Det går bra nu..

Imorse ringde klockan 3:40. På med kläder, smyga ner för trapporna. På med ytterkläder och iväg på cykeln.
Kallt som bara den ute, frost överallt. Kolsvart.
Mötte inte en människa, haha. In på bruket, fram med städgrejerna. Glamoröst jobb, haha.
Städade klart allt, alla kontor och allt annat. Och sen hem och åt frukost. Sen gos i soffan med Athida.

Ruggigt trött är man när man kommer hem. Men de hjälps inte. Sover vid lunch när Athida sover. Idag vart de nästan 3 timmar på mammas säng. Athida vaknade efter hälften och gick upp och lekte med mamma och morbror. Jag låg kvar helt väck.

Imorgon är det samma visa igen. Börjar runt 4, måste vara hemma till senast 6:30. För då åker Niclas.
Blir nog bra de här :) Även om vårt hem kommer förfalla inom 6 veckor ;)

Idag vart de sjukgymnasten igen. Armen är bra. Ryggen gör ju ont, men de har den gjort sen jag vart gravid. Däremot var de inte hälsporre i foten som jag trodde. De var inflammtion i nått. Ultraljud på hälen konstaterade de. Nu är foten tejpad, ska vara de i 4 dagar. Och sen tillbaka nästa vecka för ny tejpning.

Förövrigt har vi inget internet hemma. De har gett upp verkar de som. Så de är uppsagt, måste beställa nytt snart!!

Jag har fått jobb, i några veckor.

Har fått jobb utan att söka ;)

Ska jobba i 5 veckor. Inte världens mest glamorösa jobb, och inte super bra betalt. Men det är ett jobb.
Ska jobba med att städa lite nere på bruket. Ska vikariera där som sagt. Får ju ut betydligt mer än föräldrapenningen. Även om jag bara kommer jobba 15 timmar i veckan. Perfekt anser jag.
Kommer kunna styra mina tider lite själv, och på så vis kommer jag jobba så Athida behöver ha barnvakt ca 1-2 timmar på morgonen. Annars är jag hemma med henne.

Blir slitsamt, kommer förmodligen börja vid 4-5 tiden redan, städa klart det jag ska och sen hem till Athida.
Men får se de som en merit det med, vem vet kanske kan pyssla lite med de tills jag vet vad jag verkligen vill bli?

Känns läskigt och skapligt nervös. Imorgon börjar jag som sagt.

Julklappar.

Sitter och funderar på vad vi ska köpa åt Athida i julklapp/födelsedagspresent. Någon enstaka present är redan köpt, måste ju börjas i tid. Blir ju så jäklarnas dyrt annars eftersom hon fyller år strax efter.
Som de ser ut åker jag ner till Ullared och inhandlar leksakerna där. Givetvis får hon lite kläder med ;D

Jag skulle vilja ha en systemkamera och en ny dator i julklapp. Fast ska jag vara ärlig tror jag inte Niclas överraskar mig med de ;D Blir nog i sånt fall att jag köper de, haha. Om nu datorn orkar leva 3 månader till. Den är redan nu på övertid. Och digitalkameran är paj med, finns ingen display, och inte något "titthål" uppepå. Så man får chansa när man knäpper kort ;D Den är ju dock 2 år snart. Men mer än så ska väl en kamera hålla?

Det är ju prick 3 månader kvar imorgon till julafton. Kommer gå så sjuk fort. Och sen fyller Athida 2 år.
Har ju definitivt ingen bebis längre. Hon är så sjukt duktig och smart så oj ;D

Jag förstår inte..

Jag kollar på arbetsförmedlingens hemsida flera gånger i veckan. Just ifall det finns något jobb, och har sökt flera. Men precis ALLA jobb man är lite intresserad av måste man ha både de ena och de andra i merit. Men hur fan ska man kunna få en merit om man aldrig kan få ett riktigt jobb?

Börja tro att jag aldrig kommer få jobba med det jag verkligen vill. Ska fan skriva ett skyjävla bra cv och lämna på några ställen nästa gång jag ska till stan.

