Galen bebis.

Athida vägrar verkligen att sova på dagarna, hur trött hon än är så ska hon inte sova har hon bestämt sig för. Vilket slutar i att hon är super gnällig och inte ska vara i varken famnen eller på golvet. Nu är hon så där riktigt trött, helt röd runt ögonen, men nej. Ska inte sova. Och nu börjar klockan ändå bli för mycket för att hon ska sova. Snart nattsovning som gäller.

Ikväll är vi ensamma, Niclas åkte till stan och träffade några vänner, de skulle dricka lite öl med.
Så får se vilken tid han kommer hem imorgon.

Mamma har åkt till stockholm, och på vägen ner har hon hämtat en växa säng och en lekkista till oss. Hittade super billigt på blocket, så de var bara slå till. Inte för att hon ska sova i sitt rum på ett tag, men vad tusan. Jag har ju inget att göra på dagarna så jag kan ju få inreda hennes rum, haha. Och jag har så mycket ideér så hälften vore nog. Niclas bara suckade när han hörde alla planer, haha.


Måste fixa middag åt mig nu.


Fotografering.

Idag var vi till BarnensHus och fotograferade Athida igen. Fotografen är riktigt duktig. Och Athida var väldigt skeptisk till att le över huvudtaget, både Niclas, fotografen och jag provade. Men tillslut vart de några bra kort. Är ju så svårt att välja vilka man vill ha bara. Athida ska även vara med i västerås fotosmile tävlingen. Så åk till barnens hus och rösta på Athida :D
Såg även att en annan "liten" Ramnäs bebis var med :) Så söt så:)


Kortet är fotat med kameran bara..

Efter fotograferingen åkte vi till ikea, åt lunch och handlade haklappar åt fröken kladd. Athida tycker ju att man äter bättre om man har mat från huvudet till fötterna. Och över hela armar och kläder, och ja, allt. Så köpte halklappar med ärmar på Ikea, 2 st för 49 kr. Riktigt bra pris, en babybjörn kostade 198 kr.. Säkert stor skillnad på kvalité med, men dessa får duga så länge.  Köpte även lite ramar och sånt som alltid behövs känns det som.


Ikväll är det pyssel för mig, har precis pumpat ur så Athida kan få om hon vill ha.
Funderar till och med på att leta reda på något roligt pyssel och göra. Har ju massor av grejs hemma.


Hela familjen samlad.

Vi var och mötte Niclas på station idag. Så nu är vi äntligen alla hemma. Athida sken upp som en sol när hon såg att pappa var hemma. Och Niclas tyckte hon blivit jätte stor. Och det har hon ju.
Nu ligger Niclas och vilar, han hade suttit vakt inatt och inte fått sova. Så han får väl ligga en stund.
Har hämtat hem mina trasor från enjo, så sen ska de städas. Har provat lite och är nöjd.

Senare i veckan ska vi till Barnens Hus och fotografera Athida igen. Vart ju så nöjd med kortet sist, så nu ska vi ta på nytt. Nu kan hon ju sitta mer och skrattar konstant. För kameran älskar hon ju.

Nu ligger hon på golvet, låter som hon ALLTID gör det, haha. Har fått plocka undan kattleksakslådan en bit, för den tyckte hon var riktigt rolig att rulla fram till och välta ut. Tycker inte hon ska ligga och äta på katternas råttor och bollar. Hon har ju egna leksaker liksom. Nu är hon på väg in i bokhyllan. Haha,

Idag kom en leverans med julklappar. :) Super fina!


Söndag.

Idag kommer lillebror och äter "middag" med mig. Vi ska göra Ugnspannkaka. Var länge sen.
Har gjort smeten redan, så den får tjocka på sig lite.

Har även sålt Emmaljungan idag. Så nu har vi bara två vagnar kvar. Så förblir det.

Fick en fråga om vilken sjal vi har. Och vi har en Looma sino trikåsjal och en ringsjal. Dock använder vi inte ringsjalen så mycket. Trikåsjalen har vi dock använt en del, riktigt mysig är den.

