hos Joel och Magnus.
Själv har jag sovit som en kratta, hur man än ligger så kommer tån åt någonstans, inte alls skönt. Bara pulserar en massa. Men hey, snart kan jag ha vanliga skor :D

Ikväll är de pappa-Athida kväll. Eftersom jag har pyssel. Konstaterade förra gången jag var utan henne att jag måste pyssla med någonting då. Vet knappt vart jag ska ha armar och händer när jag är utan henne. Så måste leta reda på något kul i gömmorna.
Ska ta fram mjölk ur frysen med åt lilldamen, om hon skulle bli hungrig ikväll.

Varför kommer det bara repriser på tv:n den här tiden på dygnet?

Vad skriver man här nu?

Är så trött på rubriker, varför kan de inte bara få vara tomt där för?

Operationen gick bra, gjorde inte lika ont med sprutorna. Men gör desto ondare nu när bedövningen är väck. Om åtta dagar tar ena bvc sköterskan stygnen, hon var även med idag under operationen. Så pratade lite barnmat osv. Gjorde nog att det inte kändes lika mycket.

När vi kom hem fick Athida lunch, hon fick testa potatis och majs. Var rikigt smaskigt tyckte hon. Så nu får hon de till lunch och gröt på kvällen. Sköterskan tyckte de var bra att vi ville ge henne, och eftersom gröten gått så bra och hon bara gapar direkt när man tar fram skeden så. Så till nästa vägning ska hon nog ha gått upp lite mer i vikt :)

Fick hem sådana här på posten http://www.colourcatcher.se/prova.html igår. Och var tvungen och testa om de fungerade. Så jag var så drastisk att jag tvättade vitt med lite rött och rosa. Och hör och häpna, det fungerade. Papperslapparna var alldeles rosa nä de kom ut och den vita tvätten var vit. Det där kan jag faktiskt tänka mig att köpa hem.
'Och klickar ni på den länken kan ni få hem gratisprov, inte helt fel :D

Sommar och sol.


Höger tå.

Strax åker vi till Ängsgården. Dags för min högra stortå att säga hej till kniven. Känns inte så kul med tanke på hur ont de gjorde sist med bedövningen. Men samtidigt, om ca 10 dagar kommer jag kunna ha vilka skor jag vill igen. Det är en stor lycka. Har ju för fan gått i mammas foppa som är två strl för stora i över två månader.

Måste försöka se om jag ser vår bvc sköterska med, måste rådgiva lite med henne känner jag.

Grötmonster.

Athida börjar verkligen gilla gröten. Sitter och gapar om man inte är snabb nog. Dock får hon inga stora mängder. Ökar sakta med någon tesked. Men än har hon inte blivit skrikig eller så, och magen fungerar perfekt. Sket ur sig tre stora lass på mindre än 20 minuter igår. De värsta är att hon stinker nå sjukt igen, och jag vet inte om det är på grund utav att de är mjölkpulver i gröten eller om de är för att de kommer "främmande" saker i tarmarna.

Niclas skrattade gott när han såg henne mumsa i sig idag, gröten är verkligen överallt. In med en tesked, ut med en halv, skrapa upp från hakan och in igen osv osv. Haha.


Nu har fröken nere på golvet gjort ett lass.

Hejs.


Måndag, ojämn vecka.

Vilket betyder att Niclas kommer hem idag. Ska bli riktigt skönt. Saknat han extra mycket, vilket säkert beror på vädret. Är ju ett "mysväder" ute. Men han kommer nog inte förrän vid lunch, senare endå kanske. Det visar sig.

Athida vaknade vid 23 inatt och var helt borta, bara skrek. Vilket är väldigt ovanligt, för hon är ju inte skrikig av sig. Ingenting hjälpte inatt typ. Inte ens bröstet. De är sådana gånger jag avskyr att bo i lägenhet, tänker på att grannarna muttrar då, haha.
Efter ett tag lugnade hon iallafall ner sig och tog bröstet tills hon somnade om. Skulle tro att de är mardrömmar hon har, hon är ju i den perioden nu så.

Har kommit på en stor nackdel med att ha en sådan smal bebis, i stort sett alla byxor som passar på längden är alldeles för stora i midjan. Säkert hälften av alla hennes byxor är så. Inge vidare kul. När de passar i midjan sen är de ju förmodligen för korta. Ska nog ta och sy in några par, iallafall de finare byxorna.

