Tunga barn.

Igår var det bvc besök för båda barnen. Extra vägning på båda. Athida har hämtat sig bra sen vinterns sjukdomar, hon hade gått upp nästan 2 kg. Så nu följer hon sin gamla kurva igen, vilket är väldigt bra. Nu vägde hon 15,6 kg, och var 105 cm lång.

Edwin vägde 10300 om jag inte minns helt fel. Och var 78 cm lång. Huvudmåttet har han dippat en del på, men eftersom de skett under några månader så är de förhoppningsvis inget att oroa sig för. Så nu följer ven han sin kurva som han ska. Under på allt jämfört med "normal" men de är så de är.

Athida fick en remiss iväg skickad till talpedagog. För vi tycker hennes tal inte är helt okej, och många bokstäver byts ut mot T och D. Så nu ska de bli mer talträning med pedagog.

För min del blir det jobb hela långa helgen. Vilket är super kul, gillar när de ringer in mig extra. Speciellt eftersom jag trivs så bra där. Och snart drar sommarschemat igång också.

Och i mitten på juni åker vi till Astrid Lindgrens värld en natt med. Blir skönt med en liten semester iallafall. Sen får vi se vad vi mer ska hitta på, jag är sugen på en solsemester i höst men vi får se hur livet ter sig då.

Månaderna går.

Tiden går så fort som jag hinner faktiskt inte med. Rätt som de är har det gått ytterligare en månad.

Nu är vädret så himla skönt. Soligt och fint. Athida är ute hela dagarna om hon får, cyklar och leker. Ska försöka få bort stödhjulen med till helgen men hon vägrar. Får se vad vi övertalar henne med, haha.
Annars går de inte framåt med hennes magproblem. Hon fick lämna sex stora rör med blod för två veckor sedan, och de hittar inget direkt fel. Lite för mycket antikroppar, men inget som ska ge magont. Så nu ska de bokas ett nytt besök på barn, där de ska ha avföringsprov/bilder och sen nya undersökningar. Får se om de visar något.

Edwin ska även han till barn snart. Träffa allergi och hudläkare för sina utslag kring munnen som inte ger med sig trots kortison och fukt. Så nu ska de utreda de ordentligt med. Skönt! Han ska även få läkarintyg på mjölk, soja, baljväxter och majs.
Spannmål har vi återinfört och det verkar gå bra. Förstoppad utan moivicol junior, så de måste han fortfarande ha två påsar om dagen.

Jag har sökt utbildning till hösten. På distans. Vad de är säger jag om jag kommer in. Ansökningstiden har inte ens gått ut än så vet inte hur länge de tar innan man får besked.
Niclas och jag har även fått eget sovrum. Helt eget, utan barn. Utan spjälsäng. Bara vårt! Så skönt. Nu ska bara Edwin lära sig att man ska sova heeeela natten i sin säng och inte hos mamma och pappa.

Har fått komma in extra lite grann på sommarjobbet redan nu. Och fy tusan vad jag trivs bra. Så snäll och underbar personal samt boenden. Så skönt!

Nu ska jag bädda ner mig i vår säng. Alldeles rosig om kinderna efter dagens utedag. Imorgon blir de bums till apoteket och köpa solkräm till barnen!




RSS 2.0