Helgen slut igen.

Idag har vi inte lyft många fingrar känns de som. Jag hade sovmorgon, plus att Niclas tog Athida hela natten. Så vid 10 gick jag upp. Gick inte att sova längre, grannarna lägger golv, de låter en del.

Var ner till källaren och tog upp ALLA bebiskläder, rensade igenom vad vi verkligen vill ha kvar och vad som ska säljas och vad som ska ges bort. En stor svart säck med flickkläder i strl 50-74. Och en halv säck med pojkkläder i strl 50-68, plus en papperspåse med unisex i samma storlekar. Och som de verkar kommer vi försöka bli av med allt tills vi flyttar, har inte plats att förvara såna mängder. Om vi inte ställer de på mammas vind.
De återstår att se, känns bättre att andra kan använda de än att vi ska ha de liggande.


Packade några kartonger med, och gick igenom sånt som Niclas har haft liggande hos sin mamma hela tiden. Vart även lite kläder till Athida som faster Madde har haft, för si så där 28 år sen :D Kvalite på kläderna förr :D
Super söta klännigar och solhattar, perfekta till i sommar.

Imorgon får vi se om de blir kyrkis, beror på hur snorig hon är, nu är de ganska lugnt, men hon är ganska gnällig, även om hon sov läänge på dagen. Så får se hur natten blir. Hon får gärna sova.

Pingviner ute på gatan.

Tittade ut och såg pingviner, insåg att de måste vara rusktigt kallt idag. Och så rätt jag hade, minus 18 gradera visade vår mätare. Jäkla kyla!

Om en halvtimme kommer svärmor och hämtar mig. Niclas och Athida blir kvar hemma och myser. Men dom får komma och hämta mig senare, för då blir de storhandling, tyvärr måste Athida ut i kylan, på med massor av kläder och vaselin i ansiktet så blir de nog bra :)

Senare ska Niclas iväg och hjälpa till och sätta tapeter, förhoppningsvis hinns de med lite tv och mys innan jag dyker i säng. Sovmorgon imorgon för mig. Ingen får ringa, ingen får störa. Jag ska sova!!
Telefonen stänger jag fanimig av.

Kattmynta.

Hittade en flaska med kattmynta här hemma, vi köpte den för lääääänge sen och trodde den typ inte fungerade längre. Hällde på lite på kattställningen och på en leksak. Och katterna är galna! Strumpan ligger och gnider sig mot kattställningen och Sockan härjar loss med leksaken. Tänk så busiga dom var när dom var kattbebisar ♥

Har precis förberett middagen, måste passa på medans hon är snäll och sysselsätter sig själv, mot eftermiddagarna blir hon lite otålig med sådant. Idag blir det iallafall pannbiff med potatis, och Niclas vill ha löksås till. Så nu är iallafall potatisarna skalade, och biffsmörjan gjord.
Förhoppningsvis blir Niclas hemma hela kvällen. Känns som vi behöver umgås. I veckorna hinns som sagt ingenting. Och speciellt inte när Athida sover så dåligt nu när hon är snorig.
Fick hem film i veckan som jag tänkte vi skulle se ikväll, så underbara älskade unge, sov!

Torsdag.

Var en sväng till mamma tidigare, var tvungen och hämta hem Athidas pulka och säga hejdå till mamma. Hon åker ju till Finland idag och blir borta en vecka.
Sen bar de av affären, den svängen räckte gott och väl. Höll på bli tokig. Och Athida ramlade åt sidan en gång. Men ansiktet klara sig från snön, haha. Hon ska väl vänja sig, nästa vinter blir hon nog härjigare.

Niclas åkte precis till Skinnskatteberg med lillebror, han hade tydligen inten skjuts till matchen. Igentligen är de emot att han ska få skjuts så få minuter innan man ska iväg, men idag var vi nog extra snälla.
Så Athida sover väl när han kommer hem, tyvärr. Får se om Niclas blir hemma imorrn kväll så de kan leka då lite längre. Avsky vardagarna när man knappt hinner umgås med varann.

Jag är trött som en gnu just nu, eftermiddagarna och mornarna är hemska. Sen direkt när jag lägger mig i sängen så går de inte att somna, ligger och vrider och vänder flera timmar, sen när man äntligen somnar så vaknar Athida. Aldrig slår de fel.

Ska passa på och leka lite med snurpan innan de blir sängen för henne.

Jäkla snö!!

