Mamma VS Pappa

När Athida föddes var Niclas hemma i 15 dagar. Sedan ryckte han in i lumpen. Så från att Athida var två veckor var det jag som hade 100% ansvar för henne. Niclas var ju inte hemma, och ibland låg han inne i två veckor i sträck och ibland i fem dagar. Väldigt varierande första månaderna.
Det var lätt match alla gånger, men det fanns inget alternativ.

När Niclas muckade 7 december var Athida 11 månader. Hon visste givetvis vem som var pappa och vem som var mamma. Niclas kom hem och kunde utan problem åka iväg med sina vänner och festa eller vad dom nu gjorde. Ingen som sa något om de. Var helt okej från min sida med, man behöver få vara "sig själv" emellan åt.

Sedan Athida föddes har jag sovit ifrån henne fem nätter. Två av dom spenderades på sjukhus, två i Virsbo och en på båten när hon sov med sin mormor.
Trots att jag spenderat två nätter, alltså 48 timmar ifrån henne för att jag har varit och roat mig och bara varit Natta så får jag höra skit om de. Jag har tydligen blivit fjortis enligt min familj. Det är dock inte Niclas som klagar på att jag är borta. Utan han låter mig vara borta, för att på så vis samla nya krafter och orka vara en bra mamma åt Athida hela dagarna.

Och det blir ju inte bättre av att jag redan nästa helg ska iväg 24 timmar igen. Oj, Herregud. Tänk om Athida får men av att vara ensam med sin pappa?!
Jag förstår inte vad skillnaden är här riktigt. Niclas kan åka iväg en vecka i sträck och supa ner sig varenda dag, det är ingen som klagar på de förrutom jag. Men när jag är borta två dagar från Athida låter de som de är katastrof. Vad är det som gör att det är mer acceptablelt för en pappa att vara borta och festa än för en mamma?

Athida ammar bara på morgonen nu, någon enstaka gång på dagen. Men får hon inte amma är det ingen katastrof, hon kan äta frukost. Amningen är inget hon livnär sig på. Så blir hon utan en morgon för att jag inte är hemma är de inge mer med de än att de är jag som känner de i brösten.

Så jag förstår inte. Låt mig vara den mamma jag är. Jag är mamma resten av livet 24/7. Om jag då väljer att vara ifrån Athida några timmar då och då så är det mitt val. Athida har en pappa.
Och det är inte så att jag super ner mig och inte vet vad jag gör. Jag har det under kontroll och ringer hem och smsar flera gånger. Skulle något hända tar jag mig givetvis hem!!


Lindex shopping.

Var in på Lindex en snabbis idag. Något stressad, med skötväskan på ena armen, och Athida på höften. Inga skor på henne så kunde inte släppa ner henne heller. Hittade de jag skulle ha iallafall.

Vart Mumin tunikan och leggings åt lilldamen. Sen gled de med två rea plagg också. Var ta 2 betala för 1 på all rea ju.

Direkt när hon ser Mumin säger hon muum.

 

Super fint tillsammans. Älskar färgerna på leggingsarna. Påminner lite om Villervalla :)

Sen vart det en t-shirt med ett kattansikte på och lite nitar och grejs. Och sen en fin vit tunika.
Katt t-shirten älskar hon och visar att de är katten på. Dock tar de ett tag innan allt passar för jag tog strl 92 på allt. Leggingsarna får jag nog sy in i midjan med. Benranglet vårt!

Bvc besök och vaccinering.

Idag var det dags för 18 månaders kontrollen. Athida ville inte alls. Hon vet precis att när man träffar sköterskan får man oftast en spruta.

Vågen stannade på 9570 gram tror jag det var. Och 81 cm lång. Hattmåttet var på 45,5 cm.
Sprutan var inte skön alls, speciellt inte i armen, lättare att hålla när de är i benet tycker jag.

Athida ville inte stapla klossarna heller, men ritade en liten bild efter mycket om och men.
Men eftersom sköterskan såg att hon är så framåt och kan mycket fick hon ju godkänt för de ;D

Kryssningen.

