Tillökning.

Det blir tillökning i familjen. Athida ska få en kusin. Niclas syster ska nämligen ha barn i oktober, den 22:a är hon beräknad. Och det är en liten pojke. Idag gick hon ut med det till släkten, fast jag har vetat det ett tag men inte vågat skriva nå. Eftersom Niclas inte vetat nå. Men nu vet han.

Jag mår skit idag. Snoret rinner i ena borren och är täppt i andra. Ögonen svider. Solbrännan svider. Känner mig tjock i hela huvudet (resten av kroppen med för den delen) Och vill bara lägga mig ner och sova. Men inte riktigt än. För då kommer jag vakna vid 4 och vänta på att få gå upp. Men snart.
Godnatt

Pollenallergi?

Näsan rinner, nyser fem gånger per minut, och ögonen svider. Måste väl vara pollen ändå?
Och har läst igenom om alla pollenmediciner som finns på fass.se och ingen  kan man ta när man ammar utan att rådgöra med läkare. KUL. Får väl stå ut tills på tisdag när jag ska ta bort stygnen.

Svärmor skickade nyss sms och frågade om vi ville ha lunch där innan firandet. Givetvis :D
Slipper man ju laga hemma, har inget direkt att laga heller. Eller i frysen. Men inget jag orkar ta fram.

Nu är tvätten klar, så måste hänga upp den medans jag kommer ihåg det.

Lördag kväll.

Vart på skantzö hela dagen. Och jag är röd. Även om jag inte pressade sol hela tiden :D
Athida låg och hade de skönt i skuggan. Och sov i vagnen mest. Hon somnade fort som bara den utan krångel i sittdelen. Perfekt.

Imorgon blir det  morsdagsfirande med Niclas släkt hos Niclas farmor. Trevlans.
Min familj firar inte riktigt sådana högtider.


Gullungen idag :)


Härliga sommar.

Nu är det sommar ute. Redan riktigt varmt och skönt och klockan är strax över åtta. Lyx.
Athida ligger på golvet och rullar runt åt alla håll och kanter. Hon har blivit så stor. Idag har hon på sig sin super snygga sommarsuit från Lipfish. När jag köpte den tänkte jag det tar evigheter innan den passar. Men icke. Suer fin är den verkligen.

Idag lutar det åt att vi åker till Hallsta till skantzö. Athida får ligga i skuggan och njuta och jag ska försöka få på mig lite sol om hon godkänner det. Lillebror ville nämligen bada, burr. Aldrig jag lägger mig i vattnet redan. Solningen passar mig bättre då.  
Marknaden skiter vi i, eftersom inte Niclas är hemma. Orkar inte hålla på med tåg och grejer nu, haha.

Sockan, ena katten sitter ute på balkongen och äter gräslök. Jäkla katt. Gräslöken är liksom till oss. Och kattgräs till han. Men nej, han tycker vi gör tvärtom. HAHA

Fredag.

Idag har vi bara varit nere hos mamma och njutit av vädret. Athida har sovit ute varje pass, och hon har börjat sova ganska bra i vagnen. Dels är hon galen när hon är vaken, för hon vill inte ligga platt som en sill. Så idag bytte jag till sittdelen. Och när hon fick provsitta hemma vart hon super glad. Så de uppskattas nog. Kommer inte ha henne helsittande, utan bara halvt.

Men måste fråga.. Hur gör man när det är så mycket sol?
Athida ligger ju oftast i vagnen när vi är ute, sen har hon  ju solhatt på sig.
Parasollet ger UPF 50. Men räcker det? Blir det för mycket sol ändå tro?

Strålande sol.

Ser inte ett moln på himlen just nu. Helt underbart. Ska nog gå ner till mamma snart så vi kan åka till Sura en snabbis. Måste hämta ut mer salva åt Athida från apoteket. Sen måste jag nog lägga mig i solen en stund om Athida behagar att sova samtidigt.


Pappa: Mamma sa det, att du hade näsduk för näsan och ändå spydde. :D Kanske går i släkten då, hahahaa

Stinkande bomb.

