Fredagkväll.

Sjukdomarna avlöser varandra just nu.
Först hade Tidan magsjuka, sen fick Niclas magsjuka, sen fick Tidan 40 grader feber i några dagar. In på barnakuten. Visade sig att hon hade halsfluss. Fick kåvepenin, 3 gånger om dagen i 10 dagar. Men nu är hon pigg och kry igen.
Lite tröttare än vanligt, men inte konstigt.

Hon har ju gett upp lunchvilan, hon anser att hon inte behöver den. Vi anser att hon kan behöva vila typ 30 minuter. Oftast orkar hon dock vara vaken hela dagen, och somnar lätt och bra på kvällen. Men men, man kan ju inte tvinga henne att sova.

Har börjat projekt övertalning om att måla om vardagsrummet. Vill ha enfärgat. Inge fondtapet eller nått just nu. Helt enfärgat, typ ljus beige. Då är de lättare att byta ut allt annat. Får se om jag lyckas.
Imorgon ska vi nog till stan, då kan jag ju alltid försöka få in Niclas i färgaffären :D

Nu blir de snart sängen, och hoppas på att Tidan vill sova bra inatt!

Andeutdrivare

Igår medans jag och Athida var i stan ringde svärfar och frågade om vi fortfarande har problem med våra andar i huset. Och det har vi ju. Så han berättade att hans någon släkting kunde testa att driva iväg dom. För just nu var dom på begravning. Sagt och gjort, svärfar hämtade vår nyckel hemma hos mamma. Och sen gick dom mot oss.

Andeutdrivaren L kom inte ens in i hallen innan han möttes av en herre, i sovrummet nere bodde en herre till, och i köket en tjej i 30-års åldern, förmodligen hon som stannar köksklockan hela tiden. På övervåningen fanns det en herre i vårt rum, en i Athidas rum, och även en liten tjej där.
Så totalt drev han iväg se styckna andar.

Blir så fruktansvärt nyfiken på vilka dessa "människor" är och har varit.
Förmodligen blir Athidas sömn bättre nu, kändes även igår kväll att de var lugnt här hemma.
Brukar inte känna så annars.

Man märker även på Strumpan att hon är lugn. Annars fick hon alltid som springutbrott på kvällarna. Men nu kommer hon och lägger sig med oss och bara vilar.

Så nu håller vi tummarna att alla andar runt omkring oss ska hålla sig där dom är, och inte komma hem till oss mer.

Fyndar dag.

Hade fått pengar från Onoff imorse. Som tur var.

Var in till stan för att leta vinteroverall till nästa år åt Athida. Var först in på strands, men där fanns ingen jag ville ha. Tänkte att jag kikar in på Lindex rea, eftersom jag fick sms om halva rea priset.
Hittar en svart Fix overall i strl 104 för 199 kr nu ord pris är 699. Sen får vi se hur mycket hon drar iväg i storlek, skulle den inte passa sen är det bara sälja väck den till vintern.

Sen åkte vi till ikea, inne i fyndhörnans lager ser jag att hela bondgården i tyg ligger. Frågar vad det kostar, och hon svarar att dom inte får sälja de för att de är så mycket små delar. Men påpekade en gång till att jag ville ha de om det var bra pris. Fick allt för 79 kr!! Totalt kostar allt igentligen 449 kr. Alla djur, traktorn och allt var med. Helt perfekt, har ju kikat på allt förrut men tyckt att de vart dyrt för att vara ikea.
Men nu så :D
Hade även kommit in en snickarbänk, som passar ihop med hennes duktig verktygsset. Bänken gick på 595, men finns inte med på hemsidan ännu? Men den bänken flyttar nog in här så småningom. Nu finns de inte pengar..

Sen var in på Lindex på Hälla med, hittade en fix vindfleece för 99 kr. Perfekt pris det med. Ord 299. Blir perfekt till våren, hennes vanliga fleece är på gränsen nu. Så de var behövligt :)

På stadium nappade hon tag i ett par Nike skor, men sa ifrån. Tills jag såg priset. 149 kr.
Och eftersom vi inte köpt vårskor än, så fick de blir ett par Nike med kardborrband. Svarta med gråa Nike märken. Super fina, och samma pris som typ Skopunkten. Perfekt!

Så nu har hon en overall till nästa år, antar att den kommer passa efter testning nu ikväll.
Vårjacka och skor. Och allt för 450 kr. Mindre än vad bara overallen kostar annars ju.

Nu jäklar..

Nu är handledarutbildningen bokad. Kommer köra med svärmor.
Nu ska jag fan ha körkort alltså.

Pengarna finns, handledare fixad, körskola bestämd.

Nu ska de övas teori!

Magsjukan har kommmit.

I torsdags kväll började de. Athida spydde en gång, och sen fortsatte det hela natten. Igår fick hon behålla glass på morgonen, och sen smörgås till lunch. Även middagen, så vi trodde det var över. Men icke. Inatt vid 3 började de igen. Då kom precis allt upp tills magen var totalt tom. Var 5e minut i över 2 timmar spydde hon.

