Helg.

Vart en del inhandlat idag, hittade galgar, ramar och servetter (till dopet) på ikea. Köpte även ett par byxor till Athida, hade ju 30% på valfritt babyplagg på lindex. Såg ut som jeans men var mjukisbyxor, perfekt ju.
Sen vart de handla en massa på coop. Köpte massa dricka, även det till dopet.
Är ju inte så jätte länge kvar ändå.
Provade förresten dopklänningen här om dagen, och den var stor, vilket var en himla tur då kommer den passa sen.

Niclas ligger och sover i soffan och Athida i knät. Niclas är verkligen helt slut när han kommer hem. Tur att de blir lugnt i helgen. Enda planerade är ett besök till svärfar imorgon. Skulle bli bjudna på mat hörde jag.

Nästa vecka, på torsdagen skulle föräldragruppen starta, samma tid som jag hade möte med fk, men ska omboka de. Vill ju träffa alla i gruppen. Prata en massa förlossningar och amning sa bvc sköterskan att vi skulle göra. Men jag vill ha min journal nu, så jag faktiskt kan få veta vad som hände. Om mina gissningar är sanna eller ej.

Nej, trevlig helg på er.

Fredag.

Idag ska jag, Athida och mor åka till stan. Behöver spendera lite pengar, haha.
Ska inhandla mer galgar till athidas miljoner kläder, ramar till alla miljoner kort, och sen mat.
Ikväll kommer Niclas hem, ska bli mys. Är så skönt när veckorna går fort. Han har lång ledigt med, behöver inte åka tillbaka förrän måndag kväll.

Nu ska vi göra oss klara. Adjö

Bärsjalen

Har ju en bärsjal, men har inte riktigt vågat använda den tidigare, tycker Athida har varit lite liten.
Men idag provade vi igen, och nu satt hon mycket bättre. Men mamma fick hjälpa lite, är ju lite ovant ändå.
Han både skala potatis, morötter, kålrötter och palsternacka till soppan som vi ska äta idag. Värst befrielsen att röra båda händerna.

Hade ju möte med FK imorse, och det gick bra. Hon vill hjälpa mig att överklaga, så ska tillbaka nästa vecka med ännu mer papper, för hon tyckte de verkade väldigt konstigt alltihop. Var tio gånger lättare att träffas än att dra allt över telefon.
Så jag hoppas på att beslutet omprövas iallafall.

Mor åkte precis till BUP på möte, och lovade ha maten klar tills hon kommer hem.


Måndag.

Var ner till kyrkis idag, trevligt med nya mammor med. Eller de var första gången de kom dit. Men alltid trevligt som sagt.
Efter kyrkis bar de av mot sura, de sålde ut Dunnis kläder super billigt, så inhandlade lite fint åt Athida.
Är ju faktiskt ganska bra kvalitet på de kläderna med, verkar tåla tvätten himla bra, iallafall de vi har hemma nu.

Nu har jag precis sytt upp gardinerna jag köpte på catalog här om veckan. Är så trött på gardinerna som hänger uppe nu, så nu ska de bara strykas sen blir de lite vår fint i vintern. Säger som Anki, nu får de faktiskt blir vår. Haha.

Måste kika runt lite efter texter till dopet nu, som faddrarna ska läsa. Någon som har tips?

Stort grattis

Ett stort grattis till Mikaela och Micke som har fått sin lilla (fast ganska stora) Miliam nu.
Bara hoppas att Miliam piggnar på sig så de får komma hem snart.

Äntligen

Igår som alla andra kvällar försöker jag få Athida att bli vän med nappen. Just för att mina bröst inte ska vara någon sorts snutte. Dom orkar inte riktigt med det. Men igår tog hon nappen själv, sög en bra stund utan att spotta ut som hon tidigare gjort. Så nu ligger hon i Niclas knä och suger på nappen för fullt. Så söt.

Blir mycket lättare med nappen, då kan ju Niclas ta henne på morgonen eftersom de är då hon alltid ska snutta och gosa. Kanske man kan få sig en timme extra sömn nästa helg. För ikväll ska han till Jonas, (Gudfadern) och basta och dricka öl tror jag. Så han kommer nog hem imorgon bitti först, om de nu blir nå öl. Blir de inte de kommer han hem ikväll.

Allt går så lätt när Niclas är hemma.
Innan klockan hade slagit tolv hade jag
- Ätit frukost
- Dammsugat hela lägenheter.
- Badat Athida
- Dragit ur lakanen ur vår säng.
- Tvättat alla lakan.
- Bäddat rent i sängen
- Hängt upp tvätten
- Kokat bröstpumpen och nappar
Sånt hinner man aldrig med när man är själv hemma med henne.

