Spenderar byxorna på :)

  
   



Niclas är i Sura, och Athida sover. Då hörde jag hemsidor ropa att jag måste handla lite ;D
Och jag fick ju hem bra rabatter i veckan. Så detta vart hemklickat åt Athida i strl 86. Hoppas de sitter bra.
Så fina färger på alla leggings, bara hoppas dom passar i midjan annars får vi nog sy in dom lite bara.
Sen vart de även nya handdukar till toan uppe, och ett par shorts som såg ut att vara lillebrors stil.
De blir nog bra.

Och priset var ju faktiskt bra :D Tänk om de skulle vara lika kul att shoppa åt sig själv, men icke.


Cykla iväg.

Snart ska vi cykla iväg till kyrkis. Eller, om 50 minuter. Athida får härja av sig lite energi och jag får snacka lite skit med andra mammor och pappor ;D

Ikväll åker nog Niclas till sura. Får se vad lillsnurpan och jag hittar på. Ev att vi åker med till Sura och grillar och sen hem, eller hur vi nu gör. Det visar sig förhoppningsvis.

Igår kom mina nya skor, ett par rosa converse, super sköna och fina :) Nu vill jag bara ha likadana till Athida, så måste åka in till stan och testa vilken storlek hon ska ha, minsta strl är ju 21 på "riktiga" skor.
Får se när vi ska hinna med det.

"Mannen" som bor här.

Varje kväll när vi lägger Athida säger vi åt mannen Carl att han får komma tillbaka imorgon förmiddag. Men att han får hålla sig borta under kvällen och natten.
Sen vi började säga åt honom de har Athida inte haft någon lång panikattack alls. Hon vaknar och pekar och skriker lite, men nu kan hon somna om på några minuter om vi säger åt Carl igen.

Så, slumpen eller lyssnar Carl?

Jag tror helt klart på andar, och tror faktiskt han lyssnar på oss. Mig gör det inget att han är här på dagarna, men vill inte att han ska störa Athidas nattsömn.
Sen dom som inte tror på andar kan ju tro på slumpen ;)

Vi har iallafall inte gett några Theralendroppar sedan överdosen. Törs inte riktigt det, om sömnen skulle skita sig igen får vi överväga, och då ska vi ha haft möte med en "theralendoktor" på barnmottagningen.
"vår" andeutdrivare ska iallafall komma inom snarframtid och driva ut Carl helt och hållet. Håller tummarna för att de kommer bli ännu bättre då. Någon gång ska väl vårt barn lära sig sova med? ;D

Lördag kväll.

Athida sover *pepparpeppar* Niclas är i stan på sigurdsgatan med grabbarna. Han kommer nog hem när jag sover ;)

Jag äter mina underbara gröna sura äpplen, det är kärlek ;D Samtidigt som jag tittar på körslaget.
Vi träffade faktiskt några av körmedlemmarna i den Rosa kören på barnavdelningen nu när vi var in sista svängen. Dom kom dit och sjöng för barnen och föräldrarna. Barnen fick önska låtar. Riktigt trevligt. Speciellt för de barn som ligger där väldigt länge :)

Nu ska jag återgå till mitt äpple!

Reportaget med oss!

HÄR kan man se klippet från tv4 nyheterna västerås.
Sjukt jobbigt och se sig själv på tv, men samtidigt är de för en god saks skull.
Jag vill verkligen att läkaren ska se att han har gjort fel i det här fallet!


Klädshopping åt lilla fröken A :D

Slitagekids hade utförsäljning på gamla kollektioner och annat mojsigt.
Givetvis var jag ju tvungen att handla liiiite till Athida ;D

Det vart:
Plastisock body kortärmad i grön
Plastisock body långärm med tryck
Plastisock body långärm med tryck
H.J.O.R.T body långärm med tryck
H.J.O.R.T bommulsbyxor
Plastisock bodysuit
Moonkids klänning med trafiktryck
Moonkids frotté byxa
Samt två presenter åt nykomlingen två hus bort, men vad de är kan jag inte skriva nu ;P

Priset vart sjukt billigt, Gissa!! Ordinarie priset för allt inklusive presenterna är strax över 1800 :D
(tror tametusan hon räknade fel i kassan)

tv4 nyheterna!

