Busunge.

Igår valde Liten att vara still precis hela dagen. Annars är den en väldigt livlig krabat, men senaste dagarna har de blivit mindre och mindre.
Buffade för fullt på magen och drack hur mycket iskallt vatten som helst. Ingen effekt alls.
Sa till Niclas att jag började bli ruskigt nervös. Ringde in till förlossningen och rådfrågade dom. Och dom tyckte vi skulle åka in på kontroll på en gång. Sagt och gjort.
Ringde ner svärmor som fick sitta här eftersom Athida sov.

Fick komma in i ultraljudsrummet på en gång, en läkare kom. Var så jävla rädd och tårarna bara rann.
Liten mådde i vilket fall bra, läkaren gick igenom hela bebisen riktigt ordentligt. Kollade flöde i navelsträng osv och allt såg bra ut. Förmodligen var den trött och låg långt bak.
Niclas frågade lite fräckt om bebis hade råkat ändra kön sen rul. Men det hade den inte. Utan läkaren höll med på de kön vi hörde tidigare, kändes ju bra de med. Trots att den inte ville sparka just då, haha.

Åkte hem iallafall, Niclas vände i dörren innan han åkte mot Västerås igen och inväntade sin Arlanda buss. Nu sitter han på Arlanda och väntar på flyget.

Middag för två.

Ikväll ska Niclas och jag till stan och äta. Åker strax innan Athida ska sova.
Får se vart vi hamnar någonstans bara. Lutar åt Jensens, men får se som sagt.

Vi tar en "utekväll" eftersom Niclas åker imorgon kväll, arlandabussen går vid 5 på morgonen från västerås. Så han kommer vara färdigt hos sin bror så länge. Eftersom bilen ska stanna här hemma.
Får se hur Athida kommer ta de att han är borta så länge. Kommer dock skypa och ringa och grejer, men ändå.
Det är länge iallafall. Hoppas bara de kommer hem fina presenter ;)

Smått drygt när man är van att ringa och sms hela tiden typ, och nu kommer man inte kunna göra de liksom. Speciellt eftersom de är många läkarbesök nu när han är borta. Både barnpsykologen, mitt besök på klara, osv.. Men men..

v. 26


Barnmorskebesök v 24+5

Var dags idag igen, de vanliga kontrollerna.

Blodtrycket låg på 120/60, blodsocker 6,5, och hb värde på 117.
Hjärtljuden på 140 slag. Och sf måttet på 26 cm. Vilket gör att jag hamnar överst på sfkurvan.
Nästa gång jag ska dit är 25 oktober, för då blir de glukosbelastning och vanliga kontrollerna.
Redan nu var hon lite orolig över bebis storlek, så får se om hon vill vara snäll och skicka mig på ett extra ul.
Tar gärna de så vi kan se kön en extra gång och se om de är de vi fått vetat första gången.


Röda pricken är mitt sfmått just nu på kurvan.


Bullbak.

Idag kom vi på att vi ska baka bullar. Niclas behövder ha med sig fika på onsdag till jobbet, eftersom de är hans sista dag i Köping förmodligen. Vart iallafall en jäkla massa vaniljbullar. Athida bakade på hon med, mjölade så fint och lade sedan i formar. Goda vart dom med.

Imorgon är det dags för barnmorskebesök igen. Tycker man är där jämt nu för tiden, haha. Med Athida tyckte jag att jag aldrig var där. Men nu är de ju jämt, haha. Och oftare lär det bli. Är ju fortfarande lika yrslig, om inte mer. Så får se vad som händer.


Kom förövrigt in i badrummet uppe nyss och såg typ en miljon blomflugor kändes de som. I badrummet?!
Inga sopor finns framme, ingenting. Bara en jäkla massa äckliga flugor.
Hällde i en massa kaustiksoda i avloppet, och in med ett glas öl med diskmedel i. Snart ska dom nog vara döda hoppas jag. Äckliga djur!

