Oj, här går det undan.

Mina bröder+Samuel har typ flyttat hela vår lägenhet sedan igår kväll. Nu ekar de överallt.
I vardagsrummet finns bara hörndelen till soffan kvar, utan sittdynor, inte allt för skönt :D
Sen finns ju tv:n, och bokhyllor, men sen är de tomt :D

Imorgon blir de ner till radhuset och plocka upp lite saker och ställa iordning. Måste inskaffa en grind imorgon med. Annars har vi ett helsike eftersom Athida älskar trappor.

Men måste säga att de inte är alla som lyckas flytta utan att göra något alls ;D Varken jag eller Niclas har gjort nått. Tur man har snälla och starka bröder som vill tjäna en slant ;D

Snart dör den nog...

Min dator har nog snart sett ljuset i tunneln. Det är nog bara inse att den tjänat mig i dryga tre år om jag inte missminner mig helt fel. Skärmen flackar i ljus, ena sekunden är den ljus som en ska vara, sen blir den jätte mörk, och sen flackar de, och sen blir de kolsvart. Då måste datorn i vänteläge för att den ska bli ljus igen.
Den kan väl inte dö nu fattar den väl. Om den dör måste vi ju köpa en ny. De vill vi inte nu ju.
Snälla dator överlev och bli frisk i några månader till i varje fall!!!



Nå, ikväll får vi börja flytta in lite kartonger i radhuset, inte för inte som man har tre små bröder?! ;D haha.
Har ju lovat de två minsta en slant med, så de ska dom få. Den stora ska bara vara glad :D haha.
På måndag börjar vi nog flytta mycket. Nu har vi ett rum i radhuset vi kan ställa in saker i. Men då slipper ju jag sakerna i hallen, underbart! =D

Allt och inget...

Har spenderat dagen med att rensa och packa så mycket det bara går. Eventuellt att vi redan i helgen kan börja ställa ner kartonger i radhuset. Skulle vara skönt att få väck dom från hallen. Vart nästan en hel svart säck igen med skit. Varför har vi sparat allt sånt för?

Igår var jag och hämtade ett matbord och 8 stolar. Hittade precis de jag ville ha, för en suuuuper billig peng jämfört med nytt. Och skicket var super. Så de var bara köpa. Niclas bryr sig inte så är direkt hur de ser ut osv, men de kommer passa in bra, och vi kommer kunna bjuda hem folk och alla får sittplats. Skönt.
Bordet och stolarna står nere i radhuset redan, orkar inte bära upp allt och sen ner snart igen. Tur ägaren innan oss är så snäll :)

Niclas och jag fyller ju år snart. Men har fanimig ingen aning alls vad jag ska köpa åt honom.. Han vill inte ha något direkt heller. Hjälp mig!!

23 februari 2010.

Athida sov helt perfekt inatt. Somnade i sin säng, småvaknade 2 ggr under kvällen. Men sov sen från att vi lade oss vid 21:15 tills klockan var närmare 1-2 någongång. Drack en flaska välling i sin säng, stoppade i nappen och sov vidare i sin säng tills klockan var 6. Då var det morgon. Helt underbart, vi har sovit bra alla i den lilla familjen :D

Niclas har vart hemma och vart sjuk nu idag och igår. Men imorgon blir de jobb igen som tur är. Blir fattigt annars, haha. Imorse var vi upp till dagis och lämnade lite lappar om klädförmedlingen och årsmötet. Sen åkte vi till Virsbo på kyrkis. Sen vart de hem och äta lite och sen till Sura. Var in på kommunhuset och lämnade lite lappar dit med som ska upp på anslagstavlorna, och sen ut på förskolor/skolor. Sen kl 15 hade vi tid på banken för att gå igenom om hur vi vill lägga upp lånen. Tog på ett bra sätt tror vi, haha. Det visar sig i framtiden.
På måndag ska vi iallafall skriva alla tillträdelsepapper, och sen är radhuset vårt :)

Håller på "lagar" mat nu. Värmer färdigköpt lasagne, kallas inte för matlagning då, haha. Men idag är vi slöa.
Athida är dock lika hyper som vanligt, förstår inte hur katterna orkar med henne, haha. Hon ska gosa med dom hela tiden, och Sockan säger ju aldrig ifrån. Dumma katt igentligen.


