Valborgsmässoafton.

Idag var det dags för min operation av den ena onda tån. Men som jag misstänkte var den för infekterad så nu blir det penicillin i sju dagar tre gånger om dagen först. Och sen, den 26 maj blir de operation förmodligen.
Så ikväll blir det ner vid brasan och kika, får se om vi ser fyrverkerierna där nere eller inte. Packade ner Athidas hörselkåpor ifall att i allafall.

Är hemma hos mamma nu, tänkte laga mat åt barnen, men det är inga barn hemma. Ingen aning om vart de är heller så. Athida ligger iallafall nakenfis på golvet och leker. Hon har börjat upptäcka att hon har fötter, så hon ligger och försöker fånga dom och bli skit sne när dom försvinner, det kan ju omöjligen vara hon som sparkar, hahaha.


Dåligt med uppdateringar.

Har inte haft varken ork eller lust till bloggen. Var helt slut efter dopet. Men nu är man pigg igen.
Igår fyllde mamma år, men vi struntade i tårtan eftersom de vart en del på dopet och i måndags då de vart tårta kvar.
Var in till stan igår med mor och bröder. Sålde ena skötväskan till Emma, och sen köpte jag en bitring till Lillan. Det verkar vara tänder på G, köpte även en body i strl 80. Hamstrar lite så blir de inte så mycket som måste handlas på en gång sedan :)
Köpte även tavelhyllor på rusta, var på extra pris där. Måste ha till Athidas rum till ramar och sån hon fick i dopgåva.
Kanske skulle skriva vad hon fick i dop gåva? Fast de var så mycket, och måste ju minnas rätt med :P

Vakande ängelhalsband klänning+solhatt från Niclas vänner
Födelsestol, bodysuit, klänning från min Gudfamilj.
Ängelhalsband med månadssten + graverad ram från Niclas farmor+farbror+sambo.
Graverat smckeskrin från Athidas gudfar/farbror.
Fotoalbum från faster+sambo
Fotokarusell speldosa, tavla, födelsetavla, ängeljusstake från min familj.
Fotoram från Maggan (min dagisfröken)
Tunika + shorts från min kusin Rori
Bestickset från min morbror+sambo
Ram+speldosa+ask+nalle från min mormor
Matset (tallrikar och bestick) från Riggan.
Guldhalsband med hjärta från farmor
Pengar från farbror Eino + Pekka + Hanna
Fonder+ nalle från farfar+tjej
Tummen prasselbok från Niclas gudmor+sambo

Har säkert glömt något. Men massor av fint fick hon, och inget var likadant. Så de var super skönt.
Ska leta bilder till alla ramar idag, så man får upp de på hyllorna sen. Blir fint de.

Är inge fint väder idag, blir inte alls sugen på någon promenad när jag tittar ut. Men blir nog en sväng iallafall.
Imorgon ska de ju snitta tån. Om de nu går med infektionen i. Det visar sig. Har inte börjat med kåvepenin iallafall, lika bra att vänta tänkte jag. Skulle ju vara kul om vi kunde se på brasan imorgon.
Nu vill lilldamen ha mat.

Bilder från dopet :)

      
Duknings bilder, (är klickbara)
   












Vart en del bilder.
Dagen har gått super bra. Athida var så snäll i kyrkan, sa knappt ett knyst även fast hon var trött.
På fikat knorra hon till tills hon somnade sen var de bara glada miner resten av dagen.
Fick massor av fina presenter, tusen tack :)
Nu är vi helt slut, skulle helst bara gå sova nu, men någon timme till får vi vänta.

Dop idag.

Idag är de dop för Athida. Halv två. Men vi ska ju vara i kyrkan en timme innan.
Har fixat mig klart nu i stort sett, eller ja hår och smink. Niclas påpekade lite fint att jag såg ut som i början av vårt förhållande, haha. Han är verkligen inte van att se mig fixad, haha.
Athida ligger och sover i knät nu. Måste försöka få henne att sova en gång till innan akten, vill inte ha en gnällig bebis då helst.

Igår var vi och dukade, och de vart perfekt. Kort kommer att komma senare.
Vi ska ju till källmora nu på morgonen med, och fixa de sista, typ blommor och sånt.
Sedan kommer alla tårtor, smörgås och vanliga. Och sen kommer svärmor med de hon bakat.