Athida är en stinkande bomb. Varje fis är som en explosion i blöjan och cirka 15 sekunder efter smällen kommer en förskräcklig stank. Det är sjukt att någon så liten och så söt kan lukta så förbaskat med skit. Hon är tamefan rutten.
Frågan är ju bara vad har jag ätit? Har ju börjat äta vanlig yoghurt och fil. Och tror tyvärr att det kan vara det som gör henne som en farlig bomb. Får nog försöka dra in på laktos igen, och testa med laktosfritt och se om hon är lika farlig då. För nu går de knappt att vara i samma rum som henne. Det är sjukt. Ni skulle förstå om ni kunde lukta på skärmen :D

Fick reda på något kul idag. Den det handlar om vet att just detta är om den personen, för personen läser. Så stort grattis :)

Bytte förövrigt förband på tån igår. Och höll på svimma. Min tå är totalt missbildad. Den ser hemskt ut. Och jag hoppas verkligen den är snyggare när styngnen är borta. För nu är den hemsk. Sen ser det riktigt äckligt ut när stygnen går igenom nageln in på kanten. *ryser*

Nu börjar det ramla bomber i blöjan och den fruktansvärda stanken har spridit sig i vardagsrummet.
Dags att byta blöja. Hejs

Onsdag.

Idag har vi enbart vart hemma, behövs sådana dagar med iochförsig. Har hunnit med att byta lakan, tvättat lakan, monterat upp nya sängen, lyft ut den gamla, in med den nya, monterat ner den gamla, bakat till pysslet, lagat mat och ätit. Ganska mycket igentligen. Kände mig som stålkvinnan, speciellt när jag bar ut spjälsängen ur vårt lilla sovrum. Haltande samtidigt, haha. Kan inte stödja på tån riktigt än, gör så förbaskat ont då.

Apropå de, igår när jag kommit hem från vårdcentralen ringde vår bvc sköterska. Tänkte genast att nu har jag missat någon tid eller så. Men så var det inte, utan hon såg oss på vårdcentralen och undrade hur det var med mig när hon såg att jag haltade. Sen hade hon kollat min journal och sett att jag legat inne, så hon ville ringa och kolla hur det var med mig och hur Athida mådde. Hur underbar sköterska har man inte då? Inte många som skulle göra så tror jag.

Ikväll blir det som sagt pyssel en stund. Har bakat ihop lite chokladmuffins, får duga. Måste ju ner och öppna vilket fall som helst, jag som har nyckel för tillfället.


Alltså, det är många som läser bloggen, för de ser jag på statistiken. Men det är väldigt dåligt med kommentarer?


Tisdag.

Hade som sagt tid för operation av vänstra stortån idag. Gick bra, gör så förbannat ont att få lokalbedövningen bara. Sen när bedövningen släppt, så nu är det äta alvedon igen. Om en vecka ska stygnen bort, och om tre veckor ska högra tån snittas till med. Tydligen var jag den ända som frågat hur tån ser ut efteråt, om den blir ärrig och ful. Haha

Var även till banken och skulle fixa konto till Athida. Vår handläggare på baken eller vad man nu ska säga tyckte att aktiekonto skulle vara ett bra alternativ eftersom vi kommer lägga in pengar tills hon blir 18 år, och då kan pengarna öka en viss mängd, och sänkas med förståss. Men valde ett säkert alternativ så pengarna kan inte sjunka för mycket. Utan är bara lite på spel. Så hoppas på de bästa nu.

Mamma är och hämtar en spjälsäng åt Athida, en med sänkbarsida. Den sängen vi har nu har vi ju fått av mina bröders farbror. Och den är jätte fin, men ingen sänkbar sida. Har morrat som bara den för de är så drygt att få upp henne och ner när hon sover. Så Niclas sa att vi kunde köpa en annan, säkert mest för att han ska slippa höra mitt gnäll.
Och nu hittade vi en billig, så den fick de bli. Blir nog kanon när hon kommer upp med den. Montera och sådant får vi se om jag orkar med idag, beror på hur damen är och hur tån mår.
Nu sover hon iallafall, hon har sovit bra idag. Sov ganska länge ute på mammas altan. Och sen somnade hon när vi kom hem med. Så nu ligger hon i knät och är gosig.

Utflykt till Vallby.

Idag var det utflykt till Vallby med kyrkis. Vi var kanske 10 mammor och massa barn. Mest små barn då.
Fick guidning och tittade på alla djur sen vart det fika i gräset. Vädret var på topp, och är ju nu med för den delen.
Är verkligen super skönt ute. Athida riktigt njuter när hon slipper ha tjockjacka på sig. Utan kan ligga i bara body i vagnen.

