Sömnbehovet.

Athida har ju aldrig haft något direkt sömnbehov. Vi har bara fått höra att när hon slutar amma och fyller två år kommer allt bli bra. Hon slutade amma, inget hände. Och hon fyllde två. Inget hände.
Hon är nu 2½ år och kan faktiskt sova upp emot 6-8 timmar i ett sträck.

Hon sover ingenting på dagarna, om hon inte vaknat innan 06, och om vi inte åker bil. Åker vi bil kan hon slumra till några minuter speciellt om de är på eftermiddagarna.

Morgon gör hon oftast runt 6. Speciellt om hon sover i egen säng tills dess. För då hör hon när Niclas går till jobbet vid 06. Vaknar hon vid 2-4 tiden på natten kommer hon in till oss. Och har man då tur vaknar hon inte när Niclas smyger iväg. Om hon vaknar kan man ibland lura henne att han bara ska kissa, eller så vaknar hon och vill se barntv.

Även om hon inte sover på dagarna, så kan de vara en pina att lägga henne. Hon tjafsar emot, hon skrattar åt en, och för tillfället har jag inte tålamod till sånt.
Niclas kom på att vi kanske ska lägga henne senare, men de skulle nog inte heller funka, eftersom hon behöver "vila" hjärnan i ca 12 timmar för att vara någorlunda trevlig.

Kan ju bero på att de är varmt med, eller kvavt. Men men, får se hur de blir när dagis startar. Då lär hon ju bli ännu mer stimulerad och ännu tröttare. Tanken är ju att hon innan hon fyller 3 år ska somna själv i egen säng på kvällarna.

Kommentarer
Postat av: Saara

Jag kan tänka mig att det tar på krafterna, och man behöver faktiskt inte ha tålamod precis ALLTID och för ALLTING. Jag tycker du är jätte duktig som orkar så mycket som du faktiskt gör. Jag skulle bli galen om Moa inte sov ordentligt. Nu sover hon ju från 20.00 till 08.00 varje dag! Jag är snarare orolig över att hon sover för länge, och undrar hur hon kan vara så trött varje kväll vid läggdags! :) Så allting har ju sina fördelar. Vissa dagar, främst helger, så går Moa inte upp före 10. Och hon lägger sig alltid själv i sin egen säng i sitt rum, utan krångel eller ledsna miner, och det har hon gjort sen hon va 9 månader. Men barn är ju SÅ himla olika, ni verkar ha en morgonpgg liten tös med MYCKET energi. Håller tummarna på att vistelsen på Dagis tar lite av hennes krafter, så både du och hon får sin skönhetssömn :) Det kanske är trotsåldern som också spelar in?

2011-07-28 @ 13:15:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0