Känner mig helt nervös, avskyr ju att stå så där inför massa människor. Och de är ju ändå 44 pers som kommer.
Men de går nog bra, har ju de andra med mig, :)

Det gör så förbannat ont.

Tror seriöst att min stortå håller på att ruttna eller något. Den är totalt vanskapt för tillfället, massa äckel på den bara.
Men det är en vecka tills de kan snitta den, hade de inte varit för dopet hade jag satt mig på vårdcentralen tills de snittade den. Har så förbaskat ont i den. Kan knappt ha foppa skor ens längre. Kanske skulle börja äta kåvepenin? Då borde väl infektionen gå ur? Kommer förmodligen inte ens få på mig ett par skor tills dopet ens. Får väl gå barfota, snyggt. NEJ.

Vart i stan idag, handlat allt till smörgåstårtorna osv. Vart en hel del. Men nu är nog allt köpt iallafall.
Förrutom blommor. Men de åker vi och köper imorgon.
Niclas skulle ut på krogen ikväll, så då får han sova hos din bror. Lika bra de. V 19 är han ledig hela veckan igen :)

Athida ligger ute på altan och sover, för vi är hemma hos mamma. Ska ju hjälpa till och göra alla röror och mojs till tårtan. Imorgon kommer ju en hel drös med folk från Sthlm, mormor+Riggan, Jack+A-K, Rori+Maggan och Hanna. Maggan är förövrigt den som skolade in mig på dagis för si så där 18 år sedan.

Nu ska jag lägga mig på soffan och vila en stund. Athida är i en tillväxtperiod nu och äter ca var tredje timme, även natte tid. Gärna lite oftare då. Och nu vaknar hon.

Bild.



Vår katt tål allt, men får se hur de blir när Athida börjar ta sig fram själv.
Idag fick dom gosa lite ♥


Jag saknar

Min gravidmage nå fruktansvärt. Satt precis och kollade på bilder, åh, så mysigt med en liten bebis i magen.
Längtar tills det är dags igen, om vi får fler barn vill säga.




2 veckor innan Athida kom ut ♥


Busspremiär.

Idag vart det att ta bussen till Sura för att hämta passerkort till Källmoragården. Gick super, är bra att de är låga bussar nu så man kan ta med sig vagnen in. Går ju tyvärr inte på de höga.
Kollade in allt i Källmora sen gick vi ner på samhället. Skulle köpa amningsinlägg. Men konsum sålde inte. Har ni hört något så dumt, inte ens kunna sälja amningsinlägg? Fanns typ tre sorters ersättning, fem sorters våtservetter, men inte inlägg. Vart fanimig lite sur. Så får kolla på vårt konsum om de har. Mn fungerar ju med en sönderklippt binda med, man tager vad man haver ;)
Annars väntar jag med de tills imorgon när vi ska till stan. Måste ju inhandla allt till dopet.

Athida ligger och sover i knät nu, när hon vaknar blir det gos och sen dammsugning. Och våttorkning av golv.
Låter som jag inte gör annat än städar, haha. Men avskyr när det är massa damm och grus under fötterna. Så då blir de oftast att jag dammsuger varje dag. Två katter pälsar faktiskt ner mycket.

Nej, ska fortsätta läsa lite nu medans hon sover.

Älskade barn

Man kan inte sätta ord på hur mycket man älskar sitt barn.




♥ Älskad så högt ♥


Paket att hämta.

Gick till konsum för att handla äpplen och hämta ut paket från ellos och laredoute. Köpte äpplen och gick sedan runt bruket, och efter halva svängen runt kom jag ju på paketen som skulle hämtas, haha. Smartskaft.
Fortsatte gå och träffade på Linda, barnen och en jättehund. Så vi svängde om och gjorde sällskap. Och kom ihåg konsum och gick dit och hämtade paketen. Var saket till Athida, för mina byxor var tydligen restade. Jäkla skit.
Men Athida fick 3 pack linnebodys i strl 67. Men det var verkligen små, så får se hur länge de passar, får väl köpa bodyförlängare i värsta fall. Sen fick hon 3 pack pyjamas i 68 och en super fin lurvjacka även den i 68. Tänkt till lite kallare sommarkvällar, och kanske början på hösten om den går på då. Men så liten som hon är så, haha.


Så snygg är lurvjackan, men färgerna är inte alls som på bilden. Utan den är starkt rosa med nästan limegula band och tass. Super härlig.

