Stockholm.

Drar till stockholm alldeles strax. Betyder ingen dator, orkar inte släpa med mig den.
Imorgon blir det underbara barn mässan hela dagen.
uppdaterar mer sen nån gång :)

Klimakteriet?

Svettas som en gris, trots att dörrar och fönster är öppna för fullt. Och ute är det ju inte direkt varmt ute. Skulle nästan kunna tro att jag är i klimakteriet just nu. Inte är det trevligt iallafall.

Kollar på "tvins" nu, de ar någon mirakel slim n lift. Men tror människor verkligen att man minskar 3 storlekar när man tar på den där. Snacka om att lura sig själv, ha på sig den när man handlar kläder och sen aldrig mer få på sig kläderna utan slim på sig. Sanslöst anser jag. Då är de nog bättre att äta lite nyttigare.

Måste städa lite nu. Niclas har lämnat disk överallt. Och jag är faktiskt oskyldig den här gången.

Försäkringskassan in my a**

Ringde nyss till försäkringskassan. Har fått för mig att våra ärenden inte går som de ska. Så nu fick jag de bekräftat.
De har för de första råkat tappa bort mitt moderskapsintyg. Så hade jag inte ringt nu hade jag väl säkert blivit utan Föräldrapenning första månaden. Men tur är väl att man kontrollerar saker och ting ibland.

Kollade även upp hur de gick i Niclas ärende med tanke på att han rycker in samtidigt som Ärtan kommer. Men de kunde de inte ens börja med, tidigast 45 dagar innan inryckningen. Så ska bli kul och se om man ens får nå pengar i januari. Tvivlar starkt faktiskt. Men bara hoppas på det bästa.

Niclas borde komma när som helst. Sen blir det åka till Sura och skriva faderskapspapprena, och sedan eventuellt in till stan. Sen blir det pyssel ikväll skulle jag tro.

Är det jul snart?

Vaknade och drog upp rullgardinen. Det var helt vitt av frost ute.
Ser inte alls särskilt varmt och skönt ut.
Har precis ätit apelsiner och druckit julmust. Då känns det verkligen som jul. Mysigt värre.

Niclas skulle komma hem vid ett idag. Så åker vi tillsammans till Sura.
Har ingen aning vart vi ska skriva papper. Hon sa vid FK. Men där renoverar de.
Så får väl stå där som två fån. Haha.

Nej. Måste dammsuga.

Tisdag kväll.

Betyder Andra Avenyn. Sitter hos mor fortfarande, väntar på att Niclas ska komma så han kan hjälpa mig hem med maten jag inhandlat idag. Alldeles för mycket för att jag ska orka bära upp helt själv.

Ärtans tapeter har kommit, vet inte om jag sagt de. Men nyss kollade mamma på dem, och nu går hon runt och sjunger. Kanske blir så att man gör det direkt när man kommer in i hennes rum sen. Åh, kan tiden gå snabbt så jag kan få börja boa tack? Bara 11 veckor kvar. Bara. Eller hur va. Känns som en evighet, nog för att dessa veckor gått snabbt. Men iallafall. Barnmorskan på torsdag, sen borde de börja bli träffar varannan vecka istället för var tredje. Ska bli kul och se om man gått upp en massa nu, kan ju hoppas att jag inte gjort det. Inte allt för mycket iallafall.

Nej. Kom nu Niclas! ♥

Andningssvårigheter?

För tillfället ligger Ärtan under revbenen i stort sett och trycker ihop lungor och allt. Sitter och flåsar som en gammal get. Gör sjukt ont för tillfället. Om hon bara ville glida ner ett steg, spelar ingen roll hur mycket jag bufflar, eller ändrar ställning så nej då. Vid revbenen är bäst tycker hon.

Är så sugen på kladdkaka. Måste nog baka det idag. Bara åka och handla grädde först.
Imorgon ska vi skriva faderskapspapper.

Jobb.

