Dåligt med uppdateringar.

Solen skiner så jäkla underbart nu så datorn sätts på en liiiiten stund på kvällen bara. Har liksom inte tid med datorn på sommaren.

Midsommar spenderades hemma hos svärfar+sambo. Plus sambons barn och föräldrar. En ritkigt trevlig kväll med god mat och även lite dricka. Till och med jag slog till med alkohol. Hoho, dock var det bara 4 cider på ca 8 timmar :D

Som sagt. Orkar inte med uppdateringar nu.

Bröllopsdagen

Har tittat på bröllopet mest hela dagen, eller tvn har varit igång vill säga.
Helt underbart att se hur lyckliga och kära Kronprinsessan och Prins Daniel ser ut att vara.
Önskar verkligen att om jag gifter mig någon dag, att jag ser lika lycklig och kär ut. Så vackert!

Tycker många är så negativa om deras bröllop. Att de kostar för mycket av skattepengarna.
Men jag kan säga att jag skänker med glädje mina skattepengar till deras bröllop!
Tycker vi ska vara glada för att vi faktiskt har monarki här.

Kronprinsessan har tidigare pratat om adoption, och det jag hoppas är att dom först får ett biologiskt barn. Så arvingen blir "svensk". Skulle kännas konstigt om de adopterade ett asistisk eller afrikanskt barn som sedan ska bli arvinge och ta över Sverige. Har som sagt inget emot utländska. Men vill att arvingen ska vara svensk!

Önskar dom iallafall alla lycka!

Avslutning med kyrkis.

Idag var de avslutning med kyrkis. Vi åkte till Sagostigen i Malmköping.
Sagostigen är en slinga i skogen på totalt 2 km. Efter hälften är de stor lekpark, där de finns hoppborg, klättervägg, gungor, rutschkana, bilar, pariserhjul, och studsmattor bland annat. Och även fik, presentbod, och toaletter.

Under hela slingan i skogen är de små stugor som handlar om olika sagor, typ Bockarna Bruse, Askungen, Törnrosa och massa mer.

Vädret var inte på topp hela tiden, men alldels bra ändå. Vi kollade även på teater med Eskilstunas sjukhus clown. Var väldigt bra faktiskt.

Efter sagostigen åkte vi till min Gudmor. Athida fick härja loss lite och klappa både hundar och hästar. Super glad vart hon när hon fick klappa hästarna :)
Efter de åkte vi till min gamla barnvakt, Tant Gita. Hon är över 70 år nu och väldigt väldigt sjuk. Men idag var hon pigg och var så glad att träffa oss :)

Nu ska jag snart stupa i säng!

Bilhelvetet!!!

Vår bil gick ju inte igenom besiktningen, handbromsen tog inte tillräckligt och bakbromsarna var godkända men väldigt dåliga. Sagt och gjort. Köpte reservdelar på mekonomen, brombelägg och skivor.
T fixade bilen, både bakbromsarna och handbromsen. Tillbaka till besiktningen, och den går inte igenom nu heller. WHAT !

Imorse lämnade vi in bilen på verkstaden här i byn. Bromsbeläggen bak var heeeelt slut. Och även oken.
Båda byttes, och handbromsen fixades till. 3200 kr fattigare. Och då har dom inte fixat den "övriga" servicen, typ oljebyte, filterbyte osv. Sånt sk göras efter midsommar.

Så på två veckor har vi nu betalat 5000 kr på bara bromsbelägg och skit, som inte ens höll en vecka.
Och igår kom vägskatten på 1700. Plus att vi köpte nya däck för typ 2 veckor sen, 3000 kr där med.
Plus att den ska in och filterbytas och de med, minst 2000 kr till säkert.
JÄVLA SKIT BIL!!!!!!

Är så jävla sur på att vi köpte nya delar på mekonomen som var heeeelt slut efter typ en vecka. Ska fanimig ta ett snack med T alltså. Känns inte okej alls. Visst, vi har pengar så vi klarar de, men fanimig inte mycket mer just nu alltså. Dessa pengar skulle ju ha gått till att renovera boden. Sparkontot känner sig ensamt just nu, finns ju inte mycket alls där kvar nu ju :(
Vi som kunde ha gjort annat kul för dom pengarna. Jäkla skit!

Barnmottagningen.

Idag hade vi tid på barnmottagningen. Vi var till allergiavdelningen. Där gjorde dom pricktest på Athida, dom kollade katt, hund, och häst. Allt var negativt. Vilket jag visste redan innan vi kom dit. Aja.
Läkaren tyckte vi skulle testa ventolin när hon får sin rethosta. Och även att vi ska ge Theralen under 7 dagar för att se om de blir någon skillnad. För helt allvarligt, vaken 3-4 timmar per natt med henne tar knäcken på mig.
Jag ser fanimig får springa runt huvudet på morgonen.