Nej, nu har jag en trött liten dam här som behöver sova. Och när hon somnat ska jag sätta mig och läsa lite ur Mias systrar. Verkligen en bra bok. Eller alla i serien, sen om de som sagt är påhitt eller inte, de får man väl läsa mer om i Monica Antonssons bok sen.


Föräldragrupp.

Idag träffades vi tillsammans med bvc. Pratade om smakportioner och sådana saker. Men det var många som inte kom, så vi satt och pratade en del bara. Trevligt det med.

Nu sitter jag och moffar i mig havrebollar. Så gott. Fick ta av Niclas om jag gör en blåbärspaj åt han på fredag. Så de är lätt fixat. Ine så bra och trycka i sig massa onyttigheter, men vad gör man. Blir en lååååång promenad imorgon, hoppas på fint väder bara, så tråkigt annars.

Känner för att skriva, men har inget att skriva. Så lika bra att låta bli, annars blir det bara en massa babbel om ingenting :)

Tisdag

Igår var fönsterputsaren här, och jisses hela Ramnäs är i färg ju, hahaa. Fönstrena var hemska innan, nästan så man skämdes. Men nu är de så rena och fina. Så igår ströks de gardiner för fulla muggar, skulle upp nya och rena i alla fönster. Athida satt i gungan och garvade när jag höll på strök och sjöng för henne, man måste ju se bra dum ut egentligen, sjunger för fulla muggar bara för att man ska få stryka klart. 
Passade på att möblera om i hennes rum med, lite kämpigt när man är ensam, men det gick, och bra vart det.

Idag ska vi till öppna förskolan på Källmora gården och träffas med föräldragruppen. Hoppas att Ida är där så vi kan prata ihop oss om att Sura Kommun vägrar vårdnadsbidrag. Vill verkligen vara hemma med Athida tills hon blir tre år. Så nu får vi gå vidare på annan nivå för att visa att Sura kommun verkligen behöver det bidraget, tror även att de skulle innebära att fler flyttade hit. Saken ska undersökas, vet att det är många som vill ha de ju.

Måste dammsuga när lillan vaknar, hon sover på armen nu så. Sen ska jag nog passa på att stryka lite av hennes klänningar, det behövs. Och dopklänningen.

Tycker det är lite synd att pappa/morfar bor i Filippinerna, så han inte kan träffa Athida. Dom har ju aldrig träffats eftersom han flyttade i november tror jag det var. Men, kommer väl en tid för det med kanske. Athida har ju farfar, pappa, farbror, gudfar och Tarmo. Så karlar finns de ju runt henne :)

Nyfriserad.

Har vart och slingat och klippt håret idag. Utnyttjade presentkortet jag fick i julklapp av Gudmor. Var på tiden tyckte jag.
Vart iallafall ljusare i huvudet, och ytterst lite kortare. Hade ju inte så långt hår innan så.
Mamma och lillebror passade Athida, och hade god lust att ringa minst tre gånger på den tiden och kolla hur det gick, men jag hejdade mig. Allt hade iallafall gått bra.

Här kommer en bild på mig, bortse från ansiktet, haha

 
Jag och en linslus :D

Jävla försäljare.

Var som sagt till stan igår och hämtade ut min telefon, för andra gången på två månader. Eftersom minneskortet inte fungerade, men när jag pratade med dom på servicen så sa han att minneskort större än 2 gb inte passar i min telefon. Nehe, kom inte ens ihåg då hur stort jag hade, eftersom det låg hemma. Och när vi sen kom hem kollade jag hur stort det var, det var ju 4 gb. Och då är det en jävla idiot försäljare som har sagt till mig på media markt att köper jag inte så stort ångrar jag mig sen, och de var ju så bra med ett på 4 gb och det var ju specialpris när jag köpte telefonen. Alltså, vet han inte ett jäkla skit om vad de ska vara för minneskort eller något i telefonen, blir tokig.
Aja, fick byta med Niclas, så han tog mitt stora på 4 gb och jag hans lilla på 2 gb. Och nu fungerar det.

Hittade iallafall strumpbyxor åt mig och body åt Athida. Köpte även body och klänning till längre fram åt henne. Var ta två betala för en på rea varorna. Farligt farligt. Tur att Niclas var med och hindrade mig från att shoppa loss. Speciellt eftersom vi inte fått nå pengar än, kommer nog imorgon. Haha.