Är så jäkla jobbigt att se henne må så, även om hon är helt pigg nu så ser man ju på henne att de är jobbigt. Spy i hink kan hon inte, så då blir de handdukar, och även då är hon förfärad och skriker tvätta.
Och sen hela tiden säger nej spy, nej spy. Lillsnurpan!

Drygt att sitta inne med, men samtidigt finns det faktiskt en 48 timmars regel som vi håller hårt på. Vill inte smitta ner andra ju.

Bli frisk nu hjärtat, vill inte att de blir som förra årets magsjuka när hon fick ligga inne med dropp och sond flera dagar.

2 års kalas.

Idag hade vi kalas för Athida. Vi var nog 20 vuxna och två barn. Vart lite trångt, men de funkade det med. Lånade bord och stolar från föreningen som vi dukade upp vid också.

Athida fick en "egen" tårta. Fylld med banan occh djungeldessert, och sen grädde och bananer på. Inte för att hon gillade tårtan men ;) Några tuggor vetebröd åt hon och lite majskrokar.

När hon såg alla paket var det dags att öppna, helt lyrisk. Lilla hjärtat!
Hon fick tillbehör till tågbanan, hopp häst, käpphästar, kläder, dammsugare, böcker, kaffebryggare, verktygslåda, pengar som sätts in på fonderna, och säkert nå mer ;)

Nu sover hon, helt slut efterdagen. Hoppas hon fortsätter med de heeeela natten.
Jag är helt slut jag med!

2 år, 2 underbara år.

Igår var det Athidas dag. Athidas två års dag. Två år som har gått så fort, men samtidigt har hon alltid funnits.
Athida kommer dock inte firas förrän på söndag när hon har kalas. Men frågar man henne nu hur gammal hon är säger hon två ;D

Hon väger nu ca 10800 gram
- Är ca 86 cm lång.
- Har strl 22-23 på skor.
- Har 16 tänder.

Hon pratar så mycket så de är helt sjukt. Fler ords meningar kommer hela tiden. Hon pratar på sitt eget vis när de gäller vissa saker, och då är de bara närmaste omgivningen som förstår.
Annars pratar hon faktiskt bra måste jag säga, man förstår vad hon vill och vad hon menar.
Hon har humor med, varje kväll är det hennes vanliga skämt som kommer fram, när hon har druckit upp vällingen så ger hon flaskan till Niclas, precis när han ska ta den, säger hon nää, mammas. Och ger den till mig och skrattar. Precis samma procedur varje kväll :D

Hon är sjukt envis med, och bestämd. Får hon inte som hon vill så hörs det. Kommer man inte när hon ropar så kommer hon och säger mamma kom hit, och drar med en. 

Hon älskar att leka med på kyrkis, då helst med plakatfärgerna eller att dega. Sen måste hon givetvis hålla koll med småbebisarna och se till så dom sköter sig ;)

Hemma leker hon mest med dockvagnen och alla dockor. De ska bytas blöjor, kläs på nya kläder, bäddas i vagn/säng, dockorna ska ammas och matas med välling. Duplot har hon börjat bygga riktigt bra med, kan sitta länge och bygga upp sina saker. Megapärlorna är med roliga, gärna när man gör mönster, hon sorterar ut olika färger och bygger med dom först. Funderar på om vi ska avancera med midipärlorna istället. Hemma hos mormor är de vanligt lego som är bäst. Även de är hon duktig på att bygga trots att de är små bitar.

Hon kan de flesta veckodagarna, även om de inte alltid blir på rätt dag när man frågar vilken dag det är. Räknar lite smått, men då blir de mest ett, två, åtta. Hon kan även namnen på oss, frågar man vad mamma heter svarar hon Natta och pappa icklas. Hon själv heter Tida :D


Det går inte att förklara vilken kärlek hon ger oss. Hon kan vara riktigt dryg, men sen gör hon nått som gör att man smälter på en gång. Så jäkla underbart!

Teknikdagen.

Var in på 3 idag för att skaffa internet, mobilt med rauter. Perfekt. Men innan jag var klar där inne hade jag även tagit två abbonemang med två htc legend telefoner. Så nu kommer även jag och Niclas ha 3. Lika bra eftersom de typ är de som funkar här. Fick ju bra pris med, lite drygt bara med abbonemang. Inget vi egentligen gillar. Men men, nu har vi fri surf i telefonerna och även på bärbara hemma.

Så nu funkar nya bärbara utan problem. De gamla är på reparation hos gudfar.

Vi hämtade även ut sovrums tvn på konsum. Vi beställde en 19 tums led att ha i sovrummet. Så drygt annars att en ska sitta nere i gästrummet. Ganska skönt att kunna ligga kvar i sängen med och se på mumin direkt istället för att gå ut i soffan mitt i natten ;D

Nu håller jag på installera mitt Sims 3 spel, nu jäklar ska de spelas av. Som jag har längtat, men har inte velat köpa de för att spela på Niclas data. Men nu köpte vi ju nya bärbar som man kan spela bra på, tjoho :)

Så nu är pengarna slut för "roligt" handlande. Nu blir de spara av massor igen och lägga på körkort.




RSS 2.0