Ska städa nu, så de är fint tills Niclas kommer hem.

Jag vill ha..

En egen symaskin.

Nu sitter vi hemma hos mamma igen. Hon är dock på demo.
Håller på knepar lite på en bättre skötväska än den jag gjorde här om dagen.
Finjusterar lite hit och dit. För natten till igår när jag låg och ammade Athida kom jag på värsta idén.
Så får se hur det blir. Vill vara rik med, för då kan man köpa massor av fina tyger.
Tyg är fanimig inte billigt.

Min lillbror är snäll idag. Han kom med en sur rem och choklad. Ser jag så deppig ut?
Är så förbannat trött på allt regn. Det bara vräker ner konstant. Hoppas verkligen det är bättre väder i Finland när vi åker dit. Vill ha sooooool :)

Tokiga unge.

Athida har börjat med en ny sak. Det är när hon ligger på golvet på filten, så tar hon tag i filten och rullar runt. Vilket resulterar i att hon ligger in lindad som en korv i ett bröd i stort sett. Haha, ser riktigt roligt ut. Och hon verkar inte bry sig direkt heller, utan hon ligger där och väntar på att man ska rulla ut henne igen,

Det måste bli sommar nu, eller varmare iallafall. Kollade in i Athidas garderob och hon har massvis med klänningar som är oanvända. Som jag vill hinna använda på henne. Tycker liksom att det är bättre med byxor i detta väder även om hon har vagntäcke.

Nu ska jag lägga mig på golvet och busa lite med damen.

Varför allt regn?

Det verkligen vräker ner ute. Inge trevligt alls, och alldeles grått. Inte undra på att man inte orkar göra någonting.
Idag har vi iallafall vart nere hos mamma i stort sett hela dagen, har lånat hennes symaskin nämligen.
Har sytt en ny skötväska och en sittdyna till been. I samma tyg, så de matchade perfekt. Fixade även vagnkrokar.
Bilder kommer så småning om.

Idag var det gröt igen, tror det vart ca 3 tsk. Mycket som spottades ut, sen skakar hon i hela kroppen när hon får de i munnen, ser ut som hon skakar ner gröten i halsen, haha. Ser riktigt roligt ut. Hur länge tar det innan de äter en portion gröt? Är ju givetvis olika, men ungefär? Vill inte riskera att hon ska få ont i magen i onödan. Inge bajs har kommit idag iallafall, får se om de hinner komma. Annars är de typ första gången som hon inte bajsar på en dag, haha.

Har börjat inse att det blir ganska mycket packning när vi ska till Finland. Vi ska ju inte tvätta under tiden, och måste ju tänka att hon kan spy/bajsa ner sig någon gång. Och det är både sommarkläder som ska med, och långakläder. Flytväst, babyvakt, sängkläder osv. Oj oj oj. Men blir bra när vi väl kommer iväg. :)

Nu ska vi kika talang. Athida får vara uppe ett tag till.  

1 år sedan.

För ett år sedan tog jag studenten. En dag som för mig innebar att jag inte längre behöver gå i skolan om jag inte vill. Men de vill jag. Ska tillbaka till skolan, förmodligen efter mammaledigheten.
Nå väl, studenten ska vara den bästa dagen i ens liv i stort sett sägs det. För mig var det ingen direkt speciell dag. Hade klarat mig utan flak och allt sådant. Hade nöjt mig med betygen och sen var det bra. Anledningen till att jag tycker så just nu kan vara för att jag var nykter. Eftersom de just då bodde en liten Ärta i magen. Och om jag inte minns fel var nog jag den enda i min klass som var nykter med.

För mig är en största dagen i mitt liv när Athida kom. Finns inget som betyder mer, eller som kommer kunna ta bort den känslan, för blir det fler barn så blir det delade platser. För den känslan går inte att mäta med en studentdag.

BVC och vaccinering.

Idag var det dags för fem månders sprutan. Och det gick galant. Skrek till lite på andra sprutan men annars var de inte farligt. Sköterskan, som inte är vår ordinarie, tyckte hon var så duktig.
Athida vägde nu 6190 gram och var 64,5 cm lång. Hattmåttet var på 40,5 cm. Så hon har gått upp ca 200 gram på en månad. Vilket inte är mycket, men samtidigt är hon så hyper och bara rullar runt och bränner en massa hela dagarna så.