Imorgon blir det inget kyrkis, har bokat fönsterputsare och han skulle komma klockan tio. Så tills dess måste alla gardiner ner och alla blommor väck från fönstrena. Varken orkar eller kan tvätta fönster själv. För de första blir det bara helt randigt, och nu är dom för skitigt. Nosavtryck och annat jox.

Imorgon ska jag till frisören, klippa och slinga. Tror jag bir ljusare i håret, men har inte bestämt mig än. Mamma ska ha Athida under de 1½ timmar de beräknas ta, hoo. Första gången jag är utan henne så länge. Ångest.
Men det går nog bra, dom kan ju alltid komma in på frisören om Athida skulle bli hungrig.

Nu har jag en massa att ta tag i, som att fixa alla fönster och duscha alla blommor. Dom är lika dammiga dom. Ett under att de lever.

Idag blir det..

Idag måste vi till stan, min mobil är tydligen färdig lagad fick jag ett sms om igår. Måste verkligen fråga någon annan gubbe nu om jag kan få häva köpet, vill inte ha den mobilen, batteriet håller inte ens 1½ dygn, även fast man varken använt den eller något. Skit telefon.
Måste även köpa en body åt Athida till dopet, men har ju presentkort som tur är.
Sen lär vi nog fylla på kylen lite, den är lite för tom just nu.

Hon har sovit helt perfekt inatt. Ammandes vid nio, lade henne då i egen säng. Sen vaknade hon halv ett i mardrömmar, så då fick hon äta, lyfte över henne i egen säng. Och nästa gång hon vaknade var klockan kvart i sex, då fick hon äta igen och vaknade kvart i åtta nästa gång. Känner mig riktigt utvilad.

Underbara väder.

Vart en promenad på över en och en halvtimme med Sabina och Hampus. Inte för att de små säger så mycket men dom är ju med för det. Athida sov iallafall ca 30 minuter, sen var hon vaken resten. Så nu ligger hon i famnen och sover.
Har hängt upp tvätt på balkongen, då är de vår. Solen är framme, men de blåser lite för mycket enligt mig. Men, då torkar tvätten fort iallafall.

Har blivit av med hyllorna i källaren med, en kille i huset här brevid ville ha dom. Skönt. Slipper man åka till tippen med dom, nu ska bara databordet på tippen. Får bli i veckan skulle jag tro. Vill ha väck all skit som finns här hemma nu.

Har ingen aning alls om vad vi ska göra för middag idag, har en massa i frysen men ingen inspiration alls att laga mat, är sugen på potatisgratäng med kyckling. Men har varken potatis eller kyckling. Får nog åka till Maxi imorgon och handla, behöver hamstra tvättmedel, för de var billigt nu. Och sköljmedel *kärlek*

Nej, måste lägga ner Athida i vaggan nu. Sen besöka toaletten.

Sopa gatorna.

Nu är (heter det sopbilen?) ute och sopar gatorna, aja, strunt samma vad det heter, men det blir rent på gatorna iallafall. Skönt det.

Athida har inte fått någon feber än. Så förhoppningsvis klarar hon sig, hon var bara lite extra gnällig igår kväll, men sånt man får ta. Så hoppas hon slipper febern, avskyr att ge suppar och ha mig. Men är väl bara att vänja sig.

Nu tystnade tvättmaskinen, har tvättat ett spjälskydd som vi fick av brödernas farbror. Vi har typ fyra spjälskydd, så vi kan ju variera lite ibland, haha. Har fått tre styckna, så onödigt att ha många egentligen, men eftersom vi inte köpa dom själva så. Nej, måste hänga upp de, och sen på med en nya maskin.

Idag kommer Niclas hem. Tjoho. Har verkligen saknat han här hemma nu eftersom han var hemma så länge förra veckan, man vänjer sig verkligen på en gång, bara att ta en dusch när hon är så där famning går inte nu. Men är han hemma är det ju inga problem. Nu blir det upp med tvätten, på med en ny och se våra bästa år.

BVC + vaccinering.

Idag var det dags för tre månaders vaccineringen, en spruta i varje lår. Athida fick sitta i mammas knä när sköterskan stack, har fått för mig att Athida annars tror att det är mitt fel att hon får ont. Var hemskt att höra henne skrika så efter.
Men hon lugnade sig ganska så fort när tutten kom fram.

