Sömnskola..

I Finland får man sömnskola via bvc om barnet behöver de. Sånt finns ju inte i Sverige så här får man sköta de själv.
 
Sagt och gjort. Edwin ska lära sig somna utan oss i rummet. Det gör ju både oss och hans en tjänst. Vi körde med en blandning av Eckerbergs och vår egna metod. Vi gick in i rummet ca var 3e minut. Han skrek, men skriket var enbart argt för att vi inte var där. Edwin är annars väldigt trygg i sig själv, men att sova ensam är inget han gillat.
 
Så, så här var de sex första kvällarna.
 
Kväll 1. Skrek i 35 minuter, somnde sen själv.
Kväll 2. Skrek i 13 minuter.
Kväll 3. Skrek i 2 minuter.
Kväll 4. Släktmiddag, somnade i bilen hem på kvällen.
Kväll 5. Skrek i 1 minut.
Kväll 6. Skrek i 15 sekunder tystnade en minut, skrek till i 5 sekunder. Sov.
 
Så vi är väldigt nöjda med resultatet. När han vaknar på kvällen så varierar skrikandet mella 5-15 minuter. Eftersom vi fortfarande delar sovrum så störs han ju lite av oss, så på nätterna får han komma över i vår säng.
Men Niclas ska snart börja fixa vårt nya sovrum nere, så ska Edwin få eget rum och vi kör hårt ut på nätterna med. Så snart ska han nog sova hela nätter han med :)

Kommentarer
Postat av: Sara Björk

Det där går väl i perioder, hur dem sover på nätterna? :) Molly sov länge hela nätter, sen spökade tänder och annat, då vaknade hon 1-2 ggr per natt. Nu , ta i trä, verkar det sovas hela nätter för det mesta igen :) Hon började sova i eget rum vid fyra månaders ålder, då började hon sova bättre faktiskt. Tror vi väckte varandra :) Hoppas det går bra för er! =)

Svar: Våra barn har aldrig sovit mer än 2 timmar i sträck. Athida var över 3 år när vi fick henne att sova mer än 4 timmar i ett sträck. Nu sover hon hela nätter men vi är väldigt hårda kring när och hur hon ska sova. Edwin vaknar i snitt 5-10 ggr per natt just nu, och har alltid gjort de. Men nu kan han somna själv på kvällarna iallafall.
Natta

2013-01-08 @ 16:13:14 / URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: Sara Björk

Okej.. Låter ju inge vidare. Hoppas ni får sova snart då =)

2013-01-12 @ 13:19:51 / URL: http://saaraaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0