-28 grader.

Det visade tempen imorse. Det är sjukt, inte mänskligt att vi ska ha så jäkla kallt alltså.
Fast de kändes konstigt nog inte så kallt, de var ju ganska vindstilla som tur var.


Konferensresan.

Igår var jag som sagt borta hela dagen från Athida. För första gången.
Åkte från Ramnäs 04:30 mot Västerås, sen buss till Vikingterminalen. Sen incheckning och sen in på båten nästan direkt. Då vart de frukost, och sen konferens i 5 timmar ungefär. Gick igenom ALLT, och känns riktigt bra. Resten kan bara utvisas efter årsmötet den 7e mars klockan 18..

Efter konfen vart de lite fritid, efter båtbytet alltså. Först vart de gemensam buffe, och sen göra vad man vill.
Köpte nya tallriksunderlägg åt lilla damen A, ett med mumin och ett med lilla My, sen vart de marimekko nappar åt henne. Niclas fick sig lite alkohol. Och sen var vi stortsett framme.

Jobbigast med hela resan bortsett från att jag saknade Athida var nog hemresan. De var ju snökaos, inge plogat alls på motorvägen och olyckor lite här som. Men var hemma sent och somnade som en stock.
Nu tar de ett bra tag innan jag åker bort från Athida igen :)

Jag tävlar hos CarpeAnnah!


" Jag är med och tävlar hos Annah - blivande tvåbarnsmamma om ett Polkadot spjälsängsset eller set till vagga/vagn i valfri färg från Barntyger.se. Klicka här för att vara med och tävla du med!"

Ih, håller tummarna :)


Dagarna drar ihop sig..

Snart flyttar vi, och de är MASSOR med saker kvar att packa. Och som de verkar nu kommer vi kanske komma in i radhuset lite tidigare med, det gillas :) Skulle vara skönt att få allt iordning tills de blir kalas för mig och Niclas. Får se vilken helg de blir, ser ut som nu att de blir helgen efter vi fyller. Men de ordnar sig nog.

Imorgon ska vi bara vara hemma, måste passa på att mysa och packa. På lördag är ju jag borta heeela dagen från Athida. Första gången någonsin. Värker i hjärtat redan nu, men jag vet att de kommer gå bra, och att Niclas och Athida behöver den tiden själva med. Men de känns ändå, men de hörs väl till.

Nu ska jag förbereda flaskan för natten, koka vatten osv. Niclas och Athida sover.
Niclas däckade i soffan för 40 minuter sen, och nyss fick jag honom att förstå att han kan lägga sig i sängen istället. Gör honom snart sällskap. Är super trött jag med! Så, godnatt!

Tisdag.

Imorse, efter sovmorgonen gjorde vi oss snabbt iordning och åkte till Virsbo på kyrkis. Kul med nya mammor och barn med ;)

Efter de vart de till stan. Inhandlade lite åt både mig och Athida (som vanligt)
Athida fick 3 par byxor, kappahl hade 3 för 2 på lite "finare" kläder. Så de blidde tre par "prassel" byxor. 2 par "flickbyxor" och ett par "pojk". Kappahl är så sjuuuukt duktiga på att verkligen sortera upp pojk och flick kläderna. De gillas INTE. Mer blandat och mer uni tack. Byxorna vart iallafall i strl 86. Blir nog sen vår tidig sommar strl. Så de blir nog bra. Sen fick hon en suuuper fin kappa från H&M. Hon kommer bli världens finaste prinsessa i den :)

Och jag fick mig en ny tunika från lindex. Super härlig.

Sen köpte mamma gummistövlar åt henne med :) Såå små :)

Vi tror på Gud Fader allsmäktiga.

Himelen och jordens skapare. Sen orkar jag inte fortsätta.
Måste skriva vad som skedde igår.

