Bvc besök 6 v 5 dgr.

Idag var vi hos Sinikka igen.

Vågen stannade på 49.. någonting, längden var nog 58 cm, och huvud 39 cm.
Boken ligger nere och kan inte springa ner och kolla, Edwin ligger i knät och sover.
Sinikka var nästan lite chockad över hur tidig han är. Han har alltid varit väldigt med ju, men nu pratar
han för fullt mest hela tiden. Så hon trodde han blir en lika stor pratkvarn som sin syster, haha.

Idag har han haft en riktig sovdag. Somnade på väg hem från bvc vid 9,30. Sov till 12,45.
Somnade om vid dagishämtning vid 13.15, och sov till 15. Vaken en stund. Sen somnade han vid middagen vid 16,45, och sov till 18,15. Käkade, och sover igen.
Så mycket har han aldrig sovit. Haha.

Är våren här?

Imorse var de snö ute. Men någon timme senare var de bara slask. Skönt att de smälter bort fort!
Var ner till vårdcentralen och lämnade Athidas urinprov, som skulle skickas på odling. Tre dagar skulle de ta innan svaret kom, men under tiden skulle hon äta medicin så de blir bättre iallafall. Ont ska hon ju inte behöva ha.
Sen vart det tvättstugan när Edwin och jag kom hem. Edwin sov ute i vagnen en liten stund.

13.30 hämtade vi hem Athida, och sen var vi ute till strax innan 16. Först lekte vi i sandlådan, och sen var Athida på baksidan medan jag röjde på altan. Skurade staketet och den värsta skiten från utemöblerna. Ser ju lite trevliga ut iallafall.

Imorgon måste jag plocka fram en bunt med extra vantar till dagis, idag var de sjöblöta när jag hämtade henne. Så extra vantar och skaloverallen åker med. Gillar ju inte galon, blir så svettigt när de inte andas när hon leker.
Efter dagislämning blir det bvc. Kul och se vad lillkillen väger, han har blivit mycket rundare i ansiktet iallafall, hakorna växer fram :)
Mjölk finns de ju i överflöd, ca 3 dl pumpar jag ut om dagen som fryses in till 69an.

Nu ska Tidan ha flätor i håret innan hon ska i säng.

Tv-fritt..

Just nu kör vi tv-fritt för Athida. Hon får titta på tv på morgonen när hon vaknar. Men efter frukosten tills läggdags minimerar vi. Idag har hon tittat imorse, men sedan har tvn varit av hela dagen.
Tycker den är på för mycket, och hon vill se barnkanalen. Blir lätt då att hon fastnar. Bättre att hon leker istället och slipper alla intryck från tvn. Så kanske hennes hjärna kan lugna ner sig lite och slipper rensa bland alla intryck.
Får väl se om de ger något resultat.

Imorgon blir de tvättstugan från 11-15. Måste tvätta bort lakan och handdukar som jag inte orkar tvätta hemma. Men först ner till vårdcentralen och lämna en urinodling från Athida. Misstänker att hon har urinvägsinfektion.
Onsdag kl 9 är de bvc med lilleman. Får se hur mycket han gått upp då, och även om en doktor kan kolla på hans utslag.
Och torsdag har Athida tid på barnmottagningen ang sömnen. Tänkte passa på att lämna in den mjölk som pumpats sen förra veckan med.

Edwin har i stort sett sovit hela dagen idag. Hans mage är inte snäll mot han, så de blir en hel del massage de gångerna han är vaken. Nu sitter han i babysittern och sover. Men vaknar nog för mat snart.

Ytterkläder till barnen.

Var in på lindex hemsida och klickade lite.
Vart nya skalkläder åt Athida, vart så billigt så jag kunde helt ärligt inte låta bli.
Jacka och byxor i FIX. Gillar Fix ytterkläder. Och till Edwin vart det en vinfleece overall även den från FIX.
Sen vart de trosor, jeggings, och en tröja åt Athida.

Klickade i lite rabattkoder, trodde inte de skulle gå att kombinera alla. Men de gick.
Så katching, 900 kr i rabatt. Helt perfekt!



