10 dagar sen.

Den 18 december åkte vi med Sockan till veterinären. Han skulle få sin insomnande spruta. Det funkade inte längre med kissandet inne. Droppen var när han kissade ner hela Athidas lektält fullt med gosedjur. Kiss på nästan alla gosedjur, nallar hon fick när hon föddes, när hon fyllde 1 år osv. Men det går inte att spara, går inte att få bort kisslukten, var bara att kasta.

Ringde runt till 5 olika veterinärer, alla sa att de är svårt att få en katt som skvätter inne att sluta. Det fanns ju inga fel på honom enligt undersökningarna. Och han skvätte ju inte bara, han kissade floder. Och vi sa de, snart kommer han kissa ner soffan, sängarna eller nå annat dyrt som inte går att tvätta.

Han hade även ändrat hela sig på nå vis. Vi fick iallafall en tid på lördagmorgonen hos en veterinär i Skultuna. Jag och Niclas åkte dit så fick Athida vara hos mormor.
Kom in i undersökningsrummet, än så länge var de lugnt. Men tittade på Niclas och såg att han mådde skit för detta, tårarna rann på oss båda nu. Han fick sprutan, och sen låg han i våran famn tills han somnade. Han tittade på oss, och sen sov han. Vi bäddade ner han i buren med filt och sa farväl.

Vår första bebis, han var bara 8 veckor när vi fick honom. Men vi tänker på att han har det bättre nu, en katt som beter sig på de viset är inte helt hundra.

Hela vägen hem rann tårarna. Är tomt utan honom här hemma, men vi har ju Strumpan kvar. Som tur är.
Utan katt skulle de bli jobbigt.

Vila i frid älskade Sockan!

God Jul och Gott Nytt År!


Suck.

Börjar bli riktigt drygt utan data nu.
igår var det 3 veckor sen, kroppen är precis som vanligt, väntar in mens för att se så de verkligen fungerar som det ska. Annars känns de som de knappt har hänt, förrutom i hjärtat och huvudet då. Men tänker inte på de hela tiden. Som tur är. Hade vi inte haft Athida så hade de nog varit en annan sak. Men nu lever jag för henne.
Vill ju vara den "bästa" mamman hon kan ha!

Var in på Nisses idag. Dom har Brio magnetleksaker för sjukt bra priser. Tåg och klossar kostar 50 kr asken!!
Åk dit Tina ;)

Får spel.

Jag behöver 3 stora skivor med MDF snarast. Så länge vi inte har MDF, kan inte Athida flytta in i sitt nya rum.
Måste få klart "hålet" först. Allt annat är typ klart, ska hänga tillbaka listerna i nästa reklam. Och ja, våra lister hänger man på, dom är spikfria och hängs på en liten typ krok ;D
Imorgon ska iallafall hallen tömmas på skrot, har så sjukt mycket sopor just nu, har gått loss och rensat allt känns de som. Athidas leksaker ska rensas ännu mer nu. Får inte plats efter jul annars ju..

Annars känns magen bra nu, har inte ont alls, och visar inga tecken på att nyss haft missfall. Inga blödningar eller annat mojsigt alls längre. På typ 10 dagar var det över totalt. Om man inte räknar allt innan vulet.

Ensam.

Niclas är på julbord med jobbet. Athida sover. Katterna sover nere i soffan. Jag sitter ensam uppe.
Ibland blir jag så jävla förbannad på mig själv, eller på internet och mig kombinerat. Just speciellt såna här gången när jag är ensam. Surfar in på FL. Det ska man inte göra. Och speciellt inte läsa en massa bloggar om nygravida människor. Kommer på mig själv med att tårarna rinner ner för kinderna. Kan inte tänka på annat än varför?
Varför skulle just jag få missfall. Skönt med bloggen på de viset, då kan man skriva av sig lite utan att man behöver prata om de. Nej, nu ska man sitta helt ensam, känna sig deprimerad till tusen, ätit popcorn fast jag inte ens var sugen, vadå tröstäta. Som att de blir bättre då? Räcker ju redan nu att man tänker att om jag inte vart såpass stor som jag är kanske de inte hade blivit missfall. Tänk om.
Vet inte ens vad jag skriver känns de som. Det finns bara massor med ord, tomma tankar, fulla tankar. Och allt sånt kommer ut. Känns som jag inte ens kan få ihop en vettig mening.
Skit.

Datalösa.

