.....

Mår bättre nu. Athida har varit med mamma några timmar. På förmiddagen åkte de upp till kyrkis en stund, sen kom de hem så Athida fick amma. Under tiden de var borta sov jag. Känns inte riktigt okej när hon är borta, är ju så van att ha hjärtat med mig hela tiden. Efter lunch åkte de till sura en sväng. Så vilat har jag minsann gjort. Utan min bebis.
Katterna var så nöjda så, för de kom in i sovrummet och gosade massor utan att bli torterade av Athida.

Nu sitter hon på golvet och leker med duplo primot. Min bebis är verkligen stor nu.

AAAAAAJJJJJJJJ

Har så förbannat ont i huvudet. Så där ont jag hade när jag vart inlagd på infektion.
Feber har jag med, och tjock i näsan, och lite ont i halsen.

Vill ha hem Niclas nu, men just den här veckan är de omöjligt eftersom de har soldatprov.
Vill bara lägga mig i sängen i ett kolsvart rum. Men de funkar icke men huliganen till dotter.
Mamma kommer hit efter kyrkis och tar henne en stund så jag kan sova.

Skit dag.

Idag är en sån där gnälldag känner jag.
Bröstet gör ont, helt öm. Ont i huvudet och trött. Ingen feber än, tror jag hade de inatt. Men nu är de ingen feber iallafall. Skönt de. Men är kallsvettig.
Athida har sovit bra, men inte jag.

Blir att gå till kyrkis iallafall. Är ju inte svinis jag har. Snarare början till mjölkstockning. Trodde jag skulle klara mig undan sånt, eftersom jag inte fått de hittills. Men får se vad de slutar med nu.


Söndag kväll.

Niclas ska åka vid åtta idag. Skönt när han åker sent, för då hinner han med Athidas kvällsrutiner.
Nu sitter dom i köket och äter gröt, eller Athida ska äta i varje fall.
Hon är super trött, så får se om hon orkar vara uppe till sju eller om hon dumper i säng tidigare.
Har så sjukt ont i mitt ena bröst idag, misstänker att de är för att jag var så dum och öppnade fönstret i natt när de var som en bastu i sovrummet. Så nu är de massage och vetekudde på, vill inte ha mjölkstockning. Gör ju svinigt ont redan nu. Aj.

Var in till stan en sväng, Niclas skulle ha knäskydd, hans knä håller på pajar igen. Inge bra alls med tanke på att de har soldatprov i veckan. Men slutade med att han fick låna lillebrors knäskydd. Tjänade vi en hacka på.
Var in på maxi och köpte overall, vantar och tossor åt Athida. En tunnare overall att ha i åkpåsen och i bilen. Vart en "lamm" overall, super mjuk och gosig. Kände mig som världens gnällkärring där med, haha. Dom hade ta 3 betala för 2 på hela babyavdelningen. Och när vi hade betalat och allt såg jag att de inte dragit av någon rabatt, så vi gick till infon, och där fixade de till de, och vi fick även 25 kr extra för att vi sa till. Bra med sån service, inte alla affärer som har de.

Har passat på att tvätta två maskiner, så nu är de tvätt i hela hallen. Skit kul tycker Athida som rullar dit och drar ner allt hon når. Haha. Jäkla buse! Hon har kämpat för fullt hela eftermiddagen med att försöka ställa sig upp mot bordet. Hon drar sig upp nästan helt och tappar sen balansen och trillar ner, haha. Men snart lyckas hon nog helt.

Lördag kväll.

Idag har de vart klädförmedlingen. Inhandlade en hel del faktiskt. Inte mycket kläder dock.

3 par velour byxor strl 80
fix byxor strl 74
prassel byxor strl 80
body lejon strl 80
body pop strl 74
body stjärnor strl 80
mössa mexx
mössa hello kitty + vantar
overall mikk line strl 86 (blir nog lite stor till vintern)
vinterskor strl 20
bultbräda
popup leksak ny
mask leksak ny
poäng barnfotölj
bamse set, byxa och zipkofta strl 80
ett par gardiner
en hink med duplo
en hink med duplo primo.
babybjörn tröjhaklapp

Detta var nog allt jag fick med mig hem. Och vill ni veta priset? 305 kr för ALLT.
Hur billigt som helst, plus att kläderna var hur fina som helst. Är ju ganska kräsen på såndant :P

Nu blir de mys i soffan. Athida sover och så de är bara vi uppe.