Athida vägde iallafall 5530 nu, och var 60,5 cm lång. Ligger på normal på längd kurvan och under på vikten. Men följer sin egen alldeles perfekt.

Än har hon inte fått nå feber iallafall, får se om de kommer till natten eller morgondagen.
Vi har iallafall varit ute och gått med Sabina och hennes lilla tre veckors bebis, som heter Hampus. Lite över en timme vart det. Skönt att gå men de var jäkligt blåsigt, inget roligt väder alls.
Hoppas på sol till imorgon och helgen, så vi kan vara ute lite mer. Är Athida feberfri tänkte jag att vi ska till stan och köpa de sista sakerna till dopet, typ body åt henne och strumpbyxor och sånt åt mig. Kanske nå annat fint med.


Kyrkis.

Snart ska vi åka till kyrkis i Virsbo, även Anki och Linnéa kommer idag :)
Efter det bär de av mot bvc för Athida ska vaccineras. Sen sen lär vi åka till apoteket och köpa alvedon, fall hon blir febrig.
Köper nog hem suppar, fast jag tycker det är obehagligt. Men, bättre att hon får i sig de än att hon ska hålla på spotta ut flytande.

Athida har sovit super bra inatt, lade henne i sin säng vid tio, och sen vid halv fem ville hon ha mat, och sov med mig resten av natten, och mat nästa gång vid sju. En alldeles perfekt sovstund.

Nej ska ringa husmor på Källmoragården nu.

Babygymmet.

Athida har äntligen börjat gilla sitt babygym, hon ligger där nu och bara skrattar åt alla djur som hänger ner och låter.
Sitter själv och väntar på att tvätten ska bli klar så man kan hänga upp den, har hunnit med att dra en sväng med dammsugaren också. Plus en promenad, vi gick in på glasbruket en sväng med, fina saker finns de. Massa man vill ha, tills man ser prislappen, för billigt är det ju inte.

Måste ringa mor med och se om vi kunde åka till återbruket. Har massor av brännbart och sen en hel del kartonger. Och ett bord som ska hivas iväg. Sen får vi se om de är någon som vill ha bokhyllorna i källaren, annars ryker de med. Vi kommer aldrig ha dom själva. Eftersom vi har vitt. Och de är så ljust och skönt då.

Nu kommer våra bästa år på tv, tiden är helt ändrad, och serien börjar bli lite smått knasig, eller den har ju vart det ett tag. Men nu har den verkligen spårat ur.

Surt ska det vara.

Var ju så sjukt sugen på sura äpplen, så vi gick till konsum, köpte även några sura remmar. Allt med sura saker sitter kvar sen Athida låg i magen, och de får gärna försvinna snart.
Efter konsum vart det en promenad runt bruket, hade tänkt att hon skulle somna, men icke.
Fick även reda på att Sabina som gick i min klass 5-9 an hade fått en liten pojke, när vet jag dock inte, men tror de var för si så där 3½ vecka sen. Så henne och bebisen ska vi träffa någon dag.

Imorgon bitti blir det promenad med Anki, sen vet jag inte vad vi har för mer planer på dagen. Mot kvällen ska jag (och Athida) iallafall på möte i församlingshemmet om samlingslistan. Då jag är nominerad. Skulle ju behövas in lite yngre människor med egna mindre barn i kyrkorådet, så de kan bli en aktivare församling med bland annat kyrkans unga och kyrkis. Nå väl, får se vad mötet har att bjuda på. Har ju mina favoriter på listan iallafall som jag verkligen verkligen hoppas på att de kommer in.

Måste köpa en body som Athida kan ha på dopet, hittade en jätte fin på polarn och pyret. Men 145 kr för en body känns lite väl dyrt. Så får titta på hm och lindex först vad de har att erbjuda. Hittade ett presentkori skötväskans ena fack igår. Så de kom som en överraskning.

Ser ut att kunna bli regn ute, helt grått vid vattentornet.
Återstå at se, hoppas på sol imorgon iallafall.

Uttråkad.

Är så rastlös. Men finns inte ett skvat att göra. Athida sover, och jag ligger bara i soffan.
Är sugen på gröna äpplen, så vi måste till konsum när hon behagar vakna.
Tråkblogg.se

Känns som en måndag.