Prinsessan Estelle.

Prinsessan har fått sina namn. Estelle Silvia Ewa Mary, hertiginna av Östergötland.

Estelle har ju faktiskt helt otippat, inget namn som någon trodde på. Och väldigt vackert och internationellt. Gillar det mer och mer faktiskt, frågan är bara hur många barn kommer heta de inom några år? :P
Nu vill jag bara se barnvagnen så är nyfikenheten stillad :P

En prinsessa är född.

Imorse när vi slog på tvn så såg vi att kronprinsessan har åkt in för att föda.
Kl 7 var det pressvisning. Prins Daniel kan verkligen det med tal. Satt och grät i sängen.
Finns inget så underbart än att se en pappa med sitt nyfödda barn eller höra kärleken för bebisen. Helt underbart!

Nu återstår att se vad prinsessan ska heta. Jag gissar på Ingrid Christina Desireé. Får väl se.
Är ruskigt nyfiken på vad för barnvagn de ska ha med. Misstänker att de blir en specialgjord Brio Happy faktiskt. Tror kronprinsessan föredrar svenskt, med fyra fasta hjul. Men de ska bli spännande att se, barnvagnstokig som man är :D

Gas.

Edwin har en del magknip. Googlade runt lite idag och insåg att äpplen inte är bra för hans mage. Och jag är ju smått beroende av gröna äpplen. Kan utan problem äta 5 äpplen om dagen. Men nu blir de slut med de. Ska testa och se om de kan vara de. För han får kämpa på väldigt mycket emellanåt trots massage osv för att magen ska kunna tömmas. Vill ju inte se han ha ont på de viset.

Idag har han sovit extremt lite, handlar om typ 20 minuter i taget max. Och inte många gånger heller. Så nu sitter han och vibrerar i babysittern och är lite smått missnöjd. Trött skulle jag säga.

Idag fick vi även tid till Athida för att träffa läkare på barnmottagningen. 1 mars ska vi vara där. Får se vad dom säger. Hoppas på att Niclas kan komma ifrån jobbet med, kan bli lite körigt för mig med Edwin och Athida plus kunna prata med läkaren om sömnen. Men han ska nog kunna komma ifrån.

Skulle behöva åka in och hämta mer flaskor till mjölken med, 9 st i frysen nu, och fyller ca 2 flaskor om dagen, och har bara 3 st kvar. Får se när de hinns in, vill ju inte åka till stan i "onödan". Har ju besikting på onsdagen nästa vecka, så kanske klarar mig till dess. Får frysa in massor till Edwin under tiden annars.
Pumpen är så sjukt effektiv, hinner inte ens blinka innan halva flaskan är fylld. Toppen!

Bvc besök 4 v 6 dgr.

Idag var vi och träffade Sinikka igen.

Nu visade vågen 4520gram och 56 cm lång. Hattmåttet var på 37,4 cm.
Så han går stadigt upp enligt sin kurva. Lång och smal! :)
Ligger precis på mellan kurvan på vikten, och lite över på längd.

Edwin har ju även haft spenatgrönt bajs i några dagar. Och de var som jag trodde, jag får dra in på laktos.
Dricker för mycket mjölk och yoghurt. Som med Athida. Kanske därför han haft lite mycket magknip med?
Får dra ner på allt nu, och dricka vatten helt enkelt.

Lillkillen passade på att bajsa ner underlägget på vågen, längdbrickan och golvet inne hos Sinikka. Han kan han ;)

Han ger även svarsleende för fullt nu. Underbart! Första riktiga leendet är helt fantastiskt!

Storstan.

Lämnade Atida på dagis vid 8,30 som vanligt. En sak har jag funderat på nu i några veckor. Ska de vara så jävla svårt för vikarierna att presentera sig? Flera vikarier nu som inte ens sagt hej eller presenterat sig. Jag vill inte lämna mitt barn till nytt folk, speciellt inte om man inte ens vet vad dom heter. Ska ta upp de med ordinarie personal, för man ska fan i mig hälsa.