Miljörådgivare.

Igår var vi på ett enjo event i stan. Var massor med folk, och de pratade om enjo och man fick även handla lite saker till super pris. Vilket vi gjorde.

Bestämde mig även för att testa på att vara miljörådgivare för enjo. Älskar ju deras produkter, även om de kostar en del, så är de värt varenda krona.
Så snart ska jag gå utbildningen som krävs. Och sen får jag hem hela startväskan och kan börja ha demon.

Så säg till om du vill ha demo, och få super bra saker i tackgåva.

När jag blir stor..

Nu vet jag nog vad jag vill jobba med. Jag trivs som barnskötare, super mycket. Men nu är de som så att man får inget jobb som det längre. Och förskolelärare vill jag inte plugga till, inte just nu. Kanske senare i livet. Men vet inte just nu om jag har de som krävs att lämna mitt eget barn och sen ta hand om andras hela dagarna.
Men nu tror jag att jag vet vad jag vill.
Jag vill sälja barnartiklar, jobba på typ aros baby osv. Men man lär väl ha någon utbildning för de också väl?

Jag har ju även fler saker jag vill jobba med under livets gång.
Bland annat vill jag jobba med detta

- Försäljare av barnartiklar
- Behandlingsassistent
- Förskolelärare


Om vi säger så här, jag vill tjäna pengar, men det är viktigare att göra något man trivs med anser jag.
Och just barnartiklar är något jag kan en hel del om. Behöver jag nämna att jag helst vill sälja barnvagnar? :P

Måste börja kolla upp vad jag ska plugga, om man ska söka något snart, och vad. Herre min Gud, hjälp mig!

Världens duktigaste dotter!

Imorse satte jag Athida på pottan som vanligt, och nu säger vi inte längre kiss kiss eller nå, utan hon kissar av sig självt, men imorse bajsade hon. Och inget litet lass. Hon såg riktigt glad ut när man berömde henne för de. Så duktig liten tjej har vi :) *Man får skryta om sina barn, duger de inte, sluta läs*

Annars har vi varit på kyrkis. Athida somnade i vagnen på hemvägen. Så jag bar upp sittdelen och tänkte att hon säkert kommer vakna då, för de brukar hon. Men hon sover fortfarande. Har hunnit med att äta lunch, läsa reklam, nya oriflame katalogen, diska, hängt upp all tvätt, betalat räkningar, fört över pengar till alla sparkonton. Effektivt!

Nu knorrar hon.

Lördag kväll.

Idag var vi till Sura några timmar. Grejade och donade. Katterna härjade omkring och mådde fint. Det var ju huvudsaken. Athidas feber är väck iallafall. Skönt det.

Imorse var de cykeltävling i byn. Lillebror kom på 4;e plats. Riktigt bra tycker jag. Var många med i hans grupp och tävlade.

Imorgon blir de till sura igen, sen på eftermiddagen skulle svärfar och hans tjej komma. Sen mot kvällen åker Niclas igen. Snart fredag igen.

Har lite funderingar på Athidas sömn, inatt vaknade hon igen och var super pigg.
Då sov hon 19-05. Med amningar emellan. Men..
Fattar inte varför hon gör så, de är oftast bara när Niclas är hemma. Igår kväll vaknade hon flera gånger, och då satt hon upp. De är ju förmodligen för att hon lärt sig att sätta sig själv, men varför måste hon härja mitt i nätterna?

Fredagsmys.

Niclas kom hem vid nio igår kväll. Alltid så sent. Var i stort sett bara i säng då. Och vid tre på natten vaknade Athida och insåg att pappa låg i sängen, så hon vart klarvaken och skulle fram till han och få liv i honom. Hon var vaken i strax över två timmar. Behöver jag säga att jag var som en zombie imorse?
Niclas tog upp henne så jag fick sova en stund, men inte tusan hjälpte de något.
Hennes feber är iallafall borta, ögonen är icke glansiga. Så misstänker att de är tänderna ändå.