Hon är så stor nu..

Athida kommer hem från dagis och sjunger på nya sånger hela tiden som hon lärt sig på samlingarna. Det är tur man känner igen melodierna och kan sjunga med lite, kul tycker hon det är iallafall.
Igår kom hon hem och visade två nya tecken hon lärt sig. På Athidas avdelning använder dom tecken som stöd, dels för ett barns skull, men även för att de är bra för alla barn. Vilket jag körde mycket med Athida när hon var mindre, nu glöms det tyvärr ofta bort eftersom hon pratar så bra ändå.

Men igår kom hon iallafall hem och tecknade blomma och docka. Hon var super glad när jag direkt sa var det var för tecken. Tur man gått takken, haha.
Hon har blivit så sjukt stor, tänk sen när bebis kommer hur stor blir hon inte då?

Nu har vi spenderat morgonen med att bygga tågbanor, dinosaurierna fick också vara med. Så de blir som dinsoraurietåget ;) Tåget går under hela soffan och runt hela golvet, ingen städning idag inte ;)

På fm blir det förmodligen en tur till Erikslund. Är väl folk som fan kan jag tro, men men. Haha.



Förövrigt 7 dagar tills Niclas åker. Hur ska jag klara mig? 3½ vecka är fan pisslänge. :'(

Besviken.

Athida var ju som sagt ledig från dagis idag eftersom hon skulle träffa den inbokade barnläkaren från stan som skulle komma till bvc för att hjälpa oss.
Kommer dit, och ingen läkare finns där. Hon hade missuppfattat att hon skulle vara där tydligen så hon jobbade på barnakuten och kunde inte skicka någon annan. Skit kul, verkligen.
Fick iallafall prata av mig lite med vår underbara bvc sköterska. Finns nog ingen goare människa.

Fick även en tid bokad till barnpsykologen, för att först träffa henne ensam jag för att berätta hur de ligger till med Athidas icke sömn just nu. Och sen ska psykologen ta beslut om hon vill träffa Athida senare för att se vad som kan göras. För nått måste göras. Nästa fredag fick jag tid iallafall. Synd att Niclas har åkt då, men aja. Kommer bli så förbannat svårt och inte bara ringa honom för att berätta nått typ. Drygt!

Herre..

Idag vart det en sväng till stan när Tidan var på dagis. Var in på Pop och skulle reklamera overallen, men som sagt dragkedjan SKA läcka vatten. Gör inget att overallen säljs som vattentät med 10.000 i vattenpelare.
Aja, läcker ju inte som ett såll som tur är, och hon ligger ju inte i pölarna så vitt jag vet.

Mötte även upp Mikaela för att hämta upp lite kläder jag köpt. Perfekt! :)

Ska förövrigt sälja brio spinen. Athida vill inte åka den vagnen, och vi behöver inte två st.
Någon intresserad?

Reklamation.

Såg idag på polarn o pyrets fanpage på facebook att många hade läckande skalkläder från SS2011 kollektionen.
Vilket Athidas gröna supersnygga skaloverall är ifrån. Klippte bort lapparna förra veckan och tänkte att nu är de bra väder för den. Hon har använt den ca 3-5 ggr på dagis. Testade den nu ikväll, och ja även våran läcker.
Jäkla helvetes skit rent ut sagt.

Ringde till pop iallafall. Och jag skulle komma in med den och reklamera den, så köper vi en ny.
Men surt som fan att den gröna så klart inte finns under hösten med. Finns bara rosa, röd och blå. En grå på webshopen. Inga roliga färger alls. Jäkla prutt!

Aja, bara in och reklamera då. När jag nu ska hinna till stan?

Lördag.