Idag har tv4 nyheterna varit här och intervjuat mig och filmat oss.
Så ikväll kommer de ett reportage på tv4 västmanland.

Lägger in länkar senare när de kommer ut!

Athida, vårt hjärta!

Idag är hon lite piggare, ögonen är inte lika höga än, men inte lika normala som dom brukar. Hon orkar dock busa och härja nu, skönt med lite liv i huset!
Men hon har problem med balansen fortfarande, hoppas innerligt att de blir bra och att de inte blir nå men från överdosen.

Kan ju berätta att man brukar ge missbrukare 1 ml för att dom ska sova, och tänk då att Athida fick 2 ml!


Idag har jag iallafall skickat iväg anmälan av läkaren till Hälso och sjukvårdsansvarsnämnden (HSAN).
Kom även hem papper om Lex Maria, så de ska vi skiva ihop och skicka till Ängsgården, och sedan ska de skickas in till Socialstyrelsen. Och sen är de bara vänta några månader tills svaret kommer. Skulle de då vara så att inget sker, kommer vi överklaga. Och behövs det drar vi in en advokat i de här. Läkaren ska inte slippa undan med att ge ett barn en 40 gånger för stor dos. Aldrig!

Funderar även på att kontakta aftonbladet, eftersom jag vet att den här läkaren har anmälningar på sig från förrut. Och han erkände ju även i telefon att han brukar göra fel. Vill att det verkligen ska uppmärksammas på att man inte ska lita på en läkare. Vill absolut inte att någon annan ska behöva uppleva den här situationen. Även om den hittills har slutat bra för oss. Men hade vi inte märkt något och fortsatt med dosen, då hade inte vårt hjärta funnits om några veckor kanske.

Athida har fått en överdos!

Frånvaron på bloggen har varit pågrund av att vi har legat på barnavdelningen IGEN.
Dom som har mig på facebook vet redan hur de gått till, men tar det här igen.

I fredags på bvc fick Athida utskrivit Theralendroppar, som alltså ska lära henne att man ska sova och varva ner på nätterna, något hon aldrig har kunnat. På lördagen hämtade vi dropparna, en liten flaska för 115 kr. Enligt läkarens föreskrifter skulle Athida ha 2 ml som man tog med pipett, två fulla pipetter alltså.
Så på lördag kvällen var det första dosen hon fick, och hon sov bra som jag skrivit tidigare.
Saken är att på söndag morgon var hon svår väckt och otroligt seg, hon hade svårt att öppna ögonen, och även likadant på natten till söndagen. Men enligt bipacksedeln var en biverkning trötthet.

Hon var seg och fumlig hela dagen, och på söndag kväll tänkte jag att jag bara ger henne 1,5 ml istället, eftersom hon vart så borta, mindre medicin ska ju inte skada. Sagt och gjort, hon fick dosen och vart väck på en gång och vaknade 2 gånger under natten. Hon ramlade till och med ur vår säng i yrorna och skrek inte ens. Sa direkt till Niclas att vi har drogat vårt barn, vi kan inte ha henne så här.

På måndag morgon ringde jag bvc för att jag ville ha kontakt med någon som verkligen kände till Theralendropparna eftersom Athidas tillstånd inte var som det skulle, hon såg ut som en riktig pundare.
Men på bvc var de bara telefonsvararen så jag rinde till 1177, dom slussade mig vidare till läkemedelsverket.
Där fick jag kontakt med en kvinna som kunde konstatera att Athidas dos var farligt hög, enligt henne skulle Athida till sin ålder och vikt ha en dos på MAX 2 droppar, och hon har alltså fått 2 ml.
Vid de här laget var jag panik och grät i telefonen. Ringde 1177 igen och dom sa åt oss att komma in på en gång till barnakuten. Under tiden hade jag ringt Niclas och informerat läget, han var i sin tur sjuk och skulle hem från jobbet, han hade "tarmvred" igen. Mamma kom hem från jobbet på en gång när hon hörde hur jag grät och var väck i telefonen. Kopplade i bilstolen och raka vägen till akuten.