Var in till stan en sväng. Niclas skulle ha nya sulor till kängorna och sen passade vi på att köpa present åt lillebror. Sen vart de mata katterna, och handla käk. Och hämta sallad till middag. Mums.

Nu ligger Athida och sover, hon somnade redan halv sju. Men då hade hon vart vaken sedan halv två på dagen. Så får se hur hon sover inatt. Niclas sitter och spelar, och jag nördar vid datorn. Som vanligt med allt med andra ord.

Imorgon bitti ska vi titta på lillebrors tävling här i byn. Sen efter de blir de åka till katterna igen. Niclas bror kommer med, vi ska montera ihop ett vitrinskåp. Får se hur de går. För både Jerry och Niclas är sådana att beskrivninga är onödiga, men hallå, ikea möbler måste ha såna ju, haha.
Hoppas på bra väder imorgon, så kan Athida, jag och katterna sitta på baksidan. Ge oss sol!


Torsdag kväll.

Athida sover, och jag sitter och väntar på Niclas. Halv fem skulle de få bli släppta sa befälen. Tror ni de? Nej, halv åtta fick de åka. Blir så sur, varför måste de säga en tid och sen vara jävliga och inte låta dom åka? Kan väl tänka på att dom vill hem till sina familjer.

Har tänt ljus nu, så nu är de höst. För på sommaren eldar vi inte, men nu så.
Ritkigt kallt ute idag med, brr.

Godnatt.

Feber bebis.

Athida har feber nu. Vaknade inatt av att hon bara gallskrek. Spelade ingen roll vad jag gjorde, skulle inte ha tutte, napp, snutte, gosa, bli buren, hon bara skrek. Till slut lugnade hon ner sig och jag kunde ge henne en alvedon. Sen tuttade hon sig till sömns. Halv åtta vaknade hon imorse, så hon sov lite längre än vanligt. Tog tempen då och den visade 38,8. Mammas sjukling. Ögonen är glansiga, och näsan rinner lite. Men ändå är hon hyper. Får se hur hon blir i helgen.

Niclas kommer ju hem ikväll, skönt!

Igår var vi ju till Sura på föräldragrupp. Var mitt i Athidas sovtid så hon var inte alls så där rolig och pigg som hon brukar vara. Grät mest om någon sa något åt henne, haha. Kanske var lite sjukdom på G redan då.
Men alla bebisar var jätte stora, och flera med mycket hår och många tänder. Så kul och se hur fort de växer.

Idag blir de bara vara hemma och krya på lillan. Och tvätta. Har en klorinmaskin på nu, luktar simhall.
Måste förresten kolla upp simhallens öppettider, och värme i bassängen. Tänkte åka dit med Athida någon helg när Niclas är hemma. Så kan jag simma lite och dom plaska.

Tisdag.

Athida ligger i vår säng och sover. Hon sov redan innan halv sju. Hon har känts lite små varm, undrar om de är fler tänder på g. Nu sover hon sött i allafall. Gissar att de bara var trötthet, hon har inte sovit så mkt idag.
Får se hur hon är under natten. Slopar kyrkis imorgon iallafall. Kan vara skönt att vara hemma och tvätta och städa lite. Ska evenuellt till sura på eftermiddagen, Mozzie och Molly vill nog ha lite käk och ren kattlåda. Och beroende på hur lilldamen A är får vi se om vi ska på föräldragrupp.

Niclas kommer hem på torsdag kväll. Vart bankdag som sagt. Gillar alla bankdagar ;D mer såna till alla värnpliktiga :D

Nej, ska spela lite på facebook nu :D *beroende*


Söndag kväll.

Niclas åkte för en timme sen. Athida fick vinka hej då, sen vart det sängen för henne. Och nu ligger hon i vår säng och snarkar. Blir nog tidigt i säng för mig med, är helt slut. Säkert bara för att jag fick sovmorgon. Eller halv nio, men klassas som sovmorgon för mig, haha.

Igår hade vi mys efter att lillskruttan somnat, åt gott och tittade på män som hatar kvinnor. Tyckte den var riktigt bra faktiskt. Och ritkigt mysigt att bara titta på film tillsammans utan dator, mobiler osv. Några korta avbrott av lilldamen bara, men annars gick de bra :)

Imorgon blir de kyrkis. På onsdag har vi föräldragrupp, så dit ska vi nog ta oss. Är ju kattvakt åt svärmors katter från onsdag. Eller inte varje dag, men några dagar måste jag dit när inte Jerry kan. Hon ska ju lyxa till de att åka till Turkiet. Inte lite avis. Nej.

