Moln ♥

Beställde Me&i´s nya filt till Edwin.
Underbara moln, så tjusig så.



Funderar starkt på att beställa bodyn och sparkbyxorna åt Edwin med. Och t-shirten och yogabrallor åt Athida.
Givetvis med molnen på. Tror det skulle passa perfekt åt dom :)

Shopping.

Idag vart det handling på Biltema som första anhalt. Köpte kratta, sopborste och andra sake till trädgården. Billigare där än på typ plantagen. Sen åkte vi mot Dollarstore. Gick in en snabbis, tittade inte ens på allt, utan tog de jag såg typ, haha. Blir fler gånger. Köpte iallafall dreggellappar åt Eddo, köksklocka och termometer och annat små krafs.

Mötte upp Pernilla och Charlie på Erikslund. På HM köpte det klänning till Tidan som hon ska ha på kommande dop. Och kläder till Edwin. Pyjamasar, bodys, strumpor och lite annat.
Från lindex vart de regnbågsbrallor. Tjusigt!

Lunchade på ikea. Ända stället jag verkligen törs äta på, där vet dom verkligen vad maten innehåller. "Små" restauranger vet inte ens vad mjölkprotein är i stort sett. Och chansa törs jag inte göra.

Köpte markduk på Blomstergaraget, en pärlhyacint till framsidan och lite frön som Athida och jag ska planera i veckan.

Till mig vart de inga kläder. Köpte ju ny jacka förra veckan. Får ta resten när det finns tillfälle. Blir ju fler gånger till stan.

Underbara väder.

Sol från morgon till kväll. Underbart med vår. Athida är ute hela dagarna och leker. Och Edwin sover som en stock i vagnen ute.

Athidas sömn är sjukt mycket bättre, den nya metoden funkar :D
Edwin sover som en stock, vaknar och äter och somnar om. Nu är han dock snorig och lite hostig, men de ger sig nog snart. Hans trånga tårkanal verkar ha gett med sig när vi tvättade med koksalt.
Men världens gladaste kille är han. Skrattar för fullt hela tiden. Världens bästa barn har vi ;D

Imorgon blir det kyrkis igen. Skönt att de är igång igen.
Tisdag ska jag in till stan och fylla på min och Edwins garderob. Och handla massa trädgårdssaker.

Sjukdomshuset.

Athida vart inte helt hundra av sin pencillin kur. I onsdags kom febern, hon hade haft 37,7 på dagis. Men var pigg hemma, somnade som vanligt. Men på natten vaknade hon och var kokhet. Tempen visade 40,5 då.
Så sedan dess har hon legat i feber. Pigg på dagarna, men på kvällarna slår de till. Nu hade hon 37,5. Så kanske de vänder?
Snorig har hon blivit med. Och hostig. Så nu får hon pulmicort, ventoline och mollipect/lepheton beroende på klockslag.
I fredags fick vi ju ta en tur till barnmottagningen på morgonen för ett snabbt återbesök, och Tidan var ju pigg då.
Fick tips om hur vi ska lösa hennes sömn, och även remiss till öron-näsa-hals. Så ikväll ska vi starta, "Lära oss sova". Kommer bli riktigt jobbiga veckor nu ett tag framåt. Men minimalt med sömn för oss. Men de ska vi väl klara.

På eftermiddagen ringde en läkare från Ängsgården, han hade Athidas provresultat från urinodlingen. Och de var för mycket olika blandbakterier i. Och iochmed hennes feber tyckte han att vi skulle åka till barnakuten på en gång.
Så där spenderade vi eftermiddagen. Vi var inte hemma förrän 19 tiden nästan.
Hon skulle få nytt pencillin, som såklart inte fanns hemma. Och de kommer inte förrän imorgon.
Sen ska hon förhoppningsvis få bli pigg.

Dagarna går.

I måndags vart Edwin 2 månader. Går så fort. Nu skrattar han konstant, han får till såna ljud.
Har hittat sina händer, smackar på dom så fort han kan.
Lägger man han på magen snurrar han runt till rygg, och från rygg till mage är de inte länge kvar innan han snurrar.
Bvc sköterskan vart alldeles imponerad över att han vill "sitta". Drar upp sig nästan från liggläge.
Vår underbara kille.

Skrattar för fullt när han hör Athidas röst. Och hon busar med honom direkt när hon får chansen. På mornarna ligger dom brevid varandra, och Edwin håller i hennes finger så ligger dom och pratar. Finns inget finare att se. Våra underbara barn!