Orkar inte skriva blogg.


Tävling.

Man kan vinna en DrottningEnar bärsele hos familjen Korb. Och jag har för mig att jag provade en sådan på underbarabarn mässan i höstas. Och Athida är ju snart för stor för sjalen, då skulle kanske en Enar vara perfekt. För vi bär ju ganska mycket på henne vissa dagar.


Fredag.

Bara två dagar tills Niclas kommer hem. Tycker veckan har gått så fort. Känns som vi inte hunnit med någonting alls.
Idag har vi bara städat istort sett hela dagen, och det behövdes. Och i början på nästa vecka kommer mina nya trasor från ENJO, då blir de ännu mer städa. Skönt när de är rent och fint överallt. Slipper man skämmas om de kommer folk.

Var upp till Sabina, Stefan och Hampus en sväng. Hampus väger mer än Athida nu. Skiljer ju bara 2 månader och 3 veckor, haha. Riktigt rund och go var han. Athida ligger i sin säng och sover. Får se om hon sover för natten, tror hon vaknar om en stund och vill tutta lite. Brukar vara att hon vill det ibland.
Hennes rutiner är väldigt inramade nu. Ganska skönt faktiskt.
Så här är de nu;

Vaknar vid 7-8 tiden. Har då oftast ätit bröst vid 5-6 tiden.
8-9 blir det gröt, brukar gå in en portion.
Sova vid 9.30-10 beroende på när hon gått upp. Sover ca 30-45 minuter.
11:30 är det lunch.
Sen sova igen vid 13 tiden.
Sen ammas hon emellan lunch och kvällsgröten som är kl 19:15. Fråga inte varför de blivit just kvart över, haha.
Sen är de badning om de behövs, torr blöja, pyjamas och tutte sen sover hon vid 20-21 tiden.

Tycker det är alldeles lagom att hon somnar vid åtta tiden. För då hinner jag plocka lite och äta kvällsmackan i fred. Och sen senast *oftast* vid tio tiden så har jag somnat, haha.
Men sen äter hon ju oftast två gånger på natten, eller äter och äter. Skulle säga att hon bara snuttar och gosar lite, haha.

Nej, Ska förbereda natten. Är fest hos grannen ikväll så får se om de blir nå sömn.

Bvc besök.

Idag var vi som sagt på bvc. Athida väger nu 6890 gram och är 66,5 cm lång. Huvudomfånget visade 42 cm.
Så tittar man på kurvan ligger hon lite mer än ett steg under "normalsnittet". Men hon följer sin egen kurva exemplariskt.
Hon är precis på kurvan på längden. Så hon är lång och smal.

Pratade även lite om svininfluensan. För läser man de som står i tidningarna och på nyheterna så verkar den ganska illa. Men sköterskan kunde inte säga något än, det hon visste var att alla i kommunen ska få vaccin om de vill. Men de gäller ju inte barn under två år. Så får se. Vi vaccinerar oss förmodligen.
Men får se vad det blir, om de blir så farligt som de står.


Torsdag.

Vädret ser inte alls särskilt roligt ut, grått men det börjar spricka upp lite Hoppas på sol!
Igår var det pyssel, trevlans. Vart en del folk iallafall.

Idag bär det av till bvc. Spännande och se vad lillan väger nu. Gissar på sju kilo. Måste även handla mat, växla tillbaka euros, och inhandla handsprit och alvedon till lillan. Eller handspriten är till oss.

Nej, ska äta upp min gröt nu och sen ge Athida sin gröt. Om den duger att äta idag. Hon har nämligen kommit på att man kan blåsa och prutta med gröt i munnen, vilket resulterar i att de flyger gröt överallt. Skit kul tycker hon, mindre kul tycker jag.


Är så trött på rubrikerna.