Vi ska tillbaka i augusti för att se hur de gått med ventolin och med theralen. Och därefter får vi se hur vi går till väga. Läkaren var iallafall jätte trevlig, och kunde svara på alla frågor jag hade. Hon visste även vad theralen var och rätta dosen osv. Eftersom barnmottagningen är kunniga på just theralen, dom använder de ju ganska ofta där jämfört med ängsgården.
Så besöket kändes inte helt åt helvete, som tur är.

Skolavslutningar och yttrande!

Igår var vi på minsta brödernas skolavslutning. Ena lillebrorn slutar 4:an och andra 6:an.
Dock var avslutningen riktigt tråkig. Ingen präst som medverkade, och rektorns tal var riktigt dåligt.

Imorse var vi på största lillebrors avslutning. Han slutar 9:an. Åhh, fick värsta flashbacksen i kyrkan från vår avslutning i 9:an, när vi sjöng Pink Floyd. Hur vi grät. Så länge sen fast ändå nyss.
Lillebror klarade sig dock bra utan tårar ;O Men killarna är ju tuffa ;D haha.

Nu har jag precis skrivit klart vårt yttrande kring läkarens utlåtande om överdoseringen kring Athida.
Imorgon ska den skickas in till HSAN. Och sen får se vi se hur länge de tar tills vi hör nått igen.
Lex Maria har vi inte hört något alls ifrån än. Men de skulle visserligen ta månader.

Finaste orden på länge <3

"jag måse bara säga hur mycket jag beundrar dig din starka kvinna!!!!

du var ju princip själv under det första året med athida när Nicklas var i lumpen och du hade athida själv både dag och natt och hon sov dåligt! Timmy sover hur bra som helst men ändå tycker jag det är "skönt" när Fredrik tar honom på nätterna och går upp med honom på mornarna! beundrar verkligen dig för att jobb du gjort med Athida! du är verkligen en supermamma/superkvinna! du är tametusan min IDOL!"


Kan få höra finare ord en tråkig lördagkväll?

Tack underbara Frida ♥



Det här med socker och barn..

Jag är enormt sockerberoende. Alltså verkligen sjukligt! Kan kontrollera det någorlunda så länge de finns gröna sura äpplen hemma, finns inte dom hemma då kan jag alltså ta bitsocker och bara äta för att jag måste ha de. Nu har jag ju även lärt mig att vi inte ska ha bitsocker hemma, så även de är bannlyst.
Samma sak med kakor, bullar osv. Finns de sånt ligger i de i frysen, då kan man ju inte äta de på 2 sekunder bara för att man är sugen ;)

Ioch med mitt sockerberoende så vill jag/vi absolut inte att Athida ska ha de. Visst de kan komma sen, men nu undviker vi så mycket socker vi bara kan på henne.
Hon får alltså inget fika bröd, saft, russin, godis, osv osv osv.

Det hon kan få nu om hon är "sugen" på något är majskrokar, rån, eller knäckebröd. Ja, hon älskar sitt knäckebröd. Sånt frukostknäcke med frön på. Visst kan de bli så om vi fikar någonstans att hon också vill ha, men hon får de vi har med till henne. För ger vi henne en gång vill hon ha varje gång. Och varför ska vi tuta i henne massor av socker innan hon ens kan berätta vad hon egentligen vill ha?

Athida har aldrig ens fått ett mariekex. För hon har aldrig bett om ett. Kan låta elakt, men vill hon ha något så kan hon visa de. Nu när de har varit riktigt varmt och vi har ätit glass eller nått får hon smaka, men då får hon bara vaniljglass eller isglass. Hon får alltså inte om de är choklad eller nått på.

Och många ifrågasätter faktiskt oss att hon måste ju få nu när hon börjar bli så stor. Men NEJ! Det är vi som uppfostrar henne, och även vi som väljer vad vårt barn ska få och inte få. Något som jag blir riktigt arg på när man ser små små barn sitta med klubbor och dricker läsk. Tänderna blir förstörda. Och vet inte barnen vad socker och godis är så vill dom inte ha, för tro mig. Den dagen Athida smakar sitt första godis vill hon förmodligen ha mer, så varför ska vi ge henne de nu redan och riskera tänderna och annat beroende?