Började pumpa ur lite igår kväll för att kunna frysa in, bra att ha längre fram, om de händer något eller om de bara är så att Niclas tar henne en stund. Har som tanke att få in lite varje dag i frysen nu. Fick ur en flaska igår, 125 ml alltså, och en idag. Så mjölk finns det som sagt, vilket är toppen :)

Nu ska snurpan sova är de tänkt, får se om hon nöjer sig med att somna i knät med bara nappen. Det visar sig.


Nästan så man..

vill väcka Athida för mat, hon sover alltså fortfarande. Så här länge sover hon aldrig i sträck annars.
Men nu känns de rejält att det var timmar sen hon åt på ena bröstet. Om jag skulle ta en dusch nu kommer hon vakna att ska ha mat på en gång. Så det är nog inte att tänka på nu. Får vänta.
Niclas sover också fortfarande. Pigga familjen tjoho. haha

Stora damen.

Idag hade vi som sagt bvc tid. hon väger nu 4530 gram och är 55 cm lång. Stora damen nu :)

Niclas har även kommit hem, men han sover nu. Helt slut stackaren, även Athida sover. Hon har sovit ett bra tag nu i ett sträck, så då lär hon vara pigg och glad sen. Blir nog en tidig kväll ikväll.

Tänkte visa vad jag inhandlade till Athida igår, vissa kanske tycker det är för plåttrigt men jag gillar de :)
Är köpt på hm. Fast de vart i strl 68, så hon har lite kvar att växa innan det sitter på.
  

Räkna på fingrarna.

Var på träff i Hallsta igår, kommer som sagt en ny tw katalog. Massor av ha begär. Men ska nog inte köpa allt för mycket, men lite nytt kan behövas i skåpet, haha.
Athida var vaken i stort sett hela träffen. Vilket resulterade i att hon var övertrött till tusen när vi kom hem, skrek i kanske 30 minuter men sen slocknade hon. Nästa gång hon vaknade var jag tvungen att räkna på fingrarna hur länge hon sovit, 5 timmar. Första gången hon sover så länge i sträck , och de kändes i brösten kan jag lova.. Så jag känner mig ganska så utvilad idag. Vilket är skönt, för snart kommer svärmor då ska vi till bvc. Och efter det ska jag och mamma oc handla sen blir det hem och baka bullar.

Athida sitter och vibrerar i babysittern samtidigt som hon försöker lätta på sina gram via blöjan. Vilket inte ger något resultat, ska nog ta upp de med bvc idag. Att de inte alltid vill.

nej, ska göra oss klara nu. Ikväll kommer Niclas hem :)

Herregud..

Vuxna människor kan väl prata med varandra istället för smutskastning via bloggar?
Jag är här om någon vill berätta nå för mig i varje fall!

Dåligt med uppdateringar.

Har inte haft tid att skriva så mycket. Varje gång man ska göra det vaknar eller skriker lillskruttan till. Då är det ju inte direkt datorn som går först så att säga.
Men nu ligger hon och sover i babysittern, är nämligen nere hos mamma, och babysittern här är ställbar så hon kan sova i liggläge. Vilket inte går att ställa in på den vi har hemma. Men den har ju sina finesser på andra sätt. En mix av de båda skulle vara perfekt.

Har försökt hjälpa lillebror med läxorna ( som han får för att han inte kan jobba i skolan på grund av att det är för livat i klassrummet ) här ett bra tag. Men vi kommer ingenstans, för de första kan jag aldrig ens minnas att vi haft i närheten så konstiga saker när jag gick i skolan. Och för de andra så anser jag att man som familj inte ska behöva sitta med ett barn timme ut och timme in varje dag för att det inte fungerar i skolan. För då tycker jag att skolan ska ta tag i problemet, som nu när det gäller Bumerangen. De får antinge skaffa fler lärare så behovsbarnen får den hjälp de behöver, eller sätta in fler lärare i varje klass för att kunna hjälpa alla barn. Alla barn har inte läshjärnor och lär sig allt under en genomgång. Vissa behöver ju tystnad och förklaringar gång på gång. Och precis så är ju Harri, och även jag var så i vissa ämnen.
Men, får väl se. Mor ringer nog och klagar ännu högre imorgon, sen får de ordna vad de kan.