På akuten sa de att de var en hög dos men som förmodligen inte satt några spår. Men de kollade syresättning, blodtryck och ekg. Allt såg bra ut men vi vart inskrivna på barnavdelningen nord igen. Samma sköterskor som förra gången.
Skulle vara kvar över dagen för observation för att se om hon vart piggare, men det vart hon inte. Så vi fick sova kvar. Under kvällen och natten var det syresättningskontroll och blodtryck var tredje timme. Allt såg bra ut.
Natten till idag sov hon även nu hela natten, vid 1 tiden på natten väckte sköterskorna henna för att se hur hon reagerade, hon fick en flaska välling men somnade om lika fort igen utan minsta knyst.

Imorse bestämde vi att vi skulle åka hem eftersom hon blir piggare med tiden nu, 48 timmar tar de innan dropparna lämnat kroppen.


Jag räknade ut att 2 ml theralen är 80 droppar. Athida skulle ha max 2 droppar. Hon har alltså fått 40 gånger för stor dos. Läkaren är anmäld av akuten, samt att vårdcentralen själva har Lex Maria anmält det.
Jag kommer även anmäla läkaren till HSNA.
Läkaren ringde upp mig igår och beklagade de som hade hänt, och hade som ursäkt att han inte brukar skriva ut den här medicinen och tog förgivet att det skulle vara ml istället för droppar, sen sa han även att han brukar ju göra fel men apoteket brukar ringa och fråga.
Vilken jävla jubel idiot, sa även de åt honom att om man inte brukar skriva ut medicinen så kollar man väl Fass två gånger extra och inte tar förgivet. Men nej, han hade ju så mycket att göra och var så stressad.
Men är man sjuksyster eller läkare så tar man hand om folksliv man kan inte skylla på att man var stressad. Man ska inte vara stressad när man skriver ut mediciner åt folk.
Tanken var att Athida skulle få den här dosen på 2 ml droppar till den 12 maj när vi skulle tillbaka till bvc för uppföljning, hade vi gett dosen fram tills dess kanske hon hade dött. Redan nu var dosen farligt hög.

En missbrukare av heroin får 40-50 droppar theralen 2 ggr dagligen när dom ska avvänjas från heroin. Athida fick 80 droppar. Dosen han skrev ut är så hiskeligt stor att det inte ens går att förklara. Ta fel på droppar och milliliter. Det får inte hända.

Vårt barn kunde ha dött för att en läkare var stressad och tog förgivet att de var milliliter, då ska man inte vara läkare!!

Första natten och mannen som "är här"

Nu har vi övervägt fördelar och nackdelar med dropparna. Har även haft mejlkontakt med flera mamma som gett sina barn droppar för att diskutera hur de var under "behandlingen" samt när de slutat med dropparna.
Var ner till apoteket och hämtade ut dropparna och ikväll fick hon sina första 2 ml.
Hon somnade fortare än vanligt, slumpen eller dropparna?
Hon var inte lika hysterisk som hon brukar vara, utan somnade mer harmoniskt.

Hoppas innerligt att natten går bra, blir de som vanligt ligger jag med världens ångest imorgon för att jag "drogat" vårt barn. Även om jag vet att alla barn reagerar olika på just mediciner.



Kontaktade även familjens vän som även är medial för några dagar sedan. Och idag fick vi svar vad det är för något. Det finns en man som går runt i husen här, en man som inte är så överförtjust i barn, som alltså barn blir rädda för. Och det är flera familjer än vi som känner av detta. Så ni som inte tror på just andar, synd för er eller nått. Vi tror på detta och ser hur vårt barn blir av detta med.
Förhoppningsvis kommer medialet upp om några veckor och hjälper den här mannen över till andra sidan så han slipper vara här och skrämma vår dotter. Så kanske vi kan sluta med dropparna väääääldigt snart då :)
Känns som de kommer gå vägen.


Bvc och rådgivning.

Idag hade vi tid för rådgivning och vägning. Rådgivningen handlade givetivs om hennes "sömn" som knappt finns. De sköterskan ville veta vad typ hur våra rutiner är på kvällarna, hur vi gör när vi lägger henne, om hon får amma på nätterna eller får något alls osv.