Varför måste man skriva minst tre tecken i rubriken för? Om inte jag vill ha nån rubrik ska jag väl inte måsta det?

Är så förbaskat rastlös just nu, skulle behöva städa lite men orkar inte de. Är för fint väder för de. Blir nog bara en sväng med dammsugaren. Funderar på att ta en promenad till runt bruket. Finns inte många andra ställen och gå runt bland, eller jo, bland alla hus. Men det är med långtråkigt.

Athida har kommit på att man kan rulla fram till tv-bänken och banka på dvd:n och x-boxet. Och sen på soffbordet kan man med härja. Hon har blviti så sjukt stor på så kort tid. Mindre än ett halvår kvar tills hon fyller ett år. Vart tar tiden vägen igentligen? Kolla hur stor hon är!



Hon har tunika, jeanskjol och strumpbyxor. Jeanskjolen är så himla snygg!

Bilder från mobilen.

La in alla bilder från mobilen nyss.


Athida i stål spjälsängen när jag låg inne på sjukan.


Grötmonstret


Översvämning i byn :D På den bryggan står de bänkar så man kan sitta och fika.
Igår såg man bänkarna, men inte idag. I vanliga fall är de ca 1 meter till vattenytan från bryggan.


Forsar på för fullt.


Höst ute.

Vädret är alldeles hemskt ute. Kan inte tro att de är juli.
Vi hann iallafall med en morgon promenad runt bruket, började regna lite smått precis innan vi kom in.
Så nu blir det massor av tråkgöra istället, som att tvätta, diska, städa, betala räkningar osv..

Har sysslat med att lägga in foton i album medans lilldamen sov. Men måste köpa lite fler album, vill nämligen ha dop och finlandsresan i egna album. Måste handla hem mer ramar också, så vi får upp kort på väggarna. Sorterade även ut lite kort som jag vet farmor, mormor vill ha.

Athida ligger på golvet och härjar. Fick nyss byta ett rejält lass. Skönt att magen börjar fungera lite mer av sig själv nu. Hon har ju haft svårt med bajsandet sen hon började med mat, man har fått ge päron och katrinplommon med jämna mellanrum för att de ens ska komma ut. Gör så ont att se henne ligga och krysta hur länge som helst, och ut kommer en liten harplutt. Men äntligen, nu verkar den fungera. *Peppar,peppar*

Nej, nu ska torra tvätten ner från ställningen, och upp med den våta.

Sitter själv :)




♥  Mammas stora tjej  ♥

Storm?

Blåser utav bara den ute. Eller ser så ut iallafall. Vi har inte vart ut än, eller jo, men bara på balkongen, och där var de blåsigt. Niclas åkte imorse, så nu är vi som sagt ensamma igen. Och snart är det slut på hemma varannan vecka med, för om fyra veckor ska han tillbaka till Uppsala, så då får han bara komma hem till helgerna. Förhoppningsvis blir det varje helg. Men förmodligen inte. Men, snart är det december och då muckar han :)
December blir mys här hemma, Niclas kommer hem för alltid :D, julafton och sen strax efter fyller Athida 1 år.

Athida ligger på golvet och härjar, hon är på lite bättre humör idag än vad hon var igår. Skönt. Dock är hon inte så förtjust i mat idag. Gröten ratade hon, provade en ny sort imorse, Havregröt med äpple och banan tror jag det var. Sen lunch, potatis och morötter, som hon annars äter av. Nej, knappt att hon ville ha de. Och youghurten till efterrätt var inte heller något som var gott. Hon ska bara äta på skeden.

Kollar på Oprah om åttlingsmamman. Helt sjukt. Ha sex små barn och sen skaffa åtta till... My Goood!

Storrensning.

Min garderob har sett ut som ett bombnedslag på senaste tiden, men har inte riktigt orkat brytt mig om de. Förrän idag. Rensade ur massor av gamla kläder som jag inte använt på ett bra tag. Och vart två plastpåsar med skräp och en överfull ikea påse med saker jag inte vill/kan ha längre. Sen hamnade alla mammakläder längst ner i lådan. Behöver ju inte dom på ett tag.