Resan började bra. Bilstolen gick att spänna fast bra i bussen, Athida var nöjd nästan hela vägen.
I hamnen mötte vi upp mamma, som hämtade ut biljetterna.
Fick hyttnycklarna och de står att vi har c-hytt på däck 2. VA?!
Har bokat b-hytter, alla 3. Just för att jag inte ville sova under bildäck med Athida. Är oftast livligare där nere, sen är de inte så trevligt att sova nere på botten :D

Gick och pratade med vikingpersonalen i hamnen, och dom kunde bara se att vi hade bokat en c-hytt. Skit snack! Vet väl för fan vad som har bokats. Nå ja, gick ombord på båten och till infon. Dom måste ju veta nått. Det dom kunde säga var kom tillbaka 18:15 då vet vi om de finns andra hytter. Gick tillbaka tills dess. Och de fanns en b-hytt. Men då skulle vi bli tvugna att betala igen för den hytt vi redan bokat. In my ass!
Upplyste dom väldigt noga om att de är dom som har gjort fel, och att de var sista gången dom har mig som "barnfamilj" där.
Och det sjuka är att vi träffade på folk i hamnen som också hade bokat b-hytt, men som också fick c-hytt när dom väl kom ombord!
Riktigt pissigt av viking och inte kunna boka rätt antal människor på hytterna!

Aja, vara bara sova på botten. Athida orkade vara uppe till strax innan 22, då fick hon gå sova med mormor i hytten brevid vår. Och jag och Niclas gick och tog varsin drink och innan 00 gick vi och lade oss. 9 på morgonen knackade jag på hos mamma för att lämna kläder till Athida, men då sov hon fortfarande och hade frågat några gånger på natten var mamma och pappa var. Gullunge!

Annars härjade hon runt för fulla muggar och dansade på dansgolvet och lekte i knatteland.
Vart ju givetvis Taxfree shopping med, öl, shots, ciggaretter och strumpor ;D Cigg och strumpor är dock langning ;D

Kryssning imorrn.

Imorgon förmiddag går bussen mot Stockholm. Blir jag, Niclas, Athida, Zeb och Jocke. Mamma möter vi upp i Stockholm. Blir en hel del att släpa på, vagnen måste vi ju ha med, lika så babyskyddet för bussfärden. Bara dom två sakerna tar ju stor plats. Men vagnen klarar vi oss nog inte utan, och säkerheten på bussen äventyrar jag inte. Så då blir de babyskydd, perfekt med ett litet barn som får plats länge i de ;O Även om vi sällan använder de.

Sen är de allt annat som ska med också. Maten har lilldamen blivit super kinkig med, de som går i i burkväg är lasagne. Och eftersom man inte vet vad som finns på båten måste vi ju ha med både mat, välling, mutor, och blöjor. Kommer förmodligen hem med massor av blöjor med, men tänk om hon skulle bli dålig i magen, då måste vi ha blöjor ju ;D

Får inte glömma kameran och hörselkåporna!!

Camilla Larsson ♥

Igår kom Camilla hit. Och varje gång vi träffas, vare sig Athida är med eller inte känns de som man går på högstadiet igen. När Athida somnade drack vi lite vindrinkar och hade de allmänt trevligt.
Snackade nog till halv 1 inatt. Låg och pratade i sängen och bara fnittrade.

Det är helt sjukt. Camilla och jag lärde känna varann när vi började 7:an. Typ si så där 7-8 år sen. Och även om vår vänskap har varit upp och ner, och de kan ha gått månader som vi inte träffats eller knappt pratat med varandra. Men när vi väl träffas är de som att de var igår vi sågs. Och de blir aldrig så där pinsamt och tyst som de annars lätt blir.

Camilla är nog den person som jag verkligen kan berätta allt för. Spelar ingen roll hur sjukt eller konstigt någonting är. För hon förstår alltid. Så underbart med en sån vän! På riktigt! ♥


Tack!

Har spenderat dagen i Virsbo. Vilket har gjort mig på bra humör igen, för hos Camilla kan man inte vara sur.
Athida har röjt loss bland leksaker och lekstugan och härjat runt. Trivdes som fisken hon med :)
Och världsgod lunch vart man bjuden på med. Tack fru!

Åkte upp med brukslinjen vid halv 11. Och var hemma vid 21:30.
Athida somnade som en klubbad säl i bilen och de var bara lyfta över henne till sin säng. Får se hur natten blir.
Imorgon är Niclas hemma och är pappaledig, kanske min tur med sovmorgon då? ;D

Nu blir de duschen och sen i säng.

Vad är de för fel på mig?!

Blir helt galet hysterisk på mig själv!