Igår var de förövrigt två veckor sedan jag dammsög sist, hahaha. Trodde faktiskt inte de själv, och inte är de många dammkorn på golvet :D

 

Kvällmacka och svammel är livet.


Hela familjen.

Niclas kom hem vid nio igår kväll. Vart senare än planerat, som vanligt får de aldrig åka när de ska få de. Surt.
Nå, Athida somnade som vanligt vid 7 tiden, och som vanligt vaknade hon vid halv åtta. Och efter de kunde hon inte somna om, gissar att hon kände på sig att pappa var på väg hem. Så lät henne vara vaken. När Niclas kom innanför dörren tittade hon storögt ett tag, och sen värsta smilet. Sen skulle hon absolut inte somna, för hon var tvungen och följa varje liten sak han gjorde. Till slut fick man henne i säng, fick söva henne i famnen. Vällingen skulle hon inte ha, haha. Och imorse var hon helt överlycklig att Niclas var hemma, låg och försökte få liv i han ett bra tag, hon sjöng och pillade på han, men nej då. Han snarkade på, och hon såg lika glad ut för de och svarade på hans snarkningar, haha.
Var så jäkla skönt att få trängas i sängen igen, haha. Har verkligen saknat honom sjukt mycket dessa dagar. Men nu verkar de som sagt som att han har helgpermis ett bra tag framöver. Och på fredag är de bankdag. Så han kommer hem redan på torsdag kväll. Lovely!

Nu sitter lilldamen och pratar för fullt. Hon kan sätta sig upp helt själv nu överallt. Helt galet fort går allt nu. Sakerna på hyllan under soffbordet bara flyger iväg, haha. Härjunge! :)

Har blivit av med vaggan idag med, skönt. Slipper den stå och ta plats. Kusinimagen växte på fint, magen var stor iallafall. Mys med bebismage.

Dags att rensa kameran lite, har alla kort kvar på den sen Athida föddes. En hel del kort med andra ord.

Niclas får komma hem ♥

TJOHO, Niclas får komma hem. Dom får åka från Uppsala om en 45 minuter ungefär. Så till åtta borde han vara hemma, eftersom de åker bil idag. Så Athida får vara vaken en stund extra, vill att de ska hinna hälsa på varandra en stund iallafall. På söndag måste han tillbaka vad det verkar som. Två nätter tillsammans ♥

Har vart in till stan idag. Köpte höstblommor till balkongen, var sen till ikea och käkade lunch, och inhandlade ram, kontaktskydd (lilldamen tycker kontakthålen är väldigt spännande), och tavellist. Var in och köpte lite mat på maxi med. Köpte hem fullkornsvälling åt Athida, har tänkt att hon ska få lite innan jag går och lägger mig om kvällarna, så kanske jag får sova mer än två timmar i stöten. Får se om de hjälper. Jag betvivlar. Men jag vet att jag skulle behöva lite mer sömn. Så får testa och se.

Imorgon förmiddag kommer Niclas syster+ sambo. De ska låna vår vagga till bebisen. Skönt att bli av med den, för nu står den här uppe och tar plats.


Tårarna var nära.

Niclas skickade sms igår att han kan ha otur, vilket innebär att de tar ytterligare en vecka innan han får komma hem. Tror aldrig de känts så jobbigt förrut han har varit borta i snart två veckor, och en vecka till orkar jag inte. Athida måste få träffa honom nu. Fy fan vad jag vill ha december nu och ha honom hemma med oss om kvällarna. Kunna dela både glädjen och sorgen med, och inte via sms och telefon.

Ikväll får vi reda på om han får komma hem nu eller inte. Sa åt honom att han faktiskt måste påpeka att han har en dotter hemma. Känns som man utnyttjar de, men alla befäl kaske tänker att alla kan vara där och slita istället för att vara ute och härja på permissionerna. Håller tummarna på att vi får sova tillsammans hela familjen inatt.

 



Kom hem nu älskling ♥


Hon bet.