Började jobba 6 imorse. Hade bara två barn över hela dagen. Eftersom förskola/fritids är stängt på grund av fortbildning så fick jag jobba med just dessa barn. Bestämde oss för en liten utflykt, så vi åkte ner till kyrkis och träffade andra barn. Sen tillbaka till dagis och lagade lunch.
Slutade vid ett så det var ganska lugnt ändå. Sitter hemma hos mor nu och väntar på henne.

Flera som kommenterat magbilden.. Vet dock inte vilka ni är utan blogg/mailadress/namn :P
Men tack iallafall :D

V. 30

Vecka 30 - 26 okt - 1 nov 2008
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.


Magbild :D

Ni behöver inte kolla på hur skitig spegel jag har,
och hur sliten jag ser ut för tillfället.
Denna bild är alltså från idag.








Jag börjar nog bli fet nu.

















Ny kamera :)

Var in på Media Mark idag. Hittade en super billig kamera som hade helt okej funktioner. Så jag köpte den.
Måste ju ändå ha en kamera innan mitten på december. Den gamla är liksom för gammal, den har tappat skruvar, ordagrant då menat. För jag vägrar föda barn utan kamera. Så är det bara.

Hittade även en cool skjorta åt Niclas. Får se om han vill ha den eller inte. Billig var den så ingen större summa försvinner iallafall.

Nej. Måste leka lite nu med kameran. Kan ju inte läsa instruktionsboken utan att fippla lite först. Haha

Jag blir tokig!!

Näsan är så täppt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Nässprayen hjälper knappt, eller jo, den hjälper i ca 30 minuter sen är den samma visa igen.
Jag har bara tre morötter kvar också. Skulle ha köpt mer, men icke. Måste göra det imorgon. Annars överlever jag inte.
Ärtan kommer födas orange. Hahaha

Äntligen helg.

Kom hem från jobbet vid ett, och började dona och ha mig lite. Sen insåg jag att en snabb vila inte kunde skada. Var ju ganska trött eftersom jag började sex imorse. Sagt och gjort gick jag och lade mig i sängen och kollade tv vid halv tre tiden. Jag vaknade för 20 minuter sen. Så nu är frågan kommer jag kunna somna ikväll? Förmodligen.
Behöver krya på mig i helgen känner jag. Halsen gör bara ondare och ondare som man har svalt sandpapper eller något. Men är för slö för att gå till konsum och köpa mucoagin. (stavning?) Som man för övrigt inte får äta som gravid. Men vad fan det är den ända halstabletten som fungerar ju.

Känns som det är så mycket jag behöver göra förtillfället. Måste köpa virke, väldigt snart. Så jag kan bygga sorteringsbänken i hallen, så det blir lite mer plats. Måste även hämta skötbordsdelarna hemma hos Pekka så jag kan se om det blir något skötbord i slut ändan. Har ju så många planer just nu känns det som. Måste även hämta tapeterna i Hallsta. Sa till Niclas att jag ville ha upp tapeterna innan 1 dec. Och de skulle väl fixas som de lät iallafall.
Blir super.


Dagens gravidsiffror

Min graviditet - BF Lör 10 jan 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Tors 23 okt 2008.
Din graviditet startade Sön 6 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 20 apr 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 201 av 280. (71,8%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 4 fulla dagar (v28+4).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 10 jan 2009
Du har 79 dagar kvar till förlossning.

 Fatta, mindre än 80 dagar till BF. Tiden kommer gå fort hoppas jag ♥

sjukdomar på ingång?

Vaknade flera gånger inatt av att näsan var täppt och av att halsen gjorde ont. Och de håller fortfarande i sig.
Har inte tid med sjukdomar nu. Ska ju jobba imorgon och på måndag. Sen till nästa helg är de ju underbara barn mässan som jag och mamma ska gå på. Vill inte bli sjuk alls.

Tvätten vart precis klar, så måste nog hänga upp den.
Min rygg värker som bara den, spelar ingen roll hur jag sitter/ligger/står. Gör ont oavsett vad. Har ju haft på mig bältet hela veckan. Men ändå så. Ge mig en TENS apparat snarast. Har jag tur kanske jag får låna hem en nästa vecka. Please?