Alltså nu har de snöat konstant i snart ett dygn, konstant. De vräker ner, det kommer liksom inte bara några fina små flingor, nej de VRÄKER ner! Har säkert kommit 2-3 dm sen igår. Det är inte kul längre.
Visst, de är jättefint med snö. Men man kan inte ens komma fram ute. Att gå ut med barnvagn är liksom ett stort nej, speciellt eftersom den här kommunen resonerar att de är onödigt att ploga trottarer och alla småvägar medans de snöar. Tycker synd om gamlingarna och rullstolsburna.

Ritkigt trött på snön. Och den kommer säkert ligga kvar super länge, och sen blir de bara massor av slask av de. Så där äckligt slaskigt kommer de säkert vara när vi ska flytta, så de blir fullt med skit och slask inne. Åhhh vad kul!

Sen kan jag ju gnälla på att blogg.se har ändrat bloggsidan med. Drygt!!

Att "köpa en livmoder"

Igår klockan 21 kom det en dokumentär på kanal 4 om kvinnor i Indien som "hyrde ut" sin livmoder. Det var alltså andra par, ofta västerländska som "planterad" sina gener i kvinnan. Och kvinnan som sen var surrogatmamma fick flytta från sin by, bo med andra surrogatmammor tills det var dags för förlossningen. Kvinnorna fick 15 euro i månaden utöver boende och mat. Och om förlossningen gick bra så fick hon ytterligare 4000 euro, vilket i Indien motsvarar 15 års löner.

Började genast tänka på de där, om man skulle kunna göra en sådan sak. Jag tvivlar start på att jag skulle kunna "hyra ut" min livmoder, själva saken är väldigt fin, att man kan ge ett barnlöst par ett barn. Men i dokumentären handlade de även om ett homusexuellt manligt par som skulle få barn, då med donation av ägg. Och vem som helst fick alltså "plantera" sitt i en kvinna via dessa argenturer som sysslade med konstgjordbefruktning.
Började då fundera på de där när vem som helst fick göra de, hur är de med pedofiler? För de nämde ingenting om att de kollar upp de blivande föräldrarna, alltså rent logisk kan någon riktigt sjuk person, som absolut inte ska ha barn kunna åka till Indien, betala några tusen euro och sedan få sitt barn som den personen kan göra precis vad den vill med. Och absolut de kan även hända på vanlig väg. Men på detta sett blir de mer sjukt, eller är jag ensam om att tycka de?

Inne på Bambis blogg hade hon även tagit upp ämnet, och där var det även en surrogatmamma som hade kommenterat, så jag började givetvis läsa hennes blogg med.

Skulle du kunna "hyra ut" din livmoder för att ge ett annat par ett barn? Om du fick 15 årslöner?

Hahaha.

Satt precis och tittade på dagskryssningar med vikingline. Och vet ni? Det är 21 års åldergräns även på dagen, om man åker 12 timmars. Är inte de ganska så töntigt? :S
Nå väl, de ordnade sig iallafall.

Niclas är på egentid på Ku. Athida sover. Och förhoppningsvis fortsätter hon med de, gärna hela natten *drömmer* De är så sjukt jobbigt nu när hon är förkyld, hon äter inte, och hon kan inte suga på nappen på nätterna, och utan den sover hon oftast väldigt dåligt. Får börja på ruta ett med sova i egen säng när hon är frisk igen. När hon är sjuk är de skönare för oss båda att sova tillsammans.



Passade på att packa två kartonger till idag. Vart typ två lådor med bara instuvat Tupperware, hittade mycket som var kvar i plasten längst in i skåpen. Har man för mycket då? :D haha.
Nu är bara de nödvändigaste framme, resten kan jag leva utan i några veckor till.
Nästa helg ska vi ta tag i källaren, kasta de nödvändigaste som vi ser, och sen ta en rensning till innan själva flytten. Kan nämligen behövas.
Får ta någon kartong om dagen, så kanske de hinns med ;)

Semestern är bokad.



Nu är vår "familje" semester bokad. Det bir Ullared tillsammans med Niclas syster+familj och svärmor. Kan inte bli bättre, semester och spendera pengar, tjoho.
Så nu har vi precis bokat stuga. Så nu måste bara sparkontot öka en del så är man redo =D



Måndag igen.

Att helgerna går så förbaskat fort jämt. Helt sjukt!
Athida är super snorig, och lite hostig, slemmig och febrig mot kvällarna. Annars är hon faktiskt ganska pigg, leker på för fullt, övar på att gå, nu kan hon ta typ 7-8 steg själv, och hon blir modigare och modigare hela tiden.
Gissar på att hon går om 2 veckor. Så får se :)

Håller på rensar för fullt här hemma, fy tusan vad skönt de ska bli och slippa allt skit. För skit har vi verkligen fullt av just nu. Ska bli skönt att börja på nytt, med större boende, finare, och med mindre saker. Underbart!!