Ikväll är de pyssel. Får se vilka som kommer. Vi ska iallafall gå. Och imorgon ska vi in till stan medans mamma har tandläkartid. Såg några plagg på lindex hemsida som Athida ska få köpa för sitt presentkort hon fick tidigare. Sen blir det nog inga mer kläder för henne. Inte nya iallafall. Då får de inhandlas på klädförmedlingen. Hon växer ju ändå så förbannat snabbt. Hon är liksom stor nu, ingen lite bebis som bara sover, eller hon har ju aldrig varit bebisen som bara sover men iallafall. Nu är hon vaken massor, ler och börjar jollra lite. Fast hon ser helt chokad ut när de kommer ljud ur henne, så söt så.

Oj, vart långt nu. Och väldigt osammanhängande. Men så kan det bli ibland.

Kärlek


Athida igår när vi var ute och åkte bil.

Jag bor i telefonen.

Har bott i telefonen hela förmiddagen. Med försäkringskassan så klart.
Tydligen kunde de inget göra, eftersom jag valde att gå i skolan före att jobba. Enligt mig är de faktiskt bättre att ha en utbildning först, och de kunde hon hålla med om lite. Nå väl, de skulle skicka hem beslutet nu, så jag vet hur jag ska göra med överklagan.

Bara att inse att man får leva på lägsta föräldrapenningen i 180 dagar. Men kommer försöka att max ta ut 12 dagar i månaden iallafall. Lever hellre lite knapert än låter Athida börja på dagis på en gång. Vill ha henne hemma tills hon åtminstone är 1½, men får se hur de går. Allt handlar ju tyvärr om pengar.

Men eftersom hela föräldrapenningen vart ändrad var jag även tvungen att ringa allt om familjebidrag. Rena djungeln, och man måste ringa hundra gånger, för ingen verkar fatta. Nu väntar jag bara att nissen på familjebidrag ska ringa upp så jag kan prata med någon som förstår.

Bad även om att få ett inbokat samtal med föräldrapenningshandläggaren, lättare att förstå sig på de mellan fyra ögon liksom. Så de skulle ringa upp med en tid. Vart så svårt nu när man ska ha vissa pengar i vissa dagar och sen ha högre i några dagar och sen blanda in lägsta nivåer i de osv.. Men de ordnar sig nog.

Jag är så förbannad.

Den 26 januari fick jag första föräldrapenningen från försäkringskassan. Tyckte den var lite låg men reagerade inte så mycket mer på de, eftersom jag bara fick för tolv dagar i och med brytdagen. Men idag när jag satt och planerade dagarna, för att se hur länge Athida ska få vara hemma med någon av oss insåg jag att de pengarn som jag fick utbetalat var utbetalat i lägsta nivån. Alltså 180 kr per dag innan skatt. Vilket min SGI inte är på.

Så jag ringde FK idag, och fick prata med en tjej som sa att eftersom jag inte hade fastanställning i minst 280 dagar, vilket skulle inneburiti att jag måste ha jobbat heltid från 15 maj. Och de har ju jag inte gjort eftersom jag gick i skola då. Så har man bara rätt till lägsta nivå dagarna i 180 dagar. Sen först får jag min vanliga FP enligt SGI. Och hon sa även att jag fått beslut på att det är så, och det har jag inte. Så hon kollade i min "journal" hos dom och såg att något sådant besult inte är utskickat. Så nu skulle hon sätta någon högre inom föräldrapenningen att utreda varför det blivit så här. Senast nästa vecka ska de vara utrett. Får se vad de säger, då skulle de informera om mina rättigheter, för eftersom inte dom har skickat ut något är de, dom har ju gjort fel. Och om dom bara tänker betala ut lägsta utan att ha informerat mig ska de få höra på andra bullar. För då tänker jag absolut gå vidare med de. Hur långt får vi se.

Förbannad är bara förnamnet


Alla hjärtans dag.

Vaknade vid sju av att jag hörde hur låset vreds om i ytterdörren. Vart lite förvånad för Niclas hade sagt att han skulle komma hem först runt 14 tiden idag. Men de hade åkt hem tidigare så redan vid sju var han hemma.
Gick upp vid nio med Athida så Niclas skulle få sova ett tag till. Athida fick sig ett bad och jag en dusch.
Passade även på att kolla hur hennes garderob såg ut i klädväg framöver. Behöver inte inhandla så mkt, lite bodies och sånt bara.

Drog en sväng om med dammsugaren och satte på en tvätt. Blir som sagt en hel del tvätt nu. Är glad att man slipper springa ner i tvättstugan och ha sig.

Håller tummarna att Mikaela ska slippa gå över tiden. Hon är nämligen beräknad imorgon. Men hon är gigantisk, och borde ha fött för flera dagar sen :P haha.