    
   

Vi har även vart ut på promenad med Sabbe och Hampus. Nu blir det nog lugnt, lilldamen ska sova en stund. Sen blir det matlagning och städning. Imorgon förmiddag är det operation av ena stortån. AJ.
Bilderna är förresten klickbara.

Söndag kväll.

Kom hem vid 18 tiden idag. Var som sagt till Hälla och handlade lite. Hittade shorts, t-shirt och linne till mig. Köpte ingenting till Athida. Duktiga mig. Efter det åkte vi hem till Jerry, åt lunch där och tittade lite film. Sen bar de av mot Sura och hem till Linnea, Niclas farmor. Dit kom även Kjell och Marie. Satt och fikade och pratade i nån timme. Var riktigt trevligt. Blir att vi är där på morsdag med, nästa helg alltså. Även fast inte Niclas är hemma då :(

Imorgon bitti åker Niclas, vid halv åtta tiden, sen runt nio åker vi till Vallby och har en dag med kyrkis där. Med medtagen lunch och grejer. Hoppas på fint väder hela dagen.

Nu ikväll blir det bara dusch och massa mys. Eftersom Niclas sen blir borta till nästa måndag. En vecka alltså.

Nu bär det av till..


STAN :D för jag måste ha nya kläder omedelbart, så jag hoppas det finns det jag vill ha. Annars får jag klicka hem det i eftermiddag. Men är ju lättare om man får prova det först.

Får se om Niclas skulle handla nå med, han pratade nå om en ipod touch. Men får väl se. Vad han nu ska ha den till?:D

Grönare balkong.

Idag var vi med mamma och Tarmo in till stan. Åkte in med Jerrys bil, (Niclas bror) för den skulle Tarmo laga på verkstaden, sen bytte vi bil och tog volvon hem till Ramnäs igen. Var iallafall och handlade blommor och sådant till balkongen. Måste ju vara lite somrigt och fint. Vart lite petunior, tror jag det heter iallafall. Sen persilja och gräslök. Har minsann ett "grönsaks" land. Som i självaste verket består av en blomlåda. Men vad tusan, bor man med balkong så.
Mormor ordlar ju potatis i tio liters hinkar så då går ju det här med. ;D

Athida har en liten period nu. Mardrömmarna avlöser varandra varje gång hon sover en lite längre stund.
Värst är det på kvällarna, då vaknar hon och är helt okontaktbar, skriker en minut kanske och somnar sen om.
Men det går väl över snart det med kanske.

Imorgon är det "Djurkul" här i byn, hästar, kaniner och massa annat, till och med karuseller. Lär väl gå upp och kika en sväng iallafall.
Nu blir det göra oss klara för natten. Dusch och pyjamas för lillan. Och Dusch för mig. Sen god natt.

Färgglad bebis.



Idag är Athida en mycket färgglad bebis, bodyn är chockrosa och byxorna knall orange.
Så söt så.

Vilken natt.

Athida har sovit underbart. :) Ammade sista gången vid strax före 22 och lade henne i egen säng. Vid 23 vaknade hon i mardrömmar men somnade om igen, i egen säng. Nästa gång vaknade hon vid 4 och ville ha mat. Och fick då sova brevid mig, är så mysigt så. Sen vart det mat vid 6 och sov sen till 8 när jag vaknade före henne. Lyx.
Känner mig riktigt utvilad. Hennes rutiner börjar komma tillbaka nu sen vi låg på sjukan. Skönt.

Idag har vi även fått inviga strl 68 på byxor åt lillfröken. 62;orna är lite korta i benen, och snart börjar bodys blir det med, både på längden och i ärmarna. Ibland när jag tittar på henne ser hon ut som en liten liten bebis, och ibland ser hon verkligen stor ut. Hon är snart fem månader. Snart ett halvår alltså. Tiden går så fort. Hon rullar runt för fulla muggar, både från mage till rygg och tvärsom. Allt ska in i munnen och "tuggas" på så fort det finns chans, men inga tänder är synliga än iallafall. Får se hur länge det tar, väntar gärna med det ett tag, vill inte bli biten, haha.

Athida har även fattat tycke för katterna, ligger hon på golvet kommer ju de fram och nosar lite och går där ifrån sen, och Athidas huvud följer efter och så blir hon helt till sig. Sen när hon får klappa dom lyser hon upp som en sol. Och Sockan kurrar på en gång, han verkar iallafall trivas bra när Athida ligger brevid honom och "masserar" han som han anser, haha.