Impulsiva jag.

Satt och kikade runt på garderober imorse, började med ikea, njä, fanns ingen direkt som skulle blivit som jag ville. Sen vart de elfa, dyrt. Och sen jysk, och vad har dom då? Jo, den perfekta garderoben, som är 186 cm bred, får alltså plats med båda Niclas och mina kläder. Plus att de är skjutbara dörrar. Och de bästa är att de var kampanj på gardroben tills idag. Så de var bara hoppa i kläderna och åka mot Erikslund för att titta hur den såg ut. Och den var precis som vi trodde. Så nu har vi beställt en som kommer i veckan.
Så nu vet vi att vi måste slita ut orginalgarderoberna i vårt sovrum i radhuset sen, så då får vi väl passa på att måla om till de vi vill ha- grönt med andra ord. Tror jag. Eller en fondvägg med kanske? Måste kika runt :D

Var även in på bauhaus och köpte kartonger. Så nu har vi börjat rensa rejält och även börjat packa lite. Lär dock behövas ännu mer kartonger, men de visar sig.

Athida är super förkyld, rosslig och snorig. Så de blir till att vara hemma imorgon och kurera henne. Hon vart super kinkig med maten med, misstänker att de är lite tänder som ska ploppa upp. Ser svullet ut iallafall.
Så inatt hoppas jag på att hon sover bra, eftersom Niclas ska jobba imorgon innebär de ingen sovmorgon alls. Jag fick imorse med, underbar är han :D Eftersom Athida var vaken en del med hostan och sen allmänt pigg mellan klockan 3-5.

Kika tapeter ska jag nog sysselsätta mig med nu :)

Lördag.

Athida sitter på golvet och staplar klossar på en sån där pinne. Hennes nya favorit syssla.
Niclas är och hjälper en kompis och renovera, nackdelen med att ha en karl som kan sånt ;)

Natten var inge vidare rolig alls. Athida fick ju feber från vaccinet. På dagen var hon helt normal, lugn och allt som vanligt. Men på natten, oj. Hon sa för de första sova med oss när hon har feber, vilket kan vara ganska bra, då har ju jag koll på henne. Men sen ska hon ligga på bröstet och sova som en nyfödding. Men problemet är att hon är lite stor för de :D Så man vaknar ganska ofta av att hon försöker rulla upp på bröstet och lägga sig. Och mellan 3:30-5 var hon vaken. Och imorse var de min sovmorgon, men pappa ringde och väckte mig från Filippinerna, så vi pratade en stund. Sen kunde inte jag somna om. Och imorgon är de Niclas morgon. En vecka tills nästa sovmorgon ;D


Även kommit på att de är dags att börja rensa och packa lite. Går segt här nu :D
Men, har ju typ säckvis med kläder från Athida som vi inte ska sparar. Någon intresserad för en billig peng? Är i strl 50-68 mest. Något 74 med kanske? Och sen typ spjälsängsskydd osv?
Får inte plats när vi flyttar annars..

1-års undersökningen..

Idag hade vi tid på bvc för 1-års undersökningen. Var först vikt och sånt och sen sprutor.
Vikten var 8500 någonting. Minns inte, och längden vet vi inte. Athida vägrade nämligen och ligga där. Hattmåttet vet vi inte heller för de slet vi bort. Så sköterskan S tyckte vi skulle slopa de eftersom man ser att hon växer bra iallafall.
Sen var de två sprutor, en i varje lår. Vid den första skrek hon en hel del, vid den andra skrek hon ännu mer, den ska tydligen vara värre.

Så sen slocknade hon på bussen hem och sover fortfarande. Ska väcka henne när jag bloggat klart.
Får väl se om de blir feber inatt. Hon får iallafall alvedon innan. Försäkerhetsskull.

Athidas körtlar bakom näsan ville inte läkaren kolla (ovanligt, han vill aldrig kolla något, dags att byta familjeläkare?) för det är ingen mening tyckte han för dom kan inte operera innan de fyller 4-5 år. SKIT SNACK!
De kan man visst, men aja. Får väl se i framtiden.

Väcka lillsnurpan var de.

Matbudget del 2.

Vi har denna månad spenderat 3700 kr på mat. Inga blöjor, det köper vi bara när de är extrapris eller när vi får liberokuponger, och när de är bra pris så hamstrar vi, så då handlar vi blöjor kanske var 3-4:de månad.
Sen ska de även vara matlåda och förmiddagsmacka varje dag till Niclas.