Min dröm skulle vara ett deltidsjobb. Låter sjukt, men ja. Det är vad jag vill ha, helst jobba eftermiddagar/kvällar och helger. För på så vis skulle Athida kunna vara hemma betydligt längre från förskola. Eftersom denna underbara kommun, som förövrigt inte ens kunde få byte av smarta politiker vägrar vårdnadsbidrag. Icke att mitt val kunde vinna, nej nej.

Ska fortsätta vara sur!

Blingo party!

Idag var det blingo party hos oss. Kom massa folk, alltid lika trevligt. Och kan säga att jag är totalt såld på kläderna. Skönaste kvalitén på länge, både mjukare och tjockare än Villervalla. Velouren var helt underbar.
Kommer absolut handla mer i framtiden, och även ha fler partyn!

Detta inhandlades idag:


Byxor och tröja åt Athida
 
Velour tunika åt mig.

Sen vart de även leggings år Athida, och åt mig. Och Velourbyxor åt mig med långa muddar. Två överraskningspaket med, ett åt Athida och ett åt mig.
Sen strumpor åt oss båda. Längtar tills kläderna kommer! :)

Barnvagnar.




Vet att flera än jag är tokiga i barnvagnar. Hittade en blogg nu om bara olika märken på barnvagnar.
Så titta in Tina bland annat ;P  http://barnvagnsblogg.blogspot.com/





Lex Maria

I dagen vlt, finns ingen länk på nätet. Så stod de om "1åring som fick överdos" och massa annat. Det var liksom Socialstyrelsens uttalande typ. Stod att barnet fått dubbeldos med medicin.. Vadå dubbeldos?! Hon fick ju för fan 2 ml istället för 2 droppar. En dos som är 40 gånger för stor. Hur fan kan dom få de till dubbeldos?

Den är ju betydligt mer än dubbel. Sen hade socialstyrelsen skrivit att de var synd att familjen fått utstå denna oro. Men att vårdcentralen har sett över sina saker nu osv.

Det handlar inte bara om att vi fått stå ut med oro och rädsla. Vi kommer aldrig kunna lita på en läkare igen när det gäller medicin till vår dotter. Utan även att läkaren som skrev ut medicinen även sa till mig i telefon att han brukar göra fel.. Vad fan är de för fel då? När Socialstyrelsen har fått fler anmälningar på denna läkare, och när de i vårt fall gäller lugnande medel med en 40 gånger för stor dos. Hur kan inte socialstyrelsen se problemet?

Sen blir jag så ruskigt irriterad på att tidningarna får svaren före oss. Jag anser faktiskt att vi som har anmält saken ska få läsa de på egna papper innan vi slår upp tidningen. Så får se när vi får hem "domen" och vad de står där. Just nu kan jag bara säga ÖVERKLAGAN!!

Torsdag.

Nu är sista fönstret målat. Så nu är de svinkallt på övervåningen. Men men. Skiten är klar nu iallafall. "Bara" boden kvar nu, men den ska Pekka hjälpa oss med. Tjänster och gentjänster använder vi oss ;D Tur Niclas är målare, haha.

Imorgon blir de kyrkis i Virsbo. Trevlans som vanligt.
Lördagen blir de nog lugnt, lär väl städa så man törs släppa in folk till söndagen när de är Blingo partyt.
Blir en dyr helg ;D

Nu ska lilldamen få tänderna borstade, torr blöja, pyjamas och välling.

I rymden finns inga känslor.

Idag åkte jag och lillebror på bio. Athida fick roa sig med mormor på stan så länge.

Filmen vi såg var "i rymden finns inga känslor" med bland annat Bill Skarsgård. Som vanligt spelar alla Skarsgård sina roller bra. I just den här filmen spelar Bill en 18-årig pojke med asperger syndrom.
Och hela filmen handlar i stort sett om just hans diagnos, och hans sociala "träning".

Lillebror som har just asperger tyckte filmen var väldigt bra. Och det var ju även lite diskussion efter filmen, angående hur Bill känner de, och hur lillebror känner.

Var ritkigt mysigt att åka iväg på bio, var typ 2 år sedan sist tror jag.


Bild: Stockholm Filmfestival

Underbara färgglada unge!