Niclas och jag satt i soffan och tittade på tv, och kom in på Athidas sömn, vilket sker ganska ofta. Och jag tog en stilla bön till vår kära Gud om att vi verkligen ville sova inatt och gjorde han så hon inte sov skulle vi bli sura på Han.

Athida vaknade 22:10, fick nappen. Sov till 3:30. Fick välling, som allt bara vart skit med, Niclas gjorde för varm, gick ur sovrummet och hon stod klarvaken i sin säng. Jag gick på toa och Niclas gick på toa. Hon drack sin välling och snarkade sen vidare på en gång och sov till 6:30. Då fick hon komma till mig i sängen, Niclas hade ju redan åkt då. Hon ammade, och vi somnade.(!) Nästa gång jag vaknade var klockan 8!!! Fatta 8 på morgonen. Jag var så sjukt utvilad så de är inte sant. Även om jag vaknade under första perioden hon sov och lyssnade så hon andades, men iallafall. Jag har fått sömn. Och Niclas och jag viskade till varann att vi tror på Gud nu!  ;D

Så hoppas på en liten fortsatt rutin, om Gud är snäll!

Bild på halsband!



Halsbandet till mamma, graverat med Athida och 090104.
Detta är ett lite större hjärta jag hittade i mina gömmor ;D


Bilder


Athida försöker stoppa in nappen i dockans mun.




Sitter och läser bok :)


Detta fixade jag iordning nu ikväll, hon kan visserligen gå väldigt bra nu, och går kanske 75% av tiden. Men ett varningstecken för de skadar ju inte ;D


Smycken.

Precis beställt hem lite mer kedjor, beställde hem 4 meter, så de ska räcka till några halsband iallafall hoppas jag.
Gjorde precis klart 4 halsband också. Så ska gå och leverera dom imorgon om de finns tid. Ett ska mamma få :)

Måste smöra lite med mamma så hon kommer och rensar våra avlopp inför flytten ;D

Så förhoppningsvis kommer de hem lite saker i veckan, så jag får pyssla ihop nått bra :)

Massage.

Klockan 12 kommer Fia hit och ska massera mig. Hon är riktigt duktig på de, och nu har hon gått kurser för att bli ännu bättre. Ska bli gudomligt skönt. Speciellt eftersom jag ALLTID har så förbannat ont i ryggen.

Klockan 14 ska Niclas åka till Uppsala, han ska träffa lumparvänner och festa till de ;D Så han kommer inte hem inatt, utan blir nog imorgon någongång. Påpekade att de skulle vara gulligt med lite rosor imorgon ;D Även om vi inte firar alla hjärtans dag, haha.


Snart är de helg igen.

Athida är snorig igen, och ganska så mycket gnällig. Nu sover hon iallafall, hon somnade i vagnen på väg hem från mamma, då är man trött. Och vaknade inte fast jag lyfte upp henne ur vagnen, upp för trapporna, klädde av henn och lade henne i egen säng. Men nu vaknade hon. Inte alls pigg, hon ammar nu får väl se om hon blir på bättre humör efter kanske. Misstänker att de är tänder på g, hon dregglar massor, näsan rinner, och vill gärna tugga inåt käkarna med något. Och titta får man absolut inte.

Kan ju hoppas på tänderna och inte sjukdom igen.


Niclas är iaf på väg hem redan, skönt. Eftersom Athida alltid blir super nöjd när han kommer hem.


Det som inte ska få hända, hände!

Imorse när Niclas hade gått upp som vanligt så lade jag mig på hans sida, men Athida skulle amma så jag vände mig om mot henne, och lade Niclas täcke som en korv på hans sida. Athida ammade på ena sidan, och ville sen ha från andra bröstet, så hon klättrade över och lade sig på Niclas sida. Efter amningen tog hon nappen i mun och lade sig och vila. Och sen mitt i allt, jag hade armen över henne. Men de gick så fort. Hon ramlade i golvet. Han precis ta tag i hennes fötter så hon stog på huvudet i stort sett. Fick upp henne i sängen, och hon grät lite, inte alls så hon skrek eller så, så misstänker att hon vart mer rädd än hade ont. Hon kunde röra armar, ben, nacke och huvud precis som vanligt. Men de som inte ska få hända hände. Kände mig som världens sämsta mamma som inte hade henne under precis fulluppsikt.