Men, som vi sagt så skulle vi börja med smakisar efter dagens vägning. Så det vart så.
Nu på kvällen fick hon ca 2 tsk med majsgröt utblandat med bröstmjölk. Och det såg inte så äckligt ut om man tittade på hennes min, men blir lättare med tiden med. Så nu helammar jag inte längre då. Så min plan att helamma i sex månader sprack, men Athida är ju så nyfiken på allt vi stoppar i oss, och hon måste ju upp lite i vikt. Så om två veckor, precis innan Finland är det dags för vägning igen för att se om hon gått upp något mer då.




TJOOOOHOOOO..

Har hämtat ut vagnen idag. Den är ljuvlig. Athida sitter hur bra som helst.
Får se om de blir en "ligga i bilen" vagn eller en sommar vagn. :D Tippar på det sistnämda.
Köpte ett rosa parasoll med, men ska byta det till en sommarsuflett i silvet istället.
Parasollet vi hade hemma i sand passade ganska bra på been med. Så de får duga.

Nu ska jag se klart Greys, sen se Bugaboo dvdn.


/en super nöjd Natta

Envisa unge.



Varför envisas hon med att rulla bort från filten på golvet ner på golvet?
Måste väl ändå vara skönare att ligga på filten än på golvet?
Men nej då, på filten och 5 sekunder senare under typ vardagsrummet. Hon är snabb hon.


Äventyr.

Imorse tog Athida och jag tåget in till stan. Första gången på över ett år jag åker tåg. Åker oftast bil eller buss ju. Men kände att jag kunde ta tåget och åka slut på Niclas lumpar resor. Står ju inge namn på just Ramnäs-Västerås biljetterna :D Prima det.

Mötte Frida och hade en hel dag på stan. Athida fick presenter med, rosa jeans och t-shirt till. Super fint. TACK :)
Sen köpte jag lite kläder från Moonkids på Slitage åt henne. Super häftiga.
Sen vart det lunch och fika sen tåget hem igen. Försenat som vanligt. Pisståg.

Sen ringde de en kille på urban vagnen, och han kom och hämtade den, sålde den 100 kr under mitt tänkta belopp. Men hej, jag är nöjd. Betyder att jag i veckan kan hämta Been. Och Niclas hade fått skattepengar så jag ska nog fråga om jag kan "ta" lite till åkpåsen till Cameleon. Ska ha en special edition på åkpåse så vill köpa den innan de är slut. Super fin är den.

Här är nya vagnen, men sittdelen är som sagt vändbar. Kommer ha henne mot mig. Smaken är som baken. Vissa tycker nog att den är vrålful. Men det är jag som ska köra den, och den är lätt att köra, väger lite, och jag tycker den är cool :) 

Måndag kväll.

Imorse åkte Niclas tillbaka till Bålsta. Så nu är vi ensamma en vecka igen. Eller på torsdag kanske vi ses en timme eller något, för då ska han på Simons student en sväng. Därför han jobbade i fredags.

Athida ligger i sin säng och är på G och ska sova. Eller hon sover, men vaknar oroligt väldigt ofta och bara gråter och gråter. Gissar på hemska mardrömmar. Stackaren. Hon bestämde sig även för att vakna 6:05 imorse strax innan Niclas klocka ringde. Inte alls trevligt. Fick henne att vila en stund på bröstet, så slapp man stiga upp då iallafall.
Hennes tänder spökar med, hon är lite extra gnällig, och varm om vartannat. Så gissar på att det är tänderna.

Flera som mejlat på urban vagnen. Och som undrar om jag kan skicka. Givetvis.
Skulle verkligen behöva sälja en av vagnarna fort. Har nämligen lagt undan en annan på aros baby :D
Nämligen en Bugaboo Bee. Perfekt för Athida, hon satt som en Gud i den. Perfekt storlek med, liten ihopfäld, vändbar sittdel. Helt perfekt. Kanske inte den snyggaste, men den är cool. Tycker jag iallafall. Skulle gärna ha den här nu :D
Jag och barnvagnar, det är tametusan farligt.