Nya Lindex kläderna i strl 92. Tröjan är uppvikt i ärmarna. Och leggigsen i benen, men hör och häpna, dom passade perfekt i midjan. Även fast hon är en riktig spinkis :P
Sen att inte hon ser så glad ut är en annan femma :P Toffs skulle hon inte heller ha idag :D


Lindex paketet.

Idag hämtade jag Lindexpaketet jag klickade hem för någon dag sen.
Och oj vad fint allt var. Ibland kan ju bilderna vara lite dåliga på hemsidan. Men gosh.
All kids kläderna var såååå fina, färgerna var klara, och storlekarna bra.
Ta 3 bet för 2 byxorna var bra, två par velour, ett par svarta och ett par mörkgrå. Perfekta nu på hösten.
Sen ett par turkosblå joggingbyxor. Alla byxor var storlek 92. Men joggingbrallorna var säkert 4 cm längre och bredare. Men de blir nog bra för de.

Så nu ska bara kläderna tvättas, sen kommer de nog en live bild! :)

Hemmafru.

Varje onsdag är jag en riktig hemmafru. Dom andra dagarna är jag ju de med, men inte lika "hårt" som just onsdagarna. För då är de nämligen tvättstuga.

Och då ska verkligen allt tvättas, alla tre säckar med kläder, ljust, mörkt och rosa/rött. Plus våra sängkläder, och alla handdukar. Blir en sky jävla massa tvätt och släpa. Brukar väl bli typ 5-6 maskiner.
Skulle vara bra skönt med tvättmaskinen inkopplad hemma, men snart kanske ;D

Och när lakanen ska bytas, kan jag inte byta dom utan att städa hela övervåningen. Annars kommer smuts med i rena lakan från fötterna. De får inte ske. Även om man är nyduschad så blir de så.

Tvättstugan håller på från 15-20. Vid 16:30 ska maten vara klar. Och vid 18 går jag på pyssel. Sen hem från pysslet vid 20, och hämtar all tvätt, städar tvättstugan, hem och duscha, sen tv och sen sova.

Fast jag klagar inte, tycker faktiskt inte de är mer än rätt att jag sköter hushållet så länge Niclas jobbar hela dagarna. Skulle de vara tvärtom hade han fått ta allt hemma.
Nu ska jag njuta några minuter av lugnet, innan Athida vaknar.

Ingen rubrik.

Sitter och tittar på Vakna med the voice nu, som vanligt på morgonen.
Igår köpte vi även ny tv. Vart en 40 tum led tv. Känns skit stor jämför med tjocktvn på 32 tum.
Ändå är den nya inte direkt stor, haha.
Nu vart man ju sugen på ny tvmöbel bara. Och nytt soffbord vill jag med ha.

Och sen fick jag en idé om att vi ska byta rum med Athida. Vilket betyder två rum som ska renoveras, och i vårt rum ska garderoberna rivas, och i hennes rum ska nya garerober sättas in. Kostar en del med andra ord.
Plus att förrådet ska byggas typ nästa helg. Varför kan vi inte bara ha pengar som ogräs för?
Eller, skulle räcka om Niclas slutade gå på lärlingslön, och fick vanlig lön, och ev jobba på ackord.
Tar väl typ ett år till eller nått, sen så.

Är förresten på sockeravvänjning just nu. Inte för godissocker, utan fruktos. Har kommit på att de inte funkar att äta ett kilo äpplen per dag. Är fan inte bra i längden. Men är ju så sjukt beroende av mina gröna äpplen. Men nu ska jag hålla upp ett tag, och sen blir de enbart ett äpple om dagen. Men kan säga att gårdagen var sjukt svår, överallt finns liksom frukt typ. Och när man är så van att äta typ 5-6 äpplen om dagen minst. Satt och knaprade morötter igårkväll istället. Visst, de funkar, men är ju inte lika gott alls.

Ska börja städa undan lite här hemma nu.


Cirkus besök.

Igår var Athida på sitt första cirkusbesök.
Vi var ett helt gäng som åkte, det var jag, Niclas, Athida, Jonas, Camilla, Nick, Hannah, Thea (C´s brorsbarn) Mamma, Ville och Harri.
Athida satt snällt och fint hela föreställningen. Ropade hej hej hästen när hästarna kom. De hon tyckte var bäst var nog hästarna och hunden. Men hon satt och tittade med stora ögon även på clownerna osv.