Idag får vi se vad dagen har att erbjuda, blir en promenad iallafall. Vädret verkar okej. Skulle inte skada med lite mer sol. Och Niclas sover i tält tills på lördag eller söndag, haha. Hoppas de regnar en natt iallafall, hahaha

Hur mycket?

Vi har hela tiden sagt att Athida ska ha ett sparkonto i den mån det går. Och hittills har vi lagt in lite pengar då och då när det funnits över. Men nu har vi som plan att föra över en klumpsumma varje månad.
Men vi behöver hjälp med hur mycket som är rimligt? Visst fattar jag att det är upp till var och en.
Men vad anses som "normalt". Vill typ att hon ska kunna ta körkort och så när hon blir 18 år.

Vad är normalt? 300 eller 500? Eller mer eller mindre?

Hjälp oss.


Onsdag.

Idag åker Niclas på vikingline cup. Han och grabbarna från Sura. Deras lag heter Sura pilsnerknäppers, säger en hel del om vilken nivå dom är på, hahha. Hoppas på att dom INTE ska gå vidare, för då är han hemma på lördag. Annars blir det inte förrän söndag. Men men, han måste ju få leka av sig lite, haha.

Vart i Sura och handlat mat och blöjor, första gången sen hon föddes som vi köper blöjor. Tygisarna börjar vi förmodligen med i sommar när hon ska börja pottas lite.
Vi var även hem till svärmor och hälsade på en stund. Sen vart de hämta mat, orkade inte laga iordning något. Vart kycklingrulle :)

Ikväll blir de pyssel, om lilldamen tillåter det.

Vad är det för dag..

Vaknade imorse och kollade ut och tänkte vilka dumma människor som väntar på bussen, för den går ju inte på lördagar. HAHAHA, smarta jag som inte insåg att det var tisdag. Är ju så van med att Niclas kommer hem på fredagarna så huvudet var inställt på det. Måste försöka vända om allt nu, haha.

Nu håller Niclas på lagar lunch, för sen ska han iväg och besiktiga bilen. Athida är riktigt knorrig just nu, för hon är över trött. Lär försöka lägga henne typ nu, så kan man kanske äta i lugn och ro.
Passade på att skura badrummet och städa hela lägenheten nu på förmiddagen när Niclas var hemma.

Nej, sängen kallar för Lillan.

Skit väder.

Imorse tog vi sällskap med Anki och Linnéa till kyrkis. Kom en hel del mammor och barn.
Under tiden vi var där började det regna, och vi som skulle gå hem. Skit.
Nå väl traskade hem med sällskap av Linda+barnen och Sara+barnen. Vart något blöt.
Men var bara byta kläder och få i sig lunch, sen skulle jag upp på lillebrors utvecklingssamtal i skolan.
Mamma skulle till doktorn så jag tog samtalet istället. Allt gick bra där, är ju bara vissa saker som vi inte är överens om med skolan, men så verkar det alltid vara.

Athida var iallafall hemma med Niclas under tiden. Hon hade blivit lite sur på han ett tag, men somnade till sist. Så allt hade gått bra. Något konstigt det kändes att gå ut utan henne. Helt mysko. Men behövligt för Niclas att vara ensam med henne en del nu när han faktiskt är hemma varannan vecka. Apropå att han är hemma måste jag skriva mat och handlingslista för veckan. Jag älskar listor, haha.

Ikväll ska vi kolla på en matstol åt henne, en begagnad. Är inte den bra ger jag fan upp snart. Men köper vi en begagnad kan jag köpa ny skötväska. Annars lär inte Niclas gå med på de. Och jag måste ha nya kläder den här månaden med. Vill inte se så här sunkig ut. Känner mig som världens sunkigaste mamma, mjukisbyxor och t-shirt typ. Aldrig fixat hår, aldrig smink. Ser helt nergången ut. Gjorde jag iochförsig innan jag vart mamma med, men iallafall. Man blir ju piggare om man ser lite frächare ut, inbilliar jag mig iallafall.

Söndag.