Kattmaten handlar vi också ca var 3:de månad, en 10 kg säck. Kostar ungefär 620 kr. Kattkristaller handlar vi varannan månad, kostar ca 100 kr per påse, en påse räcker i 4 veckor.

Nej, nu blir de strukturerad matlista, storhandlingar och enbart kompletering av färskvaror.

Matbudget.

Satt precis och räknade ihop månadens matkvitton, eller från 20 december tills nu. Eller maten för 2 veckor framåt. Så på 1½ månad då kanske man kan säga. Mej hjälp vad vi spenderar pengar på mat. Och då är de alltså inga blöjor eller kattmat med räknat. Utan bara mat åt oss alla 3, hygienartiklar, kalassakerna till A´s kalas. Visseligen har vi köpt typ 4,5 kg kycklingfilér som ligger i frysen. Men frågan är ändå..

Har ni månadsbudget för mat? Och hur mycket på hur många personer?

Skulle vara kul och se vad man kan dra in på. För som de är nu måste den ner, hellst med 1000 kr i månaden alltså. De ska man väl kunna fixa? Mer storhandling, och mindre "fabrikat"mat.


Orkar inte...

Kommer inte skriva mer hur hon sover, för jag måste skriva de direkt på morgonen annars har jag glömt de på eftermiddagen. SKriver bara om hon sover förjävligt eller superbra.

Inatt var de förjävligt, hon låg i vår säng för hon kom inte alls till ro. Och vaknde konstant och skulle vara pigg i natt. Och usch.

Tina: Mejlade dig!

Helgen är slut.

Var in till stan och storhandlade idag, allt för kommande två veckors matlistor typ.
Bara frukt, grönsaker och mjölk som behöver handlas nu typ. Skönt!
Så nu är det fattigt igen, haha. Speciellt eftersom vi tankade bilen full.

Annars har vi inte gjort ett skit, Niclas spelar tv spel, eller nu försöker han lägga henne.
Hon är riktigt seg idag, tagit över en timme att få henne och sova. Men hon somnade en stund i bilen på väg hem från stan så de har sina förklaringar.

Jag har världens huvud och rygg värk. Vet inte om de är sömnen som tär på en eller om jag håller på bli lite sjuk?


Lördag natt såg ut så här:

18:26-18:58 sov
18:58-19:03 vaken
19:03-00:45 sov, fast hon lät vid 21:15 men somnade om utan något alls.
00:45-01:40 vaken, välling.
01:40-03:05 sov
03:05-04:55 vaken, var helt konstig, vägrade napp, skulle inte ligga ner, skrek.
04:55-08:00 sov
8:00 gjorde hon morgon och fick gå upp med Niclas.

Fredag natt.

18:28-22:25 sov
22:25-22:27 vaken
22:27-00:15 sov
00:15-01:43 vaken, fick välling men var super orolig även om hon låg brevid mig.
01:43-03:10 sov
03:10-03:12 vaken, fick nappen och lite buffning.
03:12-07-30 sov, men vaknade till och snurrade runt i sängen.
07:30 klättrade hon ur sin säng och gjorde morgon, ammade och gick sen upp med pappa.

Och jag sov vidare till 9. Underbart, även om jag hade behövt mer sömn. Men, hej, kan sova i graven när de är dags! :D

WOOOOOW..

Är det så här att ha ett barn som sover hela nätter?
Niclas lade henne halv 7, hon har inte vaknat alls sedan dess.
Är de så här det är när man inte behöver springa in varje halvtimme?
Nu hoppas jag innerligt att det fortsätter, gärna hela natten *underbara snälla Athida*

Fast jag har smygit in en gång, var tvungen att se så hon verkligen andades :D
Som sagt, är man inte van med sömn så ;P

Ska alldeles strax gå lägga mig jag med, Niclas blir nog uppe en stund till kan jag tro.
Jag har ju sovmorgon imorgon bitti med, men de blir bara till 9, för sen ska Niclas till SKU typ hela dagen.
Surt, men ja ja, är ju inte så ofta som tur är.

Torsdag natt.

18:26-18:55 sov
18:55-18:57 vaken
18:57-19:30 sov.
19:30-19:32 vaken, hon hostade till
19:32-00:50 sov, vaknade till en gång men hon kunde somna om själv.
00:50-01:05 vaken, fick välling, drack ca 100 ml.
01:05-03:00 sov.
03:00-03:02 vaken, in med nappen och buffa.
03:02-05:00 sov.
05:00-05:01 hostade till, in med nappen.
06:00-07:15 vaken. Hon gjorde morgon när Niclas vaknade, och ammade en stund.
Men somnade sen om efter lite gos. 08:20 vaknade vi nästa gång.