Igår fyllde jag 23 år. Athida är super glad för då är jag och Niclas tre år som henne, haha.
I helgen blir det eventuellt kalas, ska testa på att baka mjölkfri tårta, på havre. Får se om vi beställer tårtor till dopet eller gör egna, är lite rädd för att beställa iochmed att folk oftast inte vet vad mjölkprotein är. Och vill ju gärna kunna äta en bit tårta på Edwins dop. Ska sätta mig ikväll och skriva adresser på alla kuvert och sen ska inbjudningarna skickas ut.

Igår flyttade även Orbit vagnen. Kom ett par från skövde och hämtade den. Fick vad jag begärde och gjorde en bra affär. Så om Athida är pigg imorgon efter besöket på barnmottagningen så åker vi till Aros och kollar in en ny som förmodligen kommer flytta hit :D

Besiktning.

Igår hade jag återbesök hos barnmorskan. Kommer sakna att träffa henne, hon är så trevlig och mysig på något vis. Vi pratade igenom graviditeten, förlossningen och kollade i förlossningsjournalen.
Journalen var något kortare än med Athida. Och från att krystvärkarna startade tog det 8 minuter innan han var ute. Med Athida tog det 45 minuter. Så lite skillnad allt.

Pratade även preventivmedel, eftersom jag snart fyller 23, blir de dyrt då. Så eventuellt att hon skriver ut de innan jag fyller för att vi ska tjäna en slant. Ska fundera över helgen bara vad hon ska få skriva ut. Spiral är de som kan funka, resten är ingen mening med. Men de var ju de där om vi var klara med barn med, haha.
2 barn kom vi överens om, men nu känner jag mig inte klar med 2. Men de hinner vi ju sen med, haha. Är nog fertil i några år till om jag har tur. Och får vi inga fler är de inte hela världen, har ju två underbaringar :)

Men allt var iallafall godkänt. Hon var impad över att jag bara hade tens och lustgas. Hade ju dock velat klara de utan lustgas med men men. Allt blir inte alltid som man planerar.

Fredag.

Igår var och träffade läkaren för 2 månaders undersökning på bvc.
Edwin var godkänd. Och läkaren kunde konstatera komjölksallergi. Och att jag ska vara väldigt försiktig med soja med, försöka välja ris eller havre om de går.

Han vägde 5180 nu iallafall. Så han går upp bra, han ligger lite över normal på kurvan nu.
Och har fått plufsiga kinder och stor dubbelhaka :D


Komjölksallergi.

Verkar tyvärr som att Edwin är komjölkallergisk. Direkt när jag får i mig komjölk så får han problem med magen och utslag i ansikte och över bröst.
Just nu testar vi fram vilka havreprodukter, sojaprodukter och risprodukter jag kan äta istället.
Och kan ju medge att de är svårt faktiskt. Just mjölkprotein kan ha typ 25 olika namn, och dessa ska man "lära" sig för att de ska gå och handla. Till och med vissa tandkrämer, tvålar osv innehåller mjölkprotein. Hur sjukt de än låter.

Alpro Soya är de godaste youghurtarna. Så de ska våran Coopägare beställa hem åt mig. Även iMat beställer han hem, som är som matlagningsgrädde.
Är sjukt van att använda creme fraiche, och de finns inte i mjölkfritt vad jag sett. Finns en havrevariant från Yosa, har dock inte testat den än. Men får se hur den är i maten.

Sojan är jag dock lite försiktig med, många som reagerar på komjölk börjar ofta reagera på soja.
Ska träffa vår familjeläkare på bvc på torsdag. Får se vad han säger. Om vi måste köra provokation eller om de slipps.

Vår lillkille. Men vill som sagt att han ska få bröstmjölk, och då äter jag detta så länge de krävs.

Barnmottagningen.

Idag hade Athida tid till läkaren på Barnmottagningen.
Fick träffa en jätte trevlig läkare, och vi diskuterade hur sömnen varit sen hon föddes.
Och att vi  nu behöver hjälp med hur vi ska göra. Och vi pratade en stund, hon undersökte Athida osv.
Hon skulle diskutera med överläkaren, för att se hur man ska lägga upp en plan på hur sömnen ska lösas.
För i längden, eller ja i 3 år nu redan de räcker, är de ju ohållbart.
Vi går ju in i väggen om de fortsätter länge till.

Så nästa vecka skulle hon ringa upp oss för att se hur de ska gå. Om de blir en träff till. Vilket jag tror.




RSS 2.0