Ringde Sabbe och kollade om de ville med på promenad och de ville dom. Gick en sväng runt bruket. Och vadser vi, joo två tjejer som låg och solade på lipporna vid slussportarna innan herrgården. Just dessa slussportar eller vad de nu heter går på automatik och kan alltså öppnas vilken sekund som helst. Förstår man inte de när de står skyltar?
Livsfarligt ju, om de öppnas har man inte en chans att ta sig upp ju. Galningar.

Efter promenaden följde de med upp en stund. Bebisarna låg och kikade på varandra. Det skiljer två månader mellan Athida och Hampus, tänk att så lite verkligen märks när de är så små. Om ett år kommer de knappt märkas.




Fötter är gott.



Som sagt fötter är smaskigt. Direkt när man får chansen ska dom ätas på.

Lördag.

Athida har sovit ur dåligt inatt. Inte alls som hon brukar. Även fast hon låg i vår isäng i stort sett hela natten. Mellan 3-4 var hon helt vaken, låg och hade det trevligt. Förmodligen var det magen som krånglade, för det kom ett stort lass med skit. Och en hemsk stankt av ägg. Hon har nämligen reagerat på penicillinet jag äter genom att hon stinker ägg.
Luktar värre än en stor hemsk karl. Men, snart slut på mediciner så då blir väl magen bra igen.

Idag har jag ingen aning om vad som händer, har ett paket från linus och lotta att hämta ut på konsum.
Köpte några fyndlådor, så jag har alltså ingen som helst aning om vad det är. Spännande.
Kanske bara är skit, men får se. Något fint får man ju hoppas att det finns.

Förresten, fick hem förlängning på kattförsäkringarna igår. Och hankatten som är yngst kostar mer, VARFÖR?
Är det för att han är kille bara? För det skiljer nästan 100 kr på honan och hanen. För jag har inte uppgett någon vikt på katterna, för i sånt fall förstår jag att han är dyrare, men. Har precis samma försäkring på dom, Strumpan som är en tjej kostar liksom bara 740 någonting och Sockan hela 830 eller något sånt. Hur kan det komma sig? Någon duktig människa som kan sånt?

Barnmat.

Var in till stan idag med mamma och svärmor och givetvis Athida. Var till Vi på viksäng. De skulle sälja ut alla torrvaror i hela butiken. Så inhandlade barnmat och gröt och sådana saker till Athida. Tills den dagen hon ska börja få mat. Hade tänkt vänta en månad till helst. Men får se, beror på hur mycket hon gått upp nästa vägning.

Fredag idag, och ingen Niclas. Han kommer ju först på måndagarna. Surt. Men så är det.
Athida ligger och sover i vagnen just nu, är hemma hos mor nu. Ska äta middag här idag.

Hihih, vet någonting kul. Men har fått order om att inget säga.

Torsdag.

Igår var vi in och träffade läkaren igen, tog ny snabbsänka och kollade hur jag mådde. Snabbsänkan var nu på 13, så den hade gått ner riktigt bra. Och vad läkaren kunde se var det hjärnhinneinflammation, och att penicillinet jag äter nu är förmodligen onödigt, men han sa att jag kune fortsätta för säkerhets skull. Så så får det bli.
Huvudvärken kunde jag få dras med i några veckor till, får nämligen inte anstränga hjärnan. Hallå, hur lätt är det?
Nå, äter alvedon de gånger det gör riktigt ont.
Idag har jag mått riktigt bra faktiskt.

Tackkorten från dopet kom idag, så har suttit och skrivit typ 25 tackkort med adresser och grejer.
Så imorgon blir det nog och och posta dom. Brukar man ge ett till prästen? Tror vi gör det, eftersom Klas kände sig så hedrad som fick döpa Athida. Får se vad karln min säger.

Har letat efter en tripptrapp Stokke stol åt Athida på blocket, men har inte hittat någon som fallit mig i smaken än, den ska vara fräch, ha bygel och gärna dyna. Och den får inte vara för dyr. Stokke är tyvärr för dyra begagnade.
Så får se om vi tar Athidas pengar hon fick i doppresent och lägger till en hel del ändå och köper en ny.
Känns som det är lika bra, så får vi den färgen vi vill ha helt med. Niclas tyckte det verkade som en bra idé. Får se vad pengarna säger efter räkningarna är betalda. Ska nog gå fin fint tror jag. Skulle vilja ha en roooosa stokke, men det är lite opraktiskt, tänk om vi i framtiden får en lillebror, då ska inte han behöva ha en rosa stol. Och Niclas skulle nog inte vara så förtjust i det heller. Så tror på en svart eller vit. Kanske annan färg på babysetet?
Återstår att se.