Var en ute dag idag. Var "sista chansen" cykeltävling i byn idag. Lillebror kom 7:a, så de var ju okej.
Athida hejade på för fullt på alla som cyklade. Och de flesta Ramnäsare kom topp tre.
Så vi satt i parken från 9-15 typ. Massa grannar ute, riktigt trevligt hade vi det.
Nackdelen nu är att min rygg och svank är totalt förstörda. Kan knappt gå över golvet.
Så ska strax kräva en insmörjning med heatlotion och lite massage av min kära man.

Hoppas att ryggen är bättre tills imorgon, hade tänkt övningsköra till Örebro. Kalasdags för svägerskans karl. Månaderna går fort, nyss var de ju 30 års kalas där. Men tydligen har de gått ett år, haha.

Har precis köpt hem lite pyjamasar till Liten. Alla sen Athida är typ borta. Vet inte om jag lagt dom på något bra ställe, eller om jag gett bort dom. Men hittade billiga på facebook i en av grupperna.
Vart förövrigt av med ljusmaskinen idag via en av grupperna. Skönt! Ser det lite finare ut på framsidan.

Nej, massage var det.

Bubblor upp i taket.

Niclas är på firmafest. Athida och jag lyxade till det med pizza till middag. Hade aldrig ens orkat laga mat idag så. Hade världens yrselanfall på konsum idag. Inte bra alls. Riktigt rutten vart jag av de. Minsta anträngning kommer sammandragningarna i mängder. Inte så dom gör så där ont, men känns av obehagligt i vilket fall. Och inte lätt och vila när Athida är hemma heller, hon är lite för hyper för de, haha.

Nu ska vi snart hoppa ner i ett bad. Vi ska ha bubbor upp i taket förklarade Athida så vi får väl se hur mycket bubblor det blir. Sedan somnar nog hon vid 19, och jag sitter väl vid datan/tv och trökar.
Förstår inte hur jag ska klara mig när Niclas åker till USA om 2 veckor?
Vad fan ska jag göra då? Blir jobbiga veckor. Kommer kännas som lumpen tiden igen. Ritkigt jobbigt med andra ord. Men lite roligheter är ju inbokade fast han åker iväg.

1 oktober ska vi på teater, Alfons Åberg. Senare samma dag ska jag på 30 års fest.
15 oktober åker vi på Underbara barn mässan och shoppar loss.

Så lite saker sker. Sen är de givetvis massa läkarbesök/mvc besök inbokade med.

Nu ska vi ner i bubblet!

Uppföljningsmöte.

Ringde vår bvc sköterska idag för att fråga henne lite om nattskräck. Och om de verkligen är de.
Igår skrek Athida i en timme, somnade om efter ca två. Det började 23:07.
Slutade med att Niclas lade sig på soffan och vi i sängen.

Nå väl, vår sköterska hade skickat hem en tid igår till oss för ett uppföljningsmöte med barnläkare för att kolla hur Athidas sömn går. Vilket inte kan komma mer passande med tanke på hur de är just nu.
Och skönt att de är en barnläkare och inte vår familjeläkare, då jag anser att han inte kan hjälpa oss på något vis med något. Så nästa vecka hoppas jag få lite mer svar och tips på de frågor vi har.

Ikväll ska jag iallafall testa och vecka henne vid 23 så hon inte kommer i djupsömn, och sedan väcka henne vid 2 med för då brukar hon med vakna till och yra. Får se om det ger resultat.

v 24

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Amning

Redan nu kan du förbereda dig inför amningen genom att skaffa dig information, läsa, prata med barnmorskan och kvinnor i din närhet om deras amningar samt andra kvinnor med erfarenhet av amning. Din partner kan också behöva kunskap och förståelse för vad amning innebär. Har du själv erfarenhet av en komplicerad amning eller att amning inte fungerat kan du prata med din barnmorska eller amningsmottagningen på det sjukhus du ska föda för att göra en amningsplan. Med modersmjölken får barnet all den näring som det behöver föra att växa och utvecklas de första 6 månaderna. Amningen ger också barnet närhet, kärlek och trygghet. Den nära kontakten som amningen innebär främjar anknytningen mellan dig och ditt barn.