Annars är hon super duktig på att både klättra upp försiktigt i vår säng, men även att klättra ner, hon går alltid ner med fötterna och rumpan först.

När hjärtat inte följer med.

Sedan Athida föddes har inte hon och jag varit ifrån varandra mer än 3 timmar. Kan låta riktigt töntigt i vissa personers öron, men i mina låter de fantastiskt. Jag har fått spendera så mycket tid med vår dotter, helt underbart. Och är väldigt glad att hon nu trots att hon är över 1 år kan vara hemma med mig och slippa förskola.
Men nu är de så att Athida ska snart vara ifrån mig en hel dag, i 16 timmar för att vara mer exakt.
Hon kommer undertiden vara hemma med Niclas, så jag vet att hon kommer ha det helt fantastiskt hemma med honom med, men de känns ändå så himla konstigt. Jag ska vara ifrån henne så många timmar.

Det är nämligen så att jag ska åka på konferensresa, med Föräldraföreningen. Vi har så otroligt mycket som behöver styras upp, och som ska gås igenom från föregående år. Så då slog vi slag i saken och beställde en resa, en dagskryssning. Så vi kommer kunna arbeta i fred med det vi ska arbeta med. Samt koppla av någon timme när de är klart.

Men som sagt, det känns väldigt konstigt. Tur att de inte är över natten, för då hade jag inte följt med på resan. 16 timmar räcker och blir över för ett bra tag. Och den kvällen vi kommer hem så hoppas jag att Athida sover i vår säng ;D

Tomt, tomt, tomt.

Allt mer saker åker ner i kartonger. Eller nu är kartongerna slut. Men iallafall. Och ju mer som åker ner desto mer damm kommer fram. Och just nu är jag i den punkten att de känns helt onödigt att städa. Eller, dammning av golv sker ju dagligen, men allt de där andra. Som exempelvis våttorkning och dammning känns helt onödigt. Känns ju ändå som att vi liksom flyttar snart, och då ska man ju ändå flyttstäda. Och dammar jag av allt nu, får jag ändå göra om de om några veckor. Och de känns ju verkligen som dubbelt jobb, och de känns ju ganska onödigt just nu.

Måste ringa mamma och se om hon kan åka förbi och köpa banankartonger. Japp, ni hörde rätt, dom kostar pengar på affären. Inte på vår konsum då, där är dom gratis. Men där finns de nästan aldrig några, vi slåss om dom i byn :D

Niclas är nere i källaren och rensar sina målarsaker, alla penslar och annat mojs. Behövdes tydligen de med.
Sen skulle han plocka ur vagnen ur bilen och påsen med de vi handlade i Örebro. Trot eller ej, jag köpte bara en klänning och strumpbyxor år Athida från polarn&pyret. Inget annat alls. Amazing! :D

Påsar under ögonen är modernt.

Brukar faktiskt klara mig ganska bra från påsar under ögonen. Men givetvis inte idag. Athida har vart vaken i stort sett hela natten, sovit små korta stunder för att sen vakna långa stunder igen. Mellan 00:30-02:30 var hon vaken. Och sen mellan 03:30-04:30. Sen sov hon någorlunda tills klockan var strax innan 7.
Behöver jag påpeka att jag är trött?
Och de är Niclas sovmorgon idag. Min kommer imorgon.

Ska ju åka till Örebro idag. Träffa Niclas syster med familj. Först titta på deras nya hus, och sen iväg och luncha och shoppa tillsammans. Trevlans. Därför Niclas har sovmorgon, så han orkar köra, för vägen dit är pisstråkig, en sån väg man somnar på. Uscha.

Nu verkar lillsnurpan vilja ha frukost.

13 månader.

Idag blir Athida 13 månader.