Korthårig och bajsig.

Idag hade jag klipptid i Sura, och en deceimeter rök iväg. Känner mig riktigt korthårig just nu. Har nog aldrig haft så här kort. Men man vänjer sig nog.

Var hemma hos mamma en stund, och Athida hade bajsat så jag lade henne på mammas säng och började byta. Precis när jag hade tagit bort den bajsiga blöjan och skulle lägga under den andra, höll upp benen så där ni vet som man brukar. Just då la hon en skyjävla fis, eller fis var de inte bara. För de flög ut bajs. Bokstavligen flög ut. Såg ut som en skunk som skjuter iväg sånt där snusk. Men iallafall, allt bajs landade över min tröja och mina byxor. Ropade ¨på mamma i alla panik och behövde papper, mängder. Hon fick sig ett gott skratt. Och Athida låg så nöjt och log.

Nu ligger Athida i vaggan på plastadfrotte och vädrar sig, kan ju inte vara skönt att ligga med blöja och bli varm hela dagarna. Hon ser så nöjd ut så.

Ska försöka ringa Niclas snart, han är ute i fält och skjuter med en massa vapen hela veckan, och dom bor i ute i skogen fast i hus, och är lite osäker på om dom har mottagning där. Kan ju hoppas de, annars pratas vi inte vid förrän på fredag, och tills dess är de länge.

Vilket pill.

Har försökt mig på att fixa lite mer själv nu med designen, dock med Mikeala som rådfrågan, haha.
Är nästan nöjd, bara lite små saker som ska fixas.

Var och hämtade hem paketet från jotex idag. Och mattan var super snygg.
Bilden var väldigt missvisande jämfört med verkligheten. Den passade verkligen super bra här hos oss.

Athidas utslag hade ju börjat försvinna igår. Men nu är de tillbaka igen. Och den här gången har jag inte ätit chokalad på något vis alls. Så nu är ju frågan vad som gått över i mjölken, har inte ätit något konstigt alls.
Hon är även lite extra gnällig, så frågan är om hon bara är trött, eller om de är utslagen som gör de. Får avvakta och se.

Ska se klart på annorlunda familjer nu.

9 februari

Sitter nere hos mamma, hon är i stan och hämtar Tarmo. Ska vara kvar ett tag till, ska nämligen äta här.
Så man slipper laga hemma sen, blir mest sånt som går ritkigt fort då, för rätt som det är börjar lillfia att knorra.
Hon ligger och sover på bröstet nu, lägger man ner henne så vaknar hon. Så då får hon ligga kvar. För mycket närhet kan man aldrig ge som sagt. Även om vissa tror det.

Har mixtrat lite med designen, Mikaela har försökt lära mig hur man gör. Och nu är de bara att prova sig fram. Den här headern får duga tills jag mixtrar ihop något annat roligt. Ganska kul när man väl kan det måste jag medge. Dock tar det sin lilla tid, men det kan de kanske vara värt..
Förövrigt så hoppas jag att Mikaela klämmer ut Miliam snart, så vi tre, jag, Lina och Mikaela kan träffas med alla bebisar snart. Athida blir ju ensam tjej med kill ligan, haha.

Ska passa på att läsa lite bloggar medans madam sover.

Vad ska man med rubriken till?

Känns lite bättre nu, är ju som sagt helg snart igen, även om Niclas bara är hemma på söndagen. Eftersom han ska på Sala open med SKU. Men, får ta vara på de timmarna som vi får. Låter som han är döende, så är inte fallet, haha.

Athida ligger på soffan och sover, men lär vakna snart. Har precis ätit, vart nybakat bröd. Vart så sugen på de, så de var bara knåda ihop en deg. Nu vaknade lillsnurpan.
Så hon ska få mat, sen ska jag se klart på Kalla Fakta.
 
Godnatt

Skit dag.

Har en riktig depp dag idag. Eller iallafall nu på eftermiddagen. Varför vet jag inte.
Antar att de är den så kallade gråtperioden som kommer lite senare för mig.
När Niclas kom nyss och sa att han skulle åka brast det. Vill bara ha han hemma nu. Någon natt till.
Ha någon som kan hålla om en annars med, och inte bara på helgerna. Trodde inte de skulle komma så här fort.
Är ju evigheter till december och muckardags. Visst är jätte lycklig över att jag har Athida. Men hade vart skönare att ha Niclas hemma samtidigt. Eller iallafall några fler dagar i veckan.

Men bara att bita ihop. Snart är han ledig i en vecka, bara 8 veckor kvar.