Aja, efter dagis åkte Edwin och jag mot stan. Skulle sälja ett babyskydd. Åkte sen till lasarettet och bytte till en nyare amningspump. Dock kan man bara pumpa ena i taget nu, fick bara ett set. Ska hämta ett till nästa vecka när de ska lämnas mjölk igen.

Sen lämnade vi lite saker åt Niclas, han jobbar först 7-16, och sen 18,30-02 ca. H&M målas om nattetid. Men de är ju bra med lön så en vecka står han nog ut, hah. Sen åkte vi mot erikslund. In på lindex och handlade åt Edwin, sen cubus och pratade lite med Katja, och köpte ett linne åt mig. Och sist ikea. Åt lunch, och köpte nya kolfilter, skärbrädor och förvaringslådor till badrumshyllan.

Athida har bestämt middag, ravioli. Mums!

Lillkillens kläder




Sovande bebis.

Är inte van med de där att en bebis kan sova länge i ett sträck. Athida gjorde liksom aldrig det. Men Edwin kör oftast på med långa stunder på eftermiddagen. Nu har han sovit sedan kl 14. Så han sitter i bilstolen och sover, eftersom han somnade i bilen.

Imorgon är det dagisdag för Athida. Edwin och jag ska till lasarettet och hämta en ny bröstpump, och lämna tillbaka den vi har hemma nu. Har en gammal från 69an nu. Och ska hämta en ny medela istället. Pumpar alltså ut och "säljer" mjölken till 69an.
Efter det ska vi åka till Erikslund, ska till ikea och köpa kolfilter till köksfläkten, och skärbrädor och annat krafs. Och sen till lindex och handla body och brallor till Edwin. Såg fina på hemsidan så jag hoppas de finns kvar i butik nu när jag faktiskt har ett presentkort.

Kläder i strl 62 har han så han klara sig. Inte pyjamasar dock. Så de ska inhandlas när det behövs.
Men i 68 lär de behövas en del sen. Det visar sig hur fort han växer. Tror han kommer följa Athidas kurvor lite faktiskt, lite tjockare, men i längd iallafall ser de ut som nu.

"Nu är vi gorillor låssas vi"

Idag var det teaterdags igen. Är bibilioteket som anordnar några gånger per halvår. Brukar passa på att gå, är ju gratis med så.

Förra gången var i på Alfons. Den gillade Tidan. Idag hette den "nu är vi gorillor låssas vi". Dockteatern Tittut från Stockholm som spelade. Hon tyckte den var lite små läskig, även om hon skrattade med. Den var dock lite för lång tyckte vi för så små barn. Rekommenderas från 2 år.
Men, det gik ju bra ändå. Lillebror skötte sig och sov i bilstolen hela tiden.

Efter var vi och köpte batterier till babysittern. Nu kan han vibrera loss för fullt. Och han verkade gilla det.
Hans snuva är lite bättre nu, inte behövt suga ur nå idag. Men han får nezeril till natten iallafall, så de sväller av i näsgångarna.

Morgondagen får vi se vad den bjuder på. En promenad hoppas jag på så man får lite friskluft :)

Helg igen.

Fredag och Niclas är hemma. Underbart!

Idag började vi med semperdroppar åt Edwin. Han har haft lite svårt att bajsa, och får kämpa så. Får se om dropparna gör de bättre, det funkade ju bra med Athida vad jag minns.
Nu ligger han och typ sover i Niclas knä. Men vi bäddar nog ner oss snart.

Imorgon ska vi på teater på biblioteket. Får se vad Athida tycker den här gången.
Förra teatern gillade hon. Och hoppas på att lillebror är tyst, haha.


4 veckor.

Idag blir vår älskade lilla kille hela 4 veckor. Tiden går så fort, även om han alltid funnit med. Konstig känsla det där.
Han är väldigt med, vaken långa stunder och kikar runt för fullt. Börjar ha lite problem med magen, så han gillar bäst att bäras över underarmen. Funderar på att köpa hem semperdroppar. Det funkade bra med Athida.