Idag kom den gången jag hade väntat på. Athida bet tag när hon ammade. Gjorde förbaskat ont, och då bet hon ändå inte så hårt som hon kan. Men när jag skrek aj tittade hon på mig och skrattade. HAHA, elaka unge :D

Nyss låg hon ute i hallen när jag var inne på toan och fixade. Då drog hon sig upp till sittande position. Fast hon hjälpte till lite mot golvlisten. Men hon satte sig upp, och gick sedan till krypposition.

Vår bebis är stor nu ju.

Onsdag eftermiddag.

Städat och bakat. Tvätten ligger i maskin. Barnet är mätt.

Bakade en budapestrulle. Vart inte som jag tänkte innan jag fixade i fyllningen. Men när jag rullade ihop den måste jag faktiskt medge att den ser ganska bra ut. Återstå att se vad den smakar, haha.
Athida åt 1/3 av en stor burk med mat idag. Länge sen hon åt så mycket. Det var pastasnäckor med skinksås.
Hon verkar gilla när det är stooora bitar i nu. Ska inte vara nån puré. Hellst av allt ska hon äta min mat. Så igår och förrgår åt hon väldigt bra för att vara hon. Bjöds på lasagne ena dagen. Det gillade vi båda.

Var otroligt lugnt på kyrkis idag. Var inte kvar så länge. Hade ju saker att fixa hemma.
Snart lär man väl fixa med någon mat till mig, blir nog sån där findus påse :D Ris och kyckling med sås i.
Låter mysko, men är faktiskt riktigt gott. Och bara att steka på, går fort med en hand med :P
Är van att undehålla fröken Andersson här hemma. Apropå Andersson så saknar vi mannen i huset.
Vill ha hem honom NU!
Men snart är de lördag. Mysa för hela slanten. Tyvärr blir det söndag dagen efter. Hoppas på att de ger dem en bankdag på måndag.

Jag blir sur.

Blogg.se ser inte ut som det ska när man loggar in. Trodde det var tillfälligt men de är ju fortfarande kvar. Det gillas inte. Ändra tillbaka på en gång!

Athida vaknade halv sju. Suck. Bara gosa lite innan hon skulle upp. Skönt det iallafall. Nu ligger hon på golvet och härjar. Hon har börjat hasa sig fram, fort går de, speciellt om hon är utan byxor och strumpor.

Vid nio traskar vi till kyrkis. Sen hem tidigare än vanligt. Måste städa och baka till kvällen. Är ju ENJO här. Kom ni som vill =)

Nej, nu är Athida ute i hallen.

Hemma dag.

Idag har vi i stort sett bara varit hemma. Var hem till mamma en snabbis och kollade till katten, eftersom mamma och minsta bröderna är i Mora på cykeltävling. Stora lillebror är på Rock For Moc. Där vi för övrigt också skulle vart om Niclas hade varit hemma. Vi hade dock bara varit där överdagen. Tycker de är lite för kallt för tält nu. Speciellt för Athida. Var för tusan frost på tältdukten för två år sen. Förra året var jag också bara över dagen, min rygg klarade inte av liggunderlag :D

Nå väl, har bara spenderat tid med att städa idag. Dammat golv och väggar. Tvättat sängkläder och bytt i rent. Kommer sova gudomligt i natt. Niclas ringde även idag, de var tillbaka till Uppsala en snabbis. Underbart att höra hans röst, vart liksom alldeles pirrigt i magen till och med. Han får komma hem om en vecka förmodligen, om nu inget annat blir ändrat. Men då är han bara hemma en natt. Men sen verkar de som att han inte har helgtjänst förrän i december. Så hoppas på de.

Nu ska lilldamen ha underhållning.

Förkylning.

Athida har blivit förkyld, snoret rinner och hon är rosslig. Kollade tempen för ett tag sen och då visade den nästan på 38 grader. Så de vart en alvedon, och sen somnade hon på en gång. Och nu har hon sovit i snart 2 timmar. Skruttan ♥

Hoppas det är bättre när hon vaknar. Nätterna blir så jobbiga när hon är förkyld, spelar ingen roll att man höjer hennes säng. Vill ha hem Niclas nu ju.


D&J Familjeklubben.