Har tänkt att jag i veckan ska hinna med att rensa skrivbordet. Kan behöva tömmas på lite skit där med. Vi är nämligen experter på att bara slänga ner en massa skit i närmaste låda. Allt för att dölja skiten alltså. Så med andra ord borde vi inte ha några byråer. Heter de så i plural?

Gnällspik.

Athida är super gnällig idag. Ingenting hjälper. Ska varken vara på golvet, eller i knät. Inte sitta, inte stå, inte ligga, inte hoppa. Allt är fel. Tempen var på väg upp, ingen feber, men högre än hennes normal temp. Så gav henne en alvedon för ett tag sen, misstänker att de är de förbannade tänderna som bråkar. De kommer upp så man ser dem, men sen poff borta igen. Måste vara riktigt drygt för henne om inte annat.

Nu har hon äntligen sovit en stund. Så nu är på liiiiite bättre humör. Tack!

Helgen är slut.

Imorgon åker Niclas tillbaka till Bålsta och vi blir ensamma igen. Men börjar ju bli van.
Athida sitter och härjar för tusen fulla muggar, hon har verkligen kommit på hur man ska skrika för att de ska skära i öronen, en riktig liten hetsunge.
Har precis beställt hem en massa foton, hittade nämligen datakabeln hemma hos mamma. Nu är bara nästa fråga vart min bankdosa är? Skulle betala alla räkningar och dosan är väck. Finns ingenstans. Får nog gå ner till mamma sen och se om den är där, ska nog ut på promenad i iallafall, om de inte blir spöregn.

Igår hämtade vi hem orbin med, så nu blir de trampa av på de på kvällarna. Skönt!

Nu måste de städas lite, dammsugas och diskas undan.



Shopping.

Idag vart det stan tillsammans med Madde&Calle och Bettan. Vart bjudna på lunch med. På HongKong av Kjell.
Inhandlade en hel del åt fröken Andersson. Lindex har nämligen börjat sälja Mumin kläder. Vilket jag verkligen gillar, ska ju synas att hon är finsk, haha.
Och i up&go paketet fick man en kupong på gratis strumpor om man handlade något på lindex. Så de blev matchande mumin strumpor till.


sen var det även en rosarandig body med mumin på. På Åhlens vart det en barbapapa body och klänning, båda dom på halva reapriset. Och alla kläder idag var i strl 80 och 86. Hon växer ju ändå så fort plusatt de får bli julklappar eller födelsedagspresent. Haha, man får inte vara dum inte. Hon kan ju lika bra få de i fint papper som att vi ska ha de hemma i skåpet. Är nog ändå mest pappret hon bryr sig om i år.

Sen fick hon en telefon av farmor, med en hund på. Och telefonen kan man själv spela in ljud på. Så den ska Niclas spela in sin röst på, nog för att hon brukar prata på riktigt med honom i telefon med så.


Vad dagen mer har att erbjuda får vi se.


Dåligt med uppdateringar.

Har inte haft lust eller ork att skriva något här. Men nu får jag väl offra mig.
Solen skiner ute, så det blir ut på promenad senare.

Niclas och Athida sover. Fast inte tillsammans. För Niclas ligger i sovrummet och Athida i vaggan.
Som hon snart är för stor för med, så då blir att montera ner den och skicka upp den på mammas vind antar jag.
Niclas ska jag tvinga upp snart, bara för att man kommer hem mitt i natten ska man inte tro att man får sova hur länge som helst, elakt eller inte. Men behöver faktiskt få lite avlastning hemma när han äntligen är hemma och inte ute och ränner. Blir tokig på han!

Skulle nog behöva handla, skickar nog Niclas på de. Får skriva ihop en lista bara, annars glömmer han hälften.

Jag har lyckats städa undan min kamerakabel. Vart i tusan har jag lagt den?
Vill ju ha in bilder på datorn så jag kan skicka iväg på framkallning.