Min bärbara data har gett upp livet verkar det som. Niclas bror ska få titta på den och se, måste ju få alla kort på den iallafall. Internet har vi inget, de sa jag upp, och nu vet vi inte vad vi ska skaffa. Ny dator köper vi nog inte förrän mellandagsrean. Men nu har jag lånat lillebrors data, han fick låna kameran till Spanien, och då tog jag datan.
Sjukt drygt att skriva på en annan data än min egen. Men men..
I onsdags innan återbesöket på kvinnokliniken var jag in på Moa och Max och köpte ullunderställ åt Athida.
Vart body och långfillingar. Båda i strl 98-104. Lite mindre i storlek var dom, men ändå stora så de är att vika upp och då räcker de garanterat hela vintern, kanske till och med nästa om hon inte växer så mycket.

 

Sån fin body vart det. Bilden är dock googlad.

Sen hel lila filligar till. Lite strumpor vart de med, i ull. Ett par tunnare från Nowali, och två par från Intersport.

Visst, ullet kostar en del. Men vi ser det som att med de på sig klarar hon sig hela vintern, kroppen reglerar allt själv, och hon kommer hålla sig varm. Säljer vi de sen får vi typ pengarna tillbaka. Igår höll hon temperaturen helt perfekt, inga kalla fötter alls eller nått.


Tårarna rinner.

Anledningen till att jag gråter när ingen ser är...

1 november plusade vi, då hade mensen varit sen i ungefär 10 dagar. Jag visste redan innan att det skulle bli ett plus. Mådde illa, och höll på spy varje morgon på jobbet. Lyckan var total. Athida skulle få bli storesyster.
Vi bestämde att vi inte sägert något till någon förrän julafton, genom att ge hela släkten den gåvan på en gång.

Jag började småblöda lite i v 8. Vilket jag även gjorde med Athida. Ringde in till kvinnokliniken, men nej då man får absolut inte komma in på kontroll, det är heeeelt normalt. Slutade blöda, en vecka senare kom det lite mer igen. Men gav sig det med. Kom bara när jag var på toa och torkade mig. Oron fanns där hela tiden. Det kändes inte som med Athida. Ändå så tänker man hela tiden framåt, de kommer gå bra. Vi kommer få en bebis till semestern. 24/11 kom det en liten liten klump. Ringde in till kvinnokliniken igen, för tredje gången och förklarade att jag skulle åka på kryssning och inte kommer kunna kontakta en läkare, jag behövde en tid nu för de är inte bra.
Fick en akut tid på kvinnokliniken. Träffade en trevlig överläkare som jag även hade kontakt med under komplikationerna med Athida.

Fiick göra undersökning och vul. Det fanns inget hjärtljud. Det var ett missfall på gång. Jag skulle alltså bara vänta på att det skulle stötas ut ur kroppen av sig själv, eller välja att ta abortpiller eller återbesök för att se hur det ska lösas. Abortpiller vägrade jag. Fick en ny tid, som var idag. Och sen hem och vänta.

Tårarna rann, från och med att hon sa att de inget fanns något hjärtljud, och sen direkt när ingen ser. Måste vara stark framför Athida, hon får inte se att jag mår dåligt, då går oron över på henne.

Åkte på kryssning, vilket säkert andra människor skulle struntat i, resan var bokad sen länge, och det var ingen garanti att det skulle hända nå. För att glömma sorgen för några timmar drack jag drinkar. Givetvis ahde jag planerat att vara nykter och hade kommit på bra undanflykter. Men nu kändes det som allt sket sig, log på utsidan och skrek av smärta på insidan. Vi blir inte tvåbarnsföräldrar nu.

Under resan kom det mer och mer blod, och även hinnsäcken kom ut. Även om de var jobbigt att vara på en resa undertiden, var de även skönt att ha vänner omkring sig, hemma hade jag deppat ihop totalt.
Hade konstant kraftig mensvärk och blödde rejält.

Idag var det återbesök, fick även nu träffa en läkare från "förrut". Vaginala ultraljudet visade att livmodern var tom, kroppen hade skött hela missfallet själv. Behövs alltså ingen skrapning eller något.
Ganska skönt bara de, även om allt är sjukt jobbigt.

Även om jag vet att jag måste gå vidare, man kan inte "hänga" upp sig på ett missfall, det kommer fler chanser. När vi vart gravida med Athida tog de ca 20 månader utan skydd. Och även nu tog de lika länge. Vi har ju inte haft skydd sen hon föddes.

Jag blir så jävla ledsen över att folk som inte vill eller tar hand om sina barn minsann kan skaffa hur många som helst hur lätt som helst. Men när jag väl blir gravid så klarar det sig inte. Livet är hårt och jävligt orättvist.





RSS 2.0