Imorgon förmiddag åker vi in till stan och träffar Frida. Vi gick BF tillsammans, och har nog inte träffats sedan studenten. Snart ett år sen alltså. Blir trevligt.


Bilder på vagnarna.



Emmaljunga med mjuklift. Bumberbar/bygel finns.
Punkteringsfria däck. Myggnät i sufletten. Ställbart handtag

 

Urban Jungle med separat ligg och sittdel. Svängbart fram hjul.
Lättvikt, tar liten plats ihopfälld. En super bra vagn.

Älskade vagnar, vill ju ha kvar alla. Men får inte de, använder ju inte de här två.
Så någon annan kanske är sugen?

Mammaträff.

Idag ska vi i till stan och träffa Mikaela, Miliam, Lina och Lukas. Vi började prata med varann på familjeliv när vi alla var gravida. Lina och jag var beräknade samma dag. Men hennes pojk kom den 2 januari och Athida den 4. Och Mille kom i februari. Så han är yngst. Men Athida är minst :D

Blir så att Niclas får köra in oss, så kan han umgås med sin bror så länge tills vi ska hemmåt igen.
För sen ska vi förbi Niclas farmor med blommor, hon fyllde 81 igår. Sen förbi Niclas mamma och hämta hans målarsaker och ställa de i vår källare. Sen handla mat.

Nu är semestern bokad med. Jag och Athida åker till Finland med mamma i sex dagar. En sådan vecka då Niclas är i lumpen. Eftersom han inte har mer en sju dagars ledighet på hela sommaren får de bli så. Jag har ju inte varit i Finland sedan vi sa upp huset där, och de är 9 år sen. Så ska bli kul och se hur de är nu. Först åker vi till mammas faster och sen till mammas farmor och sen ut till korpo och sover hos moster Rut förmodligen. Blir spännande att åka med Athida ensam utan Niclas liksom.


Vagn försäljning.

Nu måste jag sälja två vagnar. Vi använder ju bara ena i allafall. Tre styckna är lite väl för lilldamen.
Blir Urban Jungle och Emmaljungan som vi säger adjö till. Emmaljungan är ute på annons redan.
Egentligen vill jag ju inte sälja dom, för dom är så fina och så bra. Men Niclas vinner, kan inte ha tre vagnar.
Och pengarna behövs ju.

Så, någon som är intresserad? Kommentera då ;)

Emmaljungan


Urban tar jag kort på imorgon. Måste ändra till sittdel på den innan.

Första parkett.

Kom en massa brandbilar tjutandes över Ramnäs idag. Tänkte att det kanske brann i skogen igen, men inte. Det brann i huset mitt emot oss. Närmare bestämt i min gamla lägenhet. Eller brann och brann. Torrkokning. Gubben som bor där fick iallafall åka ambulans in fort till sjukan.
Så det är inte ofta man har första parkett och kika på såna saker. Ser ju rakt in i lägenheten från oss.
Men får hoppas gubben blir bra igen.

5 månader

Idag blir Athida fem månader. Nästa månad är hon ett halv år. Tiden går så jäkla fort.
Många som skriver som en lista på vad barnen kan vid månaderna. Tänkte göra det med. Bara för att själv kunna se sen.

* Vänder sig hela varv.
* Stoppar allt i munnen.
* Testar rösten mycket.
* Drar av sig strumporna så fort det ges chans och suger i sig tårna.
* Sover mellan 21-08 ungefär, med med matpauser. Mellan 1-3 matningar.
* Har börjat uppskatta babygymmet.
* Helammas fortfarande.
* Sover bara kortare stunder på dagarna, ingen direkt rutin på de. Och somnar oftast i knät.
* Använder sittdelen i vagnen.
* Vill bli underhållen hela tiden. Blir man inte det så hörs det.
* Dregglar kopiösa mängder.


Försäkringskassan in my..

