TSH och T4 prover.

Idag efter att jag lämnat Tidan på dagis vart det en sväng till vårdcentralen. Lämnade ett rör med blod. Får väl se vad siffrorna visar, misstänker faktiskt att värdena gått upp. Nåja, återstår att se i början på nästa vecka.
Passade på att prata med vår bvc sköterska om Tidan. Och hon kan inte heller förstå hur hon kan vara så himla pigg, och hur hon kan klara sig på i snitt 6 timmar sömn per dygn.
Men eftersom vi redan är utskrivna från Barn kan inte bvc skicka ny remiss, utan de måste familjeläkare göra.
Men snälla S bokade in en telefontid med doktorn imorgon bitti så slipper jag sitta i kö.
Så imorgon ska de ordna sig hoppas jag. Sen är bara frågan hur lång väntetid det är på barn, men de går ju inte att göra mycket åt det.



Fick för mig att röja loss i vår överfulla skrubb. Två sopsäckar fyllde jag. Och nu ser man golvet igen, haha.
Dock var det inte så smart av mig, för kände hur fogarna och ryggen sa ifrån, men ändå började jag dammsuga och baka pepparkakor med lilldamen. Så nu känns de som man ska börja grina vid varje steg man tar över golvet. Inte alls skönt alltså.
Liten är förövrigt helt vild, väldigt mycket sammandragningar får jag med. Vissa gör mer ont än andra.
Men snart är Liten ute. V 35 idag -Kärlek-


Nu måste vi ha hjälp.

Athidas sömn funkar inte alls. Eller icke sömn. För de 5 senaste nätterna har hon varit vaken mellan 3-6 timmar per natt. Helt klarvaken och vill inte sova.
Inatt var det riktigt hemskt. Hon skrek, hon skulle inte sova. Och efter typ 1½ timme är mitt tålamod i botten på nätterna. Och efter 4 timmar finns det inte. Jag blir så jävla frustrerad och börjar tänka på vad som är fel, varför vill inte vårt barn sova för?
Tårarna börjar rinna när man tänker på de på nätterna. Men min kropp, och lika så Niclas orkar inte med alla dessa vakna nätter. Det funkar inte längre.

Och folk som säger men testa de och de, men vad fan. Athida har i stort sett aldrig sovit. Tror ni inte då man har testat allt för att få ett barn som sover några timmar i ett sträck utan att vara vaken? Athida fick utskrivit Theralen, och fick en 80 gånger för stor överdos, och inte ens då so hon. Barn ska sova på 2 droppar, Athida sov inte på 2 ml.

Försökte ringa Bvc om en remiss in till stan, till barnmottagningen. Men vår sköterska var sjuk.
Kan inte vänta tills hon fyller 3 längre, även om de är snart. Den "hjälp" eller snarare icke hjälp vi fått av barnpyskologen kan man skita i, har inte blivit ett dugg klokare på de träffarna. Så de kan man lika bra skita i känns det som.

Athida var vaken i lite över 5 timmar inatt. Somnade, och sov 2 timmar. Och idag blir det inget sova på dagis heller, och ändå är hon liksom inte trött. Det är som att hon inte kan koppla av och somna och sen bara sova.
Innan fredag hoppas jag verkligen att en remiss är iväg skickad.

Törs inte ens tänka på hur det blir med en liten bebis till på de här. Till slut kommer dom få lägga in med sovdos alltså. För man kan inte komma ikapp all förlorad sömn.
Och de känns i kroppen. Räcker gott och väl med en graviditet, och allt som hör till. Total sömnbrist på de är inte skönt allså.

Röjning.

Imorse åkte vi till kyrkis. Buss dit och hem. Athida tyckte vi skulle gå till konsum direkt från bussen, och jag tänkte jaja, vi ska ju inte handla så mycket. Men kom på att vi måste ha blöjor, och sen jotex paketet. Och sen vart allt svintungt.
Kände av fogarna direkt. Men men. Hem och började stryka nya gardiner, upp med dom. Dammtorkade allt på övervåningen och städade golv.
Rensade allt i Tidas rum, alla leksaker i rätt låda osv.

Och nu kan jag knappt röra mig. Har så förbannat ont att de inte finns. Och ingen tens har jag. Den pajade ju, och mvc ska skicka in den på lagning, eller köpa ny. Föroppningsvis kommer de en ny väldigt snart. Annars får jag köpa en egen. För just nu kan jag varken sitta, stå, eller ligga..

Men snart är Liten här :)

Boas för fullt.

Tvn är uppe på väggen, expedit hyllan har fått flytta ner i köket. Imorgon ska spjälsängen ner och rengöras och förmodligen monteras upp med. Har köpt såna där brio tassar att skruva på under. Kan ju vara värt allt om denna bebis vill sova, haha.