Stan.

Idag var vi in till stan. Hämtade Niclas på station och åkte sen runt i affärer och kikade. Finnarna ville till affärer som de inte har, typ Nisses och sånt. Vi kom hem med enbart kattmat. 650 kr fattigare med andra ord. Men inte ska de gå hungriga inte.

Nu är vi hos mamma, ska börja grilla. Imorgon åker vi till Strängnäs och hälsar på hos min Gudmor. Gudfar hade åkt till Finland. Blir trevlans. Stannar nog till på Karlssons med. Frågan är bara vilka bilar vi åker? Mammas eller två volvo. Blir de varmt blir de två bilar. För då behövs AC :D

Ska börja dona med dukning nu.


Hihihih, är SUPER GLAD för DIN skull :)

Home sweet home.

Kul att vara borta, men jävligt skönt att vara hemma.
Egen dusch, egen toa, och egen säng. Underbart.

Har som sagt levt lant liv med utedass och ingen dusch. Eller, man tvättar sig genom att blanda "lagom" vatten i bastun. Vatten som man först kokar varmt och om sedan blandas till i en hink. Ganska drygt när man är van med fritt vatten hemma.

Nu är mammas kusin med familj med hit. Fast de sover ju hos mamma.

Semester.

Vi har det skönt. Bor på en camping med släkten. Dock kunde det vara lite varmare väder, är ganska svalt, och med lite regnskurar igår. Athida har lärt sig sitta med nu, hon sitter själv längre stunder. Både på mjuka och hårda underlag. Min stora lilla tjej. Hon vart ju faktiskt sex månader i lördags när vi for.

Nu kom mor med Athida, dags för mat.
Trevlig sommar!

Nu så.

Solen skiner och allt är färdig packat. Kattvakten är informerad om ALLT. Kan ju inte åka och lämna två av bebisarna hemma utan att jag vet att de har det super bra. Och de kommer de få.

Nu bir de kvällsgröt för Athida, sen bad och dusch för oss. Sen ner i sängen, Athidas sängsaker är nerpackade, så inatt blir det samsovning hela natten. Mysigt är det.
Och imorgon bitti far vi. Får se om de blir uppdateringar medans vi är borta eller ej. Det visar sig.

Trevlig Helg.

Regnet det bara öser ner..

Fick sovmorgon till kvart i tio. Niclas tog upp Athida vid åtta tiden. Och när jag vaknade hörde jag smatter på fönsterbläcket. Spöregn ute. Ganska skönt med lite rensning i luften. Kanske de inte är så varmt och blaskigt i luften sen. Lite svalare sovrum skulle verkligen inte skada.

Athida ligger i knät och sover. Niclas ska in på power meet senare, vi skippar de. Ska packa klart det sista och fixa allt. Måste ner till mamma och baka med, ska fixa minipajer som man kan trycka i sig i bilen på väg till Sthlm.
Första gången Athida åker bil så långt, men de går nog bra. Tur vi åker på morgonen så det inte är så super varmt. Och sen på kvällen i Finland är de nog inte heller så varmt. Skönt.

Idag fyller "storasyster" Heidi 30 år. Stort grattis till henne!

Torsdag.

Igår hade mor städ-party. Kom en tjej och visade Enjo trasor och grejer. Ganska dyrt men de håller i flera år och man ska bara använda vatten. Köpte ett bilset och ett köksset. Badrumssetet ska vi köpa i augusti på Jonnas demo.
Så nu lär de snart bli rent i köket hemma, var rena mirakeltrasorna :)

Idag har vi vart och växlat till oss lite euro. Åker ju på lördag som sagt. Så idag bilr det att packa klart Athidas saker, eftersom allt ska packas i bilen på fredag kväll redan. Lite drygt och släpa allt lördagmorgon vid 4.

Nej, ska ge lillan lunch nu.




RSS 2.0