Torsdag.

Idag har vi bara varit hemma i stort sett, en sväng till konsum bara.
Gjorde "storkok" åt Athida, men de vart inte mer än 5 burkar. Vart iallafall kyckling med potatis, morötter och purjolök. Hon godkände det som tur är.
Samtidigt höll jag på baka lite bröd. Vart nog 5 påsar, då klara vi oss ett tag iallafall.

Det är så kul när Niclas kommer hem, för Athida blir en helt annan unge. Med mig kan hon vara skit sut och gnällig, men med Niclas skrattar hon bara och busar runt. Visar väldigt tydligt att hon har tröttnat på mig på dagarna och att pappa är den roliga. Haha.

På dagen sov hon 1 timme och 20 minuter. Längre än någonsin typ. Men hon somnade 11:30 och sov till 12:50. Nu är hon suuuuper trött, så de blir tandborstning och i säng. Och förhoppningsvis får jag sömn inatt. Längtar så sjukt mycket till lördag för då SKA jag ha sovmorgon. Minst till kl 10. Underbart!!

Inatt blir de kämpa på med egen säng. Är så slö av mig med, för jag vet ju att om hon sover med oss får jag bättre sömn, annars är de upp och stoppa i napp, buffa rumpa osv. Men i vår säng somnar hon på en gång.
Wish me good luck! :D

Mina älsklingar <3



Igår kväll när Athida skulle gosa med katten. Och Niclas skulle gosa med Athida :D


Onsdag natt.

Jag var på pyssel, så Niclas la ju henne.

18:28-19:00 sov
19:00-19:02 vaken
19:02-22:14 sov
22:14-00:10 vaken

Sen har jag ingen aning.. Hon sov iaf i vår säng hela natten, var enda settet för mig att kunna få lite sömn.
Men annars har hon bökat, och rullat och hållt på heeeela natten.
Är helt slut idag. VARFÖR?!

Tisdag natt.

Athida var ju med mig på visningen igår, och de gjorde ju att hennes sovtider vart lite ruckade.
Vi var iaf hemma 21:00, då hade hon somnat i bilen, och jag lyfte bara inne henne och klädde av henne men hon fortsatte sova. Och hur många gånger hon vaknat vet jag faktiskt inte för jag var så jävla trött att även om jag kollade på klockan har jag ingen aning nu.
Men de jag minns var:

21-22:30 sov
22:30-22:32 vaken
22:32-22:54 sov
22:54-00:30 sov

Sen kollade jag på klockan vid 03, då sov hon, brevid mig. Vet dock inte om hon klättrade över själv eller om jag lyfte över henne. 05, knorrade hon till, och Niclas frågade om hon inte skulle ha välling, hon hade inte bett om de innan, men jag sa att hon inte verkar vilja ha, för hon somnade om med nappen. 05:55 när Niclas skulle upp vaknade hon så klart. Så då vart det amning och gos, och sen frukost vid halv 8. Kl 8 lade vi oss i sängen och slocknade båda två, och sov till 8:45. Välbehövligt.


Måndag natt.

18:26-19:11 sov
21:11-21-13 vaken, eller på g att vakna, men de var i med nappen och sen buffa.
21:13-23:27 sov
23:27-23:45 helt hysterisk, gick inte att lugna henne så hon kom över i vår säng.
23:45-03:18 sov
03:18-04:00 välling, sen passade hon på att sjunga lite ifall vi inte skulle ha annat att göra.
04:00-07:30 Sov, men vaknade med såna små uppvak, men då räckte de med napp och buff.
07:30 amma sen var det morgon.

Välkommen rutiner.

Niclas klocka ringde 5:45 imorse, var helt säker på att Athida skulle vakna med, men hon sov vidare en liten stund till. Skönt!

Sen åkte vi till kyrkis, var dock lugnt idag, men ack så trevligt för det!




Har även kommit på att vi måste ändra lite på Athidas rutiner. Eller vi ska försöka, sen får vi se om vi lyckas.
Tanken är att hon nu ska vara vaken till 18:30 istället för 18, eftersom Niclas kommer hem vid 16:40, och då ska vi äta. Innan maten är klar är klockan typ 17:05, och då hinner inte dom umgås direkt. För då är de bara förbereda för sängen. Så vi ska testa och se om de fungerar med 18:30 istället. Så har dom iallafall en halvtimme extra. Så får väl se hur de går. Blir bättre om de fungerar med gröttiderna med..

Söndag natt.