Idag ringde de upp angående min överklagan. Eftersom den var så luddig i beslutet tyckte hon som ringde att hon var mer pedagogisk när hon förklarade. Nog för att vi är unga, men hon behöver fanimig inte dumförklara mig, vilket hon gjorde. idiot.
Nå, beslutet sa att jag får lägsta fp i 180 dagar, och sen får enligt min SGI. Skit också.
Men får gå det med, sparar så mycket dagar det bara går nu iallafall, så vi i värsta fall får ta ut mer sen i januari när Niclas börjar jobbar. Hoppas innerligt att han har ett jobb att gå tillbaka till då. Annars vet jag tamefan inte hur vi ska överleva. Han får i sådana fall vara hemma med Athida, eftersom han har långt över det dubbla i fp jämfört med mig. Så får jag försöka jobba lite bäst det går. Den dagen den sorgen. Om de blir så.

Passade på att fråga varför vi inte fått något papper om Niclas fp. Men hon sa att vi får ringa kundtjänst.
Loggade in på Niclas bankid, och där står det även ring kundtjänst. Så vi ringde, det var 1 minuts kötid. Första gången i historien. Hon på kundtjänst sa iallafall att han är "låst" av värnplikten. Så man kan inte se någonting sådant, för det är dom som "äger" alla hans saker just nu. Kul, hade ju tänkt börja planera hur länge vi verkligen kan vara hemma med Athida. Om man måste börja ställa sig i dagiskö snart, lika bra i vilket fall kanske.
Fick reda på vad han får i ungefärlig fp, och de blir bra. Så i december får Niclas ta ut lite dagar.



Athida har varit feberfri hela natten, helt utan alvedon. Riktigt skönt. Nu är hon bara snorig och lite hängig. Men inte alls som i går. Idag somnade hon till och med själv i vaggan. Och det är nog första gången. Annars somnar hon alltid i knät. Men nu var hon så övertrött så hon slocknade när hon fick nappen och snutten.
Får se om jag ska på pyssel ikväll. Eventuellt att Niclas ska vara hemma med Athida under tiden. Om jag går.
Bra för dom att vara ensamma. Får pumpa ur lite för säkerhetsskull i sådana fall.
Nu blir det nog lunch.

Läkarbesök.

Natten var inte rolig för fem öre. Athida verkligen vägrade egen säng, så hon fick givetvis sova med oss. Problemet var bara att hon skulle ligga på bröstet. Och en natt så är inte trevlig. Hon hade även feber hela natten trots alvedon var fjärde timme. Och näsan helt igentäppt. Inte kul med snorsug, näsdroppar osv före varje mål mat. För bröstet får hon ju ofta nu så hon får i sig vätska. Nå väl, ringde bvc imorse och dom bokade en tid hos familjeläkaren. Sen fick jag en ny tid bara för att vi skulle slippa åka fram och tillbaka med en sjukling. Så vår bvc sköterska tog bort mina stygn idag några minuter innan Athida hade läkartid.

Stygnen lossnade som de skulle, men de gjorde ont som saten när de drogs ut ur nageln.
För Athida gick de med bra, gillades inte när de kollades i öronen, men läkaren kunde bara konstatera att det är något sorts virus som går. Sen skulle de ta snabbsänkan på henne. Stick i fingret alltså, Athida sa inte ett pip. Inte ett ljud. Mammas duktiga tjej :)

Sist jag kollade var hon feberfri men super varm. Mysko. Men hon fick en alvedon iallafall. för pigg är hon inte. Och det är nu man märker hur underbart tyst och snäll hon är i vanliga fall, när hon är frisk. För nu ska hon sitta i famnen hela tiden, gråter för ingenting, men det är klart. Vet ju inte vart hon har ont.
Vi har världens goaste unge i vilket fall ♥


sjukling.

Athida har 38.8 i feber och är med andra ord brännhet. Första gången hon har feber och därmed får alvedon. Men någongång ska ju vara den första. Hon är lite snorig med, och lite extra gnällig. Sen är bajset inte som det brukar. Mer slajmit. Ursäkta detaljerna men skriver för min egen skull inte för någon annans ;)
Frågan är ju om de kan vara tänderna som spökar, hon är väldigt svullen i tandköttet på nedre sidan. På båda "framtändernas" plats.

Niclas är iallafall hemma nu så nu får man lite avlösning med henne. Kan vara skönt nu när hon är lite extra famnig.
Fast på fredag måste han in och jobba över dagen iallafall. Surt men så är det.

Nej, nu är det dags för små i en stor värld. Min nya dagsunderhållning, när vi väl är inomhus.




RSS 2.0