Nu sitter han i babysittern och börjar bli lite missnöjd. Säkert dags för lite tutte och sova en sväng.
Igår fick han följa med till lasarettet igen, men denna gång lämnade jag bröstmjölk till avd 69.
Har blivit mjölkdonator. Så igår fick jag hem elpump. Så nu ska de pumpas ut. Målet är en liter i veckan.
Så minibebisarna blir mätta :)

Utan bil och spis.

Min bil är trasig, den befinner sig dock på verkstaden. Den ska få nytt batteri, sen blir den nog glad och vill funka igen. Dock kommer det en faktura som inte är snäll, gillar inte räkningar när man inte har massa pengar.
Men, bara betala och vara glad va?

Igår pajade spisen med, eller glaset på hällen. Så nu är de ett stort hål. Och jag törs inte ens använda ugnen då, tänk om något händer?
Så nu letas de ny billig spis på blocket, och jag hoppas vi hittar någon snart. Måste ju ha en liksom. Inte lätt med matlagningen annars.

På onsdag är det dags för bvc. Och någon eftermiddag ska jag hinna in till stan på ett snabb möte med :)

Lördag.

Niclas håller på lägger Athida. Edwin ligger i babygymmet och knorrar lite samtidigt som han kikar in allt som dinglar runt omkring :)

Imorgon blir det kalas för Athida. Lite sent, men men. Niclas sida som kommer. Min mamma och bröder har ju redan firat henne. Så idag har vi städat och tvättat. Som vanligt.
Kan fan inte fatta hur mkt tvätt det blir med en spybebis. Oftast runt 3 bodys per dag. Och en jäkla massa spytrasor. De blir en del med minitvätt.

Edwins förkylning är inte bättre än. Lika snorig. Och vi ska bara ge näsdroppar till natten enligt läkaren. Vilket inte alls funkar, han får ju ingen luft på dagarna, och en pipett per natt räcker ingen stans. Han vaknar ju i panik när han inte kan andas genom näsan. Vår lilla plutt.
Annars äter han ofta och kort stund på dagarna. På nätterna går de ca 2,5-3 timmar emellan. Vissa gånger känner jag mig som ett lik, speciellt om Athida har tjabblat lite där mellan dessa 2 timmar. Då blir de lite segt i huvudet.
Men det funkar ju ändå. Önskar oss dock en liiiite större säng, typ en 90 säng till ;)

Fast vi ska förmodligen göra oss av med Athidas växa säng, och skaffa "stor" vanlig åt henne. Så kan man lägga sig där de gånger de är kaos i vår, haha.

När Niclas kommer ut ur Tidans rum blir de en varm dusch för mig.

Lördag.

Niclas håller på lägger Athida. Edwin ligger i babygymmet och knorrar lite samtidigt som han kikar in allt som dinglar runt omkring :)

Imorgon blir det kalas för Athida. Lite sent, men men. Niclas sida som kommer. Min mamma och bröder har ju redan firat henne. Så idag har vi städat och tvättat. Som vanligt.
Kan fan inte fatta hur mkt tvätt det blir med en spybebis. Oftast runt 3 bodys per dag. Och en jäkla massa spytrasor. De blir en del med minitvätt.

Edwins förkylning är inte bättre än. Lika snorig. Och vi ska bara ge näsdroppar till natten enligt läkaren. Vilket inte alls funkar, han får ju ingen luft på dagarna, och en pipett per natt räcker ingen stans. Han vaknar ju i panik när han inte kan andas genom näsan. Vår lilla plutt.
Annars äter han ofta och kort stund på dagarna. På nätterna går de ca 2,5-3 timmar emellan. Vissa gånger känner jag mig som ett lik, speciellt om Athida har tjabblat lite där mellan dessa 2 timmar. Då blir de lite segt i huvudet.
Men det funkar ju ändå. Önskar oss dock en liiiite större säng, typ en 90 säng till ;)

Fast vi ska förmodligen göra oss av med Athidas växa säng, och skaffa "stor" vanlig åt henne. Så kan man lägga sig där de gånger de är kaos i vår, haha.

När Niclas kommer ut ur Tidans rum blir de en varm dusch för mig.




RSS 2.0