Känns verkligen som att det är måndag idag, men icke.
Athida somnade super tidigt igår, närmare bestämt halv sju, med en mat paus, så hon sov för natten då.
Och eftersom hon somnade så tidigt vaknade hon klockan sex imorse. Då var inte jag pigg. Så fick henne att ligga på bröstet och vila till sju. Sen vart det vakna med the voice, som vanligt på morgonen.

Har börjat röja en del här hemma, man samlar ju på sig en hel del skit. Idag ska jag nog gå igenom skrivbordets alla lådor och strukturera upp lite, så de blir mer plats.


Har ni sett på "tvins" på trean någongång? Det är typ tvshop. Och dom har en vattendammsugare, H2O vac. Och eftersom jag är så jäkla lättlurad enligt Niclas så tror jag den dammsugaren är bra. Är det ingen som testat den?
Vill ha en sån, om dom nu är så bra som dom säger.

Söndag.

Tänkte hela tiden att Niclas åker idag, men det gör han ju inte. Utan först imorgon, så de blir bara fyra dagar borta innan han är hemma igen :) Gillar röda måndagar och bankdagarna :)

Vi tog oss en promenad hem till Åsa och valde ut en sång till, sen sjöng hon den första vi valt. Säger bara, den kvinnan kan verkligen sjunga. Helt otroligt vilken röst hon har. Ta åt dig nu Åsa, du är toppen :)

Nu håller vi på laga miniköttfärspajer, skulle gjort en stor på resterna från igår, men min pajform måste vara hemma hos mamma eller nå, hittade inte den någonstans. Så de var bara öppna två förpackningar med minipajer. Köpte ju dom långt innan jul så de var ju på tiden att de skulle invigas.
Så nu ligger de i ugnen, smarrigt blir det.

Niclas sitter och spelar kung fu panda, haha. Och jag sitter med en sovande dam i knät. Hon vägrar att sova i Niclas knä nämligen, vi har testat och testat, men tror det är för att mina bröst trycker in nappen på henne, haha. Niclas bröst är ju platt, sen luktar ju jag mjölk med. Men, de kommer den dagen då hon sover hos Niclas med, kanske i sjalen?
Får testa den på han.

Har så förbaskat ont i tån nu efter promenaden, kanske inte var så bra att gå. Men himla skönt var det. Niclas gick i shorts och t-shirt medan jag var påpälsad med långbyxor och två tröjor. Måste se kul ut när vi kommer gåendes.
Nej, nu blir de strax mat, och sen vette tusan.

Två veckor till dopet bara. Shiiit, har ju en del att fixa. Måste verkligen ta tag i de i veckan. Men vad det är får ni som kommre på dopet se, haha. Annars kommer de bilder sen :)

Trött.

Athida bestämde sig för att vakna klockan sex, inget som jag ropade tjoho för direkt. Hon låg vaken en stund sen somnade hon äntligen i 20-30 minuter. Men när klockan var strax efter sju var det bara gå upp.
Så man känner sig inte allt för pigg. Har till och med ringar runt ögonen, och de brukar jag inte ha. Men imorgon är det min tur med sovmorgon. Då får Niclas gå upp när hon vaknar. HAHAA.

Idag ska vi ta en promenad hem till Åsa för att lyssna igenom några förslag inför dopet.
Det värsta är att när Åsa sjunger så bölar jag som ett litet barn, värst var det på julafton. Men iallafall, hoppas på att kunna hålla tårarna inne på dopet iallafall, inte så tjusigt att stå där fram och tårarna sprutar på en, hahah.

Nu vill jag ha frukost.

Tumsugare

Athida har ju börjat inse mer och mer att hon har en tumme, innan har hon sugit på hela näven. Men nu har hon äntligen hittat in med tummen, inget vi tycker är bra egentligen. Blir så mycket svårare att sluta med tummen än med nappen. Fördelen är väl att man inte glömmer tummen hemma, vilket kan ske med nappen.
Får se hur länge till hon tar nappen nu. Men så här söt var hon igår kväll när hon skulle göras klar för sängen.
 

Dopsamtalet.

Samtalet med prästen, som förövrigt heter Klas gick jätte bra. Allt vart som vi (jag) ville. Han är verkligen ur trevlig som människa, inte så där super högkristlig som säger si och så. Nej, han var alldeles lagom, vill inte ha allt för kristligt, vet ju inte ens om Athida vill vara med i kyrkan i framtiden heller så, det valet får hon ta då.
Men nu kör vi på med dop, och det blir toppen. Kollade in servisen och köket lite med, samt hur jag ska duka.
Vet iallafall hur vi ska ha borden nu. Blir great.
Är så mysigt på källmora, så stort men ändå så ombonat, massor av blommor och annat fint.