Nu ska lillan göras klar för sängen. Godnatt


Uppdatering.

Har som sagt legat inna på sjukan. Utan att fortfarande veta vad som är felet. Men så är sjukvården i detta land har jag konstaterat. Blododlingen har jag inte fått svar på än. Vilket innebär att jag fortfarande inte vet om jag smittar, eller vad jag har för något. Äter iallafall penicillin igen nu som förhoppningsvis tar bort alla infektioner i kroppen. Eftersom snabbsänkan var på över 200. Normalt är mellan 5-10.
Läkaren på akuten trodde först jag hade Hjärnhinneinflammation, så han ville ta ryggmärgsprov, men det lyckades inte riktigt, han stack två gånger men prickade bara kotorna, så han gav upp och ville se om blododligen ger svar på något först. Sen trodde även samma läkare att de kunde vara blodförgiftning. För de sa sjuksyster till mig att det troligen var.
Fick pencillin intravenöst tillsammans med vätskeerättning.

Fick som sagt bo på infektionskliniken i ett litet rum där patienter eller anhöriga inte fick lämna rummet för att ens prata med en sköterska, Nej. Anhörigafick komma in genom en egen dörr. Och innan varje måltid fick man en spritad servett som skulle rengöra händerna. Och sköterskorna kollade så man spritade händerna ordentligt innan maten.
Men de på avdelningen var verkligen snälla, såg till så Athida fick spjälsäng framskaffat, och kom ofta in och tittade till både mig och henne för att se att allt fungerade.

Överläkaren på infektion trodde sen att jag kunde ha lunginflammtion, men röntgen visade att så var inte fallet heller. Och har eller hade inte heller ont i lungorna, eller svårt att andas. Hade en lätt hosta. Inget som lunginflammation, för de har jag haft förr. Vart iallafall utskriven med ett pencillin där de står Mot Luftvägsinfektion.
Och jag har inte ens haft några som helst problem med luftvägarna, och ja jag vet att de kan höras på lungorna även om jag inte märker av de själv, men det har inte ens hörts något på lungorna enligt alla läkare.

Huvudvärken är kvar, inte precis lika illa som när vi åkte in till akuten. Men ont och yrslig är jag. Men är feberfri så kan bara säga tjoho. Men jag tror ändå på att jag har blodförgiftning. Har alla de "symptomerna" och att pencillinet jag fick intravenöst hjälpte mot det med. Så innan fredag borde sjukhuset ha hört av sig om mina provsvar. Annars är jag väl frisk då.

Athida har blivit super duktig på att vända sig nu, hela tiden. Men hon har inte riktigt kommit på varje gång hur man går från mage till rygg. Utan mer från rygg till mage. Hon är verkligen en ängel. Så snäll har hon varit nu när jag vart sjuk. Sovit extra mycket känns det som. Imorse vaknade hon inte förrän 8:30. Första gången på månader. Det var behövligt. Sen var hon ut på en promenad med mamma så jag fick duscha och vila en stund.
Niclas är i Bålsta nu, och kommer inte hem förrän om en vecka. Bara vänja sig med varannan vecka nu. Är iallafall skönt att han är hemma mer nu så han och Athida kan få ett annat band. Och det märks redan nu att hon är mer van med honom hemma, skrattar och pratar med han konstant. Och mer och mer lika varann blir dom med. Eller hon blir lik han kanske man ska skriva?

Oj, vart lång, får kompensera alla tommadagar. Orkar man inte läsa så skit i de. Skriver för min egen skull.
Saara, mejla mig? Så vi kan byta nummer och höras på tel?

Home sweet home.

Har legat inlagd på isolering på infektionskliniken sedan fredag natt. Därav ingen uppdatering. Men Athida var med mig.
Mår fortfarande långt ifrån bra, men skönare att vila hemma och kunna röra sig på större yta än i ett litet rum med en toalett. Har inte fått någon diagnos, för provsvaren hade inte kommit än.

Åter till soffan

Jag blir hysterisk.