18:20-20:45 sov. Hon vaknade till när hon nös, men somnade om på en gång med buff i rumpan.
20:45-01:14. Sov, men vaknade till lite snabbt men vi han buffa lite innan hon fattade.
01:14-02:35 vaken, sov några minuter i stöten.
02:35-04:30 sov, i vår säng.
04:30-6:30 sov men vaknade ofta och snurrade och bökade runt.
6:30 Ammade sen var det morgon.

Så kvällen var bättre än det brukar, men natten var jobbig.

Beräknad födsel..

För ett år sen hade vi beräknad födsel med Athida. Men hon tittade ju ut 6 dagar innan.
Evig kärlek sedan dess :)

Idag har vi inte gjort många strån, den dagliga städningen imorse, sedan tvättning, sen skurade jag av köket ordentligt. Sen kom svärmor på besök, ringde hit henne, så kunde hon passa på att handla åt oss, haha.

Nu på kvällen, eller vid 18 var jag på styrelsemöte på Föräldraföreningen. Så jäkla synd bara att det är folk som så gärna vill gå med i styrelsen men sen inte kommer på möten. Kan man inte engagera sig då? Om man gått mer frivilligt? Nå väl, nästa möte 7 februari kl 18, som vanligt.


Imorgon börjar ju Niclas jobba, han har inte jobbat sedan december 2008. Sjukt igentligen. Men när han skulle börja jobba tog ju han sina 8 pappadagar och sen ryckte han in i lumpen. Men nu så. Back to work.
Skönt när pengarna börjar rulla in igen, haha.

Imorgon ska vi till kyrkis, sen efter de blir de ringa lite samtal, måste boka in lite saker.
På tisdag kväll har jag demo hos Frida :) Måste försöka hinna upp till dagis också och lämna en kedja till en beställning. Blir nog bra de :)

Lördag natt.

Athida hade bestämt sig för att inte sova igår kväll. Hon låg i egen säng närmare en timme med nappen i mun och bara vilade. Låg helt still och blundade med men inte sova inte. Efter 50 minuter gav jag upp och lät Niclas försöka, då somnade hon nästan direkt. Anledningen till att vi skriver upp alla tider nu är för att vi verkligen ska se hur hon igentligen sover..

Så..

18:55-19:35 sov
19:35-19:39 vaken
19:39-21:05 sov.
21:05-21:35 vaken.
21:35-23:30 sov.
23:30-23:35 Vaken.
23:35-03:20 sov (kan hända att hon vaknade en snabbis, men de var niclas som brevid hennes säng så...)
03:20-03:40 välling och lite skrik. Drack ca 80 ml välling.
03:40-06:30 sov men bökade runt.
06:40-07:00 ammade
Sen gjorde hon morgon.

Nu somnade hon vid 11:50. Och hon sover bara en gång per dag. Det är efter lunch. Sover hon två gånger blir de aldrig i säng på kvällen.
Och eftersom hon dricker såpass lite välling på natten verkar hon inte vara hungrig heller, gör ju alltid en stor flaska, ca 220, men det är väldigt väldigt sällan som hon dricker upp de, har väl hänt kanske 1-2 ggr.


Fredagnatt.

17:50 Somnade hon..
Knorrat till två gånger, men sovit när vi kom in i sovrummet.
20:35-20:40 Vaken
20:40-21:50 sov.
21:50-21:52 vaken.
21:52-00:15 sov kom sedan över i vår säng.
03:02-03:30 vaken, drack vällling. somna i egen säng.
04:15-04:20 låg och knorrade utan att vakna.
05:30 kom till vår säng och somnade på en gång.
07:00 vaknade för morgonen.

Om jag är trött? JA! Ändå var natten bättre mot vad det har varit.

Fredag kväll.

Athida sover, Niclas är i sura och spelar innebandy och katterna sover.
Vet inte när N kommer hem heller, han skulle förmodligen dricka lite alkohol efter, mamma skulle iallafall hämta honom om de inte blidde allt för sent tror jag.
Han dimper väl in rätt som det är.

Sitter och tittar lite på Lets dance. Finns inget annat vettigt att göra. Skulle kunna börja rensa här hemma, det är ju mycket skit som ska väck innan flytten. Men kanske är lika bra att N är med då?

På måndag börjar han jobba med, och då börjar även kyrkis igen. Så då blir de lite mer rutiner och mer att göra på dagarna. Bara hoppas att de inte är så jäkla kallt ute då. 5- är mer lagom istället för -25..


Torsdagnatt.

För att klargöra varför hon inte får välling när hon ska sova: Hon äter ca 1,5 dl gröt innan hon lägger sig, vid ca 17:30 tiden. Därför behöver hon inte ha välling, eftersom hon redan är mätt..


