Stockholms weekend.

I onsdags kväll bestämde vi oss för att åka till Stockholm i några dagar. Niclas skulle ha lumpen återträff på lördagen på Gärdet. Så vi ringde mormor för att se om vi kunde komma dit. Vi åkte på torsdag morgon, jag körde hela vägen dit, körde inte fel en gång, så lite stolt är jag allt ;)
 
På fredagen åkte vi in till stan, kollade på vaktparaden och strosade runt lite. Inhandlade lite kläder åt mig. Barnen fick nya kläder av Biggan mommo. Edwin fick en jacka, perfekt till hösten. Och Athida en t-shirt. Tack!
På lördagen åkte Niclas mot stan, och vi andra grillade revbenspjäll med mommos vänninor och min morbror. Athida var helt lyrisk i Jack. Skulle leka konstant, satt i knät och gosade in sig. Sen fick hon även en present som hon avgudar just nu. Berättar att Jack är faktiskt hennes bästa vän. Gulle!

På söndagen åkte vi hem, Niclas var inte den piggaste i bilen så att säga. Men även då klarade jag av att köra hem utan problem. Men, mitt på motorvägen small de till under huven, sen tog de inte många sekunder innan batterilampan började lysa, acn pajade och styrservon försvann. Jaha, drivremmen gick sönder. Men vi klarade oss hem. Gled de sista metrarna hem typ, haha. Nu står iallafall bilen på verkstaden, hoppas de inte slutar på många tusenlappar. Är trött på att laga bilar nu!
 
Lutar faktiskt åt just nu att vi kommer sälja en eller båda bilarna, och sen köpa en ny, ev två beroende på. Tanken är en skåpbil åt Niclas, som han kan ha sina jobbsaker i. Och en familjebil åt mig. Får se hur de slutar. Och hur vi ska lösa det. Bil måste vi ha. Eller så kör vi volvon tills den haverar och sen skroten. Det visar sig.
Pisstråkigt att lägga pengar på iallafall.

Emmaljunga ozone pp black -12

Har flyttat in en ny rullande godbit här hemma. Denna gång vart det en Emmaljunga ozone pp black, årsmodell 2012. Svart chassi, svart klädsel. Bra ergonomisksits. Athida får plats utan problem under suflett, och Edwin med så klart, haha.
 
Edwin sov i närmare 3 timmar idag i vagnen, han är så söt. Kryper ihop som en liten boll och lägger sig på sidan. Så visst kan man de i ergonomisksits med.
 
Anledningen till att det vart en ny vagn igen är dels för att jag ville ha en som går ut genom altandörren. Drygt att fälla ihop donkeyn eller gå runt huset med den. Hade den vart 2 cm smalare hade det gått.
Ozonen fälls även i en del, vilket åsnan med kan, men den blir inte lika smidig.
Så då vart det en ny vagn helt enkelt.
 
Det är tur man har en sån underbar sambo som inte misstycker, utan mest säger jaja, hur fäller man ihop den här då? haha.
 

En tandsing.

I veckan kom Edwins första tand upp. En liten vass en i mitten i nedre käken till höger. Den vänstra är också på väg upp. Nu äter han verkligen på allt, och dregglet forsar.
Han har varit ruskigt jobbig nattetid. Han har ju krånglat ett tag, ammat väldigt ofta osv.
Men har inset att han är hungrig. Nu har vi gett en flaska Althera på kvällen, han dricker då ca 130 ml om vi har tur. Och då sover han relativt bra, napptapp några gånger, och ammar någongång. Men inte som utan althera, då ammar han typ en gång i timmen.
 
Mat älskar han ju som sagt. Och nästa vecka ska vi till Gastro, hoppas på hjälp. För nu har han lite utslag på kinderna som jag inte kan koppla till något annat än Altheran..

Det vackraste jag har.

Storasyster och lillebror. Världens finaste kärlek!
Glasspaus på Kolmården!

Hallen klar!