Vill absolut inte att Athida ska få mitt sockerberoende! Därför ska hon lära sig att den dagen hon får sötsaker så blir de en dag i veckan. Därefter kan man faktiskt äta gott utan socker. Nu menar jag dock inte fruktsocker, för frukt får hon äta, för de är ett "nyttigt socker".


2 tänder till.

Imorse såg jag att en tand nere kommit fram massor under natten. Den syntes inget alls igår och nu syns den massor. Och den sitter i nedrekäken till vänster. Och nyss såg jag ett i  övrekäken till vänster också kommit fram. På höger sida är de på g med, tanden känns riktigt ordentligt under tandköttet så den kanske kommer tills imorrn?

Nu har hon iallafall 3 tänder uppe och 5 nere. Det tar sig ;D

En natt från himmelriket!

Igår kväll var jag hem till Frida en sväng på Tw demo. Så Athida fick stanna hemma med Niclas.
Hon hade inte varit en munter tjej så att säga. Utan hon hade gallskrikit så han lade henne vid 18:30 redan.
Och somnade på en gång.

Hon ville inte ha kvällsgröt eller smörgås. Så hon drack sin välling bara.
Så precis innan jag skulle lägga mig vid 22 gav jag en flaska välling i sömnen åt henne. Så hon hade lite mer i magen.

Från 18:30-22 så hade hon inte vaknat någon gång alls. Så gav henne vällingen, hon drack allt. Sen i med nappen sen gick jag och lade mig. Hon trallade in till oss 05:10!!!

Fatta, Athida Andersson har sovit från 18:30-05:10!!!

Kan ju hoppas att de blir en fortsättning. Iochförsig har Athida varit vaken sen 05:10 nu. Men hon låg kvar i sängen och gosade i över en timme, så vid 06:15 gjorde hon morgon.
Men det är så sjuuuuukt skönt att få sova mer än 1 timme i sträck typ.
Vilken dröm de skulle vara att ha ett barn som sov från 19:30-07:00. Åhhh!!


Tisdag.

Fy tusan vad veckorna går fort. Snart är de mitten på juni redan. uscha!

Igår var iallafall jag och Athida på inskolningssamtal. Utifall hon börjar i höst. Kommer jag inte in i skolan eller hittar jobb blir hon hemma med mig ett halvår till. Men tiden får utvisa hur det blir :)

Snart ska lilldamen i säng, numera är hon uppe till 19:30. Får se om de gör skillnad på nätterna, igår var en skit natt, natten före de underbar. Så får se hur natten blir.

Idag kom skattepengarna med, både mina och Niclas. Var dock ingen superstor summa för min del, men de åker in på sparkontot så länge. Lika så Niclas del. Pengarna lär ju gå till sommarens renoveringar, typ förrådet som ska rivas, fönstrena ska chittas om osv..

Nu är de vällingdags!

17 månder

Idag blir prinsessan vår 17 månader. Månaderna går så förbaskat fort.

- Hon väger nu ca 9100 gram
- Är ca 79 cm lång.
- Har strl 20 på skor.


Hon pratar mer och mer för varje dag, dock är de oftast bara jag och Niclas som förstår vissa utav sakerna. Men det kommer.

Ord som kommer dagligen nu är:

-Mamma
-Pappa
-Hajji (morbror Harri)
-Mommo (mormor)
-Atten (Katten) ibland kommer K med och ibland inte.
-Vovvov (hund)
-Babababa (fågel)
-Mmmmm (kossan)
-Tutte
-Där
-Sitta
-Titta
-Äda (städa)

Sen tecknar hon: Vatten, Lilla snigel, Bra, trött, sova, äta.

Sen är det säkert något mer, men får spader i huvudet nu när jag ska skriva ner allt.

Tänder och hårlös.

Athida vägrade både frukost och mellis och lunch idag. Hon skulle inte ha bara kladdade och härjade och hade sig. Och då åker man väck från bordet. Nu på eftermiddagen hittade jag svaret. 6:e tanden har kommit. Så nu har hon 4 nere och 2 uppe.

Var även till Sura en sväng efter kyrkis och klippte mig. 15 cm försvann på längden. Nu är de kort. Eller inte super kort men betydligt kortare än jag brukar ha :D

Har börjat fundera lite på packning för helgen med. Blir ju liksom extremt mycket mer när man ska packa Athidas saker med. De ska vara blöjor, kläder för varmt väder och för kallt. Välling, flaskor osv osv osv.
Ska ju på studenten på torsdag först i Hallunda, och sen åker vi till Tyresö och sover hos mormor. Sen åker vi nog hem på fredag kväll. Det är tanken nu iallafall. Får se mer vad som kommer ske på fredagen.




RSS 2.0