2 år, 2 underbara år.

Igår var det Athidas dag. Athidas två års dag. Två år som har gått så fort, men samtidigt har hon alltid funnits.
Athida kommer dock inte firas förrän på söndag när hon har kalas. Men frågar man henne nu hur gammal hon är säger hon två ;D

Hon väger nu ca 10800 gram
- Är ca 86 cm lång.
- Har strl 22-23 på skor.
- Har 16 tänder.

Hon pratar så mycket så de är helt sjukt. Fler ords meningar kommer hela tiden. Hon pratar på sitt eget vis när de gäller vissa saker, och då är de bara närmaste omgivningen som förstår.
Annars pratar hon faktiskt bra måste jag säga, man förstår vad hon vill och vad hon menar.
Hon har humor med, varje kväll är det hennes vanliga skämt som kommer fram, när hon har druckit upp vällingen så ger hon flaskan till Niclas, precis när han ska ta den, säger hon nää, mammas. Och ger den till mig och skrattar. Precis samma procedur varje kväll :D

Hon är sjukt envis med, och bestämd. Får hon inte som hon vill så hörs det. Kommer man inte när hon ropar så kommer hon och säger mamma kom hit, och drar med en. 

Hon älskar att leka med på kyrkis, då helst med plakatfärgerna eller att dega. Sen måste hon givetvis hålla koll med småbebisarna och se till så dom sköter sig ;)

Hemma leker hon mest med dockvagnen och alla dockor. De ska bytas blöjor, kläs på nya kläder, bäddas i vagn/säng, dockorna ska ammas och matas med välling. Duplot har hon börjat bygga riktigt bra med, kan sitta länge och bygga upp sina saker. Megapärlorna är med roliga, gärna när man gör mönster, hon sorterar ut olika färger och bygger med dom först. Funderar på om vi ska avancera med midipärlorna istället. Hemma hos mormor är de vanligt lego som är bäst. Även de är hon duktig på att bygga trots att de är små bitar.

Hon kan de flesta veckodagarna, även om de inte alltid blir på rätt dag när man frågar vilken dag det är. Räknar lite smått, men då blir de mest ett, två, åtta. Hon kan även namnen på oss, frågar man vad mamma heter svarar hon Natta och pappa icklas. Hon själv heter Tida :D


Det går inte att förklara vilken kärlek hon ger oss. Hon kan vara riktigt dryg, men sen gör hon nått som gör att man smälter på en gång. Så jäkla underbart!

Kommentarer
Postat av: Sara

Va mysig hon låter =)

2011-01-05 @ 20:43:03 / URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: mormor

Ja hon är verkligen glädjen i vårat liv, är man det minsta nere så går det över direkt när man ser henne..mormors älskling även om hon säger att hon är Harris älskling..och visst är hon bestämd av sig, tror hon är lik sin mor i det fallet :)

2011-01-06 @ 09:18:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0