Är sjukt trött konstant, vädret är knas, sol ena minuten och skit molning andra.
Jag bara plockar och plockar men det ser aldrig rent och fint ut för de. Känns fan som vi lever i ett soprum!
Athida gnäller konstant, allting är bara fel. Kan inte leka själv två sekunder, utan ska enbart sitta i knät och gräva mig i armhålan. Vilket bara de gör att jag blir ännu mer tokig, kan inte gå en meter utan att hon hänger efter. Vilket gör att jag blir ännu mer irriterad. Och de slutar med att jag bara räknar minuterna tills Niclas kommer hem så jag kan gå in på toa och stänga dörren typ.
Athidas temperament är inte att leka med heller, underbara 1½ års trotsen, plus några nya tänder på de!

Såna här dagar vill jag bara lägga mig ner under täcket och sova. Och hade jag inte haft barn hade jag gjort det med. Men nu går inte nu. Och jag ångrar inte på något sätt att jag har barn. Men som sagt, vissa dagar är bättre än andra. Och idag är det ingen bra dag alls.
 
Känns så elakt när jag själv tänker på att jag inte är någon bra mamma just nu som sitter på golvet med henne och leker timme efter timme. Men jag är så rutten så jag orkar tamefan inte de!
Och jag hoppas verkligen att de går över snart, vill inte må så här nu. Förhoppningsvis är de bara lingonveckan på intåg, och efter de blir de bra. Hoppas verkligen de. För nu skulle jag bara kunna sätta mig ner och grina, men de funkar inte nu. Måste dra på masken och se ut som den glada och positiva mamman!

Athidas ordförråd.

Kommer mer och mer ord nu heeeela tiden. Helt sjukt hur fort det går.
Senaste veckorna kommer dessa ord mer och mer

- Gukka (gurka)
- Gukka (vattenmelon?!) ;D
- Proppa (prutta)
- Acka (macka)
- Laska (Flaska)
- Eb (morbror Zeb)
- Lille (morbror Ville)
- Ockan (Katten Sockan)
- Byba löja (Byta blöja)

Sen tecknar hon även smör, på sitt eget vis ;D

Umgänge med syster.

Ställde klockan på 7;45 imorse. Kände mig totalt rutten när klockan ringde. Men Athida vaknade med och ammade en stund. Vid 8 ringde Hanna och Varol och sa att dom var i Ramnäs.

Var bara upp ur sägen och på med kläderna. Bjöd på lite frulle, och dom hämtade nyckel till huset.
Sen vid 10 gick vi dit, Athida röjde loss på vinbärsbusken, super gott!
Och jag och Hanna solade och pratade. Vilket behövdes rejält. Har världens största knut i magen känns de som :(

Sen tog vi bussen till Sura för att besöka bolaget och konsum. Cider till mig, öl till Niclas. Så om ett tag går vi dit igen, för att då grilla tillsammans, baka vinbärspaj och sen basta. Och där emellan njuta av cider/öl. Mumma!

Behövde verkligen hennes sällskap nu. Så de gjorde toppen att dom kom på snabbsemster!

...................





ibland blir allt prutt. nu är nästan allt de.



Barnledig helg!

Vi bestämde tidigare att Niclas skulle vara hemma med Athida från fredag till lördag, för då skulle jag till Virsbo och grilla och dricka alkoholhaltigadrycker.
Kvällen i Virsbo var toppen, hur skönt som helst och vara "bara Natta". Annars känns de som jag bara är Mamma Natta. Nå väl, kvällen var super med trevligt folk.

I lördags skulle jag ha åkt hem, super bakis. Men eftersom allt gick toppen hemma för Niclas och Athida så frågade jag om jag kunde stanna en natt till. Absolut fick jag de. Var i valet och kvalet, vet ju liksom att de är bra för oss alla tre, för Athida och bara vara med pappa, för mig att få "vila" mig från Athida osv.
Aja, stanna en natt till, och vi gick på alkholen igen. Shiiit, en tvådagars för mig =D

Och inatt har jag inte sovit många blundar, var för varmt, för snurrigt, för drygt osvosv.
Nu är jag iallafall hemma hos mina älsklingar, helt underbart att se dom båda två!
Och Athida kändes såååå stor på nå vis, även om hon alltid kommer vara min bebis!