Har så förbannat ont i huvudet att jag knappt kan blunda utan att huvudet exploderar. Ringer man till vårdcentralen säger de bara ta en alvedon. Men hallå? När alvedon inte hjälper och när febern ändå bara går uppåt.
Kan inte äta, kan knappt gå. Törs ju definitivt inte bära på Lillan. Ser ut som ett lik. 
Väntar på att klockan ska bli över fem så jag kan ringa sjukvårdsupplysningen. Orkar inte med vårdcentralen just nu.

Saara, Grattis. Logga in på msn något så vi kan prata lite :) Var länge sedan :) 

Röstresurser.

Kan säga att Athidas röstresurser garanterat kommer från mig. Hon ligger i vaggan och pratar med ett väldigt ljud. Och blir helt chockad själv att visa ljud hon får fram. Så sött. Hon börjar verkligen bli stor.

Niclas fick ut min medicin, så en vecka till med den. Har tryckt i mig fem alvedon idag och febern är nu på 39,5.
Är lite yrslig med, så de är tur Niclas är hemma och kan bära Athida. Törs inte göra de när det är yrsligt.
Vi har legat i sängen hela dagen i stort sett. Upp lite emellan bara för att undehålla lilldamen.

Nej, nu blir det pimpla mer vatten. Vill inte riskera att mjölken ska börja sina.

Ytterligare en kur.

Pratade nyss med vårdcentralen, fick för mig att jag kanske fått blodförgiftning i och med mina tår. För dom har ju knappt blivit bättre av heracilin kuren. Men läkaren trodde inte det och skrev ut ännu en heracilin kur på en vecka.
Så snart får Niclas åka till apoteket och försöka få ut min medicin med hjälp av en fullmakt. Hoppas verkligen på att det fungerar. Har ingen vidare lust att klä på oss bara för att åka till Sura fram och tillbaka. Speciellt inte när det regnar och när jag fryser som en dåre. Kul med oförutsedda läkarutgifter på över 800 kr den här månaden. Tjoho, eller inte. Tur att man kan nalla lite från sparkontona innan alla inkomster kommer in.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan med ett stort täcka och hoppas på att de blir lite varmare.

Feber

Jag ligger i feber, trots alvedon vägrar den gå ner, utan den går uppåt. Är helt tjock i halsen med.
Måste bli pigg, har ju lovat lillebror att baka till hans konfirmation på lördag.
Tur att Niclas är hemma nu iallafall.

Ett riktigt det är synd om mig inlägg.

BVC besök.

Idag var vi på bvc, och inte undra på att hon börjar kännas lite tung.
Nu vägde Athida 5910 gram och var 62 cm lång. Hattmåttet var på 39,5 cm.
Som sagt, liten och nätt. Stor person i liten kropp sa sköterskan på bvc :)
Nästa gång vi ska dit blir 11 juni. Hoo, över en månad dit ju. Och den gången blir det vaccinering igen.
5 månaders. Tiden går fort.

Var in till stan och skulle köpa shorts åt mig, men fanns dom? NEJ.
Så får beställa via webshopen istället.

1 år sedan.



För ett år sedan testade jag mig första gången med ett billiga tester graviditetstest. Det visade två sträck. Två sträck innebar att man var gravid. Jag var gravid enligt testet. Men kunde inte riktigt tro på de testet. Så under dagen tog jag ännu ett test, med mitt på dagen urin. Och även det var två sträck. Det kanske stämmer ändå tänkte jag. Dagen efter, alltså den 7 maj testade jag med CB digital, det stod gravid. Jag var gravid. Någonting växte i min mage.
Jag ville bara skrika ut att jag var gravid, men det gjorde jag ju givetvis inte. De första tolv veckorna var hemska, var livrädd för missfall. Och hade två blödningar. Men ändå fortsatte den starka lilla Ärta att växa. Och ut kom en underbar liten välskapt dotter. Vår dotter. Tänk, att något så äckligt som vittkladd, (inte är det mysigt enligt mig iallafall) kan tillsammans med ett litet litet ägg, skapa något så fantastiskt som ett levande foster, som utvecklas till ett barn, och sedan blir en helt självständig individ. Tycker livets början är så fantastiskt. Är det inte fler som tycker de?

Ensamma för tillfället.

Niclas åkte mot Sura för en halvtimme sen. Han skulle på KU och umgås. För bara ör att han har permis varannan vecka fungerar det inte om vi bara ska sitta hemma och prata med varandra. Usch nej, skulle få spel då.
Idag har vi enbart vart hemma, får dåligt samvete att vi inte ens vart ut. Athida behöver ju frisk luft, men de har varit skit väder hela dagen. Regn och hagel.