Utmanad

Vart utmanad av Linda att lägga upp den fjärde bilden i den fjärde mappen.
Och det vart ett kort på Niclas när vi var på kryssning i mars 2007.


Idiotiskt

Igår åt jag några chokladbollar, kände för att fetta lite. Åt väl 3 styckna. Och poff 2 timmar senare var Athida prickig i hela ansiktet. Även nu är hon prickig, pannan är som ett tjockt stort knottrigt märke.
Men var ju till bvc imorse, och läkaren kom in och tittade och trodde enbart det var på grund utav chokladen med. Men blir det värre måste vi ringa in till barnläkarna under helgen sa han.

Idag kom ju mormor och Riggan. De hade med sig massor av presenter till Athida. Hon fick även kläder av mormors jobbar kompis. Himla snällt. Massa fint, bland annat barbarpappa klänning och Hello Kitty, första hello kitty sakerna Athida har :D

Köpte även en ny mobil idag, vart en billig och dugbar samsung. Med duglig kamera så Niclas kan få lite bilder. Passade på att skaffa abonemang med, men ska lägga tak så de inte bär iväg. Handlade även en massa annat, så nu är de shoppingförbjud för nån vecka.

Nu väntar vi bara på Niclas, han är och tränar med sin bror. Sen blir det mys :)

Beställning.

Har länge sagt att jag vill ha en "ryamatta" modell modernare i vardagsrummet. Och lagom till pass kom det ett mejl från jotex med 50% på valfrivara. Så jag klickade precis iväg efter en matta och lite nya gardiner och sånt. Alltid roligt med lite upp piffning hemma. Tog även expressleverans så har jag tur hinner de komma innan Niclas kommer hem.
Inte för att han märker nå om de skulle ligga en matta på golvet, hans ögon ser inte såna saker. Men iallafall.

Snurpan ligger på mitt bröst, i tron om att hon ska somna. Hon har inte sovit alls idag typ, bara små stunder vid bröstet.
Ikväll blir de kolla på svärmor på tv :D

1 månad idag.

För precis en månad sen kom jag in på förlossningen med värkar. Och några timmar senare kom en underbar bebis ut.
Idag blir hon alltså en månad, en månad redan. Tiden går snabbt.


Athida har klänning och leggings idag, ja hon har strumpor på sig också.


Hur söt är hon inte? Mammas älskling ♥


Tisdag

Idag följde vi med mamma in till stan en sväng, hon skulle till tandläkaren och jag behövde en till amningsbh. Hittade en på twilfit, himla fin till ett bra pris. Annars brukar de lätt kosta en hel del.
Och måste säga att Athida faktiskt är ett riktigt lätt barn när man är iväg, så länge hon får bröstet är hon tyst i stort sett. Ligger och kikar och ser allmänt nöjd ut.

Nu ligger hon här bredvid och försöker bajsa, magen är stenhård. Stackaren, går ju inte göra mycket förrutom att massera, men ingen nöd går de på henne, för bajsat har hon gjort idag flera gånger så.

Svarar här istället Anki, Niclas kommer vara hemma varje helg fram till påsk, som det verkar nu är de iallafall ingen helgtjänst inplanerad, efter påsk har vi ingen aning, för då byter han från Uppsala till Bålsta.

Tisdag idag, betyder ANDRA AVENYN :D

Ny vecka, nya tag.

Idag åker Niclas tillbaka till Uppsala, de fick ju en extra dag ledigt för att kunna fixa alla bankpapper osv.
Så på förmiddagen var vi till banken, jag skulle även ha klippt mig men frisören vart sjuk. Typiskt, passar ju inte vilken dag som helst, måste ju ha barnvakt åt A medan jag klipps. Men, får be mamma följa med någon dag.

Om en timme ska vi åka mot stan och lämna Niclas, efter det ska mamma och jag, (givetvis A med) åka på gruppträff för tupperware. Tror vi ska laga lite mat tillsammans om jag inte minns fel, men det gör jag säkert.

Ska börja göra mig klar, snart vaknar A och då vankas det mat, och de tar sin tid.
Kramochhej

Far och dotter




Niclas spelar och Athida tittar på. Hon blir förövrigt 4 veckor idag. Stora damen.
Och de är sant som alla säger, det går inte att beskriva kärleken, även om hon inte vill sova när vi vill.
Så är hon älskad högt över allt annat.



Finns säkert någon viktigpetter som kommenterar nu att barn inte ska se på tv, men hon trivs med att se ljuset fladdra. Så då får hon gärna sitta och kika lite tillsammans med sin pappa. Så det så




RSS 2.0