Nå, hon somnade vid 17:55, med bara nappen i egen säng. Vaknade inte förrän 19:45, och somnade om 20. Sedan vaknade hon en gång till vid 22, men vägrade somna om, och somnade inte om förrän 23:10 ungefär. Då gjorde vi en liten flaska välling som hon inte ens var intresserad av. Men Niclas fick komma och ta över vid 22:50 så jag kunde borsta tänderna och fixa mig innan jag skulle lägga mig. Niclas kom även han och lade sig samtidigt. Så han sov brevid henne och jag på hans plats. Hon somnade som sagt 23:10, och vaknade inte förrän runt 4. Hon sov alltså 5 timmar i sträck! Då drack hon ca 100ml välling och somnade sedan om, vid 6:30 kom hon över till mig och fick amma, och somnade sedan om till 8:20. Jag har fått massor med sömn!!

Mellan kl 21:30-06:00 är de amningsfritt på nätterna.
Hoppas att kommande nätter blir likadana. Tanken är att hon ev ska in i eget rum när vi flyttar. Fall hon nu störs av oss på nätterna att de kanske är därför hon vaknar.


Natten.

Athida somnade vid 18 igår när jag gick till pysslet, utan problem med Niclas. Och utan välling. Så som vi vill ha de. När jag kom hem 19:40 hade hon inte vaknat någongång alls. Väldigt ovanligt.
19:45 vaknade hon givetvis, Niclas försökte få henne och somna om, 19:55 sov hon.
20:05 vaknade hon, då var de mitt försök. 21:00 sov hon.
21:15 vaknade hon igen. 22:30 somnade hon. Lade ner henne i egen säng. 00:30 vaknade hon, fick välling, åt kanske 100 ml, 00:40 sov hon igen. 02:37 vaknade hon igen, räckte med att stoppa in nappen och smeka lite på ryggen. 04:30 vaknade hon och fick komma över till oss, men vägrade somna om, då var hon vaken till 5:25, sen somnade hon. Och vaknade 7:30 och fick gå upp med Niclas.

Fast dom kom och lade sig vid 9 igen, och lilldamen bökade runt och somnade vid 9:17. Och sov i 25 minuter.

Varför gör hon så här för? Varför sover hon inte när hon är trött?
Hoppas att kommande natt blir bättre....

Globaluppvärmning?

Hade vi inte nyss problem med den globalauppvärmningen? Att de inte skulle vara snö och inte vara kallt?
Då har forskarna missat något stort. De är tamefan minus 25 grader ute nu, och massor av snö.
Så jäkla kallt att man inte ens kan gå ut. Eller, vi men inte Athida. Det är sjukt kallt.

När vi vaknade imorse hade vi IS på insidan av rutorna i sovrummet, de är inte okej. Inte när man bor i lägenhet, de var bara på med elementen och nu ska de fanimig bli VARMT!! Inatt ska jag inte frysa. För de gjorde jag inatt direkt när axeln var framme, inte mysigt alls.

Athida står i sitt kök och leker med alla kastruller, super kul tycker hon :)

Haha, vi skulle hänga ut våra täcken och kuddar på balkongen imorse, och givetvis skulle Sockan dit och titta i dörröppningen, vad han inte väntade sig var just 25 minus grader. Så när han andades in vart de ju is kallt i nosen så han stod och typ hyperventilerade, såg så kul ut. hahaha.

VAGN TILL SALU!

Har insett att jag inte kan ha kvar båda vagnarna när vi flyttar. Vi har ju inge vagnförråd då. Och de får inte plats i hallen med två vagnar, knappt så en får plats.

Så, vagnen som måste säljas är Bugaboo Bee med Khaki suflett.
Är väldigt sorligt, för den är ju knappt använd. Körd kanske 500 meter.
UV-skyddet är nytt i förpackning fortfarande. Sommarsufletten bara testad.
Plus att den som köper får garantin med, för min lapp är inte ifylld.

Intresserad?

PS: är den ända "sulky" vagnen på marknaden med vändbar sits, perfekt om man vill se barnet. Och den blir super liten hopfälld, är perfekt för affärer då den alltid får plats mellan alla hyllor/ställningar.


12 månader, 1 år idag!

Idag är det den stora dagen, idag fyller Athida 1 år. Ett helt år. Det är helt sjukt hur fort detta år gått. Ett år fullt med nya prövningar, kärlek och ännu mer kärlek. Det går inte ens att beskriva kärleken som finns till detta underbara barn. Att få se henne växa upp, från ett litet knytte som bara låg, till en vilding som klättrar upp på allt, och som ska vara med på allt som vi gör. Det är verkligen fantastiskt hur mycket ett barn lär sig på ett år.