Nu är allt klart i hallen. Köpte ny kroklist åt barnen igår. Men får nog köpa en till, Athida hade visst lite för mycket jackor. Idag satte vi upp en spegel. Så nu ska de bara köpas någon fin ram av något slag där de ska upp lite kort. Blir finemang.
Är riktigt nöjd med färgerna. Vart så ljust och bra.
Köket har Niclas spacklat idag. Så imorgon ska det spacklas igen, och sen ska alla snickerier grundas. Kommer se så vitt ut. För just nu är alla snickerier gula i stort sett. Och med den tapeten till kommer de bli perfekt!

Niclas började redan prata om när vi ska göra vardagsrummet, haha. Men de blir nog inte förrän hösten tror jag. Måste ju komma på hur det ska se ut först.

Finaste Edwin en morgon på väg till dagis..

Edwin 6 månader

Idag blir vår lilla kille hela 6 månader. I 6 månader har vi fått njuta av vår underbara son.
Edwin är en väldigt glad kille, älskar att smaka ny mat, och skrattar åt alla storasysters bus. Fast han har även ett hett temperament. Blir han arg så blir han, haha.

* Edwin har strl 3 på libero och pampers. 4an drunknade han i, haha.
* Han är ca 68 cm lång, och väger gissningsvis 7300.
* Han har strl 68 på kläder. Vissa 62 och vissa 74a. Stor kille!
* Han har stora problem memagen. Men ska träffa en gastroläkare den 24e.
* Älskar mat, smakar på allt. Tuggar bröd utan problem.
* Har inga tänder, men verkar ha 2 på gång.
* Rullar runt överallt. 
 
 

Sitter själv :)

Senaste dagarna har Edwin lärt sig sitta själv flera minuter utan stöd. Inte så att jag sätter han på golvet så är de bra. Men när vi sitter nära går de bra. Eller om han har en leksak att pilla med.


Renovering

Igår hämtade vi ut tapeterna vi beställt.
Niclas har spacklat klart hallen, han börjar måla där. Och sen tar han köket. Sist trappen, och hallen uppe vart det visst också, haha.
Men just nu är han bosatt hos sin bror eftersom de är power meet i stan. Blir lugnast så ;)
Vi hade tänkt åka in idag, men de har regnat, och nu är de så sjukt kvalmigt ute så de finns inte. Kläderna suger sig fast på kroppen när man går ut.

Nu vaknade Edwin.

Kolmården :)

Fy tusan vad underbart vi hade det på Kolmården. Kom dit tills det öppnade, hämtade nycklar, biljetter osv på hotellet sen gick vi in direkt.
Bor man på hotellet kommer man in bakvägen. Så när vi skulle på safari tur med linbanan var de bara vi där i stort sett, så vi fick åka ensamma i vår korg. Var lite läskigt, korgen svajade och hoppade och hade sig. Men athida tycktee var jätte kul. Man kom väldigt nära djuren fast man satt där uppe liksom.
Roligast först dagen var nog aporna tyckte hon.
Hon fick även en stor delfin nalle. Vid 14.30 gick vi till hotellet och checkade in. Och vid 15 var vi nere på spat. Fint och barnvänligt. Edwin premiärade i bubbelpool och bastu. Athida var lite avvaktande men plaskade på sen. Precis som edwin, han är som en fisk i vattnet och kastar sig åt alla håll.
Efter spat valde vi att åka till en pizzeria och äta. Priset på maten på hotellet tyckte inte vi var värt när jag ändå inte får äta allt.

Innan 20.30 snarkade hela familjen i kapp. Skönt!

Dag två var vi där kär det öppnade vid tio. Och åkte hem kl 18. En hel dag då med. Vi var på fågeluppvisning, delfinshow och sälföreställning. Allt var väldigt bra och athida var helt lyrisk. Delfiner avgudar hon just nu. Helt fantasti
Vädret var lite svalare, men perfekt. Man såg alla djur bra, förrutom vargarna, och de kvittade för mig.

Resan var värd varenda öre. Och vi kommer åka tillbaka när edwin har lite mer nytta av det. Underbart var det :)




RSS 2.0