För ett tag sen fick vi hem post från D&J familjeklubben om att testa på deras startpaket för en bra slant. Och idag när vi gick till konsum för att hämta ett paket hade även detta kommit. Fick fyra plagg, body, tunika, leggings och en ballongklänning. OCh jag är super nöjd. Jätte fina kläder och allt kostade bara 219 kr. Vilket jag tycker är ett jätte bra pris med tanke på hur mycket och hur fina kläderna var. Verkar vara väldigt bra kvalité med, vet att mamma hade just dessa kläder åt småbröderna när de var små.

Så väntar med spänning på nästa månad paket, då kostar de visseligen 269 kr. Men är kläderna snygga och fina så varför inte. Och kläderna nu kommer i strl 74-80. Så hon växer i dem snart.

Dessa kläder kunde man välja i välkomstpaketet. Ett tjej set och ett kill. Lite synd att de inte fanns ett unisex bara. Bilden är lånad från D&J.

 


8 månader

Idag blir Athida 8 månader.



- Athida vägde igår 7300 gram.
- Hon var 68 cm lång.
- Har storlek 68 för det mesta, vissa plagg i 62 fortfarande. Börjar använda en del i 74 även om de är lite stort.
- Hon kan sitta långa stunder själv.
- Kissar på pottan 3-6 gånger per dag.
- Somnar vid 19 på kvällen och vaknar ofta vid 6:30-7:15. Men ammas under natten.
- Har en tand
- Rullarrunt som en galning, fort som bara den går de. Ställer sig i krypposition och gungar
- Rullar efter katterna, och "masserar" de i pälsen. Gosigt tycker hon, mindre gosigt tycker katterna.
- Älskar att rulla fram till tv-bänken och dra ner alla pappas spel. Sen skrattar man ljuvligt efteråt.
- Älskar att leka med kattluckan hemma hos mormor.
- Roligast att leka med är tidningar, fjärrkontroller, bankdosor, och mobiltelefoner.


Bvc besök och boeltest.

Idag var vi på bvc för Boeltestet. Och de gick galant. Sköterskan kunde bara säga att Athida hör alldeles perfekt och att hon verkar vara riktigt nyfiken på allt. Vilket också stämmer.
Och att hon även verkar vara ett sådant barn som vill bli undehållet hela tiden, och att man märker på henne hur nyfiken hon är på sin omgivning. Och så är de ju. Fick även beröm för att jag gör ett sånt bra jobb med henne eller vad man nu ska säga. Alltid kul att höra :D

Athida vägde iallafall prick 7300 gram. 4 kg mer än vid förlossningen :D Så hon hade gått ner 30 gram från i fredags, men ingen fara för de. För hon följer sina kruvor perfekt. Hon var 68 cm lång, och hattmåttet var på 43 cm. 10 cm mer än vid förlossningen. Tänk så snabbt de växer, 4 kg, 17 cm, och 10 cm hatt på bara 8 månader?
Det är sanslöst igentligen.

Satt även och pratade lite allmänt med sköterskan efteråt, hon är så trevlig. Kom även info om att de var ett fall som dött av svininfluensan medans vi var där. Så vi kom naturligtvis in på de ämnet, och hon tyckte jag skulle vaccinera mig iochmed att de som ligger i konstgjord lunga är yngre. Hon skulle på möte med smittskydds för att se hur de gäller dessa små över 6 månader men yngre än 2 år. Så får se vad de blir. Om även Athida ska ha vaccin.

Underbara du ♥

Älskade barn ♥


Onsdag morgon.

Athida bestämde sig för att vakna vid tjugo i sju. Jag var inte pigg. La ner henne i sin egen säng och där fick hon ligga och snacka med sina gosedjur. När jag gör så känner jag mig verkligen helt värdelös. Vill vara pigg på en gång. Men Athida är hyper från första sekund och ska leka och rulla för fulla muggar direkt. Finns inge ligga och gosa och ta de lugnt för henne.

Om 45 minuter ska vi traska mot kyrkis. Ska möta Linda nedanför, och sen plocka upp Anki.

Athida är en liten hippie idag, hon har sina hängselbrallor från Moonkids. Super snygga :D
Ikväll blir de pyssel. Nästa vecka blir de inge pyssel för mig, har ju ENJO demo då.

Nej, ska packa iordning oss lite.




RSS 2.0