Ärtans blivande önskelista.

Jag vet exakt vad Ärtan skulle vilja se i sitt rum i framtiden. Bland annat detta, vrålhäftiga färger om inte annat :)
Brio kan sin sak. Dock är bultbrädan och små klossarna från Micki.


Hon gör kullerbyttor.

Hon är helt vild i magen. Åker upp och ner och fram och tillbaka.
Magen går verkligen som en berg och dal bana.
Riktigt häftigt, speciellt om man tänker att det är en människa i min mage. Hur häftigt är inte de liksom?
En människa som kommer från halva mig och halva Niclas. Coolt vad som kan ske efter lite trevligheter.

Färsk magbild från idag. Börjar bli lite tjockare allt.









Katthelvete.

Kom hem till mor för en stund sen. Och det var ganska mörkt i hallen men tänkte inte mer på de utan gick in mot köket. Och vad händer? Jo jag snubblar till på en död fågel. KATTHELVETE. Hon har fan i mig ny plinga på halsbandet, men ändå får hon tag i fåglar som hon släpar hem. Och kvar står jag äcklad över att ha snubblat till och trampat lite på en död fågel.

Ska nog be mor köpa en kobjällra och hänga runt halsen på katten. Så man slipper trampa i alla otäckheter hon släpar hem. USCH

Babyroom.se

Har precis klickat iväg en beställning till babyroom.se de hade 50 % rabatt om man uppgav koden babyroom.
Så jag klickade hem lite lundmyr kläder. Himla söta är dom ju på små bebisar.
Köpte även POP askar, som ska stå i Ärtans rum. Blir nog super. Alltid trevligt med 50% liksom.

Niclas ligger och sover i soffan just nu. Han ska nog få sova några minuter till. Stackarn och vara så trött.
Fast de kanske är min tur imorgon, efter att ha börjat jobba kl 6. Tiden vill visa det.

Godnatt

Söndag.

Nu sitter vi och kollar på I am Legend. Verkar faktiskt ganska bra, även om jag inte brukar gilla sådana sorts filmer.
Har hållt på röjt en massa här hemma idag, burit ner massor till källaren. Vi var även till Sura och hämtade spjälsängen hos farbror Eino. Så nu är den monterad, fast kommer inte bli bäddad än på många veckor. Sängen får stå i Harris rum så länge. Ganska så fin var den faktiskt. Med tanke på att vi fick den gratis så duger den gott och väl :)

Igår var det kalas. Var niclas mor, far, farmor, syster med sambo och bror. Och vi då. Käkade kina mat, tårta och friterade bananer. Sedan spelade vi familje geni. Jag och niclas förlorade. Haha. Hans mor vann, inte konstigt hon kunde typ varendra fråga. Snille. Vi var inte hemma förrän halv elva på kvällen. Då var de bara hoppa i säng.

Imorgon blir det jobb, tisdag, torsdag och fredag med. Alltid bra med lite pengar. Och väldans trevligt med jobb med, så har man något att göra om dagarna. Måndag, tisdag och fredag är jag på tvåan, och torsdag på ettan. De blir bra :)

V 29

Vecka 29 - 19 okt - 25 okt 2008

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Lördag morgon.

Vaknade tidigt av att jag hörde Harri i hans sovrum. Men orkade inte gå upp så sov 30 minuter till. Sen vart det frulle för
oss, och han käkade även upp chipsen från igår.
Funderar på att gå ner till mor innan jag ska mot stan. Måste mäta ut skötbordets delar som Pekka ska såga till idag förhoppningsvis. Vill se om mina planer fungerar. Gör de de kommer det bli super i badrummet.

Har massor med saker som måste bäras ner i källaren. Men tar nog de när Niclas är hemma. Orkar inte släpa en massa saker. Ska även kila ner och kolla in vår tvättstuga, de har tydligen kommit nya maskiner. Kanske kan bli värt att börja tvätta mer där i framtiden? Eftersom vår tvättmaskin inte alls vill som jag vill alla dagar.