Men först imorgon blir det att åka in till stan och hämta hem Niclas. Han är på julbord med jobbet idag, och sover hos sin far. Så då får jag äran nu när jag faktiskt har körkort att hämta hem honom i tid, så slipper han vänta till kvällen innan han törs köra.

Ska även in på jysk och köpa ny madrass till spjälsängen, och sen till barnens hus och köpa några presenter. Har ändrat mina planer lite, haha.

På söndag åker vi till Örebro, på försenat 2 års kalas. Och även och träffar Farbrors J´s tjej för första gången. Och det är ju mindre än en månad till julafton med, som ska firas här. Så vi lär ju lägga upp planen för det med :)
Förhoppningsvis ligger vi inte på förlossningen då ;)

Tjugoförsta november tjugohundraelva.

Firade till det med hämtsallad idag. Mumma. Niclas tycte dock att jag skulle åka och hämta den. Kändes bra mysko och köra ensam liksom, i en bil bara jag. Haha. Vår bil är ju bra annorlunda med jämfört med s40n jag kört hos bilskolan. Som förövrigt var en diesel och drog bra mycket bättre i växlarna än vår. Men men, någon gång föroppnignsvis snart ska vi väl få tag på en bil till mig med. Vet iallafall att jag vill ha en bil som är billig i drift och med fyra dörrar. Lättare med bilstolar osv.

Körkortet vart inte så farligt dyrt heller. Klart det är mycket pengar ändå, men det ska ju liksom hänga med hela livet är ju tanken så då är det värt det.
Kändes iallafall bra skönt och skriva på "Wall of Fame" tavlan på körskolan.
Och ena ägaren tyckte inte jag skulle köra så mycket mer nu innan bebisen är ute. Med tanke på att jag igentligen sitter lite för nära ratten med magen, ifall en olycka skulle ske. Men kortare sträckor får funka tror jag allt.
Är ju inte så ofta jag kommer köra ändå. Niclas har ju bilen på jobbet hela dagarna så..

Nu ska jag ta ett varmt bad och fundera ut vad jag ska göra imorgon när jag slipper läsa teori ;)




Har börjat fundera lite på bb-väskan iallafall. Och även tvättat igenom litens kläder. Kläder i överflöd ska jag säga, haha. I veckan ska jag försöka ta mig upp på vinden och hämta ner vagga och spjälsäng så man hinner tvätta allt det ordentligt. Ska bli så mysigt och fixa iordning inför bebben.

KÖÖÖÖÖÖÖRKOOOOOORT!!!

Nu jävlar är det mitt! :D

Hade teorin på förmiddagen, aldrig vart så jäkla rädd alltså.
Sekunderna från att man tryckte rätta tills svaret dök upp. 57 rätt hade jag. Så godkänd var jag allt :)
Tre timmar senare var det dags för uppkörning.
Hade en uppvärmningslektion innan och de gick bra.

Fick en kvinnlig förarprovare, riktigt trevlig. Skönt med en kvinna, känns lättare att prata då liksom.
Efter max 25 minuter var i tillbaka på parkeringen igen och hon sa att de var godkänt! TJOHOOOO!

Så jäkla underbart att kunna stryka de från "listan". Nu kan jag prioritera julen och bebis ankomst :D

Första veckan avklarad.

En intensiv vecka är klar nu. Har varit kånga dagar, och det känns i kroppen. Har haft en trippellektion om dagen, alltså 2 timmar. Redan första dagen tyckte min lärare att vi skulle åka mot stan. Vart något chockad.
Hon tycker jag kör jäkligt bra, bara de att jag måste sluta stressa inför korsningar och inte bli så skrajsen. Och absolut inte glömma ecodrivningen. Och idag gick de nästan perfekt skulle jag säga.

Så nästa vecka ska vi "finslipa" allt de jag är osäker på, och givetvis plugga massa teori. Risk 1an och 2an är det med.

Sen r de bara skrivning och uppkörning kvar. Och när de är vet man aldrig ;D

Söndag.

Idag är det tvättdag. Tvättstugan några timmar, sen storhandling inför veckan.
Imorgon är det ju dags. Finns ingen tid för varken handling eller tvättning i veckan.
Nervositeten har gått över iallafall. Tur det, haha.

Det blir nog bra det här, hoppas jag.
Får se hur min kropp kommer må efter dessa veckor bara.

v 31

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

 

Egna tankar: Bebis ligger neråt med huvudet nu. Sparkar allt för ofta och trycker upp rumpan mot revbenen. Vilket resulterar i svårt att andas osv. Obekvämt hur jag än sitter, ligger eller står. Men bara 10 veckor till beräknad förlossning, även om jag gärna tar den någon dag innan, typ 2 januari eller nått känns lagom ;)





RSS 2.0