(Katten låg i en banankartong och sov, Athida bestämde sig för att göra honom sällskap i lådan)

- Väger gissningsvis runt 8500 gram
- Är gissningsvis runt 74 cm lång.
- Har storlek 74 på de mesta
- Går runt möblerna, kan ta ca 2 steg men kommer sen på att hon gör de så då sätter hon sig
- Kissar på pottan 3-6 gånger per dag, bajsar på pottan i stort sett varje morgon.
- Somnar vid 18:00 på kvällen och vaknar ofta vid 6:30-7:15. Får välling vid 1-2 tiden.
- Har fyra tänder, 3 st har kommit senaste månaden
- Jagar katterna, och "masserar" de i pälsen. Och försöker trycka in sin napp i mun på dom
- Lärt sig stänga av x-boxet när Niclas spelar
- Sätter på sterion och höjer sänker ljudet på tv:n så hon kan dansa. Vilket hon älskar.
- Älskar att leka med kattluckan hemma hos mormor. Och kasta ut leksakerna där igenom.
- Roligast att leka med är tidningar, fjärrkontroller, bankdosor, och mobiltelefoner.
- Älskar att leka tittut.
- Säger mamma, pappa och namnam till mat. Och ett läte för bröst. Ibland låter de som lampa och mommo.
- Klappar händerna.
- Klättrar upp för trapporna med en jäkla fart.
- Äter vanlig mat allt mer.
- Älskar mandariner.


Kalasdagen.

Idag hade Athida sitt 1-års kalas. Var nog 22 vuxna och 3 barn om jag minns rätt. Men vi var ju i lokalen här i huset brevid, så de gick bra ändå, hemma hos oss hade vi aldrig fått plats ;)

Vi bjöd på tårta, munkar, bullar, och 2 sorterskakor, så de var inge lyxkalas. Athida fick en egen tårta, hennes var fylld med banan och mango/banan pure (burk). Men hon smakade mest på grädden och mandarinerna som låg uppepå, resten var lite konstigt och åkte ur mun på en gång.

Hon fick paket så de hade räckt till 10 barn :D
Ska försöka minnas allt nu :

Hello Kitty dockvagn
Hello Kitty Nalle
Gåvagn
Kastruller
Stapelhinkar
Ficklampe tiger fischerprice
Telefon med musik fischerprice
Böcker
Kläder, bland annat mumin, hello kitty, puma och adidas :D
Nalle
Docka+dockkläder
Fotölj (jabadabadoo)
Stol
Bord
Pengar på sin fond.

Har säkert glömt något nu med, men de är vad jag kommer ihåg nu. Så hon fick MASSOR av saker. Frågan är bara vart allt ska få plats? Tur vi flyttar snart :)

Dagen har vart alldeles perfekt, trevligt folk, presenter och fika :D Athida härjade loss som bara den med sina nya saker när vi kom hem.

För ett år sedan..



För ett år sedan vaknade jag på morgonen av att slemproppen gick, och vattnet började sippra.
Tänk att de har gått ett år sedan vi åkte in till förlossningen för kontroll. Ett helt år sen.
Jag bara gick och väntade på att värkarna skulle starta. Och nu när jag sitter och läser i katagorin graviditet, är jag så glad att jag skrev så pass mycket som jag gjorde om hela graviditeten. Så kul och gå tillbaka och läsa nu.


2010.

Gårdagen spenderades helt i enkelhet, lite godare mat bara. Vart kycklingfile och barbequepotatis till lunch när Niclas var hemma, och sen egen klyftpotatis och älgbiff med viltsås till middag hos mamma. Sen marängtårta till efterrätt. Sen gick jag och Athida hem till oss vid 18 tiden. 18:30 sov hon, och sov sen ganska oroligt hela kvällen, men vid 00 slaget ( jag orkade vara uppe :D) sov hon som en stock och vaknade inte för nån smäll alls. Men sen härjade hon och bökade runt från 03-05. Jag är ett lik idag.

Plockade bort all jul igår, eller alla gardiner, tvättade julgardinerna och hängde upp nya. Även granen rök. Nu imorse åkte alla stakar och stjärnor ner i lådorna. Skönt!

Misstänker att Niclas kommer hem sent idag, tror inte han kan köra förrän mot kvällen :P Snön vräker ner ute, idag blir de nog en pulkatur för lilldamen om de inte är allt för kallt, har inte kollat mätaren än.

Ps: För ett år sen pimplade jag hallonbladeste för fulla muggar :D




RSS 2.0