De hon kunde säga var att allt var bra med rutiner osv, har ju tusan haft samma rutiner i snart ett år när de gäller läggningen. Samt att vi testat allt hittills känns de som, och att situationen är ohållbar. Det funkar liksom inte att vara vaken flera timmar per natt med henne gallskrikandes.
Sköterskan tyckte vi kunde testa Theralendroppar, som alltså är "lugnande" medicin, som får hjärnan att koppla av på ett lättare sett, och som på så vis ska få Athida att förstå att man ska sova på natten.
Dropparna är inget om är beroende framkallande, men tvekar ändå. Ska vi verkligen behöva medicinera vår dotter för att hon ska kunna sova mer än en timme i sträck? Känns så fel att göra just de för att vi ska få sova. Men samtidigt är situationen inte hållbar, jag får aldrig sova, jag blir sur och trött, och i slutändan är de Niclas och Athida som får ut för de.

Har iallafall inte hämtat ut dropparna än, vill undersöka lite på internet först för att se vad de verkligen är.
Nu ikväll började vi allafall med att hon ska lära sig somna själv. Ett projekt som verkar omöjligt med tanke på hur envis hon är. Och eftersom hon har växasäng så kan hon alltså klättra ur på en gång när man försöker resa sig eller går därifrån. Nu första dagarna sitter vi i sängen med henne, men är tysta, sen kommer vi flytta oss närmare dörren hela tiden. Håller tummarna att de ska funka bra iallafall. Behöver få lite positivt i allt detta nu känns de som.

Nå, efter sömnpratet vart det vägning. Athida vägde nu 8760 gram. Så hon har gått upp lite sen lasarettet, som tur är. Men kurvan dalar neråt, så förhoppningsvis går den uppåt snart med. Hon ligger ungefär två sträck under "normal" kurvan. Längd tog vi inte, och inte hattmått heller.


Natten från helvetet.

Fy fan!

Hon vägrade först sova, utan skrek en del fram och tillbaka. Somnade sen sittandes i knät vid 19. Vaknade typ 6 ggr innan vi lade oss vid 22. Vid 01 kom hon till oss, och då brakade de loss. Hon gallskrek från 01-03. Alltså helt hysteriskt, bara skrek rätt ut, spelade ingen roll vad vi gjorde.
Vid 03 tände vi lamporna och gav ipren, tänkte fall hon hade ont någonstans. Medans lampan var tänd var hon typ tyst och tittade runt helt galet i rummet. Och sen släckte vi lampan och sa godnatt. 04:30 somnade hon. Och vid 6:45 imorse gjorde hon morgon. Behöver jag säga att jag är ett lik idag?

Så, min tanke nu är att vi nog måste utreda saken om andar i huset. Flera av hennes saker verkar ha med just andar att göra, hon vinkar åt väggarna, pekar konstigt, och nu detta, när hon typ letade efter någon i rummet. Måste nog kontakta vår "spökkännare" och se vad hon har att säga.

Problem

Vi har ju sen Athida föddes haft lite problem med hennes sömn.
Vilket vi trodde skulle gå över först när nattamningen försvann, hände ju inte något för de.
Eget rum, ingen förändring. Sova med oss, ingen förändring.
Saken är att de inte spelar någon roll vad vi verkar göra, för Athida är rädd för att sova.

Nu har jag iallafall kontaktat bvc för ännu mer råd. Om dom kan komma med några tips hittills. 5-minuters metoden är inget för oss, de kan jag säga på en gång.
Idag har hon sovit 20 minuter på hela dagen, och nu somnade hon bra. Men hur natten blir får vi väl se.

Så har ni tips på hur vi ska få vår kära dotter att sova, så säger vi tack på förhand :D

Extrem närhet.

Athida är ett barn som verkligen kräver extrem närhet. Speciellt nu sen vi låg på sjukhuset. Flera gånger per dag kommer hon upp i knät och bara sitter, försöker man lägga ner henne på golvet så drar hon upp benen som en liten apunge. Och verkligen vägrar gå ner.