Blir nog borta hela dagen. Hejdå

Misslyckad rulle.

Nu vet jag exakt vad som var felet med budapestrullen. Jag gjorde smeten för fet på plåten när den skulle gräddas. Så när jag skulle rulle ihop bottnen med grädde och allt på till en rulle, ja då vart det inte en rulle. Utan mer en missbildad hög med sprickor överallt.
Men ska nog gå att gotta i sig iallafall.

Ikväll ska lillebror sova hemma hos mig. Måste gå och köpa lite julmust tills dess. Kanske något annat gott med.
Ibland får man faktiskt unna sig det.

Niclas ska ut på krogen ikväll, hoppas han får de trevlans med grabbarna. Imorgon kommer svärmor och hämtar mig så ska vi åka på kalas för henne och svärfar i v-ås. Skulle tro att hela hans släkt kommer också. Blir nog bra när det är klart. Haha.

Bakning pågår.

Håller på bakar just nu. Budapest rulle. Har aldrig gjort det förr så det ska bli kul att se vad det blir.
Är ju alltid så gott när man köper det på konditori så får väl hoppas på det bästa nu med.

Ska alldeles strax gå till tvättstugan med mor. Sen blir det tillbaka och fortsätta med bakningen, och påbörja middagen. Kotletter i ugn blir det idag. Ljuvligt gott.

Julmust.

Var in på konsum och såg att det fanns julmust. Vilket jag var tvungen att köpa då.
Har precis avnjutit ett glas och det är underbart. Snart är det jul.
Och eftersom Milla inte dricker julmust än så ska jag nog sukta henne lite nästa pysselkväll. hahaha

Gravid siffror

Min graviditet - BF Lör 10 jan 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Tors 16 okt 2008.
Din graviditet startade Sön 6 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 20 apr 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 194 av 280. (69,3%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 4 fulla dagar (v27+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 10 jan 2009
Du har 86 dagar kvar till förlossning.

Förkyld.

Är förkyld som en tok. Näsan rinner och nyser gör jag varje minut ungefär.
Är dessutom torr i hela käften om någon ville veta det.

Var ner till pysselgänget en sväng igår kväll. Fattar inte hur Ankie kan få till sina gubbar. Helt sjukt alltså.
Tänk om man var så konstnärlig. Hoho.

Loggade in på banken imorse, och pengarna hade kommit tillbaka. En sten föll av bröstet ordagrant alltså.
Så nu har niclas fått tillbaka sina pengar som jag slarvade bort, haha.

Mitt i veckan är vi nu.

Jobbat klart för den här veckan verkar det som nu. Är helt slut, både i huvud och kropp.
Ärtan har levt rövare hela dagen. Magen har åkt i vågor. Men det är bra mysigt måste jag medge.
Nu först vågar mammorna på dagis fråga om jag ska ha barn. Haha. Verkar så ja. :D

Skulle föra över pengar till ett konto, men slog fel kontonummer. Så har setat i telefon ett bra tag för att kunna få tillbaka pengarna. Ganska mycket pengar, för oss iallafall. Men verkar som att de kommer ordna sig. Får väl hoppas på de bästa.

'Ikväll är de pysselkväll, men orkar inte gå ner. Tar de nästa vecka tror jag. Niclas kommer när som helst med så. Nu kom han bara för det.
Nej. Orkar inte nu. Hejdå

Jag är slut.

Är helt slut i kroppen. Min rygg värker. Trots att jag inte burit några barn alls. Försöker undvika de så långt det går.
Men jobb imorgon med, sen blir de nog vila verkar det som.

Ska alldeles strax till Arboga på kurs. Tjoho, eller inte. Men vad gör man inte.

Tisdag morgon.

Ska snart bege mig mot jobb. Idag blir det på Åsen. 9-18. Ska nog gå bra.
Samma sak gäller imorgon.

Bloggen har inmte fungerat särskilt bra de senaste dagarna.
Hoppas de går att publicera nu bara.
Hejdå

V. 28

Vecka 28 - 12 okt - 18 okt 2008

Kroppen: Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.
Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och kan då kan den gå upp 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.


