Stora killen!

Edwin har blivit så stor nu.

Tar leksaker när han ser dom, snurrar runt för fullt. Stannar minsan inte kvar på filten han inte.
Imorse skulle han inte ligga i knä och amma heller, han skulle sitta och amma.
Athida var iofs precis likadan. Men redan? :D

Nu ropar han lite på golvet och vill ha lite mammamys!

..

Helgen är slut igen. Igår var Niclas borta med Hemvärnet hela jäkla dagen.
Jag och barnen var in till stan en snabbis, köpte lite bodys åt Edwin, och strumpbyxor Athida ska ha på dopet.

Dopet närmare sig. Lite mindre än en månad kvar. Och jag har inte bestämt än vad de ska bjudas på.
Lutar åt de trista men vanliga, smörgåstårtor. Vanliga och gästerna och mjölkfritt åt mig.
Vill ju bjuda på något matigare eftersom de är dop kring lunchtid. De ordnar sig.

Största bekymret nu är att min bil är trasig. Den står på verkstaden. Förmodligen kopplingen på något sätt. Får se hur många tusen den jäkla historien slutar på. Alltid ska de vara något som pengarna drar iväg på.

Nu ska jag se på född 2010 på svtplay.

Edwin 3 månader.

Idag blir vår älskade lilla kille 3 månader. Tiden går verkligen fort, precis som med Athida så känns de som han kom nyss, men ändå funnits i våra liv hela tiden.

Edwin är en väldigt glad kille, skrattar mest hela tiden. Blir rejält sur bara om han är övertrött. Annars skrattar han direkt när Athida visar sig. Han gillar inte att ligga ner i knät, utan drar sig upp till sittande direkt. Gillar dock att ligga på täcket på golvet och snurra runt.

  • Edwin har nu strl 3 på Libero.
  • Vänder sig från mage till rygg, och rygg till mage. Inte varje dag dock, utan när de passar han ;)
  • Har två tänder nere på gång, dregglar och äter på händerna konstant.
  • Pratar väldigt mycket, och kommer nya ljud varje dag.
  • Har idag hittat sina fötter.
  • Väger 5940 gram.
  • 62 cm lång.

 

Vikten och längden återkommer jag med efter dagens 3 månaders besök på bvc. Sprutor vankas det också. Uscha!


Mjölkfri kost.

Man börjar sakta lära sig vad man får och inte får äta. Eftersom jag i största mån de går även undviker sojaprotein så är det alltinge ris eller havre alternativen jag kan äta. Och oftast blir det havre. Då de finns bra matlagningsgrädde från Oatly, som inte märks i skillnad direkt. Eller så är man redan van. Sen finns det ganska bra havrefraiche från Yosa.

Något man vänjer sig med är ju färgen. Allt ser ju ut som havregrynsgröt när man öppnar paketet.
Men det går ner, det som är lite jobbigt är ju att allt måste verkligen göras från grunden. Inga fusksåser eller liknande. För allt innehåller mjölkprotein av något slag i stort sett.

Om en månad ska vi provocera för att se hur Edwin reagerar. Om de lagt sig lite eller kvarstår. Sen innan han ska börja äta vanlig mat ska vi boka en dietist, så han verkligen får all näring han behöver. Han kommer ju typ aldrig få i sig kalcium på de sättet. Havremjölk ska tydligen inte ges till barn under 1 år står de på paketet. Men jag vet inte.

Påsk

Påsk iår igen. Och vi är inte några påskfirande människor. Så vi har bara njutit av att Niclas har varit långledig. Han tog arbetstidsförkortning i torsdags så de är verkligen långledigt.

Vi var in i torsdags och köpte nya garderober till barnen. Så dom har nu varsin garderob, eller Athida har tröjor hängandes i Edwins, eftersom hon har så mycket sånt. Vart iallafall två pax garderober. Hallen uppe känns riktigt rymlig nu med nya höga och mindre djupa garderober. Tjusigt vart det.



Mitt uppdrag som donatormamma är slut nu med. Man får bara lämna i 3 månader. Vilket är ganska skönt, senaste veckorna har de inte funnit tid att pumpa så mycket som jag gjort. Så nu ska de flaskorna i frysen lämnas in och pumpen ska tillbaka. Får se om de blir nå mer barn i framtiden, för då donerar jag gärna igen.





RSS 2.0