När man sen ska lägga henne på kvällen lägger vi oss brevid henne i sängen. Och förrut har hon alltid bara grävt ner en hand i varje armhåla på mig. Men nu klättrar hon upp och lägger sig med sitt ansikte mot mitt, och sen ner med händerna i armhålorna. Och sen ska hon somna så. Har man tur kan man lägga ner henne innan hon somnar så hon somnar själv och sen smyga ur hennes rum. Men sen vi kom från sjukhuset har hon vaknar konstant på kvällarna och kan inte ligga själv. Utan de blir gallskrik.

Förmodligen är de väl för att vi var så extremt nära varandra på sjukhuset. Liten säng, där vi samsov. Och är man sjuk sitter man i knät. Får väl se hur länge de tar innan hon blir sitt "vanliga" jag. Det är de som är så drygt, när ena saken faller på bra plats i rutinerna så blir hon antinge sjuk eller får tänder, och då blir de knas igen. Och så håller de på fram och tillbaka.

Underbara fredag.

Fredag redan. Skönt, innebär att Niclas slutar tidigt från jobbe med.
På förmiddagen var vi på kyrkis, och sen vart de långsömn för Athida. Hon sov nog närmare 1½ timme. Vaknade efter 45 min som vanligt men somnade om i knät i v-rummet sen.

När Niclas kom hem gick vi till konsum. Athida gick hela vägen från oss till konsum. En ganska lång bit för hennes små ben. Sen vart de middag först för henne, och sen värma mackor tillsammans i soffan. Och idag är Niclas hemma från innebandyn så då blir de fruktsallad med glass och solsidan ♥

Imorgon hoppas vi på sol så vi kan få städa baksidan. Den ser föööör hemsk ut.
Ligger kattskit och kattspyor över hela gräsmattan. Och minst 50 fimpar.
Kul för oss och plocka andra folks skit. Inte direkt. Köp inte hus på vintern!
Nå väl, blir riktigt fint där ute när sommaren kommer och jag får ordning på allt ;D

Vårstädning.

Idag har vi varit ute några timmar på dagen. Skönt med friskluft och inte sjukhus miljö.
Började med baksidan, Athida somnade i vagnen och sov i över 1 timme. Så han skura utemöblerna, altan golvet och bära dit lilla växthuset som har legat i förrådet. Fixade iordning så de ser rent och fint ut helt enkelt.
Nu är de bara att näta in allt kvar. Katterna ska ju kunna vara ute utan att bli överkörda. Kattsäkert hem detta :D
Ett plus är ju att Athida med hålls innanför då ;D

Sen passade jag på att sopa framsidan, eftersom Athida aldrig vaknade, haha.
Och tömde alla våra papper, kartong, plats sopor i mammas bil.
Plus stolsdynorna som låg kvar på altan, dom var ner pissade av grannkatterna. Så ser vi en katt på vår altan nu, även om de är mammas blir de inte kul för dom, då skrämmer vi iväg dom så de sjunger om de:D

Ska köpa hem lite fy-spray med. Våra katter blir ju tokiga när dom ser andra sitta där ute och fula sig. Usch!

Nu ska jag se Anna Anka!

Hemma igen.

Igår vart vi utskrivna från 64:an. Riktigt skönt att få komma hem.
Fyra nätter i en 90 cm sjukhussäng tillsammans med Athida är inte trevligt. Sängarna är faktiskt inte mänskliga.
Nå väl, Athida är mycket mycket piggare, och det är huvudsaken. Nu äter hon till och med.

Allt började ju med att vi var till läkaren på skärtorsdag, men han sa ju att inget var fel, som vanligt med vår läkare. Men hon fortsatte spy slem och fick hon i sig vätska följde de med trycket upp. Kom alltså aldrig upp någon mat trots att hon åt bra på onsdagen. På långfredagen ringde jag till 1177 och rådfrågade, eftersom hon inte kunde behålla vätska och hade kissat en gång på lite över 18 timmar. Inte bra alls.
Dom tyckte vi skulle åka in till barnakuten. Först skulle inte ens jag få följa med efter som jag var täppt i näsan, men de kunde ju skötersan i telefon glömma. Niclas hade ont i halsen, så han fick bli hemma med katterna. Mamma körde in oss. Först fick vi träffa sköterskan och ta vikt på Athida. Hon hade gått ner lite på 0,5 kg. Massor på hennes lilla kropp sedan innan. Hon fick alvedon, eftersom hon även hade feber. Och var vi de här laget typ apatisk, öppnade ögonen i några sekunder för att sedan somna om på en gång, och bara låg.