- Väger gissningsvis runt 8700 gram
- Är gissningsvis runt 75 cm lång.
- Har storlek 80 på de mesta
- Går runt möblerna, kan ta ca 10 steg men kommer sen på att hon gör de så då sätter hon sig
- Kissar på pottan 3-6 gånger per dag, bajsar på pottan i stort sett varje morgon.
- Somnar vid 18:30 på kvällen och vaknar ofta vid 6:30-7:15. Får välling vid 1-2 tiden.
- Har fyra tänder
- Jagar katterna, och älskar att gosa med dom så fort hon får chansen.
- Lärt sig stänga av x-boxet när Niclas spelar
- Sätter på sterion och höjer sänker ljudet på tv:n så hon kan dansa. Vilket hon älskar.
- Pratar i telefon direkt nät hon får tag på en telefon/fjärrkontroll.
- Älskar att leka tittut.
- Säger mamma, pappa, där och namnam till mat. Och ett läte för bröst. Ibland låter de som lampa och mommo.
- Klappar händerna direkt man säger bra eller duktig.
- Klättrar upp för trapporna med en jäkla fart.
- Äter vanlig mat allt mer.
- Älskar frukt av alla de slag.
- Klättrar upp för sofforna, sängen, orbin, och sina fotöljer.
- Följer med i rörelser till imsevimse spindel.
- Möblerar gärna om, puttar bort v-rumsbordet till andra sidan osv. :D


Villervalla

Posten plingade nyss på dörren, och de kom ett paket till Athida.
Det var lite sommarkläder med Villervalla åt henne.

Jag kunde inte motstå att klicka hem lite på rean, och en mössa från nya kollektionen.
 


Det vart en klänning, en sommarsuit, och shorts på rean. Allt i strl 86.
Mössan som var från de nya i strl 1-2 år. Så den blir bra till våren.
Så snyggt, så snyggt.
Och måste verkligen säga att kläderna är så mjuka och sköna även om de inte är tvättade.
Kommer bli så fint till sommaren.:)


Storm ute.

De blåser utav bara den, så idag håller vi nog oss inne.
Frida kommer strax på besök, hon skulle bara till bm först, inte många veckor innan deras bebis kommer ut. Mysigt värre, får man sniffa lite ;O

Athida går mer och mer nu, fast inte så många steg om man inte lockar på henne med något hon verkligen vill ha. Annars blir de kanske bara 5-6 steg, så stannar hon mitt i och applåderar åt sig själv. Haha, duktig flicka! :D

Nej, ska kika vad hon härjar med i hallen nu..

Strömlöst.

Halv två gick strömmen, och halv sex kom den tillbaka. Fyra timmar var vi strömlösa. Kan låta lite, men fy tusan vad man är beroende av el. Hade bröd i ugnen, vilket är så typiskt, så de fick stå på eftervärme och vart nog någorlunda klart.
Så länge de var ljust ute gick de ju an, men ju mörkare de vart desto mer ljus vart tända.
Hade två bröder på besök med, minsta och äldsta, Athida var helt galen. Ska visa dom varenda leksak och dansa och ha sig. Underbara unge!

Niclas fick ta med sig mat på vägen hem, hade inte kunnat laga mat klart i tid. Athida fick rumsvarm mat vid 4 tiden, så fick hon lite kyckling ur min rulle nu. Sen bums i säng. Utan välling och med napp bara. Somnade på 2 minuter. Hoppas, hoppas, hoppas natten blir som den förra. Skulle vara en fin ny vana :)

Nytt rekord i huset!

Athida har sovit 8 timmar i sträck inatt. I egen säng.
8 timmar, fatta. Det är länge, och de är första gången hon sover så länge i ett sträck.
Hon sov från ca 20-04:15, då fick hon välling och komma över i vår säng. Och somnade om direkt efter vällingen.
Och sov till 6:45, då ammade hon, sen vart det morgon vid 7.
Känner mig utvilad. Var länge sedan man kände så. Även om jag har vaknat ungefär vid de klockslagen hon brukar vakna och tittat så hon andas. Vilket jag iochförsig gör varje gång jag vaknar på nätterna, men iallafall.

Så nu hoppas vi att de här är början på en ny bra vana.




RSS 2.0