Imorgon blir det stan, eller Hälla iallafall. Och åka till återbruket och kasta skräp. Och sist bvc. Gissar att hon väger runt 5700-5800 imorgon. Så ska bli kul att se :)

Nu är det nattförberedning som gäller.

Bajs och tvätt.

Som sagt, har man en "barnblogg" så kan man få läsa både det ena och det andra.
Idag bestämde sig Lillan för att bajsa ner allt, hoho, och Niclas fick byta. Och jag stod och garvade på sidan.
Elak som man är. Han gör ju blöjbyten till något väldigt omständigt, speciellt när det är bajs överallt.
Så, det var bara starta en maskin med bajsiga saker.

Nu kollar vi på Skärgårdsdoktorn, och läste även på expressens hemsida att nästa sommar ska det spelas in en långfilm med just Skärgårdsdoktorn. Trevlans.

Försöker övertala Niclas att vi måste till stan imorgon innan bvc. Såg att lindex har fått in lite saker jag vill ha. Till mig alltså. Har ju kvar en massa presentkort på just lindex och hm. Och jag behöver sommarkläder. Har tröttnat på de som hänger i garderoben. Sen är de ju en hel del mammakläder. Som ska läggas undan i väntan på stor mage igen, när de nu sker. Igår hängde vi förresten upp gipsmagen på väggen, och den var faktiskt ganska stor. Och väldigt sne, syndes vilken sida Athida låg på i magen.

Grattis grattis grattis



GRATTIS CAMILLA/OLGA på 20-års dagen :)


4 månader

 i 4 månader har vi varit föräldrar nu, till världens goaste och underbraste lilla tjej.
4 månader med mindre sömn, men med tusen gånger mer kärlek.
Mamma och pappa älskar dig över allt ♥



Dagens äventyr.

Idag åkte vi till Örebro. Skulle hem till Madde och Calle, Niclsa syster och sambo. De har precis flyttat och så fyller Madde 27 år på måndag om jag inte minns fel, så det var kalasfika idag.
Gick bra att åka med Athida med, hon har ju aldrig suttit över en timme i bilstolen förut. Men det var inga problem, somnade både dit och hem.

Nu ligger hon i babygymmet och jag tittar på disney dags :D
Imorgon förmiddag ska vi på kalvusläpp på bondgården här i närheten. Har aldrig sett kalvarna komma ut på bete så de ska bli kul. Skönt att komma hemifrån om inte annat, hade tänkt mig att vi ska kunna promenera ner. Men de beror på tån, den är allt annat än trevlig för tillfället. Den högra går an, men den vänstra, aj aj aj.
Men förhoppningsvis börjar penicillinet hjälpa snart så de blir lite bättre.

Nu ska jag passa på att röja lite medans lilldamen är på de humöret.


Förövrigt så är Niclas hemma varannan vecka nu fram till vecka 35 :) Eller han är hemma måndag förmiddag till söndag eftermiddag. De kommer bli så skönt, att äntligen kunna göra saker tillsammans på ett annat sätt, typ åka och handla mat tillsammans, det är inget vi gjort sen han ryckte in. Sen alla bvc besök. Plus att han och Athida kommer hinna umgås mer. Så varje ojämn vecka är vi tre här hemma, eller fem med katterna men.. :D


Tidiga morgonen.

Igår var vi ner till brasan en sväng. Gick ner med Sabina, Stefan, Hampus, Fanny och Jocke (?). Var ner så vi kollade på fyrverkerierna och sen hem i stort sett. Athida hade hörselkåporna på sig och reagerade bara med en grimas på första smällen sen sov hon vidare. Var mycket fina raketer, trots att de vart så att man kollade ner i vagnen hela tiden iallafall, haha.

Imorse vaknade jag kvart över sju av att de brakade till i blöjan rejält. Så sen dess har vi varit uppe. Athida fick sig ett bad och nu sover hon. Vad vi ska göra idag har vi ingen aning om, dammsuga vet vi. Sen kommer väl Niclas hem. Är lite sugen på att grilla idag. Men får se.

Tittar på discovery, de visar hur man gör fiskpinnar. Känns som man aldrig kommer äta det igen. haha.





RSS 2.0