Nå, helgen var toppen. Jag fick vara Natta, och jag gillade de skarpt. Att liksom duscha ensam, eller Camilla var ju där, men ingen som härjade, att kunna platta håret utan att man ska vara stressad, att få klä "uppsig" och sminka sig och få känna sig "fin" utan snorfläckar på kläderna!
Japp, jag fick mersmak. Synd bara att jag blir så sjukligt bakis. Och så länge Athida är med Niclas är jag inte ett dugg orolig, även om jag smsade och ringde hem typ 30 gånger denna helg ;D


Förlängd mammaledighet :)

Athida kommer inte att börja på dagis i höst, hon får vara hemma till januari 2011, som det ser ut nu.
Har ju dagar kvar, och varför ska vi då lämna henne på dagis när jag i detta fall, kan vara hemma och njuta av henne?
Den sociala biten får hon eftersom vi går på kyrkis tre gånger i veckan, och barn träffar hon varje dag i stort sett.

Hon kommer få stå kvar på samma avdelning på dagis som hon hade i augusti, så vi bara skjuter upp inskolningen. Perfekt, då vi vill ha henne där! :)

Segaste kvällen.

Just såna här kvällar är så jävla sega. Athida sover, katterna sover, och Niclas är i stan.
Det är typ 35 grader varmt på övervåningen och man svettas ihjäl.
På tvn är de bara skit, inga bra program alls.
Precis sett på film. Men hur kul är de att göra de ensam? De suger!

Vill ha hem min karl nu!!!


Power Meet 2010.

Igår var vi in och tittade på alla fina bilar på Power Meet. Gjorde sällskap med Camilla och Elin. Trevligt var det.
En jäkla massa folk men de är de ju alltid ;O

Athida var så nöjd i sina hörselkåpor, och tur var väl de, ibland lät de jäkligt högt om både bilar och musik. Inte bra alls för hennes små öron.

Idag har jag gått loss i trädgården, tagit bort en massa ogräs och sånt jag inte vill ha kvar. Och flyttat lite växter från ena sidan till den andra. Bara hoppas dom trivs på nya sidan sen med :D

Niclas är i stan på power meet, han åkte igår och kommer hem imorgon. Lika bra de :D

18 månader.

Idag blir prinsessan 18 månader. Ett och ett halvt år.

Hon väger nu ca 9200 gram
- Är ca 84 cm lång.
- Har strl 20 på skor.
- Har 8 tänder.



Hon pratar mer och mer för varje dag, dock är de oftast bara jag och Niclas som förstår vissa utav sakerna. Men det kommer som sagt nya ord varje dag. Helt sjukt hur fort som lär sig.

Ord som kommer nu är:

-Mamma
-Pappa
-Hajji (morbror Harri)
-Mommo (mormor)
-Atten (Katten) ibland kommer K med och ibland inte.
-Vovvov (hund)
-Babababa (fågel)
-Mmmmm (kossan)
-Tutte
-Där
-Sitta
-Titta
-Äda (städa)
- affe (kaffe)
- ost
- ocka (docka)
- Atten och tecknar samtidigt (vatten)
- Ada (bada)
- Lomma (Blomma)
- gonga (gunga)
- Napp
- Ulle (Julle, som är grannens hund)

Är nog fler med men kommer inte ihåg nu :D

Sen tecknar hon flertalet ord. Det har även börjat komma fler två ordsmeningar. Igår sa hon bland annat hejdå pappa när vi gick ner.
Annars springer och klättrar hon helt galet. Hon älskar att dansa, och minsta lilla musik så börjar hon skaka på höfterna, riktigt bra takt känsla har hon med. Är det någon musik hon verkligen gillar börjar hon "sjunga" med i låten.

Hon är duktig på att lägga pussel. Och sysselsätter sig gärna med de.
Hon sover bättre på nätterna just nu, *peppar peppar ta i trä*. Och ska förhoppningsvis fortsätta med de ;D 

Tropisk värme i Sverige!

Det är såååå varmt ute. Helt underbart fast svettigt :P

Athida lever i sin pool på dagarna typ. Helt galen i vatten, hoppas i från gräset ner i poolen och ligger och simmar och bara njuter. Uv-dräkten var ett bra köp detta år. Förra året användes knappt den dräkten. Men nu jäklar.

Idag har vi träffat Camilla, var in på cityfestivalen i hettan. Athida plaskade runt i parken vid ån och hade de trevligt. Och lika så jag och Camilla.

Imorgon ska vi nog till stranden om de blir lika hett. Får se vad Athida säger om de vattnet ;D





RSS 2.0