Pappa/partner

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.

 

 


Vad ska vi göra?

Inatt var det dags igen. 23:20 vaknade hon och bara skrek. Satte mig brevid sängen, men fick inte röra henne, då slogs hon bara. Ögonen helt öppna, och hon reagerade på tal.
Efter ett tag fick jag iallafall ha henne i knät, hon skrek fortfarande men inte lika intensivt.
Fick sitta i hennes säng med henne som ett klistermärke på mig, så nära, och fortfarande var hon helt uppriven och var jätte ledsen och tårarna rann.
Till slut ville hon ha lite välling, drack den sittandes i knät. Fick lägga ner henne på min arm i hennes säng en stund. Hon ville inte till vår säng, utan skulle vara i sin. Efter en timme kanske har ajg legat som en korv i hennes lilla växa säng, övertalade jag henne att komma till vår säng för min rygg gjorde så ont.

Det funkade, men inte somnade hon för de. Hon var tyst, men låg vaken och skulle ligga upp och ner och på mig och på niclas osv.

Är så ruskigt glad att jag inte jobbar just nu, för min kropp skulle aldrig klara av dessa nätter om jag inte fick sova på dagarna.

Barnakuten..

Natten från helvetet hade vi.
Strax innan kl 00 vaknade Athida, totalt borta och bara skrek. Skrek så hon nästan spydde. Vad vi än gjorde var allt fel, vi fick inte röra henne, då slogs hon, hon skulle inte ha välling, inte snuttis. Inte ligga i vår säng, inte i sin, inte gå runt. Inte se på tv, inte lampan på eller av. Allt var totalt fel.

Efter två timmar satte jag mig och bara grät. Något var ju fel. Hon sa att hon inte hade ont, men ändå skrek hon konstant, och var tyst max 10 sekunder emellan åt.
Ringde in till 1177 och frågade vad vi skulle göra. När inget hjälp på över två timmar är man totalt slut i huvudet och undrar verkligen vad man gör för fel.
1177 tyckte vi skulle åka in på en gång om hon inte lugnade sig. Även sköterskan i telefon försökte prata med Athida men sköterskan hörde ju att något var fel. Skriket var liksom inte normalt.

Vi gav det 30 minuter och sa att om hon inte somnat då eller lugnat sig så åker vi in.
Hon somnade i uttmattning, Niclas lade sig på soffan och Athida och jag i vår säng.

Hon vaknade några gånger och skrek till men kunde somna om relativt fort.
Imorse skulle vi åka till stan en sväng och handla, och då startade de igen. Hon var helt borta och bara skrek.
Ringde 1177 som tyckte vi skulle åka in på nytt. Bara för att se om hon har ont någonstans.

Läkaren kollade urinen, öron, hals och klämde på henne.
Och inget var fel. Det han kunde säga var att hon var lite rödare än normalt i halsen, men inget som var smittsamt och farligt. Och utöver de vi sa trodde han bara det var Nattskräcken.
Men den borde inte komma på dagen ju sa vi åt han. Men han kunde ju inte se något som var farligt eller så så vi åkte hem.

Så, hej Nattskräck. Välkommen tillbaka, och jag hoppas den försvinner igen.
Precis när sömnen börjat bli okej och under kontroll kommer världens bakslag.
Kan vi få sova någongång?

Tandläkarbesök..

Idag var det återbesök för att se hur läppsträngen såg ut efter att den fastnade mellan tänderna.
Nu var de Suras tandläkare som gällde, innan gick vi ju i stan på barnspecialist tandvården.

Innan vi ens kom in i rummet satt Athida med båda händerna för munenn och sa bara nej.
Men tandläkaren var betydligt bättre än dom andra i Sura, så hon var lite pedagogisk och visade nalle och spegeln osv. Athida fick välja en ny tandborste och gick då med på att jag lyfte på läppen och visade.
Efter de fick hon välja en tatuering innan de kom en till tandläkare och tittade.
Han nämnde något om för kort läppsträng, ev plastikkirurgi men man får se längre fram sen gick han.
Så där vart jag lite förvirrad.