Ikväll ska Niclas på klassåterträff med målarna. Men han kommer hem till natten iallafall. Nyktert blir det med :D

Så vi ska nog ut på en promenad och sen kanske kika förbi mamma, får se.


Jäkla IKEA..

Daniella tipsade om att ikea hade rosa flytljus. Tror ni det finns i Västerås då? NEJ.
Jäkla skit. Lite ljus kan de väl ta in, jag behöver ju dom. Bara leta vidare då.

Skärtorsdag.

Imorse vart det kyrkis, var lugnt där idag. Så vi satt mest och fikade och pratade en massa.
Sen vart det hem, tvätta och dammtorka hela lägenheten. Det behövdes.

Igår kväll vände sig Athida från rygg till mage, tror jag. Om man kan kalla det för vändning när hon har ena armen fast under magen när hon "vänt" sig? Och när hon sen ligger där med armen under blir hon helt oxtokig.

Niclas kom hem för en stund sen med mat, hämtmat. Satt super fint :)
Imorgon har vi dopsamtal. Får se hur det går. Har ju en vision i huvudet, så hoppas alla "krav" går igenom.

Onsdag.

Vart stan idag, hittade skor till mig. Fick bli helt vanliga tygskor, det ska ju ändå vara vår nu.
Köpte två par för 149 kr. Rean gillas. Speciellt eftersom jag har lite köpstopp som sagt.
Hittade även lite som jag ska ha till dopet med, nu måste jag bara ha rosa eller vita flytljus.
Vart köper man det? Har kollat på icamaxi, obs, Nisses och massa andra såna affärer redan. HELP ME!

Kul med kommentarer, tyvärr vet jag ju att det var långt ifrån alla som läser :P

Har precis gjort en missbildad kaka som ska med på pyssel, blundar man när man äter är den säkert jätte god. HAHA.
Men en fröjd för ögat är den definitivt inte.

Ingen rubrik

Imorse vart det promenad runt bruket med Anki och Linnéa. Sen hem och raka av håret på Niclas. Och sen åkte han i stort sett, han skulle först till Sura, sen Västerås och sen Stockholm där de skulle mötas innan kryssningen, dom var runt 20 personer som skulle åka så.

Så när vi var ensamma sen gick vi till mamma en sväng. Gjorde 3 månaders avtryck på Athida, några dagar sen men men. Pernilla kom förbi och snackade lite skit, och sen vart det hem och tvätta. Och tvätten är i nu.
Athida ligger i knät och sover, skriker till emellanåt i mardrömmar. Stackare.

Kollar på unga mödrar samtidigt, det är en mysko serie det alltså. Eller serie, mammorna i den är lite knepiga tycker jag. Men aja, alla är vi olika.

Imorgon bitti blir det åka mot stan, mamma ska på rättegång och sen blir det barnenshus och sen Nisses och sen lämna in min mobil på lagning IGEN, sen blir det till att köpa nya skor. Ta tre betala för två. Me like.
Vill ha lite vår/sommar skor :)

Börjar fundera mer och mer på lösenordsskyddad blogg. Vad tror ni om det egentligen?
Är ju en del som läser, men har ju ingen aning om vilka ni är?

BVC.

Idag vägde Athida 5300 gram och var 59,5 cm lång. Och huvud på 38,5 cm.
Så hon hade knappt gått upp 200 gram, men nu var sköterskan inte orolig eftersom hon följer sin kurva.
Hon blir helt enkelt liten och nätt sa sköterskan, och det var ju jag med så länge det varade :D

Frågade även om man kunde boka tid via bvc sköterskan åt mig. För har insett att mitt nageltrång inte ger med sig vad jag än gör. Och sköterskan lade om de och skrev till doktorn att de förmodligen blir operation, hoho. Läskigt värre. Nå, fick tid den 30 april. Inte länge kvar, nej nej.


Kyrkis.

Nu blir det kyrkis, sen efter det vidare till bvc.¨
Mikroblogg here we come :D

Söndag.

Niclas kommer hem snart, han skulle bara hämta volvon i garaget.
Trodde inte han skulle komma förrän imorgon bitti, men jo då. Mys.
Har ju bäddat rent i vår säng precis, så då blir de duscha och mysa sen. Var ju jätte länge sen han var hemma känns det som.