Lördag morgon.

Sitter hemma hos mormor och äter frukost.
Gårdagen var ganska galen för att vara en 70 års fest. Har ju aldrig varit på en förr, men det kanske är så jämt?
Gamlingarna drack alkohol i stora mängder, och ljudnivån var på cirka tre tusen dB. Haha.
Dans var det för fulla muggar. Riggan bjöd upp Niclas, och trodde aldrig han skulle dansa.

Nej, idag är det späckat schema, ska först hem till morbror, sen moster sen pappa.
Tack å hej

3 månader till BF:)

Idag är det exakt 3 månader till beräknad födsel.
3 månader är ju inte så länge. Inte om man räknar att det snart är jul.
Sen får ju gärna bebisen komma en vecka tidigare. Då blir det ännu närmare.
Tjoho

Bebisen vill bara ligga vid mina revben.

Det är inte skönt. Flera gånger idag har hon lagt sig högt upp vid revbenen, det är inte behagligt för fem öre. Hur mycket jag än bufflar så hon ska skunka ner lite, så vägrar hon. Snälla, var en snäll bebis.

Dagens gravidsiffror

Min graviditet - BF Lör 10 jan 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Tors 9 okt 2008.
Din graviditet startade Sön 6 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 20 apr 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 187 av 280. (66,8%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 4 fulla dagar (v26+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 10 jan 2009
Du har 93 dagar kvar till förlossning.

Torsdag

Pratade med Yvonne på dagis imorse, blir inge jobb för mig. Lite synd dock. Men vad ska man göra.
Imorgon ska vi ju även till sthlm, vi ska ju på 70-års fest. Får väl se hur länge vi orkar vara kvar där.
Sen på lördagen ska vi träffa min far och lillebror. Ska ju tömma hans lägenhet på allt vi vill ha och lite till.
Länge sen vi träffa lillebror med.

Nej måste försöka städa lite nu.  Nettan ska ju vara kattvakt i helgen, vill inte att man ska behöva skämmas över hur här ser ut. haha.

Tapet till barnrummet :)

Idag har jag valt tapeter till barnrummet. Vart inte rosa. Eftersom Niclas inte är allt för förtjust i just den färgen, så undviker vi en hel vägg. Haha. Vart ljusgröna med nallar på kan man nog säga. Blir nog väldans bra.
Så nu ska jag bara få Niclas att inse att vi gärna ska få upp tapeterna innan januari. Men de blir nog inte så svårt, eller?

Åh, vill bara till ikea och handla allt som ska fixas i rummet sen. Men först lär vi ordna tapeterna.
Kommer bli så fint så :)

Jag har så ont.

Foglossningen är som sagt kommen. Lever på hoppet just nu att den ska bli bättre tills fredag då tanken är att jag ska jobba. Och som det verkar nu blir det inget jobb då. Får ringa och prata med dem senare.

Imorse när jag kom hem till mor skrek katten som en stucken gris. Anledningen var att hon skulle ha beröm, det låg nämligen en död liten fågel på golvet. Så efter en skvätt mjölk var hon lika sur och tvär mot mig igen. Denna katt avskyr nämligen mig.

Könet på vårat barn är...

Igår hade vi könsultraljudet i sthlm. Med var Niclas, mamma och svärmor. Och alla fick de komma in och titta på skärmen. Bebis hade växt massor sen senaste ultraljudet, man såg alla fingrar och tår. Och en ny bild fick vi med. På bebisen i profil. Världens sötaste.

Bebisen i magen är en tjej. Alltså helt fel än det jag trott hela tiden. Så Niclas hade rätt.
Tjoohoo vi ska få en tjej :)


Niclas är världens bästa :)

Pratade nyss med Niclas i telefon, och sa lite fint att jag ville ha mat från Vanessas idag. En ost och skinksallad.
Och de skulle han ordna. Så snäll han är.
Det är iallafall slut med att han ska ta med pizza, blir alldeles för många kilon på min kropp på de viset.
Har knappt vågat ställa mig på vågen sen jag var hos BM sist, men på tisdag visar det sig.