I januari är det dags för normal "första" kontroll hos tandläkaren. Men då kommer vi flytta henne till privat tandläkare precis som vi går på. Trivs bättre där, och tycker hon med ska få gå där då.

Nu har hon precis borstat tänderna och "tatuerat" sig. Får se hur länge den får sitta kvar innan hon får panik att märket inte lossnar, haha.


världens bästa storasyster.

Idag efter dagis satt vi nere i gästrummet och titta på tv, vi brukar göra de just på morgonen och efter dagis.
Athida kom framspringande och drog upp mitt linne och sa ; Jag älskar min bebis och pussade massor på magen.
Hur gulligt är inte de?

( Fast hon säger inte bebis, hon säger lillasyster/lillebror, men vad de är skriver vi inte ut, haha)

Tror hon blir en perfekt storasyster, väldigt mån redan nu att de här sakerna ska bebisen få, och där är bebisen plats brevid henne i vagnen, och då kan hon titta ner och vinka sen osv.
Älskade underbara unge ♥

6 oktober

Klaraverksamheten ringde idag. Dom må vara snabba, men det gillas :)
Fick en tid 6 oktober, hjälps inte att Niclas är i USA, så går de när han åker iväg mitt allt.
Vi får klara de ändå, förhoppningsvis kan Athida vara på dagis under tiden. Ska kolla med dom när jag hämtar henne.

Så tills dess lär jag skriva ännu en lista på hur jag upplevde förra förlossningen, och se hur dom kan göra för att fixa till de bättre nu. Återstår och se.
Även om jag faktiskt tror att det inte blir så igen, så finns de ju en chans.

Det är på riktigt.

Det börjar kännas mer på riktigt.

Även om magen växer på, och man känner hur liten där inne lever rövare dygnet runt så känns det mer på riktigt.
Idag när jag monterade liggdelen tänkte jag att snart kommer det ligga ett litet knytte där i, som kommer se så liten ut i den stora liggdelen. Athida kommer sitta brevid och kika ner på sitt älskade och efterlängtade syskon.
Har gått igenom alla kläder efter Athida och sett vad som ska användas igen och vad som behövs köpas nytt osv.
Kläderna är nervikta i en av lådorna. Tvättas gör dom senare, ingen mening att tvätta allt flera gånger.

Namn är något vi måste diskutera vidare. Jag är inne på ett som jag gillar, Niclas tycker de är för ovanligt. Han gillar vanliga, jag ovanliga. Plus att de måste klinga bra med Athida, och med Andersson. Andra namnen är klara.



Imorgon går vi in i 22 fulla veckor. 18 veckor kvar. Om de inte kommer några dagar tidigare. Vilket jag tror.

 


Bugaboo Donkey är häääär :)

Idag kom äntligen Schenker med vår nya pärla. Två stora paket, ena med vagn och andra med syskonpaket.

Athida var lika otålig som mig och vill öppna allt på en gång så hon kunde provsitta, lika vagntokig som sin mor kanske

Packa upp allt och monterade ihop vagn och även liggdelen till liten.

Här kommer lite bilder. (Sugen på en egen Tina?)



Monoläge. Svartbas med blå sufett.


Monoläge med varukorg.


Duo läge. Även syskonet med blåa topdelar.


Ena sittdelen framåt, liggdelen mot.


Bugaboo Donkey med en Cameleon åkpåse. Funkar bra, inte helt perfekt. Men de duger.


2 år och 8 månader i en cameleon åkpåse. suflettfästena på lägsta. Huvudet tar inte i som bilden visar, utan är en liten bit under sufletten.
Benen tar i i kanten på sittdelen. Men hon sitter väldigt bra både på längd och bredd.