Det som är synd med Cirkus är dock att man ser att djuren är sjukt tuktade, inte fan är de en "vanlig" häst som springer runt och klappar hovarna mot varandra. Sen är de synd att orkestern spelar så fruktansvärt högt.
Athida satt med hörselkåporna på sig hela föreställningen. Och de var flera gånger jag tyckte de var super högt ljud. Tänk då på alla små barn, som var yndre än Athida till och med som inte hade hörselskydd.
Det borde faktiskt fler föräldrar inskaffa till sina barn.

Nå, överlag på dagen lyckad. Barnen var nöjda, och även vi "vuxna" fick oss ett gott skratt ibland.

4,5 år ♥

Idag är de 4,5 år sedan vi vart ett par. Tänk att Niclas har stått ut med mig så länge ;) Allt mitt gnäll, alla motgångar, allt. Mycket har hänt, men allt har blivit bra. Och många år till hoppas jag vi får!

Jag älskar dig Niclas!


20 månader.

Hon väger nu ca 9900 gram
- Är ca 82 cm lång.
- Har strl 21 på skor.
- Har 11 tänder.


Ord som kommer nu är:

-Mamma
-Pappa
-Hajji (morbror Harri)
-Mommo (mormor)
-Atten (Katten) ibland kommer K med och ibland inte.
-Vovvov (hund)
-Babababa (fågel)
-Mmmmm (kossan)
-Tutte
-Där
-Sitta
-Titta
-Äda (städa)
- affe (kaffe)
- ost
- ocka (docka)
- Atten och tecknar samtidigt (vatten)
- Ada (bada)
- Lomma (Blomma)
- gonga (gunga)
- Napp
- Ulle (Julle, som är grannens hund)

- Gukka (gurka)
- Gukka (vattenmelon?!) ;D
- Proppa (prutta)
- Acka (macka)
- Laska (Flaska)
- Eb (morbror Zeb)
- Lille (morbror Ville)
- Ockan (Katten Sockan)
- Byba löja (Byta blöja)

- Strumpan (både sina egna och katten)
- Klocka
- Nettan (grannen)
- Avin (Alvin)
- biiiiiil (bil)
- Päpple (äpple)
- oda (groda)
- Ulla (pulla)
- Pop (snopp)
- Affa (farfar)
- Alees (kusin Alex)
- Ockan (Katten Sockan)
- Ass (glass)
- Neima (Camilla)
- Aka (smaka)
- Mera
- Min

Sen kommer de massa fler ord, är så svårt att komma på på rak arm, borde skriva upp alla direkt nästan. Börjar komma mycket 2 och 3 ords meningar nu iallafall. Min kommer oftast nu, allt är bara hennes tydligen ;P Speciellt om de är någon annans leksak hon lånar, då är de bara "min".


Det är helt sjukt hur stor hon är. Varje dag ska hon ha toffs i håret, ser ut som Lilla My. Hon pratar för fullt hela tiden, även om man inte alltid förstår vad hon menar. Tänk, redan 20 månader. Om 4 månader fyller hon 2 år. Nyss fyllde hon 1 år. Nyss föddes hon. Läskigt hur fort tiden går. Vad gjorde man innan man fick barn?
Att någon kan ge en så mycket kärlek?
När hon ligger och sover med snutten vid sidan av, och nappen tuttar i munnen. Finns inge vackrare. Älskade underbara barn!

Klick, klick, klick.

Klickade ner massa varor i varukorgen igår.
Allt till Athida givetvis ;D

Vart några par velourmjukisar, alltid bra att ha, plus att dom är mjuka och gosiga och perfekta nu till hösten.

 

 

Åhh, så fina färger! Älskar ränderna, sen att allt passar så jäkla bra ihop.
Nu blir de inge mer spenderat åt henne förrän Blingo-partyt. Och sen i oktober är de ju barnmässan.
De kostar de med ;D Eller, alla kläder man vill ha kostar ju, haha.




RSS 2.0