Fick träffa läkaren som ordinerade inhalation med ventoline två gånger, och sedan en pvk för att hon skulle kunna få vätska. Inhaleringarna märktes ingen skillnad alls. Pvk sattes och hon fick 400 ml i dropp under 4 timmar. Ingen skillnad märktes då heller. Och nu vart de skiftbyte. Så när nya läkaren såg hennes tillstånd sa jag även åt henne att jag inte tänker åka hem med henne som hon mår nu, och fick rum på 64:an vid 22 tiden.

Det sattes 1000 ml till i dropp under natten. Nu började hon kissa bättre igen som tur var. Sedan sattes en påse dropp till, och sedan tog man bort droppet på lördagen. I tron om att hon skulle bli törstig och börja dricka själv, vilket hon vägrade. Inget gick ner, testade med alla favoriter, med saft, smoothie, inget dög.
På natten satte de in dropp igen. Och på söndagen funderade de på att sätta sond om de inte vart förbättring med drickandet. Så sond sattes och hon fick 800 ml genom den. Kissade på väldigt bra, helt uppvätskad var hon ju. Sondes togs bort på dagen för att hon skulle förstå och dricka själv. Men i på kvällen igen. På måndag fick vi permission hem på lillebrors kalas, inte ens då ville hon ha fika. Även om hon annars älskar vaniljsås. Inte ens vällingen dög varken på sjukhuset eller hemma. Så in igen på kvällen och sond sattes under natten. 1300 ml under natten. På tisdagen tog man bort sonden helt och vi fick åka hem. Men vi får komma tillbaka direkt till avdelningen om något blir knas hemma.

Fast nu verkar de funka bra. *pepparpeppar* Hon drack hela flaskan välling inatt. Tur!
Så nu är de extra mycket smör till alla måltider så hon får lite reserver runt kroppen igen. Nu känner man bara revben och ryggrad på henne. Lillstrumpan!

Inlagda på barnavdelningen.

Aneldningen till dåligt bloggande är för vi har legat inne på barnavdelningen sen i fredags. Fick söka akut då eftersom Athida var helt uttorkad och hade kissat en gång på över 18 timmar.
Vart vätske dropp på akuten i tron om att vi skulle kunna åka hem på en gång efter, men så vart de inte. I två dagar låg hon med dropp. Och igår satte de in sond istället.
Hon vägrar äta och dricka, och när vi kom in på akuten hade hon gått ner 500 gram. Alldeles för mycket för hennes lilla kropp, som redan innan var liten. Då vägde hon ca 8,3.

Nu är vi hemma på permission, i tron om att hon ska äta bättre och dricka hemma, men så är inte fallet heller. Vi mäter all mat och dryck för att se så hon verkligen får i sig några ml. Men tyvärr vägrar hon. Äter hon en brödsmula jublar man.

Sonden sitter kvar, så den kopplar dom förmodligen in direkt när vi kommer tillbaka ikväll till avdelningen.
Men nu vet ni som följer bloggen varför de inte blivit några uppdateringar. De som har mej på fb vet varför med.

Läkarbesök.

Inatt när vi alla låg i vår säng vaknade vi av att Athida typ spyr. Tände lampan och ser att de bara var slem, sen fortsatte de hela natten. Ingen hosta utan bara uppstötningar av mängder av slem. Helt sjuka mängder.
Så imorse var de bara ringa sköterskan, som tyckte vi skulle ringa doktorn på en gång. Och vi fick en tid på en gång.

Lungorna lät bra, rosslet och slemmet sitter i luftvägarna, så de var inge farligt och inte smittsamt.
Crpn var också bra så de var bara åka hem och ge henne mollipect. Har kommit upp lite mer slem under dagen, men snart är allt ute förhoppningsvis.




RSS 2.0