Barnmorskebesök v 21+5

Idag var de besök hos bm igen.
Tog upp min lista om olika frågor och synpunkter. TSH proverna skulle hon kolla upp, hon ringde till specialist för att se vad som säger osv. Sen skulle vi diskutera mer om hur de blir nästa träff om tre veckor.
Eftersom foglossningen är under kontroll med TENS skulle jag försöka med de några veckor till om de funkar.
Alla mina svimninganfall beror på lågt blodtryck, vilket jag redan visste, men aja.

HB värdet på 119. Dags att börja med Niferex med andra ord.
SF mått på 22 cm.
Hjärtljud på 152.
Och jag hade gått upp 1,5 kg sen inskrivning.

Så vi vet att liten mår bra iallafall. Men de känner jag ju, inte lugn en sekund, haha.


Barnmorskebesök v 21+5

Idag var de besök hos bm igen.
Tog upp min lista om olika frågor och synpunkter. TSH proverna skulle hon kolla upp, hon ringde till specialist för att se vad som säger osv. Sen skulle vi diskutera mer om hur de blir nästa träff om tre veckor.
Eftersom foglossningen är under kontroll med TENS skulle jag försöka med de några veckor till om de funkar.
Alla mina svimninganfall beror på lågt blodtryck, vilket jag redan visste, men aja.

HB värdet på 119. Dags att börja med Niferex med andra ord.
SF mått på 22 cm.
Hjärtljud på 152.
Och jag hade gått upp 1,5 kg sen inskrivning.

Frågade lite även om Athidas förlossning. Om de kan bli så igen, och vad som egentligen hände.
Vart en remiss till Klaraverksamheten i stan. Skulle få en tid snarast. Skönt att någon vill "lyssna"
Är de jag är mest rädd för, att de ska bli knas igen efter.

Så vi vet att liten mår bra iallafall. Men de känner jag ju, inte lugn en sekund, haha.


Hormonerna kommer ut.

Har ju som sagt några hormoner mer än normat. Tyvärr har mina visat sig som svett, haha.
Svettas nå kopiöst. Och för att inte tala om fotsvett. Något jag typ aldrig har haft om man inte gått en heldag på stan.
Nu är de sjukt, Niclas kallar mina fötter för ett träsk. Som man ska akta sig för så fort man kan.
Får tamefan tvätta fötterna flera gånger om dagen, och inget hjälper. Testat alla strumpor, skor och idag köpte jag till och med fotdeo. Till och med mina foppisar gör så mina fötter stinker trots att jag fan tvättat dom med handsprit.

Aja, snart vinter och då kanske man slipper de.

Imorgon väntas besök hos barnmorskan med de lååååånga brevet med punkter. Får se om man får nå svar..

Kryssningen.

Gick hur bra som helst.
Chauffören hade reserverat de platser vi ville ha på bussen för att bilstolen skulle få plats. Var inga problem alls och sätta fast den och Athida satt säkert och perfekt hela resan till Stockholm.
Efter en liten stund i terminalen gled vi in på båten bland de första och härjade loss i bollhavet innan vi fick komma till hytterna.

Maten var bra, Athida var glad i stort sett hela tiden.
Hon hittade en danspartner. En liten kille på 2 år som dansade loss på dansgolvet hela kvällen. Och Athida var inte sen med att joina honom. Dom kramades, pussades och dansade och busade för fullt. Helt underbart.
Och imorse när dom såg varandra började dom prata loss på en gång. Synd bara att dom bor så långt ifrån varann, för de var helt underbart och se dom leka :)

Inhandlade ett nytt muminpuzzel till Athida, sen fick hon två par lundmyr tofflor. Och liten fick en lundmyr sovpåse. Supersöt!

Athida var så cool igår kväll, hon fick en "villeviking" drink som hon sörplade i sig. Med lysande rör i. Coolingen vår!




RSS 2.0