Får se om de blir kyrkis imorgon, beror på om Niclas vill sova ut efter helgen. Vill han de åker vi bil ner, för efter kyrkis blir det bvc. Ska bli kul och se vad lillan väger nu.

Imorse var vi på gudstjänt, nya prästen hade. Gillade han starkt. Athida gillade dock inte kyrkan, hon skrek tills hon somnade, men vi satt ute i kapprummet så ingen skulle bli störd. Men som dansaren sa, det är nog bara jag som blir super stressad när hon skriker, alla andra tänker nog inte så mycket på det. Men hon somnade till slut iallafall.
Sen efter vart det stan, lillebror Zeb skulle till Sthlm till morbror. Och de andra två småbröderna skulle shoppa lite. Harri har för övrigt jäkligt bra smak, han köpte nya jeans, och t-shirt och skjorta. Allt matchar perfekt och  han sa att han skulle ha det på dopet. Inte så länge kvar nu ju.

Nej, ska ta lilladamen nu. Godnatt

Athida 3 månader


Athida 8 dagar.


Athida 3 månader
Idag blir lillan 3 månader. Ett kvartal, en fjärdedel av ett år. Förstår inte att tiden går så fort. För tre månader låg vi på förlossningar med en liten liten bebis. Nu är hon stor, skrattar och pratar hela tiden. Tiden går för fort. Kan fortfarande inte fatta att hon legat i min mage, att det är vårat barn. Underbar känsla. Mamma älskar dig över allt ♥

Sufletten.

FÖRE





EFTER


NÄRBILD



Och svar anhålles

Igår var sista dagen för att tacka ja/nej till dopet. Och det är några som inte svarat nå än. Vill gärna veta det så fort som möjligt så vi kan börja lägga in beställningar snart, inte kul att ha alldeles för lite eller för mycket mat sen.

Idag hämtade vi ut nya sufletten till vagnen, och den var super fin. Passade perfekt till sand basen.
Athida verkade nöjd med att få in mer ljus i vagnen, den svarta blir ju så mörk.
Hon ligger ute och sover i den nu, på mammas altan. Gick ner hit med färsktbröd och åt frukost. Mumma.

Förövrigt har Athida börjat sova mellan 5-6 timmar första passet innan mat på nätterna nu. Och då sover hon även i egen säng. De extra timmarna man får sova utan paus är guldvärda. Även om man vaknar för att kolla om hon andas, men iallafall ;) Natten till igår sov hon som en stock, jag låg i värkar, ja, det kändes så iallafall. Hade såna kramper att jag låg i fosterställning och kunde knappt ta mig ur sängen. Så även om jag låg och kved och till slut kom ur sovrummet så vaknade hon inte ens fast jag öppnade dörren, och vår sovrumsdörr låter utav bara den. Den är nämligen gammal och rutten i gängorna i handtaget.

Idag är de ju fredag, men ingen Niclas kommer hem. utan det blir först måndag morgon förmodligen, och då blir det bvc. Ska bli kul och se om hon gått upp nå. De två senaste dagarna har hon börjat spy massor, eller massor, det kommer upp efter varje måltid. Så antar att hon äter för fort och sen tömmer sig på sin mor. :D

Lång och osammanhängande är mitt kallord :D

Underbara sol.

Solen skiner så de heter duga. Så länge man är i lä är de super skönt ute.
Gått runt bruket imorse med Anki, och sen vart det en sväng med mamma.
Var till konsum och köpte äpplen och en glass. Så gott i detta väder.
Athida ligger ute i liften på balkongen och sover. Var till och med tvungen att ta bort täcket, balkongen är ju helt i lä.

Grannen satt och sola. Mys.

Fast törs inte sätta mig där ute utan tjocktröja, livrädd för mjölkstockning.


Apropå mjölk. Athida drack ca 30 ml ur MAM flaskan igår. Hon var inte så glad, men insåg att de faktiskt kom mammas mjölk ur flaskan till slut. Idag blir det att prova igen. Ska pumpa ur snart. Måste veta hur mycke hon får i sig, skulle tippa på 150 ml. Men får se. Lär nog pumpa ur 190 ml åtminstone. Hon lär vara super hungrig när hon vaknar. För hon åt vid tio senast.


Nu kallar pumpen.





RSS 2.0