Mor och Tarmo är och köper en ny bil nu, eller bil och bil, snarare en buss. En åtta personers. Dom tycker att de behövs eftersom jag åker med de en del, och när Ärtan kommer blir det en person till i familjen. För nå körkort för mig innan Ärtan kommer är bara att drömma om. Orkar inte med de, de får bli till sommaren om vi har tur. haha


v 27

Vecka 27 - 5 okt - 11 okt 2008

Kroppen: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.


Uttråkning av den högsta grad.

Är så uttråkad och trött.
Ryggen värker, jag är en riktig bitterfitta för tillfället.

Vill ha måndag, och se Ärtan igen. Älskade barn.
Kan inte fatta själv, jag ska bli mamma. Mamma. Coolt.

Rensning av lägenhet.

Fick ett ryck imorse och började rensa lite i hallbyrån. Som för övrigt är en malm med sex lådor. Alltså får de plats ganska mycket skit i den. Tre av lådorna var sånt där man lagt där för att sedan glömmas bort. Och på de tre lådorna lyckades jag kasta en sopsäck så den blev 3/4 full. Fan vad skit man har.
Måste rensa byrån i Harris sovrum med, den är full i skit den med säkert. Måste ju faktiskt börja göra plats för Ärtans alla saker nu.

Om man skulle läsa lite bloggar kanske?

Ska nog inhandla detta snart.

Har ju blivit lite sugen på att börja fixa lite smått i de som i framtiden ska bli Ärtans rum.
Kikade nyss lite på ikeas hemsida. De jag vill ha till Ärtans rum är detta:

Kan nog bli så att de inhandlas innan Ärtan kommer med. Eftersom jag har presentkort där.
Lådorna ska alltså ligga i hyllan. Som ska vara liggande.
Blir nog bra när allt är klart
Längtar som en tok.

Tandläkaren och rännande på stan.

Hade tandläkar tid imorse vid 10:50 inne i stan. Skulle slipa de tänder som var ojämna i kanterna.
Samt en vanlig undersäkning. Hade inga hål. Har faktiskt inte haft hål alls i tänderna sen jag föddes. *Stolt* :D
Innan tandläkaren åkte vi till barnens hus och skulle prata med dem om en del till UJ vagnen, men de skulle återkomma med mer info senare. Trevlig personal iallafall.

Sen åkte vi runt på Hälla, och massa. Var in på Flügger färg, och hittade precis vad vi ska ha i Ärtans rum sen.
Jätte fin Wallie med Dumbo på. Ska bara övertala Niclas att vi ska tapetsera om fondväggen som vi har där inne nu.
Önska mig lycka till. Tapeten som är där nu har inte ens suttit uppe i 6 månader. Haha.
Kommer iallafall bli super fint när jag är klar.

Har även vunnit massor av Nowali strumpbyxor som var nya idag på tradera. Strumpbyxor är ett måste.
Vare sig det blir en pojke eller flicka. Alla barn med "finskaspår" har strumpbyxor. Haha..

100 dagar till BF...

Idag är det "bara" 100 dagar kvar till beräknad födsel.
Så imorgon är det inte längre tre siffrigt. Tiden kommer nog gå fort.
Hoppas jag iallafall. Snart är vår prins/prinsessa här ♥

Foglossning?

Börjar nu även få förbannat ont neråt. Vilket jag skulle anta är fogarna som dummar sig.
Inte trevligt. Ska nog slänga mig på soffan, så man orkar med till lite jobb i körk sen.

Aj

Älsklingen är här.

Så därför blir det inget långt och uttråkande blogginlägg idag.
Känner mig däremot helt slut efter dessa dagar med jobb. Min rygg mår inte bra alls.
Så snart ska jag ta mig en kokhet dusch och sen be Niclas smörja in ryggen med Heatlotion.
Och sen bara bädda ner sig i sängen. Mys.




RSS 2.0